IPON is egy elég gerinctelen cég, de a tesztjük ettől még rendben lehet, én nem láttam..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
7600GT
(senior tag)
Miért gerinctelen? És még kik gerinctelenek?
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

horvathkrisz
(PH! addikt)
Ezért. Olvasd át a topikot.
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)
A tesztben nincs gyakorlatilag is DX10 játék... szóval nem tudom mi látszik a karikon. A COJ és a COH ami jelenleg talán DX10 a többi az kamu.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Nem teljesen veszik el a munkát a ROP-tól egyszerűen a feladata egyszerűsödik, de ahogy Gbors mondja a vezérlés továbbra is terheli.
Abban persze igazad van, hogy a ROP jelenleg minimális esetben jelent limit problémát.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Ez valamilyen szinten azért ésszerű ... azokban a bizonyos dolgokban amiben többször gyorsabb az R600, a G80 gyakorlatilag életképtelen. Hiába megy az R600-on a stuf 50-60FPS-sel ha a G80 képtelen 5FPS fölé menni, ez csak az AMD számára üzlet a többieknek nem. 
A GF FX-nél sem gyilkolták meg rögtön a rendszert, megvárták szépen az nV új generációs motyóját...
A 3850-nel azért lehet sávszélesség limitbe futni. Ha megnézed a HardOCP tesztjeit, ott számos esetben lényegesen a 3870 alatt teljesít.
BobChemistry: biztosan nem tud senki arról, hogy a G94 is tartalmazza-e az ominózus hibát, de nagy valószínűséggel igen.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
"a 9600 GT esetén is előfordulhat a G92-es GPU-ra jellemző probléma?
a memória túlcsordulására gondolok"
erről nem hallottam, tudna vki infót/linket h mi ez?

horvathkrisz
(PH! addikt)
nem hiszem, csak a "felezetteknél" (pl. 320MB-os GTS) szokott előfordulni.
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

BobChemistry
(őstag)
a G80/G92-es VGA-kat egy úgynevezett „memory leak”, azaz memóriatúlcsordulási hiba sújtja, melynek eredményeként amikor a futtatott játék eléri a videomemória határait, ahelyett, hogy a nem használt adatok helyére töltené az újakat, kifut belőle, és a központi memóriát kezdi el használni, ami természetesen jelentős teljesítményveszteséggel jár.
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

Elydan
(fanatikus tag)
Ugyanez lenne a kérdésem... 
A Radeon HD 3850 ellenfeléül kikiáltott kártya referenciaváltozata után a gyárilag tuningolt Zotac AMP adataival bővültek a grafikonok.
Ott van a címlapon...

radírfej
(senior tag)
zoral ez a zotac...
de úgy általánosságban is 8800gt teljesítménye a 8600gt+ kis tuninggal hozza... hát kérem az nvidia megint feladta a leckét.
két hónap és az árak tökig esnek.
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
Nem semmi, a Zotac 9600GT AMP! Edition a 8800GT-t is megveri szinte mindenhol.

Alpachino
(PH! addikt)
DX10-ben egy helyen sem veri meg,
DX9-ben már szorosabb a helyzet. 
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

Dr.Én
(PH! addikt)
Hát ja azért a 9600GT is nagyon jol teljesít DX9-ben 
[ Szerkesztve ]
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
Fless, jók a Zotac kártya adatai, tényleg visszavettétek 675/1625/900-ra?
Nehezemre esik megemészteni ennek tükrében az eredményeket 
[ Szerkesztve ]
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Két órajelen teszteltük le, javítottam a cikkben.
még mindig nem hiszek a szememnek a 9600gt-vel kapcsolatban
a zotac erre csak rátesz egy lapáttal
Nv a kártyáira iratja a játékokat, majd a játékokhoz igazítja a kártyáit. korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetséges
a Zotac hűtését mennyire befolyásolja hogy a dvi csatiknál visszahajlik a fém rész a kilátszó lamellákra?
True Success is Blonde
Nincs DX10 bencsmárk a tesztben. Hívjuk inkább őket DX10-esnek kamuzott játékoknak. 

Alpachino
(PH! addikt)
Felőlem hívhatjuk így is.
A lényeg az, hogy DX10 "kamuzott játékokban"
nagyobb a különbség a 8800GT és a 9600GT között, mint DX9, nem kamuzott játékaiban.
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

garfield-r
(tag)
Azt meg tudja mondani valaki, hogy mekkora lehet a különbség egy húzott 88GT és egy ugyancsak húzott 96GT között???

Alpachino
(PH! addikt)
A tuningpotenciál maximumát nehéz megjósolni.
Általában a ref. hűtővelt szerelt 8800GT-k is mennek 700/2000MHz-et, de még fölötte is jóval.
Pl. az aláírásomban szerepelt 8800Gt is ref. hűtővel megy 750/2000MHz-et.
[ Szerkesztve ]

Cefet
(tag)
Nagyobb, mint egy nem húzott 88GT és egy húzott 96GT között, valamint lényegesen kisebb, mint egy húzott 88GT és egy nem húzott 96GT között... 
Valóban jó lett a 96GT... Asszem le is cserélem a 86GT-t...
[ Szerkesztve ]

pityeszka
(őstag)
Kíváncsi vok mijen áresések lesznek ATI fronton.Ha 40Kkörül fogják szórni pl az ilyeneket akkor tuti eladom a GT-m és veszek vagy 2-őt 
I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

Sárpac
(PH! nagyúr)
ÁÁÁ túl gyors lett ez a 9600gt!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

KngAlex
(tag)
Mennyire van kiforrva a két vga gyártó 2 kártyás technolóiája? A játékok mennyire támogatják a SLI-t és a CF-t?
próbálok képbe kerülni

Cefet
(tag)
Pityeszka: Én a helyedben nem tenném. A Crysis nem lesz gyorsabb úgysem, a többit meg elviszi a szutyok
88GT is...
Sárpac: ÁÁÁ Nem olyan gyors az...
Ennyi pízé lehetne rakéta is rajta...
KngAlex: Nagyon változó a teljesítményük... Egyik játékban ilyen, a másikban olyan. Hol az egyik jobb, hol a másik. Van amikor egy kártya többet tol mint a kettő. Én az adott (két kártyára való) pénzből a legerősebb egykártyás megoldást választanám.
[ Szerkesztve ]

wood1y
(újonc)
Öszintén megmondon, kezdek kételkedni ezekben a tesztekben. Kb. 3 másik tesztoldalt láttam, ahol a 3870 kontra 9600 GT csatában nem a zöldek jöttek ki győztesen. Akkor most mi van? Mert valaki hazudik!!! 
Csak a Catalyst AI-t kell birizgálni és mindig van gyorsulás.
A PT boatsba egészen hihetetlen... 4x gyorsabb a CF rendszer Advanced AI mellett. 
Persze van olyan eset is ahol nincs gyorsulás, de átlag 60-80% plusz borítékolható.
[ Szerkesztve ]

KngAlex
(tag)
idővel arra gondoltam hogy ha ilyen ütemben zuhan a 2900-asok ára, akkor vettem volna belőle 2-őt, de eddig is tartózkodtam a 2 kártyás rendszerektől, márcsak a fogyasztás miatt is...
Ugye te sem hiszed h mindenhol pontosan ugyan azzal a konfiggal, driverekkel ugyanazon beállítások mellett és ugyanazon játékokban tesztelik a kártyákat?! Láttam olyan tesztet is ahol több gyártó 9600GT-je lett összemérve, és mindegyik más fps-eket hozott.. Nyilván lehet eltérés a tesztkörnyezet függvényében, nem is kevés.
Befolyásoló tényezők nagyjából lényegességi sorrendben
1. játékok
2. a játékok grafikai beállítása
3. a tesztmódszer - egy kis írás erről
4. driver verzió
5. tesztkonfig
most éppen olyan helyzet alakult ki a HD 3800-ak és új GeForce-k között, hogy mind a két architektúrának nagyon máshol vannak az erős és gyenge pontjai, ezért van az hogy egyik tesztben ez, a másikban az jön ki. Választáshoz az általad preferált játékokban az általad preferált beállításokkal elért eredményeket figyeld.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Én is meglepőnek és egyben furcsának találtam, hogy az ipon-os teszt eredményei sokszor köszönőviszonyban sincsenek az itteni teszttel. Ekkora eltérés lenne abban, hogy ott a legfrisseb drivereket használták?
Ott a 3870-et sem nagyon szorongatta meg a 9600GT sőt még a 3850-el is kűzdött itt meg szinte mindenhol jobb az NV. Érdekes. 

zed1983
(őstag)
Ha jól megnézed ezt a tesztet te is rájössz a válaszra

zed1983
(őstag)
Ez nekem is elég érdekes, ezért nem árt több tesztet is megnézni sztem mert aki egy alapján vesz vga-t az lehet hogy koppan egyet... 

pityeszka
(őstag)
A crysis nem érdekel (jó volt,szép volt,végigvittem,elég volt
)!!Csak kíváncsíságból vennék ATiT,mert még soha nem volt Radeon(ö)m 
I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.
Én nem látom annyira eltérőnek a helyzetet. Vegyünk példát:
Az Obliviont a PH! High-on tesztelte, míg az Ipon Maximum-on, tehát minden manuálisan maxra volt rakva, illetve az is eltérő lehet, hogy nem ugyanaz a játék környezete (erdőben nyilván lassabb a program, mint a városban).

SzMhun
(kvázi-tag)
Hol vannak az Ati gyári OC kártyái
Azok vhogy kimaradnak az itteni tesztekből.
Azok eleve ritkábbak mivel az ATI már gyárilag eléggé kijatja őket.. nV-ből meg szinte minden gyártó OC verziót ad ki, mert több tartalék van bennük.. Én egy sima Gainward-ot kaptam tegnap, ez is simán viszi a Golden Sample órajeleit (725/2000MHz), miközben a kártya mindössze idle/load 40/60 fokos. 
Alapórajeleken egy E2140@3,2GHz mellett 10307 pont..
nagyjából egyezik az IPON tesztben mért eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
ah, lejárt az idő...
Itt van egy kis százalékos összehasonlítás (3850,3870 és 8800-ak vs 9600 GT). Ez is egy aspektus:
[link]
PH semleges
Ez nem olyan nagy probléma sztem, mert jól meg van oldva az autómatikus vezérlés.. Az enyém gyári ventije mellett hűvös a kártya, hűti a ramokat is, idle hangtalan, 3D alatt meg automatikusan felpörög ha kell, szóval én nem is terveztem h rivatunerből módosítok rajta.. Aki meg a gyári coolert lecseréli (mondjuk VF700-ra), az ugyis máshogy adja meg az rpm-et.
Nem mondtam, hogy gond, főleg nekem nem, mert nincs ilyen kártyám, csak belinkeltem érdekességként. 
Spóroltak idővel és pénzzel...
[ Szerkesztve ]
PH semleges

wood1y
(újonc)
Természetesen nem azt mondom, hogy minden tesz meg kellene hogy egyezzen. Tisztában vagyok azzal, hogy a proc./mem./tesztkörnyezet nagyon befolyásolja az eredményeket. A külömbség csak ott van, hogy amig elolvasom az itteni tesztet, megnézem az eredményeket, és a végén szignifikáns külömbséget látok a 9600 javára... (idézek: "jött, látott, és győzőtt") 9600-at akarok venni!!! Elolvasok egy másik tesztet ott meg 10 játékból 9-ben az ATI kártyája kerül ki győzetesen. ATI-t akarok venni!!! Legyen külömbség, de ne ekkora. Nincsenek előítéletem és kövezzetek meg érte, de valahogy úgy veszem észre, hogy a Prohardver tesztelő srcácokak "kicsit mindig az nVidia fele húz a szívük". Idézek egy cikkből
Ha az ATI nyer akkor:
A két játék ..... a Radeonokon volt gyorsabb, de Bioshock alatt már vészesen közel került az nvidia kártyája is is.
Ha az Nvidia volt gyorsabb
A HD 3870-esek CrossFire-ben olyan gyorsak, mint egyetlen GeForce 8800 GTX, a 8800 GT SLI befogására pedig esélyük sincs.
(találhattam volna jobb példát is, de most ez szurt szemet először)
És nagyonsok ilyen van, emlékszem régen az x800-idelyén volt egy cikk, amiben már zavaróan kiütközött, hogy a cikk írójának mégis melyik kártya "áll közelebb a szívéhez". (az idézőjelek alatt mindekni arra gondol amire akar) nem szép dolog.. 

laci666
(senior tag)
Nemtom mit kell itt ennyire fényezni ezt a 9600GT amikor 8800GT jobb még így is hogy ez egy tuningolt 9600GT volt. Mellesleg egy emelt órajelű 8800GT is be lehetett volna rakni a tesztbe és akkor már más lett volna a leányzó fekvése 
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
És még egy kis nyalánkság:
9800 GTX vs 9600 GT (jelenlegi adatok alapján)
9800 GTX vs HD 3870 (jelenlegi adatok alapján)
9800GTX vs 8800 GT (jelenlegi addatok alapján)
9800 GTX vs 8800 GTX (jelenlegi adatok alapján)
Lehet szemezgetni, prokoncepciókat gyártani

PH semleges

kalosiszilar
(lelkes újonc)
Tetszik a teszt. En is gondolkozom egy ilyen kartyan, csak nemtom hogy ezt vagy E3870-et vegyek. Jelenleg az ati megoldasa dragabb. kivarom azt a par hetet es majd meglatom. sztem nem kell tobbet kolteni ennel a szintnel, sztem...
Budog geci naci vagyok es bombagyar.hu-t olvasok!!!