Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó lesz ez, csak az eszközök jöjjenek hozzá. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekesen tálalt hír:

rendkívül gyors optikai csatlakozó lett volna
sajnos az optikai rész nem valósult meg
A sebesség szerencsére nem változott

Miért lenne jobb az optikai csatlakozó, mint a rézkábel, ha a sebessége ugyan úgy megvan?
Hogy lenne akkor kompatibilis a DisplayPort-al, és minden mással, ami még felsoroltatott a jövőre nézve? (USB, firewire... -> Mindenképp csak aktív konverterrel, passzívval sehogy sem. Jó az nekünk?)
Csak arra lenne jó, hogy oda-vissza kelljen alakítgatni a jelet fénnyé aztán ismét elektromos árammá. Normálisan szigetelt kábellel sem lesz benne túl sok zaj, és az optikai kábel sem eredendően tökéletes.

A Light Peak név természetesen csak a kódnév volt, így a port végső elnevezése Thunderbolt lesz.

Ja... Mi sem természetesebb. :DDD
Egyébként nekem az előbbi jobban tetszett, bár így hogy nem optikai, így tényleg nem passzol hozzá a "Light". :))

nem köthetők rá a felhasználó eddig megvásárolt eszközei,

Pár sorral fentebb nem arról volt szó, hogy könnyen visszafelé kompatibilissé tehető egyszerű (passzív) átalakítókkal?

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#3) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Én azt nem tudom ( és ezt nem flame miatt írom, hanem mert érdekel) igaz a pletyi hogy valami "light peak" szerű csatlakozó lesz az új macbookokon? Én személy szerint nem tartom kizártnak a dolgot, azért kár hogy végül a fény elmaradt. :U

janos666 a kompatibilás. Én ha jól értettem akkor arról van szó hogy ez a technológia a többi protokoljával bővíthető, vagyis a csatlakozó marad, csak a függöny mögött nem 1-2-4 chip van, hanem csak 1.

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#4) Bale_E válasza toldy (#3) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

már van:
[link]

MBP 13"+ optibay, iPhone 4

(#5) Abu85 válasza janos666 (#2) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Light Peak optikainak készült, de végül rézalapú lett. Nem baj, csak nem ez volt ígérve.

A protokollok közül csak a DisplayPort támogatott. Ha USB-s, FireWire-ös, eSATA-s vagy egyéb eszközöd van, akkor ahhoz még nem jó a Thunderbolt aktuális implementációja (maximum egy aktív átalakítóval). Majd a jövőben talán jó lesz on the fly is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) Alex91 válasza toldy (#3) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mivel ma kijött az új MacbookPro, így tudjuk, hogy igen, van mar benne ilyen is.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#7) Blindmouse válasza janos666 (#2) üzenetére

Blindmouse
(tag)
LOGOUT blog

A fényt nem zavarja az EM sugárzás, sokkal hosszabb vezeték lehet, a műanyag olcsóbb mint a réz, gyorsabb... Az átalakítás meg 2 dióda kérdése.

Átléptétek az ingerküszöböm.

(#8) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Aham, értem, csak korábban olvastam, azóta nem foglalkoztam vele. köszi :R

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#9) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebből mi lesz :D

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#10) Boxi88 válasza Abu85 (#5) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Ígéret szép szó, ha betartják úgy jó... :U Kár, hogy rézalapú lett, de ez van! :K

(#11) pimpaams

pimpaams
(újonc)

A lényege ennek a Thunderbolt portnak, hogy a PCI Express buszt köti ki egy külső csatlakozóra, amin jelenleg 6 eszközt lehet felfűzni lánc szerűen (Apple implementáció). Tehát ebben az aspektusban a felhasználónak nem kell lecserélnie semmilyen eszközét, csak megvárni míg valamelyik gyártó kihozza "külső PCI-X"-es (Thunderbolt portra köthető) változatát egy korábbi USB kártyájának, vagy SATA vezérlőjének. Elvileg új dizájn csak a burkolásban kell plusz egy új vezérlőlap, amit az Inteltől tud beszerezni és má' megy is.

Intel info: [link]

A kompatibilitásról pedig annyit, hogy a gyártóknak még csak új drivert sem kell írnia, mivel ez olyan, mintha egy PCI-X slotba dugnál egy kártyát, tehát meglévő driverekkel működhet, persze egy nagymértékben múlik a gyártón.

Ami a nagy dobás az a notebookok bővíthetősége, mivel így nagy sebességű eszközöket lehet rákötni. Példaként a nagy felbontású videószerkesztést külső raid eszközök csatlakozását hozza fel az Intel és az Apple. Ez utóbbi egyébként az új notebookokkal együtt új eszközöket is bemutatott különböző gyártók kínálatában, amik kihasználják a Thunderbolt adta lehetőségeket. (persze USB3-as port nincs köztük :D )

[ Szerkesztve ]

(#12) blunt

blunt
(senior tag)
LOGOUT blog

jelen pillanatban szerintem nem több, mint parasztvakítás. Mi minden nap full HD anyagokkal dolgozunk, szóval a sebesség nem rossz, de biztos, hogy sas rendszert emiatt nem cserélünk le...

| 2013 GT-R White 545 HP | www.m16studio.com |

(#13) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

na mégegy szabvány..

(#14) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Az előállítási költségekről nem szóltak semmit (oprtikai vs a mostani)? Mert legutóbb még az alaplapok gyártói nyafogtak, hogy drága lett a réz... (amit persze elsősorban a user szív meg)...

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#15) Srodney válasza tzsolesz (#1) üzenetére

Srodney
(senior tag)

persze hogy jólessz,intel ennyi pénből biztos meg tudja szervezni a dolgot...az meg hogy eszköz nincs rá,meg hogy ki fog váltani...nem mindegy?,usb-hez sem volt az elején semmi,majd az idő meg a kereslet megoldja.

(#16) LordX válasza pimpaams (#11) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

PCI-X != PCI Express

(#17) lujó55

lujó55
(őstag)

Ahány ház annyi szokás! Ez a fejlesztés? Inkább a C-alapú technológiával foglalkoznának, mert sehogy sem áll... :((

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#18) .mf

.mf
(PH! addikt)

Ezeknek nem inkább a szerverek, storage rendszerek területén van / lenne több haszna? Pl. a FC helyett, párat összekötve sztem olcsóbb lenne, mint a borsos árú FC rendszerek.

(#19) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Eeeez naggyonjó cucc lesz, ha elterjed:) Vége az idegesítő adatátvitel közbeni várakozásoknak (kivéve letöltések) Az meg, hogy megint Apple termékekben debütál elsőként egy forradalmi Intel technológia, külön tetszik (és jelent is valamit a későbbi sikereket illetően:D) Előző az első Dual core Intel processzorok voltak (pontosabban Core Duo) most meg ez a kis finomság:) Helyes.

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#20) kraftxld válasza .mf (#18) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mar eleg sok helyen 10Gbit vagy 40Gbit alapu iSCSI-t hasznalunk :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#21) litvitcsak.a válasza kraftxld (#20) üzenetére

litvitcsak.a
(tag)

csak ugye nem mindegy az ár és az áthidalható távolság.
LightPeak a tömegeknek készült, persze ez nem zárja ki, hogy átszivárog a server piacra is.
Ha olcsón ki tudják hozni az optikai szálas verziót, akkor lakáson belül vagy kis irodában nyerő megoldás.

[ Szerkesztve ]

iMac 27" | HTC Desire (MIUI rom) | facebook.com/anna.litvitcsak | foursquare.com/user/4521087

(#22) szilagyiv

szilagyiv
(tag)

Csak engem zavar a logója? Nekem egy elektromos csatlakozó jön le elsőre. Nem fogják érteni az emberek, hogy miért van két töltőcsatlakozó a mekbúk oldalán :)

"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ

(#23) litvitcsak.a válasza szilagyiv (#22) üzenetére

litvitcsak.a
(tag)

;) magsafe esetében még abszolult nulla mekkes tudással, egy pillanat alatt megoldja egy közepesen lúzer is a problémát. A mágnes egyszerűen oda vonzza a töltő csatlakozót.

Persze pécés gépeken lehet probléma ha nem rutinból dugdos az ember lánya/fia és hülye gyerekként elkezdi kis kalapáccsal biztosítani a kompatibilitást két csatlakozó között :)

iMac 27" | HTC Desire (MIUI rom) | facebook.com/anna.litvitcsak | foursquare.com/user/4521087

(#24) Duree

Duree
(PH! addikt)

Csak idö kérdése és elterjed,csak jól járhatubk vele

(#25) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Érdekes meglátás ez, hogy le kell cserélni minden eszközt... :U

Meg sem tudnám számolni, hányszor cseréltem le mindent, mikor kijött egy-egy új fejlesztés. Mikor DIN-ról cseréltük a biééentyűzetet PS/2.re, attán onnan USB-re. Vagy mikor a soros egeret cseréltük PS/2-re, majd USB-re. Vagy a memóriát cseréltük EDO-ról DDR-re, aztán DDR2-re, aztán DDR3-ra. Mindenhol megvolt az evolúciól lözött az átfedés, mindig adott volt a lehetóség, hogy maradjunk a régebbi technológia mellett, ha dacolni akartunk a fejlődéssel. Ha a gyártók látnak benne fantáziát, el fog terjedni és kész.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#26) qanic

qanic
(kvázi-tag)

Ha pl. egy X-es Thinkpad-re rá lehetne kötni egy Quadro-t, akkor már megérte.

Marco Pantani - Momenti Di Gloria

(#27) padika11

padika11
(kvázi-tag)

Ha csinálnának express cardot ilyen csatlakozóval, akkor a mezei d-subos express cardos notimra rá tudnék kötni egy jobb monitort display porttal? Vagy rosszul gondolom?
Csak mert akkor nem kéne lecserélnem a gépem olyanra, aminek nem csak dsub csatija van.

Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz

(#28) LordX válasza padika11 (#27) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahhoz az kell, hogy a gyártó rávezesse a videókimentetét a gépnek erre a csatlakozóra, szóval valószínűleg nem fog menni.

(#29) padika11 válasza LordX (#28) üzenetére

padika11
(kvázi-tag)

Értem, köszönöm a választ!:)

Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz

(#30) brd válasza qanic (#26) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Az a szomorú, hogy ehhez nem kellene ez a bűvészkedés, ugyanis pl. a PCIe busz is lehet fél méteres is akár. :( De hát nekik nem az a jó, ami neked, hanem az, ha fizetsz nekik.

One trend a day keeps the doctor away

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.