Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) boba6

boba6
(senior tag)

Ma már a legkisebb Celeronok és Sempronok mellé is 512 MB memóriát pakolnak, ami Windows XP-hez és Vistához is elegendő.

aki ezt írta annak az kéne legyen a büntetése, hogy soha többet ne használhassa a fenti rendszereket ennél több RAM-mal ;]

[Szerkesztve]

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#2) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

jól gondolom hogy a második inteles Dell gép nem rossz vétel ennyi pénzért?

6910p

(#3) ftc válasza boba6 (#1) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem anno 2 éve 256 rammal adták a notit és Xp prof van rajta :U kicsit öbbet kell várni a felállásra.
Csere majd Toshiba AMD féle gépeire ;]

(#4) craine12

craine12
(fanatikus tag)

''... sztereó és kétcsatornás hangbemenet.''

Ez más szerint is ugyanazt jelenti :F Gondolom nem duál mono van még mellette.

No woman. No cry. No kidding.

(#5) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ELkérnek érte 450e Ft-ot, és még vehetsz +1 GB RAM-ot a Vista Business-nek. :Y

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#6) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó ára van Corsair VX 450 W-nek, milyen típusú belseje van?

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#7) -zolee- válasza feka007 (#6) üzenetére

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az összes Corsair táp a legújabb Seasonic béllel rendelkezik Adda 12cm -es ventikkel felvértezve. Itt egy teszt: [link]
Szóval nagyon jó cucc. ;)

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#8) DarkByte válasza -zolee- (#7) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez igen. Nem semmi, még hangfelvételt is csinálnak az oldalon a táp zajáról :Y Egyébként igen jó tápnak tűnik. :)

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#9) feka007 válasza -zolee- (#7) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem most vettem volna 550-es Csifit, lehet, emellett döntenék ;)

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#10) Echelon

Echelon
(újonc)

ezt a Dell Inspiron 6400-at hol lehet Core 2 Duoval 1gb rammal 172-ért kapni? :U elírás?

(#11) feka007 válasza Echelon (#10) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem is az, ebből ilyen áron csak Celeron M-mel lehet kapni :U

(#12) Echelon

Echelon
(újonc)

250 tűnik reálisnak kb

(#13) feka007 válasza Echelon (#12) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Láttam 300-ért is! :D

(#14) rudi válasza boba6 (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem raksz fel mindenféle csicsás, erőforrászabáló sz@rt az XP-hez vagy Vistahoz, akkor átlagos netezős, multimédiás felhasználásra 512 MB RAM is elég. Persze Internet Explorert, Logitech egérdrivert és hasonlókat kerülni kell!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#15) rudi válasza craine12 (#4) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

kicsit izés a megfogalmazás, de nem akartam hat mondatba szétszedni, hogy van egy jack, ami sztereó, és mellette van még külön jobb és bal csatorna is.

(#16) rudi válasza Echelon (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet, hogy elírás, de akkor a forgalmazó nagyker (HRP Hungary Kft.) hírlevelében cseszték el, mert az ott szereplő árból bizony 170-175 000 Ft körüli bruttó fogyasztói ár jön ki.

(#17) erdoke válasza rudi (#14) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pár nap után, 10-15 füllel nálam az Opera megeszik 3-400 MB-ot. Ez elég necces lenne 512 MB RAM mellett. :)
Állandóan fut még két szótárprogram (illetve egy beszélő thesaurus és a GIB-Országh), AVG, SnagIt, Outlook, uTorrent, Setpoint, Stickies, Daemon-Tools, Process Explorer, stb. Ezek mellett gyakran Excel, Word, DVD szerkesztő progik. Az Outlook is beharap 140 MB-ot, a Sidebar 120-at, SetPoint 15, Skype 50, AVG 40, hangosszótár 50, nyomtatók 20.
Ha csak ezeket összeadod, az 1 GB is kevés. És valóban, jelenleg is 50 % fölött terhelt a 2 GB memóriám, pedig nem is csinálok semmit, csak netezek. :D
Szerk: Ezek közül max. a Sidebart nevezném ''erőforrászabáló, csicsás szar''-nak, de az meg jön a Vistával.

[Szerkesztve]

(#18) rudi válasza erdoke (#17) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''átlagos netezős, multimédiás felhasználásra'' - különös hangsúllyal az átlagos szón. Szerinted a Te felhasználói gyakorlatod átlagosnak nevezhető? Szégyelem magam, de nekem PH-s cikkcsináláshoz (szöveg/táblázat/html szerkesztő, kis webböngészés, mailkliens, ICQ) az 512 MB-os PIII-as ThinkPad T21 is elég :B A családunk többi tagja, aki csak levelez, weboldalakat, filmet néz, zenét hallgat és egyszerűkkel játszik még kevesebbel beéri. Persze, olyanok is vannak, akik nem.

(#19) Dr. Romano válasza rudi (#18) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálunk meg unokaöcsémék 512MB-rammal nem netezgetnek, mert wordozgetnek, hanem bőven eljátszogatnak a gépen. :D
Én meg régen a 32MB rammal szerelt 400-as gépemen is játszottam rengeteg játékkal. :D

[Szerkesztve]

(#20) matteo_szg válasza Echelon (#12) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

[link]

jupiiii

(#21) erdoke válasza rudi (#18) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mivel pont azokat az alkalmazásokat soroltad fel az 512 MB-hoz, amiket én rendszerint folyamatosan megnyitva tartok, így kénytelen vagyok magamat átlagos felhasználónak gondolni. :D
De tényleg, jelen pillanatban csak a szótárprogramok jelentenek ehhez képest extrát, mégis 830 MB RAm van szabadon a 2 GB-ból. Igaz, én villámgyorsan tudok váltani az alkalmazások között, nem vagyok a HDD lassúságára utalva.

(#22) rudi válasza erdoke (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Naja, írtam a két szótárprogramot, DVD szerkesztőt, direkt kiemeltem a Setpointot, minél többet zabáló vírusírtót, kommunikációs programot, levelezőt.

Nekem ICQ-m van, NOD-om, a windows egérdriverét használom és máris nyertem 60 MB-ot veled szemben. Az Outlook Expresszel már majdnem 200 MB-tal beljebb vagyok mint Te. Becsukogatom a böngészőablakaimat, kedvencek listát használok és már durván 500 MB az előnyöm. Ősi a Wordöm, Excelem és a webszerkesztőm is, mert újabbra nincs szükségem, így teljes díszben megállok 370 MB alatt (XP SP2). Ha ehhez belövöm még a szintén őskövület képszerkesztőmet (auto levelst, brightness/contrastot, zajszűrést és ilyeneket még le is tudnám programozni egy kis exe-be, csak kivágások miatt kell) pár 5 megapixeles tesztfotóval, akkor elérem az 500 MB-ot :)

Szerintem az átlagos júzer még kevesebb dologgal foglalkozik egyszerre.
Egyébként konkrét alkalmazásokról csak a válaszreakciód után volt szó...

(#23) erdoke válasza rudi (#22) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem vagyok naprakész a notebook RAM árakkal, de ennyi vacakolás nekem megér + 1 GB RAM-ot. Így egyáltalán nem foglalkoztat a téma, és szerintem ebbe az átlagos felhasználó is szeretne hasonló energiát feccölni.
Egyébként a NOD-ot egy évre 11700 Ft-ért adják, 3 évre vásárolt gép esetén már annak az ára behozza a giga memória extra költségét (akár laptophoz is), és használhatom az ingyenes AVG-t.
Végülis mindegy, mindenki eldönti magának, hogy mi a fontosabb, és mennyit ér a kényelme. Én XP-hez se vennék notit 1 GB alatt, Vista alá pedig ajánlom a 2 GB-ot. Akár asztali gépet, akár laptopot vesz az ember, hosszabb távra nem rossz befektetés a több memória. Persze nem anyagilag, mert a kényelmet nehéz számszerűsíteni, ámbár jelenleg még elég alacsonyak a RAM árak.
Outlook Express elboldogul ~10 fiókkal, és több évre visszamenőleges levelezéssel (köztük több ezer, vegyes témájú hírlevél)? Van benne naptár, brekeg a tennivalókkal kapcsolatban? Lehet szinkronizálni a smartphone-nal? Mennyit ér ezekről lemondani?
Szóval erősen egyéni igényektől is függ a dolog, és kevés esetet tudok elképzelni, amikor pl. +512 MB RAM ára megéri a spórolást. Win2000-hez OK, de egy átlagos notiban még az integrált VGA is levesz belőle.

(#24) Loha válasza erdoke (#23) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Én azt mondanám, hogy XP-hez átlagos felhasználásra 512MB a minimum, Vistahoz meg 1GB, az ajánlott pedig mindkét esetben a duplája.

Outlook Express elboldogul ~10 fiókkal, és több évre visszamenőleges levelezéssel (köztük több ezer, vegyes témájú hírlevél)? Van benne naptár, brekeg a tennivalókkal kapcsolatban? Lehet szinkronizálni a smartphone-nal? Mennyit ér ezekről lemondani?
Használj helyette Gmailt, egy mezei böngészővel, és akkor nem kell annyi ram. :P
Használhatsz több fiókot, vagy az összeset átirányíthatod egybe, van naptár is, és gondolom a smartphone-on is van böngésző :U

[Szerkesztve]

(#25) rudi válasza erdoke (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaja, tök átlagos, hogy a júzerek ~10 fiókkal több éves levelezést kezelnek :) Egyébként az express is kezel több fiókot és lehet benne szabályokat csinálni, de naptája nincs.
Én úgy vagyok a számítógéppel, hogy teljesen hétköznapi izének fogom fel, akárcsak a telefont vagy a felvonót. Innentől kezde vannak a poweuserek, akik ~10 mailfiókot kezelnek évekre visszamenően, egyszerre böngésznek 10+ ablakban, futtatnak ezer dolgot a háttérben, RAM lemezt használnak, játszanak stb. És vannak a normál júzerek, a hétköznapi emberek, akiket csak az érdekel, hogy írt-e mailt a jóska, vagy évike fenn van-e ICQ-n vagy milyen idő lesz holnap. Esetleg zenét hallgatnak, filmet néznek. No, a powerusernek kell 2 GB memória, hogy ki tudjon bontakozni, de az átlagosnak az 512 MB vastagon elég. Talán a PH-n még nem olyan az arány (bár mi is hígulink ezerrel, ami nem feltétlenül rossz), de szerintem jó sok átlagos júzer jut egy poweruserre.

(#26) erdoke válasza Loha (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Messzire mentünk az eredeti témától, de ez részben az én hibám. :B
A RAM ajánlásokkal egyetértek, a Gmailt rühellem, mert veszett lassú az offline megoldások többségéhez képest, különösen 10-12 fiókkal. Még a denevért kedvelem a 2007-es Outlook mellett (The Bat!). Smartphone-on különösen nagy a különbség az Outlook Mobile és a böngészés között.

(#27) erdoke válasza rudi (#25) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A kérdés csupán az, hogy feltűnik-e a nem power usernek, hogy lassú és akadozik a gép. Ha nem, vagy nem zavarja, akkor tökéletesen elég az 512 MB RAM. Ha erősen zavarja, akkor könnyen megérhet neki 10e Ft-ot + 512 MB.

(#28) próbakocka

próbakocka
(fanatikus tag)

WinFast TV Pro II-el ha jól értem, bármely LCD monitorból HD felbontású tv-t lehet varázsolni. (no persze natív felbontásban a HD nem megy rajta ...) de mint lehetőség érdekes.
Ilyet csak én nem ismertem eddig, vagy nem is volt ?

Nexus S stock 4.0.4

(#29) rudi válasza próbakocka (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Volt már ilyen termék, kettőt mi is teszteltünk: [link] és [link].

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.