Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Na ettől elfeküdtem. 20% spórolás plusz elektronika használatával. Ilyent még nem pipált a világ. Ráadásul a dupla meghajtás miatt relatív nagyobb igénybevétel a memóriákon. :R

Elfogadom, ha egy számítógépet egy feladat elvégzésének idejére kapcsolnak be, majd rögtön ki. De a hírben server alkalmazás szerepel. Azt meg NEM illik napnyugtával leállítani. Vagyis többet fog fogyasztani szerintem, nem kevesebbet. Drágábban. Egyet elismerek, a felhasználót gyorsabban fogja kiszolgálni. Így valószínűleg megéri ott ahol erre igény van, de az energiacsökkenést talán hagyjuk...... Ez rossz marketinges duma csak. :((( :((( :(((

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#2) LaMotta válasza liksoft (#1) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Most csak laikusan nézve... Ha a mostani memóriákhoz viszonyítva megy egész nap, ahogy azok is, akkor arányaiban szintén kevesebbet fogyaszthat majd, nem?

(#3) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

Rég hallottam már a Rambusról olyat, hogy fejlesztene. mostanában inkább csak a jogsértéseiért pereskedett.

Szóval Rambus fejlesztésre adta a fejét?
az elvet nem kritizálom, fogyasztás sztem is blama szöveg. :D továbbá kíváncsi lennék hogy egy átlapolt belső DC a csatlakozó és cpu között szenved-e valami hátrányt?
a drótokkal spórolás nem mindig hozott javulást teljesítményben.
továbbra is lesz holt idő, amikor 1 cella tartalma 1xrre 2(vagy több) szálnak is kéne, az kikerülhetetlen.

(#4) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na véégre... hogy nem csak a külső órajelet növelik, hanem a modulokat belül is gyorsítják

Ahogy a régi tesztben is volt

Most már tényleg lesz párhuzamosítás, eddig csak marketing rizsa volt.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#5) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék erre, hogy valóban ér e valamit, vagy csak marketing, s pár százalékos gyorsulás jó nagy adag pénzmagért.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) akosf válasza liksoft (#1) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek az energiaspórolásnak van alapja, de némi marketing is van benne.

Képzeld el, hogy a 8 memória chipből ami a modulon van egyszerre csak 4 dolgozik, mert épp abban van a kérdéses csatorna adata. A másik 4 ilyenkor egy energiatakarékosabb módban várakozik. Gondolom én ez alapján meg valami átlagos használatot figyelembe véve saccolták a 20%-ot.

Persze most sem csak 8 chippes modulokat lehet kapni, hanem van 4-es is ami "fele annyit" fogyaszt. De azért a 2x4 chippes felépítésnek dupla a kapacitása is...

Szerintem nagyon jó ötlet. Na nem az energiamarketing miatt. :DDD Hanem a csatornákra bontás miatt. Az más kérdés, hogy a vezérlőáramkör mennyivel dobja meg a fogyasztást. :DDD

(#7) Duree

Duree
(PH! addikt)

Szerintem csak egy marketingfogás
De azért egy tesztet megér majd a dolog

(#8) Loader

Loader
(kvázi-tag)

Szerintem a VGA kártyákon is alkalmazhatják, mert ott is a memória sávszélesség szokott a szűk keresztmetszet lenni.

''Te! Hogyis van ez?''

(#9) snake1977

snake1977
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én laikusként kiemeltem az alábbi mondatot "Elméleti szinten logikus lenne a memóriavezérlőt még több csatornára osztani, viszont fontos szem előtt tartani, hogy a csatornák növelése egyre bonyolultabb áramköröket eredményez, emellett a tokozás esetében is több érintkezőt kellene használni." Minden platformon változnak a memóriák, hiszen a ddr1 és ddr2/ddr3 nem kompatibilisek, akkor amikor egy új platformot vezetnek be, lehetne mindjárt kidobni hozzá ilyen lapokat és új memóriákat, a ddr3 sem volt éppen olcsó mikor bejött de egyre jobban terjed. A több csatorna pedig mindenképpen gyorsitaná a rendszert, na és oda már lenne értelme ezt az energia takarékos módszert beépíteni, mivel esetenként több kihasználatlan csatorna lenne amikor nem dolgozik annyit a gép, amivel valóban lehetne sporolni. Mindezt laikus hozzánemértőként gondolom..

A számítógépet hüvelyk vagy mutató ujjal célszerübb bekapcsolni???

(#10) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A threaded memory elven működő modulok természetesen drágábbak lesznek az egycsatornás társakhoz képest, mivel új vezérlőt igényelnek, és a nyomtatott áramkör is bonyolultabb. Előny azonban, hogy a jelenleg használt DDR3-es memórialapkák tökéletesek a rendszerhez, és még a processzorok memóriavezérlőjét sem kell átalakítani.

na most akkor kell neki új vezérlő vagy nem? :F

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#11) lezso6 válasza Lenry (#10) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kell átalakítani, mert teljesen új kell neki. ;] :U

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#12) Abu85 válasza Lenry (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A processzorba nem, de a memóriára nyilván kell. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) snake1977 válasza Lenry (#10) üzenetére

snake1977
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ahogy én kivettem magát a memória modult alakitják át, és magán a memórián belüli belső vezérlésre gondoltak.

(#14) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"...várhatóan drága lesz egy ilyen modul."

:O :)

alba gu brath

(#15) snake1977 válasza Solten (#14) üzenetére

snake1977
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mintha a mostani jobb ddr3-asok nem lennének elég drágák, majd meglátjuk, bár szerintem ez nem az idei évben lesz nagy dobás.

(#16) .mf válasza oPalRx7 (#3) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Rég hallottam már a Rambusról olyat, hogy fejlesztene. mostanában inkább csak a jogsértéseiért pereskedett.

Szóval Rambus fejlesztésre adta a fejét?"

Én úgy látom, hogy a hírben Kingston és Rambus van ;]
Szerintem a Kingston fejlesztett, de a Rambust is be kellett venniük, hogy ne pereljék be őket ;] Mit várnál egy olyan cégtől, ahol több az ügyvéd, mint a mérnök, és a mérnökök egy része is azon dolgozik, hogy más gyártók technológiáit vizsgálja, hogy hol indíthatnak szabadalmi pert? ;]

---

Szerverekhez, HPC-be biztos jó, szerencsére asztalra még egy ideig nem fog kelleni, jelenleg az i7 3 csatornája is alig mutat gyorsulást 2 csatornához képest, tehát a programok nem használják ki.

(#17) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A lényeg annyi, hogy drága lesz, így nem egészen miránk gondoltak mikor kifejlesztették a technológiát. Viszont azt elhiszem, hogy akár lényegesen is gyorsíthatja az adatok feldolgozását.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#18) MZsoltee válasza Kendek (#17) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

DDR4 vagy 5-ben ez már teljesen alap lesz, de lehet hogy már a DDR3 korszak végén is.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#19) shabbarulez válasza MZsoltee (#18) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

A DDR4-be szeretné betolni ezeket az IP-ket Rambus, erről már májusban volt egy cikk [link] Rambusnál látják hogy a saját XDR megoldásukat nem igazán veszik a piacon, míg a DDRx-ek széleskörűen elterjedtek. Ezért most próbálják ugyanazokat a fejlesztéseket és szabadalmakat belepakoltatni, mint amik az XDR-ben is benne vannak, mert így pénzhez juthatnának. Viszont a memória iparág nincs túl jó véleményen a Rambusról a korábbi ügyeskedéseik/pereskedéseik okán.

[ Szerkesztve ]

(#20) liksoft válasza akosf (#6) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

De ha abban a 4 chip-ben van az adat, akkor mindegy, milyen sebességgel olvasom ki. A másik 4 chip várakozik most is. Vagy én értelmezek valamit rosszul?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#21) akosf válasza liksoft (#20) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jelenleg nincs másik 4 chip a memóriamodulon.

Szvsz. ehhez a megoldáshoz csak a szélesebb adatbusszal rendelkező memóriamodulokat lehet használni. ( High density / low density témakör... )

(#22) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

"Ezért van a mai központi egységekbe kettő-, illetve háromcsatornás memóriavezérlő építve. Sajnos egyes esetekben még ez is kevésnek bizonyul."

:U

.::www.megadanceradio.hu::.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.