Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) gbors válasza gbors (#749) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és akkor még:
lightsmark XP: 1280x1024 fullscreen: 76.5 fps
lightsmark Vista: 1280x1024 fullscreen: 64.4 fps
global illumination: 800x600 window (ahogy elindul): 30 fps

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#752) 7600GT válasza Abu85 (#748) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Nem arról volt szó, hogy sokkal gyorsabb ha GS-el csinálják? :F

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#753) gV

gV
(őstag)

az nbodygravityt néztétek milyen lassú? nálam 6fps

(#754) dokar válasza gbors (#749) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a memória nálam GDDR3-1900-on ment, 256 bit

extra

(#755) gbors válasza dokar (#754) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, a 2900-asokon gondolom 1600 körül és 512-bit, nálam pedig 1400 és 128-bit. ehhez képest matteo-nak 1.5-szer annyi fps-e volt, mint Neked, kb. azonos shader kapacitás mellett, nekem pedig Hozzád képest a várt 40-45% helyett 25-30% sikerült...

gV: megnézem majd, csak most éppen a családi XP megy... :D

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#756) matteo_szg válasza gbors (#751) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

véletlenül épp nálam is fent van a Lightsmark ;)

lightsmark Vista: 1280x1024 fullscreen: 121,4 fps

jupiiii

(#757) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lightsmark 1950XTX Windows XP:

1280x720 = 89
1280x1024 = 78
1680x1050 = 70

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#758) Abu85 válasza 7600GT (#752) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De a DX10 SDK-ben szereplő verzió nem GS-sel van leképezve.
Displacement mapra a leggyorsabb megoldás a tesszalátor használata, amíg ennek az eljárásnak nem lesz megoldva API-ból a támogatása addig aligha lesz ilyen effekt a játékokban. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#759) dokar válasza Raymond (#757) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1280x1024 = 100.8 (Vista alatt HD3850@776MHz)

extra

(#760) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megnézem én is ezeket a teszteket.

(#761) gbors válasza dokar (#759) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

no most jön a meglepi... kicsit megvakartam a CPU-t. a D3D10 tesztek lesz*rták, ellenben:
lightsmark XP: 1280x1024 fullscreen: @2.00GHz: 76.5, @3.00GHz: 93.8
lightsmark Vista: 1280x1024 fullscreen: @2.00GHz: 64.4, @3.00GHz: 76.1

ebből akkor most mi következik? :F valaki nVidia kártyával?

gV: nálam az nbodyakármi 3fps. amikor bekapcsolom a GS módot, akkor az égvilágon semmi változást nem látok...

[ Szerkesztve ]

(#762) Drizzt válasza Kroni1 (#745) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

FPS értékeket hogy szereztek a sample-kből? Vagy nem is onnan indítjátok őket?

(#763) matteo_szg válasza Drizzt (#762) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

kapcsold ki a vsync-et

jupiiii

(#764) gV válasza gbors (#761) üzenetére

gV
(őstag)

[...]amikor bekapcsolom a GS módot, akkor az égvilágon semmi változást nem látok...

én sem, akkor ezekszerint ez normális

A lightsmarkot most szedem, ez ugyan OpenGL de ah olvasom ebben is van GI kiváncsi leszek arra h viszi mert a dx10es-t sehogy.

[ Szerkesztve ]

(#765) matteo_szg válasza gV (#764) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

most megnéztem én is ezt a nbodyt
19 fps-t dobott, GS kapcsra hatástalan persze

jupiiii

(#766) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amúgy nézem, a PipeGS tesztben is van egy akkora textúra-illesztési hiba, hogy kiveri a szemem:
Az ajtó aljánál. Erre miért nem figyelnek oda? Vagy annyira sok meló lenne eltüntetni?

(#767) Drizzt válasza matteo_szg (#763) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De simán annyi, hogy a sample-t elindítjátok fraps-szal, s leírjátok, mennyi?

(#768) gV válasza Drizzt (#767) üzenetére

gV
(őstag)

simán elinditod vmelyik samplet beállitod pl 1280*1024-re, msaa off, vsync off és megnézed balfelül az fps értéket

matteo_szg: azért az nem is rossz :K R600: 19fps vs G80GTS: 6fps

[ Szerkesztve ]

(#769) Raymond válasza gbors (#761) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor kiegesziteskent - a CPU-m egy P2140@3.00Ghz (8x375Mhz).

(#770) Drizzt válasza Isti-11 (#732) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1680*1050 G92-vel:
CubemapGS - gömb: 124 - kocsi: 47
PipesGs: 73
Displacement mapping: 21, normal mappel: 720
MotionBlur: 24
ParticleGs: 700-1700 között
Skinning: 487/15. De szintén nem értem, miért van az, hogy emberünk válla átmegy a testén, erre odafigyelhetnének igazán...

(#771) gV válasza gbors (#761) üzenetére

gV
(őstag)

lightsmark Vista x64: 1280x1024 fullscreen: 219fps GI simán ment a leglassabb érték (80fps) a soft shadow utáni akármilyen shadownál volt

(#772) gbors válasza gV (#771) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ühüm az érdekes, nálam a penumbra shadows vista32 alatt 22 fps, asszem a lightsmark is kissé textúrázó-érzékeny. Nálad a dx10-es Global Illimination el sem indult?

Raymond: nagyon kevésnek tűnik... driverből nem volt bekapcsolva AA vagy AF?

(#773) gV válasza gbors (#772) üzenetére

gV
(őstag)

Nálad a dx10-es Global Illimination el sem indult?

jaja :( csak vmi tavaly nyári driverel amivel produkált kb 1fpst

(#774) gbors válasza gV (#773) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak bűzlik valami Santa Clara-ban...

(#775) Abu85 válasza gbors (#772) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Radeon HD eredmények a Lightsmark fejlesztője szerint rosszak. Elvileg dolgozik rajta, de lehet, hogy driver bug.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#776) Raymond válasza gbors (#772) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hasznalok ilyeneket.

(#777) gbors válasza Abu85 (#775) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elég szűkszavú a website, és elvileg az 1.2-ben, amit én is használok, körbe van kerülve a driver bug. de megnéztem a screenshotokat, és a megjelenítés sem korrekt nálam (a soft árnyékokhatásoknál a szélek mind pöttyösek), úgyhogy majd kipróbálom az 1.3-at is...

(#778) zso73 válasza Drizzt (#766) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom közre játszik a lustaság, és az emberek ismerete. Én spec meg sem néztem a tesztet, csak a végeredményt. Nem is tünt fel a dolog. :(

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#779) Raymond válasza gbors (#777) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A soft arnyekok nalam is pottyosek 1.3-al (ugyanugy mint a Crysis-nal). Szerintem igy kell kineznie.

[ Szerkesztve ]

(#780) DopeBob

DopeBob
(őstag)

Egy kérdés amit nem teljesen értek: vettem egy gigabyte 9600GT tipusu kártyát, ez elvileg tud HDTVt és HDCP valami. Namost a dvi kimentet lehet használni HDMI átalakítóval? Le fogom tudni játszani az olyan filmeket amiben benne lesz az uj tipusu másolásvédelem?

MZ/X

(#781) Kroni1 válasza DopeBob (#780) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

a másolásvédett tartalmakat át tudja játszani (ezt jelenti hogy HDCP capable) a DVI-HDMI átalakítóval működik a dolog, mindent le tudsz vele játszani majd.

(#782) gbors válasza Raymond (#779) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked így néz ki a penumbra shadowing?

[link]

Nekem tiszta pöttyös (amúgy XP-n is és Vistán is), olyan raszterstenciles feelingje van...

[ Szerkesztve ]

(#783) matteo_szg válasza gbors (#782) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

nálam is pöttyös

jupiiii

(#784) Raymond válasza gbors (#782) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meg kell neznem otthon. A softshadows biztosan randa pottyos, nem emlekszem a penumbra-ra teljesen de azt hiszem az is pottyos csak alig latni a nagy szoras miatt.

(#785) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Af a Lightsmarkra nálatok be van állítva? Nekem 4*af-fel 182, af nélkül 331, 1680*1050-en.

(#786) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

(#787) gbors válasza Drizzt (#785) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincs. de akkor ez most lightsmark vagy texturesmark? :U

Raymond, matteo: ... és most jut eszembe, hogy a DX10-es motionblur sample-n is ilyen pöttyös volt a blurred rész... lehet, hogy tényleg vmi driver-galiba...

(#788) Drizzt válasza gbors (#787) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam is pöttyös volt az, ne izgulj!

A lightsmarkra meg azt gondolom, hogy a statikus részek megvilágítását Light path mappel, vagy hasonlóval oldja meg, az indokolná az erős textúra-sebesség függést. És akkor csak a dinamikus objektumokra teljesen realtime a fényszámítás, a többi fénytextúrákat használhat, ez nagyon gyors megoldásokat vezethet, csak éppen nem túl interaktív környezetben használható jól.

(#789) gbors válasza Drizzt (#788) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ha ez így van, akkor next generation lighting, my ass... sorry uraim, azt hittem, elsősorban shader-heavy a szentem, és jól fog passzolni a 9600GT jövőállóságát nézegető tesztek közé :R

(#790) Drizzt válasza gbors (#789) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Természetesen nem tudom megmondani, hogy mit és hogyan használ, csak ez egy lehetséges magyarázat az erős textúrázás-függésére.

(#791) gbors válasza Drizzt (#790) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arra is, meg arra is, hogy ennyi fps-t produkál... a GI 30 fps-t mutatott nálam a 76-tal szemben, pedig a GI scene-je sokkal egyszerűbb.

(#792) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Elméletileg holnap jön a 9600 GT vs 3870 cikk.

(#793) Drizzt válasza fLeSs (#792) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Várjuk! Akkor gondolom elkéstem már, de nagyobb proci órajeleken egyébként a 8800 előnye nem nő meg? 2,66-on nincsen procilimit ott, ahol a négy mag nincsen kihasználva?

(#794) dokar válasza fLeSs (#792) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

holnap van már :D

extra

(#795) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ugye a 8xxx szériában anno nagyon sok gyárilag túlhajtott kari volt. és a 9600osoknál is megjelentek már, van MSI OC, Leadtek Extreme, meg eVGA kariknak is vannak már tulhajott verziói. sőt, asszem eVGA-nak nem is 1, hanem 3 különböző mértékben tuningolt kártyája van. Az érdekelne, hogy várhatók még más gyártóktól (Galaxy például) és még ezen gyártóktól is tulhajtott karik.

Ugy értem, anno ott volt a 8600osoknál a Galaxy GE, ami a magamenmében alig maradt el a GTS változattól, és a legerősebb 8600os volt. De volt az MSI-nek is OC, OC2, meg Twin Turbo-ja is.

Várható, hogy itt is megjelennek majd eléggé felhúzott, tuning hűtővel szerelt példányok? mert nekem a jeléenlegi tuningolt 9600os-ok nem tűnnek annyival erősebbnek az alapmodellnél, bár nagyon nem nézegettem őket.....érdemes várni még 1 hónapot, vagy másfelet, esetleg 2-t, hátha pár ezerrel többért nagyon jó kis tuning 9600os került ki a piacra?

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#796) Yutani válasza dokar (#794) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És már eléggé! :DDD

suti_88: Ne hasonlítsd a 8600GT esetét a 9600GT esetéhez. NINCS 9600GTS, így a 9600GT nem egy GTS-hez képest butított verzió, ez egy önálló termék, nincs belőle 2 verzió. Így pedig nincs egy (direkt) gyengébb variáns, amit kicsit megspékelve a gyorsabb változat közelébe lehetne hozni. Ezért ne is várj olyan nagy túlhajtással megáldott verzót, mint ahogy az a 8600GT-GE-GTS viszonylatban volt.

Érted?

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#797) suti_88 válasza Yutani (#796) üzenetére

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de fognak még jönni ezeknél valamivel erősebben tuningolt verziók?

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#798) Yutani válasza Yutani (#796) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez kimaradt: biztosan lesznek tuninghűtős változatok, pl a Gainward-nak már van is dupla slotos hűtővel szerelt verziója, amit itt a PH-n 39.900 Ft-ért árulnak (most láttam az előbb).

#797: Szerintem eléggé kihajtják gyárilag ezeket a GPU-kat, tehát a 650-es alapfrekvenciához képest 700-750 lesz a max, amit be mernek vállalni a gyártók. Ez szerintem eléggé közel lehet a GPU képességeinek felső határához (alapfeszültségen), nagyobb tuninghoz valszeg feszültségemelés kellene, azt meg nem valószínű, hogy meglépik a gyártók.

Így ne várj csodát. Ha mondjuk ez lenne a GTS, és lenne egy GT 500 MHz-es verzió, akkor lehetne csodatuningról beszélni a GT esetén, de nem ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#799) fLeSs válasza suti_88 (#797) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A cikkben is szerepel egy gyárilag tuningolt változat.

(#800) Sylar666 válasza Kroni1 (#786) üzenetére

Sylar666
(lelkes újonc)

Nem aláírt driver miatt NEM engedi a Vista telepíteni a Riva Tunert. S ezt a digitális kunyerát már ki sem lehet iktatni. Régen a Bétákban Csoportházirendben ki lehetett kapcsolni, most permanensen nem tudod, max. egy - egy alkalomra , ha csökkentettben bootolsz be. Van-e erre valami hack?
Ezt találtam:

"Now RivaTuner can be started at Windows Vista startup via special wrapper application, which doesn't require full administrative privileges and which is not being blocked by UAC's startup infrastructure. Please take a note that RivaTuner itself is still the administrative application so it still requires your evaluation during each startup; wrapper application usage just changes the way of evaluating RivaTuner launch during each OS startup. Now you will see standard UAC evaluation message when Windows starts instead of seeing a message about blocked application in the tray. Take a note that by design of UAC evaluation messages automatically get canceled after 120 seconds timeout, so avoid using new mode if your system is booting itself without your control. The previous startup mode can be also enabled via setting RivaTunerWrapperUsageBehavior to 0."

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.