Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#551) Kroni1 válasza stevve (#545) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Oks, azt hittem a taps annak szólt.. :C
Az általad belinkelt teszt viszont nagyon jó! :R

laci666:

Mindenki azért fényezi, mert olcsóbb már most bevezető áron is mint a 8800GT, és a teljesítménybeli hátránya arányban van az árkülönbséggel, egy kis tuninggal pedig egy alapon futó 88GT szintjét hozza.

Én 39,5k-ért szereztem egy HDMI-s 9600GT-t, tudom 8800GT is van már 47k-ért, de HDMI-s csak 60k körül lett volna, és nekem mindenképp ilyen kellett. 3850-el kicsit olcsóbban kijött volna, de az a saját hangkártya miatt nem jöhetett szóba nálam.. Eddig nagyon tetszik a kari, mindent prímán visz ami a 8600GT-nek már nem ment. :K

[ Szerkesztve ]

(#552) nsrking

nsrking
(senior tag)

de most akkor ennyi erővel vehetnétek a 8800 gt OC-t és az meg a 9600 GT oc-t nyomnál le jobban. vagy talán tévedek?

(#553) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

2-3 nap és itt a Rivatuner 2.07! :C

(#554) DeSanto

DeSanto
(őstag)

A MDolenc's Fillrate Testert honnan lehet letölteni?
Gondolom ingyenes.

(#555) Bundás22 válasza stevve (#543) üzenetére

Bundás22
(őstag)

#542,543: tetszenek a hsz-eid :R
a 3870-es is tunningos 860-ig tuti viszi, 900-at is
sztem, tehát árverseny lesz
ennek alapján a 3850-től picit erősebb, de az meg sokkal olcsóbb

az ipon szerint a 3850-essel se bír el:

http://www.ipon.hu/_userfiles/Image/Svindler/9600GT/12crysisdx9.png
http://www.ipon.hu/_userfiles/Image/Svindler/9600GT/09bioshock.png
http://www.ipon.hu/_userfiles/Image/Svindler/9600GT/08companyofheroes.png :)

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#556) Kroni1 válasza Bundás22 (#555) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyi a bolti ára most egy 512MB-os 3850-nek? Küldjön már valaki egy legtutibb árat.. Mindenki mondja h mien olcsó de én csak 40k körüli árakat látok bolti listákban..

Gondolom lassan meg már mégolcsóbb lesz az ATI vonal, kiváncsi vok mennyire megy lejjebb ez a kari.

[ Szerkesztve ]

(#557) gV válasza Bundás22 (#555) üzenetére

gV
(őstag)

crysisban medben egyforma, high detailsban jobb és a bioshockos 1fps különbség... arra térjünk vissza tavasszal amikor már kikupálodott a drivere

[ Szerkesztve ]

(#558) Bundás22 válasza Kroni1 (#556) üzenetére

Bundás22
(őstag)

256 memóriásat érdemes venni, a radeonnak nincs memória túlcsordulási gondja, magyarul átírja a régi adatokat és kész
http://www.legionhardware.com/document.php?id=721
tessék ha nem hiszed
256-os meg már volt 33900-ért is azóta fölment, mert a kereskedők rájöttek h így is úgy is megveszik, ráadásul elég nehéz találni, én mikor kerestem mindenhol: "Épp elfogyott" duma, végül használtan vettem egyet 34,5K-ért ;)
#557: a radeon driver is "kupálódik"

[ Szerkesztve ]

(#559) JanR

JanR
(őstag)

azért UP a kis 9600gt-nek :))
nekem tetszik, lehet átugrom a 8as szériás nvidia karikat és egyből 9-essel kezdek 7es után :D

www.oaziscomputer.hu

(#560) stevve válasza Bundás22 (#555) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszi. reméltem is hogy tetszik majd nektek és egy plusz adalékot ad azoknak, akik vásárolni akarnak egy középkategóriás kártyát mostanában.

Szerintem, ha kb. azonos áron lesz a HD3870 és a 9600GT, akkor mindenki dönthet nyugotan a szíve szerint, mert a különbség nem egetverő és azokra az igényekre, amelyeket a kategóriától elvárhatunk, mindkettő bestbuy VGA lehet. (persze, mint mondtam, ha azonos áron lesznek...)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#561) Kroni1 válasza Bundás22 (#558) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Na én is igy látom, rohadt kiskerek tényleg felnyomták az árát.. azon csodálkozom, h a 9600-ast lehet is kapni nálunk normális mennyiségben, és a bevezető árát nem is tették nagyon magasra és ez vsz csökkenni is fog még, kb. az Ati árcsökkenésének érkezésével egyidőben..

(#562) Alpachino válasza stevve (#560) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

A 3870-et csak 40K körüli áron tudom elképzelni best buy-nak,jelenleg nem, :( mivel a 9600Gt, ha nem is sokkal de megveri, és az már most 43K körül kapható. ( és még ez is csökkeni fog )

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#563) stevve válasza Alpachino (#562) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Remélem az ATI-féle árcsökkentés leviszi 40 körüli árra a 3870-et és a 9600GT is hasonló lesz. Erre az esetre írtam, hogy mindkettő bestbuy lesz. Majd meglátjuk, hogy ide milyen ár jut el, bár ebben már nem vagyok annyira derűlátó, ismerve a magyar mentalitást... :(

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#564) gV válasza Bundás22 (#558) üzenetére

gV
(őstag)

a radeon driver is "kupálódik"

ja csak az már rég óta, ez viszont most került forgalomba

(#565) norbi1992 válasza stevve (#563) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Hát igen a magyar kereskedők szeretik kihasználni a"piac adta lehetőségeket "
pl.: decemberben a magasan tartott 8800 gt árak ,mikor 75 rugó alá nem ment sehol a kártya ára

(#566) Alpachino válasza norbi1992 (#565) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

A 75K-s kínálat ellenére, mégis óriási volt rá a kereslet, pedig tudták a vásárlók is, hogy ez egy igen csak torz, és idéglenes ára a 8800GT-nek........de mégis :F

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#567) Kroni1 válasza Alpachino (#562) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Azért átlagban nézve nem veri meg a 96GT a 3870-est, de a két (illetve gyakorlatilag a 3850-el együtt három) kártya egy kategóriát alkotnak, mindenki azt veszi amerre a szíve húz, nagyon mellényúlni úgysem lehet. Jobb a helyzet mint fél éve a 25k-s 2600 & 8600GT plussz 40k-s GTS idején ;)

(#568) Alpachino válasza Kroni1 (#567) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Azért a 3850, sem árban, sem teljesítményben nem veszi fel a versenyt a 9600GT, és a 3870-nel. :(

A 3850, az egy külön kategória :) az árához viszonyított, kiválló teljesítményével.

(#569) wolf523

wolf523
(lelkes újonc)

Ez a 9600 GT nem is olyan rossz mint amilyennek gondoltam kellemes csalódás :DD
Szerintetek milyen ez a kari? Éskb mikorra várható a 9800GT??????
THX: Wolf

[ Szerkesztve ]

Élj úgy, hogy a saját világodat éld!

(#570) wolf523

wolf523
(lelkes újonc)

MIért gerinctelen cég az IPON?????

Élj úgy, hogy a saját világodat éld!

(#571) Bundás22 válasza Alpachino (#568) üzenetére

Bundás22
(őstag)

3850/256 és a 3870 es között 9% a difi teljesítményben
azért erős ilyet kijelenteni
a 3850/512 pedig még közelebb van +3%-kal PH-s adatok ;)

[ Szerkesztve ]

(#572) Alpachino válasza Bundás22 (#571) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Ne vedd a szívedre, annyira, nem akartam a 3850-et megsérteni :) Tudom miről beszélek. volt ilyen karim. Igazából felbontásfüggő, az egész % különbséges dolog. :K

Valójában azért írtam ezt :

"A 3850, az egy külön kategória :) az árához viszonyított, kiválló teljesítményével."

[ Szerkesztve ]

(#573) gbors válasza Alpachino (#572) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ajánlom mindenki figyelmébe a HardOCP 9600GT tesztjét. abban nem éppen 10% különbség van a 3870 és a 3850 között...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#574) fLeSs válasza Alpachino (#572) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A nagykerekben egyelőre az van, hogy a 3850 vagy alig olcsóbb (2-3000 ft-tal), vagy annyiba kerül, mint a 9600 GT, szóval nem mondanám, hogy kiváló ár/teljesítménye van. Majd ha ideér az árcsökkenés, akkor lehet erről beszélni talán.

(#575) fLeSs válasza gbors (#573) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Náluk hol látsz %-os grafikont?

(#576) Alpachino válasza fLeSs (#574) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Én a bazáros, 35K körüli árak figyelembevételével mondtam. :K

De, pl, ha ezt nézem, akkor igazad van. :) [link]

(#577) rollins válasza fLeSs (#574) üzenetére

rollins
(őstag)

Igaz ez kisker és még csak nem is B.P. : de legolcsóbb 9600 GT itt ~44000, legolcsóbb 3850 256mb ~36000 kiskerben. ~35000 is volt, nem tudom miért tünt el a ref. 256-os Gigabyte 3850 a másik kiskerből. Linket is adhatok, ha kell. Tehát ha akarok, könnyen találok 35 körül 3850-et, míg ha megfeszülök sem találok 44 alatt 9600GT-t, most.
Euró meg drágább lett sajnos..

[ Szerkesztve ]

(#578) Kroni1 válasza fLeSs (#574) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Talán addigra a nagy árrés is lecsökken majd némileg ami most van a 96GT-n a bevezetés miatt.. De ez csak egy elmélet.

(#579) stevve válasza gbors (#573) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Crysis tesztből is jól látszik, hogy a 9600 GT textúrázásban előnyben van a HD 3870-nel szemben a texture fill rate miatt, bár az eredményt annak fényében kell nézni, hogy a Crysis nV-re van "optimalizálva"

Más. Akinek nem csupán az FPS-ek számítanak, annak érdekes lehet a PureVideo HD is, ami tulajdonképpen már a 8800 idejében megjelent, de a 9600 GT is tudja. Szóval itt egy kis értékelés, összevetés az Avivo HD-vel:
[PureVideo HD - Avivo HD]

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#580) gbors válasza stevve (#579) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az egy dolog, hogy a 9600GT hogy szerepel, de a tesztben elég komoly a két Radeon közötti különbség is 3 játékból 2-ben (mondjuk pont nem a Crysis-ben :-).

Fless: grafikont nem látok, viszont a CoD4-ben 1, az UT3-ban 2 "szinttel" kellett lejjebb venni a felbontást, valamint a detailből is vissza kellett venni ahhoz, hogy kb. egyforma fps-eket kapjanak. az sztem nem a 10% kategória.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#581) stevve válasza gbors (#580) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, én nem arra reagáltam, amit írtál, csak a tesztre. :)

PH semleges

(#582) wwenigma válasza stevve (#579) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A texturazas/elsimitas megvalositasa a jatekokban olyan formula szerint keszul, ami az nV-nek kedvez, egesz egyszeruen ezert "gyorsabb".... regi szep idok, amikor egy rallys jateknak 3 inditofile-ja volt, attol fuggoen hogy voodoo1-2 vagy mas karid van.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#583) stevve válasza wwenigma (#582) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

jah, sajnos. Ezért is használtam az idézőjelet, mert sajnos erőltetve van, nem optimalizálva :( Ez a teszt és a Crysis ennek jó példája.

PH semleges

(#584) Raymond válasza wwenigma (#582) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A texturazas/elsimitas megvalositasa a jatekokban olyan formula szerint keszul, ami az nV-nek kedvez, egesz egyszeruen ezert "gyorsabb".... "

?? :F

Azt hiszem inkabb ahoz van koze hogy a 9600GT-nek 2x akkora TA es TF teljesitmenye van. Egyebkent hogy csinalnak NV-nek kedvezo AA-t a jatekokban? Mert erre nem latok lehetoseget.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#585) stevve válasza Raymond (#584) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K A kártyák paramétereiből is látszik:

9600GT
Texture Fill Rate: 20800 MTexels/sec
Texture Units: 32

HD 3870
Texture Fill Rate: 12400 MTexels/sec
Texture Units: 16

Emellé még ott van az nV logo indításkor :) Ezek együtt hozták azt, hogy amíg nV kártyával ezek a beállítások high-on mennek, az ATI-nál bizony visszább kell venni.

az élményfokozókra nem vonatkozik, amit írtam, csak a textúrákat említettem. Azoknál tudjuk, hogy ATI "érzékenyebb"

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#586) rollins válasza stevve (#585) üzenetére

rollins
(őstag)

Tudom off, meg (közel)jövő, de az RV770 majd 32 tmu-val remélem majd valamit javít ezen. Már ha igaz, hogy ennyi lesz benne..

[ Szerkesztve ]

(#587) gbors válasza Raymond (#584) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a TA teljesítmény tekintetében a 3850 és a 9600GT lényegében egyforma, csak TF-ben dupla az nV kártya. nV-nek kedvező AA - a kutyaközönséges MSAA ilyen, bár tény, hogy az a "tradíció".

wwenigma: már bennem is felmerült a "több exe" dolog - nem is értem, különösen egy multiplatform játék esetén, miért fájna annyira PC-n több shader setet tartani?

(#588) stevve válasza rollins (#586) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyes források szerint a 4870 már 33600 MTexels/sec és Texture Units: 32. Majd kiderül, de remélem, hogy hasonló paraméterekkel örvendeztet meg minket a gyártó :)

PH semleges

(#589) Alpachino válasza stevve (#585) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Ezért kell NV-át ( 9600GT-t) venni, hasonló ár-teljesítmény esetén. :DD

Ha a játékfejlesztők, NV-ára optimizálnak, akkor ahhoz alkalmazkodva, mivel nem tudunk ellene mit tenni, már mint mi felhasználók, azt veszem amelyeken jobban futnak a játékok zöme. :K

(#590) Yutani válasza Kroni1 (#578) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A nagy árrés a nagykernél kezdődik. Kiskeres haverom nagykeres áron hozott volna nekem múlt héten 9600GT-t, és így lett volna 43k körül az ára. Szóval nem a kiskerek nyomják fel, hanem már a nagyker is "drágán" adja eleve.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#591) rollins válasza gbors (#587) üzenetére

rollins
(őstag)

Stalker állítólag shader alapú aa -t is tud, vagyis SBAA-t. Kíváncsi lennék melyik vga-n menne jobban. :> De lehet nem is működik benne. :>>

[ Szerkesztve ]

(#592) gbors válasza rollins (#591) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak olyat tud. szidja is érte az nVidia a fejlesztőt, mint a bokrot :U

(#593) Raymond válasza gbors (#587) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elnezest a TA-ert :)

De a sima MSAA-t ne hivjuk mar NV barat megoldasnak... :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#594) Abu85 válasza wwenigma (#582) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AA támogatása sajnos már ritka dolog az új játékban, így onnan már előny nem sok van.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#595) fLeSs válasza gbors (#592) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem is csodálom, mert egy nagy ratyi ahogy az kinéz, az nem AA, hanem vmi blur, ronda mint a bűn.

(#596) gbors válasza fLeSs (#595) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem játszottam vele, úgyhogy ezzel nem tudok vitatkozni (bár van egy olyan érzésem, hogy az nV nem pont emiatt szidja őket oly hangosan :D ). viszont azért az MSAA is bír borzalmasan ronda lenni, pl. HL2EP2 elején a fák - még kivételesen a 2600XT is bírta volna az 4xAA-t, de inkább kikapcsoltam...

Raymond: persze. ez a standard. hogy ez most az nVidiának jobb, az nem az nVidia "hibája", hanem az ATI balf***sága.

(#597) Abu85 válasza rollins (#591) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az 1.005-ös patch-ben már van kártyákra szabott SBAA eljárás, gyakorlatilag elég gány megvalósításban. Full AA tizedeli a sebességet bármilyen kártyán.
Ezen majd a DX10.1-es szabványosított AA eljárások fognak segíteni. Persze ezek bekapcsolásához DX10.1-es kártya kell majd.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#598) robekri

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

9600 GT tulajok: írjatok mennyire sikerült, milyen márkájú karit húzni! :R

Üdv.: Robe

[ Szerkesztve ]

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#599) rocket válasza gbors (#596) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

4x MSAA mellett nem szerepel jol az ATi R600 architekturaja de 8x MSAA-val megfordul a kocka, eleg sok jatek van amit tamogatja a MSAA-t es elbirjak ezek a kozepkategorias kartyak a 8X MSAA-t mainstream felbontasokban, persze nem sok oldal van akinek lenne annyi esze ne 90 frame atlagokat (60Hz TFT vsync on haleluja :) ) irogasson a tablazatokba hanem ha ilyen atlagok vannak feljebb vegyek az AA-t, ilyenkor kiderul azert mindig melyik oldalon kell melyebbe nyalni mert kulonben DÁDÁ lesz :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#600) rocket válasza Abu85 (#597) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Ezen majd a DX10.1-es szabványosított AA eljárások fognak segíteni. Persze ezek bekapcsolásához DX10.1-es kártya kell majd."
Ez fog megtortenni a gyakorlatban soha napjan kiskedden, pedig S3 is tamogatja mar a szabvanyt :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.