Nem rossz észrevétel.
Azzal az apró szépséghibával, hogy a Gef2-Gef4 korában sokkal tovább meg lehetett úszni a VGA cserét...
SC2 ID: Peter 1714

Nem rossz észrevétel.
Azzal az apró szépséghibával, hogy a Gef2-Gef4 korában sokkal tovább meg lehetett úszni a VGA cserét...
ja, és ez még ugye kezdőár, valamint az ati-k árai itt még nem estek. Szerintem én is megvárom a csökkenést, és ATi-t fogok venni. 
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500
Képen DX 10.1-et írnak...ami ugye nem igaz...
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Én örülnék, ha Ati odavágna kicsit.
Szeretem, ha van egy kis harc. Nagyon nem szeretném, ha monopol helyzet alakulna ki.
Remélem attól még messze állunk.

Nagykerár. 
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

Én már 4-et be is foglatam
Igyekezz mert nem marad. 
Hmm, elkezdtem olvasni (most kerültem gép elé..), egy dolog szemetszúrt:
"X1900 XT fogyasztását, szépen leköröz mindenkit, pedig még csak nem is a GDDR4-gyel gyártott X1950 XTX-et teszteltük."
4Wal eszik többet az 1950XTX, ti is mértétek. Ne ijesztgessétek a népet
Lényegtelen végülis a teszt szempontjából, csak gondoltam beszólok 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Ugyan, nehogy elkezdj ilyenekbe belekötni, mert rögtön AMD fan leszel...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Te tisztára hülyének nézed az embert. Vagy nem tudsz olvasni.
1. Ugyan közvetve,de elég sok cuccom van rami-ból.
(ráadásul okosba) 
...a másodikat meg én is kitöröltem, mert látom már rájöttél, mekkora hülyeséget írtál.
[ Szerkesztve ]
Nem-nem, az AMD fan az te vagy 
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
mi értelme azon gizdázni, hogy tudsz áfát visszaigényelni?
legalább remélem jól alszol tőle
ellenben a sok értelmes szakmai hsz közben megmondaná valaki, hogy akkor most miért is éri be majd fele annyi béllel és azonos roppal a 8800gt-t?
az egy dolog, hogy melyik game mire van optimalizálva, de most vagy a 8800gt-ben van valami nagyon szűk keresztmetszet (s a 9600gt is azért van megcsonkítva, mert így is tud annyit) vagy itt valami szőr van a palacsintában
fless vgy rudi, legalább ti osszatok észt 
köszi
True Success is Blonde

plusz áfa 
ismerős ottdolgozik, szóval, ha csak szürke kosár van kitéve akkor is tud adni nekem 
nekem nincs áfa
ezen az áron van ami ott szerepel 
onnan hoztam tavaly összel egy 2232bw monitort is 57K-ért rokonnak.
De ez nem az a topic 
[ Szerkesztve ]
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500
akkor ki az NV fan? 
extra

Tuti van valami sunyiság az üzleti érdekek miatt.
"Legjobb keksz az Albertkeksz - legjobb sex a homosex."
vajon miért is kapsz ilyen kedvezményeket? 
majd szólja, ha kigizdultad magad
[ Szerkesztve ]
True Success is Blonde

áá srácok hol mennyiért fájna ez?
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"
ellenben a sok értelmes szakmai hsz közben megmondaná valaki, hogy akkor most miért is éri be majd fele annyi béllel és azonos roppal a 8800gt-t?
valószínűleg pénz van mögötte 
extra

Nekem legalább nem fizetnek érte. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

A RAMI kiirásában szerepel a DX10,1. Ez valami elírás? A G92 csak DX10 tudtommal. 

Na ja, elirás.
nincsenek érdekeim, és most szólnék hogy senkinek se tudok szerezni, még ha többet fizet akkor se, sőt nem is tudok semmiről semmit. 
csak azért említettem meg mert eddig 3pm-et kaptam hogy tudok e hozni ezt meg azt ocsón.
Erről ennyit 
vagyis? most a teszt a bunda, vagy az Nv erőlteti rá a saját kártyájára az optimalizciót, s a 8800gt ezek mellett tényleg alulméretezett volt valahol ahol a 9600gt csonkoltnak tűnik
True Success is Blonde
Nekem azért, úgy tűnik, hogy az ATI-kban több a tartalék... Ahogy növekszik a felbontás, kevésbé esik vissza a teljesítmény. Mikor az első Radeon megjelent asszem anno GeForce 2 ellen, akkor is ugyanez volt... Ezért leszek mindig ATI párti
Ők valahogy jobban odateszik magukat új inovációk felé. Ez szimpi bennük.
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

Nem, nem crysis-t, nekem nem jön be az a játék. UT3, WoW, Hellgate, Witcher, CoD2 és 4 meg majd a Star craft 2, Alone in the dark, stb. Az sem zavar ha nem fut max felbontáson az adott játék. Meg persze tudom, a konfigom se tudna kiahjtani egy ilyen kártyát, de előbb egy monitor+vga és a többi meg később.
én inkább le se írom a véleményemet, inkább csak magasról jókat mosolygok az egészen 
extra

errre írtam,amit írtam: "az egy dolog, hogy melyik game mire van optimalizálva, de most vagy a 8800gt-ben van valami nagyon szűk keresztmetszet (s a 9600gt is azért van megcsonkítva, mert így is tud annyit) vagy itt valami szőr van a palacsintában"
Szerintem félreérthettél 
Egyébként a Crysis, nem GeForce-ra optimalizát játék véletlen? Nekem valami ilyesmi rémlik. Nem lehet, hogy csak azért emelkedik ki az ATI, hoz képest? Igazából a többi játékban jól tartja magát, sőt a felbontást növelve jobb is, csak szépen ugye a legkisebb felbontás volt a mérvadó, a diagramok rangsoránál. Pedig szerintem figyelembe kellene venni, hogy egyre több 20" wide monitor nagyon olcsó, és ezek fognak elterjedni, nem a 19"-esek. (szerintem). 20-nál, meg ott az 1680*1050....
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
Expert-computer jelenlegi állása szerint nagyker-nettó árak:
VGA eVGA PCIe 9600GT512MB SC 120 0 38 500,00
VGA Gigabyte PCIe NX96T512H-9600GT 512MB 0 0 35 950,00
Természetesen nincs raktáron. Azt meg kell hagyni, hogy eléggé aggresszív árazás, nekünk csak jó! 
Kiskerár alakulása: nagykernettó +10%+20% 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+
Annál többet mint ami a cikkben van mi sem tudunk és az NV-s support sem válaszolt a kérdésre, csak regisztrálták a 10%-os hátrányt. Elvileg a 9600 GT-nek órajelből 8% körüli előnye van a 8800 GT-hez képest, ami érinti a shaderek előtti setupot és szálkezelést, valamitn a sor végén ROP-okat. Emellé van olyan 45%-os hátrány stream processzorban és textúrakezelőben. Szintetikus pixel shaderekben többnyire ki is jött szépen ez a 45-8 = 37% körüli eltérés meg volt ilyen vertex tesz is, amiben megvolt, de GS-ben és a VS tesztek többségében az volt, amit a cikkben kommentáltunk.
Innentől egyértelműen a VS/GS rész lett okosabban megcsinálva. Hogy ez hardverileg és szoftverileg mit érint azt nem tudjuk. Az viszont látszik, hogy a játékokra is jótékony hatással volt, mert ott sem 37% hanem jóval kisebb volt a 9600 GT hátránya. Innentől kezdve akár azt is mondhatnánk, hogy a G92 el volt izélve. Ez meg ismét felvet egy kértdést. Ha a G94 már nincs úgy elizélve mint a G92, akkor vajon mit tud majd egy rendesen megcsinált G92...? Lehet, hogy 37%-kal jobb lesz mint a mostani 9600GT, vagyis kb. 27%-kal üti majd az aktuális 8800 GT-t?
esetleg nagy felbontásban pl 1920ban meglehetne ejteni egy AA nélküli tesztet is.
egyrészt 1920ban már annyira nemszámít másrészt amiért érdekel: AA mig NVt nem ATIt rémítően visszafogja.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Szerintem tutti a 9600gt csonkolásáról van szó. Jelenleg a 8800Gt és a 3870 közé akart berakni egy kártyát az nvidia. Természetesen, amikor elérkezik az idő jön csonkolás nélküli kártya... 
ÉNNÉNNNÉNNN
Még a gatyám is zöld 
Azért észre kell ám venni, hogy viccelek. Engem lényegében hidegen hagy a dolog, igyekszem minél magasabbról és pártatlanul tekinteni a helyzetet, ami most különösen érdekes.
én nem azt mondanám, hogy tartalék de tény, hogy a felbontás emelése kevésbé veszi vissza ATI teljesítményét.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
szerintem semmi okoskodás nincs itt, most látszik csak igazán, hogy mennyire RAM sávszél limitált ez az egész G9x GPU. Elég ha megnézzük, hogy a 8800GTS a 8800GT-hez képest alig gyorsabb, pláne ha mellétesszük a 8800Ultra-t, ami számításokban elvileg lassabb, mégis hülyére veri néhol.
és felbontás növelésével jobban is skálázódik, "megbízhatóbban" változik az ATI teljesítménye, míg az nV-k kilengenek játékonként.
PH semleges
Tényleg nem zavar az AA hiánya nagy felbontásban? Nekem 20"-os TFT-m van 1600x1200-zal és sokkal jobban idegesít, ha 1600-ban tolják megukon a vízszinteshez vagy függőlegeshez közeli élek a törést, mint amikor 1280-ban aránylag jól el van simítva minden.
Igen jajj bocsi, de ettől függetlenül is beírtam volna, mert mint mondtam egybőlé jöttek a pm-ek 
Az a helyzet, hogy a Rightmark tesztekben alig számít a RAM sávszélessége, ráadásul memóriatuningtól sem táltosodnak meg a G9x-ek.
[ Szerkesztve ]
akkor ebben már csak az a további kérdés, hogy mennyire nyilvánul meg ezáltal Nv akarata? vagyis ha most a saját kódjukra optimalizálják a vasat is, akkor Ati itt a saját útjain járva már nem igen fog labdába rúgni. (a pc játék alliance meg egy taggal csökkenni fog, vagy kettővel)
mindenesetre nagyon az jön ki, hogy valahol öngólt rúgott Nv is, hisz ha valamit fele annyi egységgel is meg lehet csinálni 
mindenesetre kezd nagyon zavaros lenni nekem ez az egész pc piac. mindenki kavar mindenfelé, s valószínűleg nem az fog tarolni aki erősebb kártyát csinál, henem akinek konzolosabb a vasa (vagyis akinek a kártyájához igazított szoftver, majd a szofthoz igazított kártya hozza meg a sikert)
a végén kiderül, hogy a 6600gt is 10x ennyit tudott volna ha jobban írnak hozzá játékot
True Success is Blonde

Holnap ha minden igaz hozom haza a 9600gt-met és készül is a vizesítés. ![;]](/dl/s/v1.gif)
www.pcvizhutes.hu
mivel tuningoltátok?
Pontostok alacsony szüréssel. Én egyébként 2AAt használok de ha kevés az FPS nyugodt szivvel lesz belölle 0.
és erre néha szükség is van mert 1920ban játszok.
Bár tegnap elhatároztam, hogy veszek 15Kért egy használt 21"es CRTt és ott minden nativ nemkell 1920 és ami akad 1920ban még 0aa val is highon: Crysis azt max azon játszom végig. 
Alvin: Een énis filoztam de mont magas felbontásoknál tud 8800GT elhuzni ahova meg kell a ram sávszél.
[ Szerkesztve ]
Akkor ATI jól fog állni: ahogy nézem a jövőben a PCs játékok fele X360 port. És Xben ATI van. 

Akkor ez azt jelenti, hogy a G92 GT/GTS jobb (GDDR4) memókkal "szárnyra kapna"? Ha így van, akkor miért fogják vissza a teljesítményüket a "gyenge" VRAM-mal? Ennyivel megdrágítaná a G92-es kareszokat ha GDDR4-gyel szerelnék őket? 
Ha kötözködök ha nem, szimpatikusabb számomra a kanadai banda..
De a szimpátiám sosem lesz elegendő indok arra, hogy azonos pénzmagért ne a jobb megoldást válasszam..ami jelen esetben nem igazán kérdéses, hogy mely gyártó(k) terméke.
Jelenleg a Galaxy féle 8800GT és egy ASUS 9600GT között vacillálok. Amint kiderül milyen áron lesz elérhető a nagyközönségnek (és nekem) a 9600GT, valszeg az fogja eldönteni a dolgot.
Kösz a tesztet fLeSs, korrekt meló (csak a Vista zavar DX9ben..majd elmúlik).
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Az titok, akkora titok, hogy csak a figyelmes cikkolvasóknak szabad tudniuk, szóval olyan 2-3 embernek. Egyébként a másik dolog, ami döntheti a memóriás elméletet az a 8800 GS.
8800GS...igaz, akkor viszont valamit nagyon boszorkánykodtak nv-nél
A memóriás dolgot majd Alvin elmagyarázza, ő találta ki. Szerintem máshol kell hogy legyen az a kutya elásva, de tutira el van, mert NV-s berkekből nem jött konkrét indoklás. Tán a Beyond3D-s meg egyéb szakik kitesztelik. Nekem már azon jár az agyam, hogy mi a rák legyen a hétvégi hazai pályában