Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Grat a teszthez! :R

Az élettartamra kíváncsi vagyok, ennyi pénzért nem járna élettartam garancia? :F

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#2) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Szép és jó, bár kétlem, hogy megérné az árát. Sőt, igazából a célját sem éri el.
Kiszámoltam, hogy mennyi pénzt lehet vele spórolni egy átlagosan 200W-ot fogyasztó gép esetében, ha a mérések szerint kb. 75%-os hatékonyságú, Delta belű Chieftec 350EB-t kicseréljük egy ilyenre.

Ugye 200W leadott teljesítmény mellett a Chieftec 200/0,75 = 266W-ot vesz fel a hálózatból, míg az iGreen 200/0,85 = 235W-ot. A különbség 31W, ez egy év alatt 271 kWh, ami 26 forintjával számolva 7060 Ft.

Tehát ennyit lehet spórolni a villanyszámlán, ami kevesebb, mint a csifi és a legkisebb iGreen közötti árkülönbség. Természetesen ezek a tápok azért tovább bírják 1 évnél, de a többség nem is használja őket 24 órában (vagy ha igen, azok a gépek jóval többet vannak idle állapotban, így az átlagos fogyasztásuk alacsonyabb).

Persze beszélhetünk környezettudatos gondolkodásról, hogy a megtakarított energia értéke nem csak pénzben fejezhető ki. Ez esetben viszont meg kell kérdeznem, hogy miért kell ennyire túlméretezett tápokat gyártani? Az átlaggépnek elég lenne a 300-350 wattos modell is, akkor miért nem gyártanak olyat? Ez is pazarlás.

(#3) Loha válasza Tyberius (#2) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Neked hogyan jött ki a 26Ft-os kW/h-ár?
ELMŰ-nél: 37-38 Ft/kWh
[link]

Jók ezek a tápok, de én már nem vennék olyat ami nem teljesen csendes kis terhelésnél.

(#4) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Kár, hogy a green-ségbe a zajártalom már nem fért bele. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#5) rudi válasza macilaci78 (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Élettartam garancia elektrolit kondenzátorokra, amik bármit csinálsz, akkor is kiszáradnak...?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#6) rudi válasza Tyberius (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért nem gyártanak kis tápot? Ott van a cikk bevezetőjében. Nem sokkal drágább a 350-es helyett 430-as tápot előállítani, de jóval több pénzt lehet leakasztani vele a júzerről.

(#7) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Jó teszt, jó táp de drága, ha belegondolunk, hogy az FSP 400-as Green tápja 15K-ért vihető.
Mod: A 430-as, hiszen a nagyobb testvérek csupán parasztvakitásra valók.

[Szerkesztve]

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#8) Kalandor válasza Tyberius (#2) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. már nem 26 forint az ára :)

2. az áramot kifizeted és kész, ez a táp viszont ha később esetleg eladod, akkor többet ér. tehát inkább csak a pénzed áll benne, mint hogy kidobott pénz lenne a többletár.

3. ez a táp kíméli egy kicsit a környezetet

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#9) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyon szép, nagyon jó, kicsit drága, és nem halk! :O

tápvásár előtt állok, de ez kimarad az életemből... am ia Zalmanomnál hangosabb, az már ki van csukva.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#10) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Loha: Sorry, egy kicsit le vagyok maradva... :( Nagyságrendileg akkor is stimmel, amit írtam.
rudi: A kis tápra vonatkozó kérdés inkább költői volt. Egyértelmű, hogy többet lehet érte kérni, a gyártási költségről viszont egy szó nem esik a cikkben.
Kalandor: Tápot nem eladásra veszek. Mi okom lehetne arra, hogy eladjak egy 430W-os tápot? :D Az tény, hogy környezetkímélő. Mondjuk lehetne kicsivel még környezetkímélőbb, ha lehetne kapni kisebb teljesítményűt, hiszen a táp minden egyes alkatrészének előállítása környezetszennyezéssel jár, minél kevesebb/kisebb cucc van benne (természetesen nem a megbízhatóság, hanem a max. teljesítmény rovására), annál kevésbé környezetszennyező.

És amit már többen említettek, a táp zaja... bár nem tudom összehasonlítani, de az biztos, hogy a chieftecem effektíve hangtalan (és nem azért, mert a gép többi része annyira zúgna, erre érzékeny vagyok). Huszonharmincezer forintból nem jönne ki egy halk ventilátor? :W

(#11) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Ha már 500W, FSP Bluestorm, 18 ezerért...

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#12) gre3nwar válasza horvathkrisz (#11) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

pontosan ezt akartam írni a ,,jó öreg'' 500W-os bluestorm, 17990 ÁFÁ-val halk is az is 85% körül van és figyelve az új tendenciát prociknál főleg hogy egyre ksiebb fogyasztás is cél, akkor az az 500W-os bluestorm vízhűtést optikai tuningot sok hdd-t dvd olvasót el bír nekem és messzenem a határon van használva, szóval még halk is, következő tápom nekem is bluestorm lesz

(#13) moma válasza NoLF (#9) üzenetére

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

jaja, engem is meglep, hogy tök jó tápok és nem figyelnek a hangerőre. Pedig ez egyre inkább belépő szempont. Ha nem halk akkor már teljesen mindegy a többi.

we all deserve a bit of luck.

(#14) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugy nez ki egyre tobben (lasd GlacialTech most megjelent tapjai) elkovetik ezt a hibat, jo a tap, de hangos... :(

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#15) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Nekem egy 500W-os változat van és egyálltalán nem tűnik hangosnak, Kb olyan mint a többi 12CM-es ventim. Bár lehet azért érzem halknak mert nem cseréltem még le az intel gyári hűtést.

(#16) TeeJay válasza rudi (#6) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ebben a 430wattos tápban meg szabad tudni mennyi RPM-es a venti?
mert szerintem ha egy ilyet beraknék a 360-as tápomba akkor biztos elmenne

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#17) venember83 válasza Pharaoh (#15) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg kerdes, h a 12 cm-es ventik mennyire halkak, ugye... Mar azon 12 centisek, amik a hazadban vannak

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#18) NoLF válasza Pharaoh (#15) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nálam elég sok minden úgy lett kialakítva hogy tudjak aludni a gép mellett, ezért tartom nagyon fontosnak a hangját. zalman tápom nem hallom, vga passzív, proci passzív, 4 8centis van a gépben 5 volton, viszlát. vinyók gumikon... szal fincsi és a zalman ezt nem rontja el. ez megtenné.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#19) rudi válasza gre3nwar (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az 500-as Bluestormra még a gyártó is legfeljebb 80 de inkább 70% fölötti hatásfokot ír, szóval ez a 85%, amit csak jóval modernebb belsejű Epsilon tud, meglehetősen túlzó.

(#20) fasyrt

fasyrt
(őstag)

''Az aktív PFC-t egy Champion CH6800G áramkör vezérli, mellyel több minőségi tápban is találkozhattunk már.''

Az ott CM6800G lesz.

TeeJay:
Közvetlen link: [link] 3. oszlop
Gyártói keresőoldal: [link]
CM honlapról: [link] 2. oldal

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.