Várjuk, várjuk! 
Ezzel remélhetőleg eldől a vita.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Várjuk, várjuk! 
Ezzel remélhetőleg eldől a vita.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

Milyen vita?
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Nagoyn gondolkodom egy 9600-ason, de ha ez is úgy lesz mint anno a 8600, akkor idő mire előjönnek az előnyei
A 3850 egyértelműen gyorsabb a 8600 GTS-nél, szal arra nem volt szükség.
A 9600 GT viszont tesztről tesztre változik. Persze ennyi erővel felesleges egy újabbat készítenem, mert ez is megint csak +1 teszt lesz.
De most pár más szempontot is figyelembe veszek.
izgalmasan hangzik, várjuk szeretettel 
PH semleges

Mivel nem csokkent a 3870 ara igy itt is eleg egyertelmu a helyzet 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Hmm, Abu85 koppanni fog, mert a Call of Juarez benchmarkban high beállításban (AA nélkül) a 3870 és a 9600 GT szinte ugyanolyan gyors. 
Gondolom most az jön, hogy az NV optimalizált a benchmarkra... 
mellesleg mind2 nevetségesen alacsony fps-t ért el, szal ezzel a DX10 tudással sokra mennek...
[ Szerkesztve ]

"mellesleg mind2 nevetségesen alacsony fps-t ért el, szal ezzel a DX10 tudással sokra mennek..."
Crysis is ilyen megis 99:1 aranyban hasznaljak a ket jatekot benchmarkolni 
Valszeg a népszerűségi listán is kicsit más helyet foglalnak el. 
Ehhez még annyit, hogy most látok életemben először olyat, hogy egy kártya ugyanannyi fps-t menjen két felbontásban.
Kevés lenne alája a Core 2 Quad?
Asszem kipróbálom majd.
[ Szerkesztve ]

Tesztekhez hasznalt jatekoknak miota a nepszeruseg az alapja? ennyi erobol akkor tesztelni kene a SIMS2-vel is 

Patchet feleraktad?

Különbség hogy ugyanekkora teljesítmény mellett Crysis egy csöppet más látványvilágot tár eléd... 
...
te fordítva közelíted meg, kiforgatod amit mondtam. 
olyan játékot nincs értelme tesztelni, amivel a kutya sem játszik.
és olyat sincs, ami 5 éves hardveren is simán elfut (erre utaltál).
a benchhez nincs patch. az már a patchre épül.

Akkor biztos az NV berakott a driverbe valami clone programot ami az utolso ATi kartyan futattot eredmenyt irja ki a sajat kartyain futattott teszteknel ![;]](/dl/s/v1.gif)
a 9600 gt-t teszteltem először.
![;]](/dl/s/v1.gif)

Majd akkor a professzor kiokosit minket miert nem 3x gyorsabb a jatek az ATi 708millio dollar R&D koltsegu csucsszuper M$-hoz kozeli DX10 architekturajan ![;]](/dl/s/v1.gif)
próbálok ezzel a pt boats benchmarkkal tesztelni, de gázos. mindig hiányzik neki az ageia drivere. már csomószor unistalláltam, újrainstalláltam, aztán a 9600 gt-vel egyszer csak elindult.
most a 3870-nel szenvedek, nem akar elindulni.
2666-ról 3333-ra növeltem a proci órajelét, és az fps ugyanannyi maradt, szal nem procilimitről van szó. akkor viszont nemtom miről. 

PT Boats NV-hez kozelallo benchmark (finoman fogalmaztam) 
mind1, mert a 3870-en nemtom elindítani, mert hiányolja a physx driverét, pedig feltettem már 52134 féle képpen.

Persze, mert nem high beállítással kell tesztelni (nemtom, ezt olvastam), hanem extra(?) beállítással, vagy valami ilyesmivel, mert akkor már használja a játék a Geometry Shadert. Bár lehet, hogy ez nagy hülyeség... 
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
Ha volt már, akkor elnézést!
fLeSs szerinted ez lehet a rejtélyes gyorsulás oka?
ez ilyen pingpont a CoJ fejlesztői meg az nV között - az nV az egyik driverben kitiltja az extra funkciókat, a következő patchben a Techland megkerüli a tiltást. úgy tűnik, most éppen az nVidia vezet 
Fless: ugye 100MHz-en megy a PCI-E busz a tesztek alatt? izgalmas cikket találtak a kollégák a kártya topic-jában :-)
szerk. Keldor Papa: 13 nyavalyás másodperc? 
[ Szerkesztve ]
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

érdekes... mit trükköznek? 
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

Köszi a válaszokat!
majd megfontolom a dolgot.Pár hetet mindenképpen szeretnék várni hátha lemegy a 9600gt ára.
a high a legerősebb beállítás.
nemtom, mivel nincs olyan rivatunerem, amivel ezt megtom nézni.
100-on, de ehhez mi köze a pcie-nek?
szerk: ja most látom, hogy van második oldal is
[ Szerkesztve ]
Aki esetleg nem érti az angolt itt van a lényeg.
Nem semmi trükk... nagy mágusok ezek
ezért van olyan nagy összevisszaság a tesztekben.
PH semleges
A mai teszteléssel kapcs. annyit még eltok mondani, hogy a 9600 GT nem fexik ki a 8x-os AA-tól. Mondjuk nemtom, hogy az 512-es 8800 GT mennyire fexik ki, mert azt önmagában 8x-os AA-val sosem teszteltem.
Mégvmi 
Ezen az oldalon: [link] érdemes ránézni a Geometry Shader - Hyperlight - GS Load Heavy grafikonra, ezt mi is kimértük, csak ők feltűntették rajta a Radeonokat is. A 9600 GT (64 sp-vel) ugyanolyan gyors, mint a HD 3850.
Ha nem szintetikus méréseket, hanem egy játékot veszünk alapul, amiben keveredik a textúrázás, pixel, vertex, geometry shader, akkor eléggé úgy tűnik, hogy a 9600 GT lesz a gyorsabb. Talán mégsem annyira sz@r DX10-re az a G94?
emlékeim szerint ezekben a tesztekben is van textúrázás.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Ez a Techland vs nV probléma newerending story lesz. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Az nem baj ha van textúrázás...
A Rightmark GS teszteket azóta nem nézem amióta a HD2600Pro eredményeit hozta a HD2400XT. Ez egyszerűen non-szensz... Eleve ott van a galiba, hogy a HD2400-as szériában nincs R/W memory cache, következésképp jelentősen rosszabb a nagyméretű adatokkal dolgozó Stream output kezelés. Ez annyit jelent, hogy a sokkal rosszabb eredményekre képes a HD2400XT, de mivel a Rightmark-ban nem gyengülnek, így azon egyszerű dologra lehet következtetni, hogy a Rightmark GS tesztjeiben olyan kicsi a Stream output terhelés, hogy az adatok egyszerűen elférnek regiszterekben, ergo pont a stream output lényegét nem tesztelik. 
Előkéne kaparni valahonnan a Microfos DX10 GS sample-öket, ők biztos írta olyan kódokat ami minden szempontból leteszteli a karikat. Majd meló után ránézek a dolgokra. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
nem baj, csak azt akartam jelezni, hogy ezek korántsem pure GS tesztek.
viszont azért az nagyon érdekes, hogy míg a G94 és a G92 ugyanúgy teljesít (ezt továbbra is főleg a batch méret számlájára írnám), addig a 38x0 kártyák a heavy GS terhelésben sem húznak el. ezt akkor is kellene, ha kevés az igényelt cache méret - sőt, az is rémlik, hogy korábban ebben a tesztben a Radeonok jelentősen előrébb jártak (sajnos nem találom a konkrét tesztet).
Fless: Global Illumination-t nézel?

"Talán mégsem annyira sz@r DX10-re az a G94?"
Ez egy elég érdekes dolog, mert eddig majdnem minden ennek az ellenkezőjét támaszotta alá... Tehát, ha tényleg használható dx10-es kari lenne, akkor pl. a crysist nem ilyen eszméletlen erőforrás pazarló módon írták volna meg. De lehet, hogy nincs igazam... 
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
Remélem, a fenti tesztekben majd jelzitek a fenti "trükköt" is, ahol változtatta az órajelét az nV. Érdekes következtetéseket lehet abból is majd levonni.
PH semleges

Mitol kene kifekudjon? 8800GT se fekudt ki 

Akkor mostantol majd felgyorsulnak a tortenesek a DX10 kapcsan, mert valamivel elakarja majd homalyositani a G8x szeriat az NV 

Ezekre a tesztekre is lehet driverbol optimalizalni amit az ATi-nal mar a kartyak megjelenesere a kesesnek koszonhetoen ures idejukben megtettek, mig az NV-nek volt jobb dolga es inkabb a valos alkalmazasokban leptek elorebb 
Fless egyebkent most minden tesztejevel a professzorra probal racafolni ha nem tunt volna fel 
Tullihegitek ezt az egesz R600 DX10 temat, en mar eltemettem fel evvel ezelott, az ATi is elfogja felejteni olyan gyorsan ahogy csak tudja az egesz R600 bagazst 
(bar amilyen b@lf@sz ceg az AMD eltudom kepzelni legkozelebb megint beneznek valamit, vagy majd mindenaron a 45nm-t eroltetik aminek pofara eses lesz a vege, aztan 1ev mulva ott tartunk majd ahol most).
Nem a professzorra akarok rácáfolni.
A tesztünkben kijött, hogy a 3870-nél jobb a 9600 GT. Olvasom a fórumot, és jönnek a kimagyarázások, hogy de nem is, mert 8x-AA-val kéne tesztelni, de 8xAF-fel kéne tesztelni, de AA nélkül kéne tesztelni, de DX9 módban kéne tesztelni, de más játékkal kéne tesztelni, blablabla.
Jóhogynem azt mondják, hogy csak ATI kártyákat teszteljünk mintha a 9600 GT nem létezne, és akkor tuti az lesz a nyerő.
Ezért most megnéztem 16 játékot, 8xAF-fel, ahol bírták a kártyák ott 8xAA-val, HDR-rel, max graffal, kicsit más beállításokkal, 1-2 játékban DX9 és DX10 módban is ahol volt rá mód.
Előre szólok, hoyg koppanás lesz.
[ Szerkesztve ]

Az eddigi tesztek is azt mutatjak a 9600GT jobb mint a 3870 nem tudom ki latta maskeppen, raadasul dragabb a 3870 meg mindig, igy meg aztan megjobban nem kerdeses a dolog 
8xAA tortenet itt kezdodott, erre valaszoltam itt csak gondoltam szolok mielott meg kitalalod en vagyok az otletgazdaja a 8xAA teszteknek mert abban jobb (vagy jobb volt) az ATi 
[ Szerkesztve ]

Huha. Melyik cégre nézve lesz koppanás?
Csak tippem van az írásod alapján. Hát most nics pénzem sajna, de játszottam a gondolattal hogy lecserélem a 3850-et 9600GT-re, de az +14K lenne, ami nem biztos hogy megérné. Amúgy 1280x1024 -nél nagyobb felbontásban nem tolom.
én nem lihegek, csak szeretném érteni, mi történik
a történet nem a RightMarkkal és a Global Illuminationnel indul, hanem a szintetikus pure VS és GS tesztekkel, amire driverből nem lehet optimalizálni (max. csalni), és amikben a G80 alapú kártyák döbbenetesen rosszul szerepelnek (pl. a 8800GTX pure VS-ben 5%-át hozta a saját pure PS eredményének - ez aztán unified, nem?).
persze benne van a pakliban az is, hogy az nVidia jól lőtte be a várható VS/GS és PS arányt, és egy valós játékban a gyenge geometriai teljesítmény nem lesz jelentős a várhatóan még jó darabig fajsúlyosabb PS teljesítmény mellett. csak jó volna erre már valami kézzelfoghatót látni, és eddig két valamennyire is kézzelfoghatót láttam: a Global Illuminationt, ami brutális ATI fölényt mutat, és a PT Boats-t, ami éppen fordítva. érdekelne az oka. a valódi.
a GPU-knak pedig azért nagy a jelentősége, mert az ATI R7xx-as szériája is az R600 architektúráját fogja használni, és hallani olyan pletykákat is, hogy a G92 utódja még mindig DX10-es lesz, hasonló architektúrával. úgyhogy lehet, hogy még 1-2 évig ebből kell főzni.

Megvalaszoltad a kerdesed 
"az nVidia jól lőtte be a várható VS/GS és PS arányt, és egy valós játékban a gyenge geometriai teljesítmény nem lesz jelentős a várhatóan még jó darabig fajsúlyosabb PS teljesítmény mellett."
Ez a kulonbseg jol lathato mar hosszu ideje a ket ceg kozott, az NV a kornak megfelelo egyensulyba helyezi a GPU architekturajat, mig az ATi mintha a jovoben jarna, ehez persze a jatefejlesztok nagy segitseget nyujtanak az NV-nek mert ugye a legtobb jatekot hozzajuk igazitjak.
Csokkenhet a szakadek ha az NV jarja tovabb a mostani utat az ATi-nak eleg lehet ha megtomkodi par TMU-val az architekturat, azzal mar jobb helyzetbe kerulhetne a mostaniakhoz kepest.