Nem kötöszködés képpen de ennek se a hatékonyság a lényege 
Shal'kek nem'ron!

Nem kötöszködés képpen de ennek se a hatékonyság a lényege 
Shal'kek nem'ron!

Nekem elég hatékonynak tűnik, bár a színválasztás elég okádék ...
21 dB(A) zajt -> ezt a 2 venti kelti, vagy külön-külön ennyi?
Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egy hűtő legyen jó hatásfokú, és a lehetőségekhez mérten kicsi. Ennél legalábbis kisebb. Ennek a hűtőnek a modding-on kívül nem sok értelme van.

Brutálisan néz ki
.
Walter White is Bad*ss!!
VGA-n is jól néz ki...ilyenem van. 
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

TT esetén ezeket a dB-értékeket minimum 2-vel kell szorozni. Anno a "26,4dB"-re minden szobatársam felébredt.
mod: utánanéztem, még csak nem is 33 van a speckóban...
[ Szerkesztve ]
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

Úgy látom nem a processzorok miniatürizálása jelenti majd hamarosan a fizikai korlátot, hanem a rájuk felfogatható hűtő mérete...
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI
a kedvenc TT-s részem: "két 80 mm-es, a gyári adatok szerint 21 dB(A) zajt keltő ventilátor kerül" - biztos süketekkel teszteltetik egy metróépítés kellős közepén 
nem tetszik ugyanúgy, ahogy vga-s duo-orb sem
ráadásul kék és piros. Tiszta mátrix 
True Success is Blonde
egyszerűen nem lesznek egymagosak
16 magnak meg biztosan lesz jó nagy hőeladó felülete, amit az izzó vörös folt fog jelezni 
True Success is Blonde

kicsit buta, kicsit nagy, kicsit sok a venti, mert kicsit thermaltake 
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

hát ahogy elnézem ezt olyan gépházba valo ahol oldalt jön be a levegö és minden máshol meg ki 
bár lehet, hogy csak nekem tünik ugy?
Okos Vok.

Tipikus szerelést nehezítő megoldás...ramokat nem kell sűrűn cserélni ,ha ilyen hűtőt raksz a procira...legalábbis szerintem elég macera.
Talán annyi előnye van ,hogy némiképp hűti a ramokat...bár leginkább azt amelyiket takartja.
majd vmikor jólenne egy teszt ezekröl a hűtő "óriásokról"
[ Szerkesztve ]
Akkor már csinálhatták volna kicsit gömbölyűbbre...
és akkor tehetnének rá (16+)-os karikát!
Muhahahaaaa!

-= live-for-speed.hu =-

Halk legyen, hatékony és könnyű legyen szerelni ...engem a többi nem érdekel (amúgy sztem korrektűl néz ki ,de nem azért veszek hűtőt ,hogy bámuljam)
miért nem lehetett egyforma színűre elkészíteni a ventiket.... Mellesleg szerintem a hatásfoka sem lesz valami nagyon szuper. Jobban hűti a proci körüli dolgokat mint magát a procit 
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

Vagy inkább fűti őket. 
...one shall stand...one shall fall...
Kétlem erősen...
Pedig azt hittem az lesz a vege, hogy szereted 
Szokasos Tt cucc, lenyeg a kinezet.
@16: Ja, biztos, a ket ventimotor annyi hot termel, hogy az mar futi a procit meg mindent korulotte... 
[ Szerkesztve ]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Hogy érted hogy külön külön.
Itt nem adodnak össze a dB-ek.Ha az eggyik 21 és a másik is 21dB akkor az 21dB.
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
Nemtom miért van ennyire lehúzva a TT...nekem chipset és cpu hűtőm is az...hangtalanok...

Hogy pozitívumot is írjak, procira szerelve ebben a felállásban hűti a cpu foglalat melletti feteket és a ramokat is, ami szimpatikus.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

A dizájnnal nem lenne gondom (sőőt), de ez a kék/piros venti. Legalább ki lehetne kapcsolni a világítást. Egy hüle, ízlésficamos megtervezi és akkor már ráerőltetik a vevőre. Legalábbis erőltetnék, mert én olyat, ami világít, ill nem lőhető le a világítás, elvből nem veszek.
Mod: az egyik venti dúdolhatna, a másik meg énekelhetne is akár!
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Nálunk a karácsonyfa nem volt ennyire színes.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
Te szerencses vagy 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
(#25) adamfriday válasza venember83 (#18) üzenetére

Legalább nem fagy a rendszer.
Viccet félretéve: nekem nem szimpik azok a megoldások, amikor a borda hőjét ráfújják pl a ramokra.
Neked van volt hp hűtésed?
venember83: Értelmes magyarázatot vártam...
[ Szerkesztve ]
Silent Tt tap es par procihutojuk kiprobalasa utan megingott bennuk a bizalmam. Mindegyik kozel allt az uvolteshez. De neked a Gigabyte lappal is szerencsed volt/van.

Még nem, de gondolom ezzel azt akarod mondani, hogy ezeknél már nincs ilyen gond.
Akkor én kérek elnézést. 

Ez nem igaz.
Hát ez hatalmas... Nem is vagyok biztos abban, hogy elférne a gépházamban. Csak azt nem értem, hogy amikor a Zalman feleekkora méretben megcsinálja a hűtőjét, akkor ez miért ekkora.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Lehet, h nem voka atomfizikus, de ha 2 zajforrás van, nyilván hallom őket!
Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
Ha már hatalmas hűtő akarnék, akkor a GeminII. Szép hűtő, csak kár, hogy elrontották a különböző színű ventikkel. Vagy csak kék (jááááj) vagy csak piros jobb lenne, így bazári gagyi feeling-je van. Kiváncsi vagyok, hogy mire képes ez a hűtő. A nagyokat nem hinném, hogy lenyomná (Thermalright Schyte...) Nem hülyeség, hogy hűti a környező alkatrészeket, az én hűtőmnek is ez a baja, hogy hiába hűti jéghidegre a CPU-t, semmi levegőmozgás nincs a NB, és a PWM felé, így jobban is melegszenek, mint akár egy gyári dobozos CPU hűtéssel.
De.
5db venti van a gépemben (Noctuák és egy Glacialtech) Mindnek kb 15dB zajszintje elhet, hogy leszabályozva vannak, és az egyetlen dolog amit hallok, az a vinyó. Ha összeadódna, akkor 75db hang lenne, ami hangosabb mint az emberi üvöltés.
[ Szerkesztve ]
Abszolut nem igaz. Ha egy ember tapsol, az kicsit halkabb mint amikor 10 ember tapsol. Pedig a hangerő mindenkinél kb ugyanaz.
Szerintem a TT házakat tud csinálni, hűtést nem. A színek ocsmányak, az ízlésficam mintapéldája. A brutálisan nagy mérete a szerelhetőséget nagymértékben rontja (RAMcsere lehetetlen) az egész egy nagy gáz. A konkurencia messze elhúzott tőlük.
Az AC például ezt tudja 13 euróért: Alpine64
Max terhelhetőség: 90W
Zajszint: 0,6 Sone (kvázi néma)
Élettartam: 400'000 óra
Max. fordulatszám: 2000RPM (gyakorlatban kb 400)
6 év garancia
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

nem hinném, hogy a gigához szerencse kellene

Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.
És azt a 3 dB-t gyakorlatilag nem lehet meghallani, illetve vájtfülüek előnyben 
De az is lehet, hogy a második venti pont ellentétes hullámokat kel, és pont kiotják egymást. 
[ Szerkesztve ]
(D)S3 generaciohoz nem, ez jol jott ossze nekik. Elotte igen, foleg a Via chipsetesekkel. Nyomorult sporolos egy banda.
Táp élből nem ajánlott...proci/vga hűtő széria sztem nem lett rossz...Typhoon óta Én tudom, hogy képesek jót is csinálni...
Csatlakozom az előttem szólóhoz...nem kell szerencse a Gigához...ezt ki is kérem magamnak...
VIA, meg mikor volt már? Ez elég rossz érv mivel nekem nem volt olyanom...
[ Szerkesztve ]

Valahogy úgy, de ragaszkodjunk a pontossághoz.
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.
Másik, hogy két venti esetén akár összejöhet lebegés is, ami (szerintem) qrva idegesítő!!!, sokkal vacakabb mint egy hangos, de állandó zajszintű ventillátor, vagy egyéb, nehezen mérhető és így dB-ben ki sem mutatható zajok, mint csapágyzaj stb.

szerintem sem lineráris

Helló.
Két 21 dB -es az nem 27 dB?
3 dB -t nem csak a vájtfülűek hallanak meg, az ugyanis már kb. 40%-kal nagyobb hangerő.
Amúgy van anyag a gépezetben, jó, hogy az alaplapot le nem szakítja.
A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

A különbség természetesen nem ugyanannyi, de egyformán aránylanak egymáshoz.
Lásd a különbséget:
1 és 2-nél d=1 q=2
100 és 200-nál d=100 q=2
és ez lineáris skála volt.
"Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban."
[ Szerkesztve ]
A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

Jóhát ,de azért én ezzel a hűtővel nem hasonlitgatnám azért mégsem...még ,ha fel is menne LGA775 -ös cpukra...sztem egy Quad-ot nem birna el húzva 80-100% terhelés mellett. (máskérdés lehet a TT sem...nincs vele tapasztalatom ,de ez az Alpin nekem elég csirának tűnik)

Én úgy emlékeztem, csak a feszültség esetében 20 a szorzó.
Nekem ránézésre tetszik. Bár a lapra szerelve kicsit nagy és félő, hogy zajos lesz. Még annak ellenére is, hogy a dB téma szépen ki lett tárgyalva... Külön tetszik, hogy a környezetet is hűti.
Ha nem lenne vizem biztosan megfontolnám 
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

Elég csírának tűnik, de az én gyárilag 65W-os procimat, ami húzva kb 90W nem engedte még 50 fok fölé, úgy, h a hangja is korrekt.
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

Hiszen kb ilyen kaliberű procikat hivatott hűteni...

Tiszta sor, csak gondoltam megemlítem, h csíra mivolta azért szvsz némasággal párosul ~90W-os proci tetején. Azért már hallottam pl 65 fokos Prescott fölött visítani nem csíra kinézetű cooler-t...
Giga x1950pro ami nem kepes vezerelni a Zalman vf700 ventijet, mert egy hodioda beepitese tul sokba kerult volna... Hogy a viszonylagos jelenrol beszeljunk, az alaplap pedig kt333as, kt400as, illetve kt880-as volt, utobbi Gigabyte miatt volt tuning szempontjabol impotens, bezzeg a szutyok ASUS kepes volt ugyanazzal a chipsettel normalisan tuningolhato lapot kesziteni, mindegy, eleg volt a fikabol, visszavonultam. Elnezest.