Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#501) Kroni1 válasza Tenki (#499) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

IPON is egy elég gerinctelen cég, de a tesztjük ettől még rendben lehet, én nem láttam..

(#502) 7600GT válasza Kroni1 (#501) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Miért gerinctelen? És még kik gerinctelenek?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#503) horvathkrisz válasza 7600GT (#502) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Ezért. Olvasd át a topikot.

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#504) Abu85 válasza Raymond (#482) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tesztben nincs gyakorlatilag is DX10 játék... szóval nem tudom mi látszik a karikon. A COJ és a COH ami jelenleg talán DX10 a többi az kamu.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#505) Abu85 válasza Raymond (#490) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem teljesen veszik el a munkát a ROP-tól egyszerűen a feladata egyszerűsödik, de ahogy Gbors mondja a vezérlés továbbra is terheli.

Abban persze igazad van, hogy a ROP jelenleg minimális esetben jelent limit problémát.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#506) Abu85 válasza dezz (#497) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez valamilyen szinten azért ésszerű ... azokban a bizonyos dolgokban amiben többször gyorsabb az R600, a G80 gyakorlatilag életképtelen. Hiába megy az R600-on a stuf 50-60FPS-sel ha a G80 képtelen 5FPS fölé menni, ez csak az AMD számára üzlet a többieknek nem. :))
A GF FX-nél sem gyilkolták meg rögtön a rendszert, megvárták szépen az nV új generációs motyóját...

(#507) gbors válasza 7600GT (#500) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 3850-nel azért lehet sávszélesség limitbe futni. Ha megnézed a HardOCP tesztjeit, ott számos esetben lényegesen a 3870 alatt teljesít.

BobChemistry: biztosan nem tud senki arról, hogy a G94 is tartalmazza-e az ominózus hibát, de nagy valószínűséggel igen.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#508) Kroni1 válasza BobChemistry (#498) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

"a 9600 GT esetén is előfordulhat a G92-es GPU-ra jellemző probléma?
a memória túlcsordulására gondolok"

erről nem hallottam, tudna vki infót/linket h mi ez?

(#509) horvathkrisz válasza Kroni1 (#508) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

nem hiszem, csak a "felezetteknél" (pl. 320MB-os GTS) szokott előfordulni.

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#510) BobChemistry válasza Kroni1 (#508) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

[link]

a G80/G92-es VGA-kat egy úgynevezett „memory leak”, azaz memóriatúlcsordulási hiba sújtja, melynek eredményeként amikor a futtatott játék eléri a videomemória határait, ahelyett, hogy a nem használt adatok helyére töltené az újakat, kifut belőle, és a központi memóriát kezdi el használni, ami természetesen jelentős teljesítményveszteséggel jár.

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#511) emre33

emre33
(PH! addikt)

Mi lett frissítve a teszten?

(#512) Elydan válasza emre33 (#511) üzenetére

Elydan
(fanatikus tag)

Ugyanez lenne a kérdésem... :F

(#513) Gyusz

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

A Radeon HD 3850 ellenfeléül kikiáltott kártya referenciaváltozata után a gyárilag tuningolt Zotac AMP adataival bővültek a grafikonok.

Ott van a címlapon...

(#514) radírfej

radírfej
(senior tag)

zoral ez a zotac...

de úgy általánosságban is 8800gt teljesítménye a 8600gt+ kis tuninggal hozza... hát kérem az nvidia megint feladta a leckét.

két hónap és az árak tökig esnek.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#515) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem semmi, a Zotac 9600GT AMP! Edition a 8800GT-t is megveri szinte mindenhol.

(#516) Alpachino válasza Keldor papa (#515) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

DX10-ben egy helyen sem veri meg, :( DX9-ben már szorosabb a helyzet. :)

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#517) Dr.Én válasza Keldor papa (#515) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Hát ja azért a 9600GT is nagyon jol teljesít DX9-ben :K

[ Szerkesztve ]

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#518) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fless, jók a Zotac kártya adatai, tényleg visszavettétek 675/1625/900-ra?
Nehezemre esik megemészteni ennek tükrében az eredményeket :)

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#519) fLeSs válasza gbors (#518) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Két órajelen teszteltük le, javítottam a cikkben.

(#520) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még mindig nem hiszek a szememnek a 9600gt-vel kapcsolatban
a zotac erre csak rátesz egy lapáttal
Nv a kártyáira iratja a játékokat, majd a játékokhoz igazítja a kártyáit. korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetséges

a Zotac hűtését mennyire befolyásolja hogy a dvi csatiknál visszahajlik a fém rész a kilátszó lamellákra?

True Success is Blonde

(#521) Abu85 válasza Alpachino (#516) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs DX10 bencsmárk a tesztben. Hívjuk inkább őket DX10-esnek kamuzott játékoknak. :DD

(#522) Alpachino válasza Abu85 (#521) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Felőlem hívhatjuk így is. :C A lényeg az, hogy DX10 "kamuzott játékokban" :) nagyobb a különbség a 8800GT és a 9600GT között, mint DX9, nem kamuzott játékaiban.

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#523) garfield-r

garfield-r
(tag)

Azt meg tudja mondani valaki, hogy mekkora lehet a különbség egy húzott 88GT és egy ugyancsak húzott 96GT között???

(#524) Alpachino válasza garfield-r (#523) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

A tuningpotenciál maximumát nehéz megjósolni. :F Általában a ref. hűtővelt szerelt 8800GT-k is mennek 700/2000MHz-et, de még fölötte is jóval.

Pl. az aláírásomban szerepelt 8800Gt is ref. hűtővel megy 750/2000MHz-et.

[ Szerkesztve ]

(#525) Cefet válasza garfield-r (#523) üzenetére

Cefet
(tag)

Nagyobb, mint egy nem húzott 88GT és egy húzott 96GT között, valamint lényegesen kisebb, mint egy húzott 88GT és egy nem húzott 96GT között... :)

Valóban jó lett a 96GT... Asszem le is cserélem a 86GT-t...

[ Szerkesztve ]

(#526) pityeszka

pityeszka
(őstag)

Kíváncsi vok mijen áresések lesznek ATI fronton.Ha 40Kkörül fogják szórni pl az ilyeneket akkor tuti eladom a GT-m és veszek vagy 2-őt :D

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#527) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

ÁÁÁ túl gyors lett ez a 9600gt!:DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#528) KngAlex

KngAlex
(tag)

Mennyire van kiforrva a két vga gyártó 2 kártyás technolóiája? A játékok mennyire támogatják a SLI-t és a CF-t?

próbálok képbe kerülni

(#529) Cefet válasza KngAlex (#528) üzenetére

Cefet
(tag)

Pityeszka: Én a helyedben nem tenném. A Crysis nem lesz gyorsabb úgysem, a többit meg elviszi a szutyok :DDD 88GT is...

Sárpac: ÁÁÁ Nem olyan gyors az... :) Ennyi pízé lehetne rakéta is rajta...

KngAlex: Nagyon változó a teljesítményük... Egyik játékban ilyen, a másikban olyan. Hol az egyik jobb, hol a másik. Van amikor egy kártya többet tol mint a kettő. Én az adott (két kártyára való) pénzből a legerősebb egykártyás megoldást választanám.

[ Szerkesztve ]

(#530) wood1y

wood1y
(újonc)

Öszintén megmondon, kezdek kételkedni ezekben a tesztekben. Kb. 3 másik tesztoldalt láttam, ahol a 3870 kontra 9600 GT csatában nem a zöldek jöttek ki győztesen. Akkor most mi van? Mert valaki hazudik!!! :(((

(#531) Abu85 válasza Cefet (#529) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak a Catalyst AI-t kell birizgálni és mindig van gyorsulás.
A PT boatsba egészen hihetetlen... 4x gyorsabb a CF rendszer Advanced AI mellett. :DDD
Persze van olyan eset is ahol nincs gyorsulás, de átlag 60-80% plusz borítékolható.

[ Szerkesztve ]

(#532) KngAlex válasza Cefet (#529) üzenetére

KngAlex
(tag)

idővel arra gondoltam hogy ha ilyen ütemben zuhan a 2900-asok ára, akkor vettem volna belőle 2-őt, de eddig is tartózkodtam a 2 kártyás rendszerektől, márcsak a fogyasztás miatt is...

(#533) Kroni1 válasza wood1y (#530) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Ugye te sem hiszed h mindenhol pontosan ugyan azzal a konfiggal, driverekkel ugyanazon beállítások mellett és ugyanazon játékokban tesztelik a kártyákat?! Láttam olyan tesztet is ahol több gyártó 9600GT-je lett összemérve, és mindegyik más fps-eket hozott.. Nyilván lehet eltérés a tesztkörnyezet függvényében, nem is kevés.

(#534) rudi válasza wood1y (#530) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Befolyásoló tényezők nagyjából lényegességi sorrendben

1. játékok
2. a játékok grafikai beállítása
3. a tesztmódszer - egy kis írás erről
4. driver verzió
5. tesztkonfig

most éppen olyan helyzet alakult ki a HD 3800-ak és új GeForce-k között, hogy mind a két architektúrának nagyon máshol vannak az erős és gyenge pontjai, ezért van az hogy egyik tesztben ez, a másikban az jön ki. Választáshoz az általad preferált játékokban az általad preferált beállításokkal elért eredményeket figyeld.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#535) BaLee

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Én is meglepőnek és egyben furcsának találtam, hogy az ipon-os teszt eredményei sokszor köszönőviszonyban sincsenek az itteni teszttel. Ekkora eltérés lenne abban, hogy ott a legfrisseb drivereket használták?
Ott a 3870-et sem nagyon szorongatta meg a 9600GT sőt még a 3850-el is kűzdött itt meg szinte mindenhol jobb az NV. Érdekes. :F

(#536) zed1983 válasza KngAlex (#528) üzenetére

zed1983
(őstag)

Ha jól megnézed ezt a tesztet te is rájössz a válaszra

[link]

(#537) zed1983 válasza BaLee (#535) üzenetére

zed1983
(őstag)

Ez nekem is elég érdekes, ezért nem árt több tesztet is megnézni sztem mert aki egy alapján vesz vga-t az lehet hogy koppan egyet... :W

(#538) pityeszka válasza Cefet (#529) üzenetére

pityeszka
(őstag)

A crysis nem érdekel (jó volt,szép volt,végigvittem,elég volt :DDD )!!Csak kíváncsíságból vennék ATiT,mert még soha nem volt Radeon(ö)m :)

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#539) Abu85 válasza BaLee (#535) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem látom annyira eltérőnek a helyzetet. Vegyünk példát:
Az Obliviont a PH! High-on tesztelte, míg az Ipon Maximum-on, tehát minden manuálisan maxra volt rakva, illetve az is eltérő lehet, hogy nem ugyanaz a játék környezete (erdőben nyilván lassabb a program, mint a városban).

(#540) SzMhun

SzMhun
(kvázi-tag)

Hol vannak az Ati gyári OC kártyái :F Azok vhogy kimaradnak az itteni tesztekből.

(#541) Kroni1 válasza SzMhun (#540) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Azok eleve ritkábbak mivel az ATI már gyárilag eléggé kijatja őket.. nV-ből meg szinte minden gyártó OC verziót ad ki, mert több tartalék van bennük.. Én egy sima Gainward-ot kaptam tegnap, ez is simán viszi a Golden Sample órajeleit (725/2000MHz), miközben a kártya mindössze idle/load 40/60 fokos. ;)

Alapórajeleken egy E2140@3,2GHz mellett 10307 pont..
nagyjából egyezik az IPON tesztben mért eredménnyel.

[ Szerkesztve ]

(#542) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link]
:C :DDD

PH semleges

(#543) stevve válasza stevve (#542) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ah, lejárt az idő...

Itt van egy kis százalékos összehasonlítás (3850,3870 és 8800-ak vs 9600 GT). Ez is egy aspektus:
[link]

PH semleges

(#544) Kroni1 válasza stevve (#542) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem olyan nagy probléma sztem, mert jól meg van oldva az autómatikus vezérlés.. Az enyém gyári ventije mellett hűvös a kártya, hűti a ramokat is, idle hangtalan, 3D alatt meg automatikusan felpörög ha kell, szóval én nem is terveztem h rivatunerből módosítok rajta.. Aki meg a gyári coolert lecseréli (mondjuk VF700-ra), az ugyis máshogy adja meg az rpm-et.

(#545) stevve válasza Kroni1 (#544) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem mondtam, hogy gond, főleg nekem nem, mert nincs ilyen kártyám, csak belinkeltem érdekességként. :)
Spóroltak idővel és pénzzel...

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#546) wood1y válasza Kroni1 (#533) üzenetére

wood1y
(újonc)

Természetesen nem azt mondom, hogy minden tesz meg kellene hogy egyezzen. Tisztában vagyok azzal, hogy a proc./mem./tesztkörnyezet nagyon befolyásolja az eredményeket. A külömbség csak ott van, hogy amig elolvasom az itteni tesztet, megnézem az eredményeket, és a végén szignifikáns külömbséget látok a 9600 javára... (idézek: "jött, látott, és győzőtt") 9600-at akarok venni!!! Elolvasok egy másik tesztet ott meg 10 játékból 9-ben az ATI kártyája kerül ki győzetesen. ATI-t akarok venni!!! Legyen külömbség, de ne ekkora. Nincsenek előítéletem és kövezzetek meg érte, de valahogy úgy veszem észre, hogy a Prohardver tesztelő srcácokak "kicsit mindig az nVidia fele húz a szívük". Idézek egy cikkből
Ha az ATI nyer akkor:
A két játék ..... a Radeonokon volt gyorsabb, de Bioshock alatt már vészesen közel került az nvidia kártyája is is.
Ha az Nvidia volt gyorsabb
A HD 3870-esek CrossFire-ben olyan gyorsak, mint egyetlen GeForce 8800 GTX, a 8800 GT SLI befogására pedig esélyük sincs.
(találhattam volna jobb példát is, de most ez szurt szemet először)
És nagyonsok ilyen van, emlékszem régen az x800-idelyén volt egy cikk, amiben már zavaróan kiütközött, hogy a cikk írójának mégis melyik kártya "áll közelebb a szívéhez". (az idézőjelek alatt mindekni arra gondol amire akar) nem szép dolog.. :(

(#547) laci666

laci666
(senior tag)

Nemtom mit kell itt ennyire fényezni ezt a 9600GT amikor 8800GT jobb még így is hogy ez egy tuningolt 9600GT volt. Mellesleg egy emelt órajelű 8800GT is be lehetett volna rakni a tesztbe és akkor már más lett volna a leányzó fekvése :D

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#549) kalosiszilar

kalosiszilar
(lelkes újonc)

Tetszik a teszt. En is gondolkozom egy ilyen kartyan, csak nemtom hogy ezt vagy E3870-et vegyek. Jelenleg az ati megoldasa dragabb. kivarom azt a par hetet es majd meglatom. sztem nem kell tobbet kolteni ennel a szintnel, sztem...

Budog geci naci vagyok es bombagyar.hu-t olvasok!!!

(#550) Kroni1 válasza stevve (#543) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egy nagyon állat teszt sztem! Érdekes h a 3870 alapvetően gyorsabb nála, 4xAA alatt pedig egész szépen virgonckodik a 9600GT.. 770MHz GPU /1925MHz SDR /2200MHz MEM tuning - wow!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.