Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól értettem, hogy 140k üresen? Még erre jön a proci a memória, a VGA és a lemezmeghajtók? :Y

Ok, hogy bővithető, de ha ezt igy összeadom, akkor igen közel járok egy komolyabb felszereltségű laptop árához. Vagy rosszul gondolom? :F

(#2) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Igen van benne valami...140 az sok.
Pont most gondolkodtam mi lenne ha most állítanék össze egy halk gépet.
6100es alaplap integrált videókártyával kb 18-20 ezer.MATX
3000+ A64:30e.
Ram 10
Ház + táp 45(Fsp zen+ hangszigetelt szivacssal kibélelt ház.)
Hdd:20ezer.
Zalman proc hűtő:15.000
meg is volnánk és ebbe minden benne van .Ez is 140.000
Nem igazán értem ezeket a gépeket,tényleg jók,de ennyiért :F

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#3) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hmm, azt hiszem, a Yonah vagy a Conroe idején ilyet fogok venni a gyerekeknek. Na persze emellett a Lottó ötös ideje is szükséges lesz majd. :D
Gamereknek is azt javaslom, várják meg a Yonah verziót, az előzetes tesztek szerint azonos órajelen érezhetősen jobb lesz játékokban a gép. Persze nem a DC miatt. Jó eséllyel ez a változás tovább folytatódik a Merommal. Szóval 6 kilós laptop kidob, ilyen beszerez. :DDD

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#4) Alex91 válasza erdoke (#3) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azert egy Mac Mini ennel meg mindig szebb :). Es hatha abban is a Yonah fog dobogni...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#5) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Elgondolkodtam.
Mivel a Pentium Mobil processzoros rendszerek(asztali gépek esetén) elég ritkák,és drágák
ezért annak aki valamilyen okból ilyen rendszert szeretne annak még ideális is lehet.
De nulláról ilyen rendszert építeni felesleges.

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#6) lenox válasza gorlin (#2) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Szal ami a gepben van, az az alaplap, haz, tap, procihuto. Ez neked 20+45+15=80. De ez netto ar. Amugy 110 nettoert lehet venni a shuttle-t, es az alaplap ara, ha pentium-m-hez akarod venni, akkor kb. 50k, szal itt a 30 kulonbseg. Es akkor ez egy kicsi, designos haz, ami alig melegszik. Szal annyira nem draga, de nyilvan nem olcso. Nekem ilyenem van...

(#7) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

celeroncs M-et is megeszik gondolom, az talán kicsit olcsóbb, és teljesítményben sincs annyira elamradva a pentium M-től (azonos órajelen of korz). a speedstep hiánya meg nem zavar itt senkit :).
a külső táp nagy ötlet, jó lenne ha jobban elterjedne az asztali gépeknél, ennél nehezebb halkabbnak lenni.
az ára sajnos tényleg horror, de gondolom lesz ez még olcsóbb is...

(#8) Jim Tonic válasza HummeRC (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

VGA nem feltétlenül kell bele.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#9) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nekem nagyon-nagyon tetszik. És az ára sem horribilis. Nem mondom, hogy olcsó, de azért tized annyira sem elrugaszkodott, mint mondjuk egy alien PC ára.
Ha elkezded a dolgokat igényes környezetbe, pl. házba, pakolni, akkor egy sima PC is elég drga tud lenni.
Nappaliba, gyerekeknek ideális.
Én is hasonlókat tudok mondani, mint a cikkíró: a Shuttle egyre szebb, jobb. Ez a gép tényleg pont az ''i''-re.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#10) gorlin válasza lenox (#6) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Én bruttó árat írtam.De mindegy.
Az a helyzet hogy maga a gép tényleg szép elismerem.
Az is igaz hogy elég ritka a Pention M rendszer ilyen kivitelben,sőt még ritkább ilyen igényes kivitelben.
De ezért az árért egy jobban bővíthető,erősebb táppal felszerelt AMD-s rendszert kapsz.
Mindazonáltal ha nincs szükség bővíthetőségre,erős tápra,egyszerűen egy megbízható munkagép,internetes gép esetleg HTPC kell akkor mindenképpen megéri elgondolkodni rajta.

(#11) lenox válasza gorlin (#10) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

En csak a procit neztem, a64 3000+ 30k-ert, az inkabb netto ar, nem?

(#12) Male válasza _cirmos_ (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Celeron M nem kicsit olcsóbb, hanem fele annyiba kerül... (legalábbis amikor én néztem pár hónapja, akkor kb féláron volt a P-M-hez képest -> persze ezeket neten néztem csak, kitudja, hogy a boltban valójában annyi e, mint a netes árlistán... :) ).

A külső táp nem feltétlenül halk... nekem pl amit adtak az USB-s házhoz (DVD/HDD külső ház), az ''sziszeg''... rohadt idegesítő (volt, amíg ki nem hoztam a delejt inkább a házból neki :) )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) lenox válasza Male (#12) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

En is hallottam mar ilyet. Nekem ket kulso tapos shuttle-m is van, mindketto hangtalan. De olvastam mar olyat, hogy valakinek kikapcsolt allapotban bugott... Ki kell probalni, mikor veszi az ember. Pl. a hangfalam tapja es a ethernet hubom is bug egy kicsit.

(#14) gorlin válasza lenox (#11) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nem dobozos hanem tálcás akkor brutto

(#15) lenox válasza gorlin (#14) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ez azt jelentene, hogy itt a ph-n 23-24-ert lehetne venni oket max. Szted lehet? En nem latok ilyet... Nade igazabol mind1, sokat nem valtoztat a dolgon, a shuttle altalaban egy kicsit draga, kulonosen ez. Sztem megeri, mert kicsi es halk. Nyilvan nem mindenkinek ez a legfobb szempontja, es nyilvan a fent emlitett 140k-nal sokkal olcsobban is lehet hasznalhato gepet venni, ha meg tobbet bealdoz az ember.

(#16) gorlin válasza lenox (#15) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Oké nem akarok kötekedni.Megnéztem pontosan 31250Brutto.
De tényleg mindegy .
Én is remek gépnek tartom és egyedinek ebben a műfajban.
De ha az emberben van egy kis home-made,+ összeválogatós kedve (és ha nincs Mobil processzora) akkor érdemmes elgondolkodni az AMD-s vonalon.
De mégegyszer a gép jó.(csak lehetne olcsóbb)

(#17) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a cikk azt írja a 220W-os tápra, hogy 7800GTX-as videókártyáig használható. 220W-os elvinne akár egy 7800GTX-es VGA-t?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.