Eloszor erzem egy< notebook irant, hogy ez kell nekem, akarom. Eljen soka ofelsege a Thinkpad. 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Eloszor erzem egy< notebook irant, hogy ez kell nekem, akarom. Eljen soka ofelsege a Thinkpad. 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Úristen, ez szörnyű! Ez a ThinkPad név megcsúfolása. Minek vették meg a sárgák, ha csak gagyisítani akarják? Arra ott volt nekik eddig is a 3000-es sorozat.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Háte' nem vagyó normális
Thinkpad nem változhat? Hány éves vagy té, hogy igy rettegsz a változásoktól? Mint apám, komolyan mondodm
Najó, viccet félretéve, szerintem nagyszerű ez a gép, tényleg nem értelek...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Banyeg! Ez a gép nagggyon dúúúrva... Kell egy ilyen

De szerintem ez sem lesz jóárasítva 
"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker
Mi benne a gagyi, a szornyu?

miért is?
(#7) hyperspace

na ja, ami jo, az draga... 
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

Kiütéssel győztünk?
Pedig már felkészültem a kemény csatára egyedül 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Bevállalnám azt hiszem, bár a Thinkpad sorozat minden tagjával így vagyok. 
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

Azert en kivancsi vagyok, hogy a nagy ThinkPad hivok ehhez most mit szolnak! 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Azt, hogy nagyon klassz gép, ahogy már többen írták ezt előttem. DrAkulának nem tudom, mi a baja vele, de majd elmondja.
Esetleg klassz lenne, ha nem lenne flame topik ebből is. 
www.eladomakonyvem.hu

Es nem nagy egy kicsit, es nem draga? 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Elolvastad, hogy mi van benne és mit tud? Vagy csak a képet nézted?
www.eladomakonyvem.hu

Es most ez mire jo? Antisznob kigyurt nofalo machok veszik? Ha ezt elbirja cipelni a gazdaja, akkor a lanyok tudni fogjak, hogy ez egy belevalo gyerek, es amekkora a notija akkora a f...ka is? Ja, esaz arcedulat veletlenul se vegyuk le rola... 

azt, hogy egész brutális erőmvűvet építettek végre teljes értékű klavival, komoly kijelzővel, grafikusok előnyben, úgy hogy megtartották a lenovo arculatot, minőséget, szerkezetet.
na, tapsikoljál tovább kisfiú

komoly lenovok meg soha sem az alja árcédulát képviselték.
szóval mikor a tesco polcain noteszre csorgatod a nyálad, akkor ez jusson eszedbe
[ Módosította: Racecam ]

Integra már összegezte, ami az értelmesebbjének le is jön, ha elolvassa a cikket. Neked sajnos nem sikerült, de tapsikolásban verhetetlen vagy.
www.eladomakonyvem.hu
"Es most ez mire jo?"
Van egy erzesem, hogy a W a workstationre akar utalni, es ez az: hordozhato workstation. Elsosorban nyilvan nem otthoni felhasznaloknak szanjak, hanem cegeknek, olyan helyekre, ahol tenyleg brutalis teljesitmenyre van szukseg (igy ranezesre valoszinuleg leginkabb a CAD-es nepeket celoztak, de nem ertek en ehhez
), de emellet szempont az is, hogy valamennyire hordozhato legyen a gep.
Az ara meg pont annyi, amennyibe egy ilyen gep kerulni szokott, nem kulonosebben lehuzos v kirivo.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.
tudom, h meleg van, de le kellene higgadni...
(egyébként ban, keresztrefeszítés, nyilvános meghurcolás, moderátori visszaélés, szelektív ítéleket, verbális kínzások stb.)
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
Figyelek ám én is, a polcomon egy T23-al és egy T61p-vel. ![;]](/dl/s/v1.gif)
u.i.: És minden további személyeskedő hozzászólást törlök is. 
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui

Pl. nekem tökéletes lenne, fotós munkához terepen... Az egy dolog, hogy Te semmit nem tudnál vele kezdeni, mert nem arra találták ki, hogy netet böngésszenek rajta, de egy Lightroom, PS már remekül megy rajta, (oda kell a sok memória is és az erős processzor), a kijelző normális végre (az első a laptopok közt...), tud RAID1-et, ami nem árt, főleg, ha olyan fotókkal dolgozol, aminek nem lenne jó, ha megsérülnének HDD hiba miatt (ha összeveted az aláírásomban szereplő gépet ezzel, meglepő hasonlóságok lesznek... talán azért mert elsősorban fotószerkesztésre van összeállítva).
www.prohardver.hu - www.kttech.hu
Egy viszonylag szűk célcsoportnak a legjobb is loehet, bár közülük elég sokan használnak Mac cuccokat.
A tömege talán nem véletlenül maradt ki, és a ház anyagáról se sokat mondtak.
Nálam marad az X széria a favorit, ott is a 300-as.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Hat, en notebook topikokat olvasva nem sok 17"-ost ajanlottak, sot, inkabb lebeszeltek rola embereket! 
De gondolom, ha ThinkPad az a 17"-os, akkor mar Bestbuy 
WACOM rajztábla notiban beépítve? Nahát... ilyet még nem láttam.
Egy érdekes fogalmazás: "a Lenovo választása nem meglepő módon a Centrino 2 platformra esett" - és a Puma addig aludt? vagy WTF?
Egyáltalán van AMD-s gépe a Lenovonak? Sejtem a választ. 
[ Szerkesztve ]
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Miért kell ahhoz valakinek kigyúrt k.csögnek lennie, hogy pénze legyen? Minden tizenévesnek ez az elképzelése, de drága telefonok tesztelésénél is szoktam ezt olvasni, pedig azt felnőttek írják. Aki ekkora gépet vesz, az biztos nem azért teszi, mert a haverjaival játszik vele. Kocsiban elfér, mert aki ezt megveszi, az nem gyalog jár. Nekem akkor sem kellene asztali gép, ha a laptopom árából egy erős, játékra tökéletesen alkalmas gépet rakhattam volna össze, és még pénzt is spórolhattam volna. De minek, ha valaki nem azért vesz számítógépet?
A W700 egyébként tényleg jó! Igényesnek és minőséginek látszik, és az előző hozzászólásokból ítélve, az is. Az ára pedig elég alacsony a tudáshoz! Akinek nincs pénze rá, annak még nem kell szidnia, vegyen Asus Eee -t.
•> Figyelj, tanulj, hogy később rád figyeljenek és tőled tanuljanak!

Akkor ez azt is jelenti, hogy ezzel megszűnik a Thinkpadeknél a P változat
Kár lenne.
Mindenesetre nagyon jó ez a notebook, egyszerűen gyönyörű és bivaly erős, ráadásul végre az IBM-nél is van numerikus billentyűzet. Most kell lecsapni a kifutó T61P notikra 
A nagy erő nagy felelősséggel jár

Akkor ez azt is jelenti, hogy ezzel megszűnik a Thinkpadeknél a P változat
Igen, más lett az elnevezése, ezentúl W, mint Workstation. 15"-os változatban is kapható lesz, az lesz a W500-as sorozat, míg a 17"-os a W700. 
www.eladomakonyvem.hu
"a kijelző normális végre (az első a laptopok közt...)"
Ezt nem értem, megindokolnád? RAID-et is szinte bármelyik nem belépő 17-es notiba lehet szuszakolni.
A hírben is van valami, ami nekem nem esik le:
"A ThinkPad W700-ban a 17 hüvelykes, WXGA+ (1440x900 pixel) vagy WUXGA (1920x1200 pixel) felbontású panel is kényelmesen elfér"
Persze hogy elfér mindkettő, hiszen 16:10-es oldalarány mellett 17" a képátlójuk. 

Pl. mondjuk a Macbook Pro is kerheto ekkora felbontasu panellel...

úgy értem, hogy még bőven van kávája is a kijelzőpanelnek, szóval igazából nem annyira a monitor mérete határozza meg a noteszét, hanem csináltak egy szép böhöm házat, és abban még "lötyög" is a 17 colos tft
Hehe, honnét is ismerős nekem ez a w jelölés? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként klassz kis gép, azzal együtt, hogy sose vennék ilyet. Bezzeg ha tervezőmérnök lennék, más notira rá sem néznék.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Akkor tehetnenek bele nagyobbat is... Ha mar ilyen szep "bohom" lett, ahogy fogalmazol
.

Tervezz utat sárkányföldre... 
ON: nem egyszerű masina, ha valakinek lesz ilyen keressen meg. 
[ Szerkesztve ]
Soirée...

HI!
kivacsilennek ezek tulelnek-e az 1 eves reapst-ot???:- )))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Most látom, hogy a T sorozatban pedig megjelent a T400 és T500.
Közben megnéztem, hogy milyen konfigurációt lehet összeállítani a W700-ból. Durvát, ami nagyon drága.
-Intel Dual Core Extreme X9100 (3.0GHz 6MBL2)
-17" WUXGA 400NIT TFT
-NVIDIA Quadro FX-3700 (DVI-DL+DisplayPort+ST) 1GB
-3 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM)
-Ultranav + FPR + Pantone Color Sensor + WACOM Digitizer
-Integrated Camera
-64 GB Solid State Drive, Serial ATA + 64 GB Solid State Drive, Serial ATA RAID
-ThinkPad Blu-ray Recordable Ultrabay Enhanced (Serial ATA)
-Compact Flash + Express Card(34mm)
-Intel WiFi Link 5300 (3x3 AGN)
Mod: Bocsánat, elnéztem, kihagytam egy 64GB-os SSD-t. Így az ár $7194, nagyjából 1,15 millió Forint.
Elég lesz nekem egy kifutó T61-es
Remélem. Az se 2 forint lesz.
[ Szerkesztve ]
A nagy erő nagy felelősséggel jár

Tehetnek bele akármilyen procit, akármilyen szuper CAD VGA-t, a lassú vinyó miatt élvezhetetlen lesz akármelyik erős laptop. Legyen az Lenovo, vagy HP workstation. Szóval ez sem tud kiváltani egy tényleges asztali munkaállomást, persze sokat utazó kollégáknak ideális választás lehet, de....
Egyre kevésbé érzem, hogy van jogosultsága az efféle gépeknek. A hagyományos noteszek is meglepő teljesítményekre képesek már, előzetes bemutatók tartására már bőven megfelelnek. Komolyabb munkát végezni, hosszabb távon dolgozni meg szerintem egy kolléga sem akarna ilyennel. A hardverek fejlődése sokkal nagyobb léptékű, mint a rájuk írt célszoftvereké, a CAD programok gépigénye alig-alig növekszik 1-1 újabb verzió kiadásával, sőt, ma már az újdonságok bekerülése mellett az optimalizálás ugyanolyan fontos a fejlesztőknek.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

kicsit cáfolod magad.
ha egy adott feladatkörhöz adott programmal azonos erőforrás szükséges és a fejlődő programok sem igényelnek többet, akkor az általánosan fejlett üzleti és konzumer notiknál optimalizáltabb/jobban felszerelt mobil munkaállomások nem válthatnak ki egy asztali munkaállomást?
(tegyük fel, hogy olajfinomítót nem egy gépen terveznek)
pecs2100.hu
Kezdem azt gondolni, hogy csak a flame gerjesztése miatt jössz ebbe a topicba, ami egyszer már sikerült is. Ez a hozzászólásod sem bír több tartalommal, úgyhogy kénytelen vagyok szólni, hogy ezt fejezd be. Jobb lenne, ha inkább a saját érdeklődési körödnek megfelelő topicot látogatnád, hátha ott értelmesen is hozzá tudsz szólni.
Com'è diverso il mondo visto da qui
Senki többet? Sz@r műanyag ház és 5 kiló is lehet, nem gond? Még a végén nekem kell utánajárnom, pedig ez a méret kicsit sem izgatott soha.
HDD-intenzív alkalmazásoknál semmiképpen. A 64 GB-os gyors SSD árából asztali gépbe egy RAID5-öt pakolsz 320 GB/tányéros 7200-es vinyókból.

és milyen cad/cam program igényel raid5-öt? 
pecs2100.hu

Hiába optimalizáltabb, jobban felszerelt a mobil munkaállomás, ha a legszűkebb keresztmetszet nem fejlődik. Ez pedig az adattárolás és beolvasás. Talán az SSD idővel mozdíthat ezen, ezt még nem tudom .
A feltevésedre: miért ne tervezhetnék egy gépen?
Melyik? Egyik CAD program sem veti meg a gyors vinyót, persze nem elsőrendűen fontos nekik. Mindemellé még biztonságot is adhat a RAID.
[ Szerkesztve ]
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<
Az első bekezdésed mond ellent a másodiknak. 
Persze ha tervező lennék, én is Quad procit szeretnék 30"-es kijelzővel, és végterlen RAM-mal, mert kényelmesen dolgozni azon lehet nyilván, de ahogy te is írod: "sokat utazó kollégáknak ideális választás lehet".
Iparban dolgozók tudják, hogy gyakran érkeznek a gépek beállításához, hibaelhárításhoz, fejlesztéshez külsős szakemberek, akik jóformán vándormadarak, és hónapokig meg sem fordulnak a cégük központi irodájában, mert egyik helyszínről mennek a másikra. És én csak az élelmiszeripart látom, mi lehet a még inkább tervezésigényes iparágaknál, mint az elektronika, a gépgyártás, vagy az autóipar?
Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy az adott gépnek azért több rételme van, mint az aktuálisan negyedévente bejelentett "világ legerősebb notebookja" címet a saját elődjétől elnyerni tervezett alienware gépeknek. Mondjuk a célközönség is más.
Ami meg a teljesítményt illeti, nekem (és nyilván még sokaknak rajtam kívül) még mindig bőven elég a Pentium M szintje, és ezt úgy tűnik, a gyártók is egyre inkább kénytelenek belátni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.