Mint egy X360 tulaj, kicsit kiegészíteném a tesztet.
A fomát annyira a 3,5 colos winchester köré szabták, hogy valószínűtlen, hogy belül ventilátor is lenne.
Nincs is, ezért a vinyó rendesen melegszik benne. Én csak tárolásra használom, ráírom az adatot, aztán lekapcsolom, úgy elég. Viszont volt hogy rajta haygtam a vinyót 1 napig, ilyenkor csak pihent a cucc, de kivéve a keretből olyan forró volt hogy majdnem elejtettem (Seagate 500 GB SATA).
Szerencsére nem csak a zaj, hanem a meleg is távozott az oldalfalon keresztül, így ventilátor nélkül sem forrt fel az adattár.
Feltéve hogy a vinyó benne bírja a ránézésre vagy 90-100 fokot üzem közben. ^^
Pár ki- és beszerelés után úgy tűnt, hogy az X Craft 360 zármechanizmusa kellően stabil, sokáig bírja majd.
Na ez sajnos nem igaz. A probléma nem is a vinyó tologató mechanikával van, hanem a (kék leddel szemközti leddel) nyitógombbal, ami nekem 2 nap alatt letört, olyan gyenge. Ilyenkor csak csavarhúzóval, vagy hosszú körömmel lehet a nyitógomb csonkját elhúzni. Sztem egy ilyen neves gyártó minőségi termékétől ez kifejezetten igénytelen. Igazán rakhattak volna oda fém pöcköt a vékony, gagyi műanyag helyett.
Valószínűleg fekvő pózban eléggé zajos lesz a nagyobbik X Craft, mert csak négy pici gumidarabka áll útjába a fémházon tovaterjedő rezonanciának.
Nálam a szőnyegen figyel a cucc, így biztos az is elnyeli a rezgést, de nem hallottam hangját, a számítógép mellett jelentéktelen lehet (ha van).
47 MB/s-os átlagot és csupán 4% körüli processzorterhelést jelentett.
Megy az 50-60-at is.
a 12 500 forintos ár még a gyors eSATA-t figyelembe véve is magas, de a hasonlóan igényes konkurensei sem olcsóbbak.
Még így is megéri, már 2 noname usb házam szállt el, magával rántva a benne lévő vinyót is, ami már nem 5-10k ft veszteség.
[Szerkesztve]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD