Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezek a 12''-s LCD-el ellátott notikon mennyire lehet olvasni dolgozni? nem tul kicsi?

(#2) rudi válasza ftc (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szokás kérdése. Én anno sírtam, amikor 1024x768-as 17''-os CRT-ről 17''-os 1280x1024-es LCD-re váltottam, hogy milyen kicsi lett. Aztán 17''-os TFT-ről 20''-osra (1600x1200 pixel) váltva tovább csökkent a pixelméret, és az már nem zavart annyira. Persze 12,1''-on 1024x768 még kisebb pixelméret mint 20''-on 1600x1200, szóval érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Parci azt mondja, hogy ő például nem tudta megszokni.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) Bloodparty

Bloodparty
(újonc)

Az X41-est hol lehet egyáltalán kapni? :U

(#4) rudi válasza Bloodparty (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#5) hruodnand válasza rudi (#2) üzenetére

hruodnand
(senior tag)

hi rudi!
Gratulálok a cikkhez, jó lett! :)
Egy hibát észre vettem a 3. oldalon (legalján):
...9 cellás akkumulátorral, Windows Vita Business Editionnel...

(#6) Cicero

Cicero
(őstag)

[kép]

eddig ez a legocsmányabb laptop amit valaha láttam. még az élienvereset is lekörözi.. kétszer

(#7) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ezt az MSI notit bevállalnám szívesen, csak valami jóval konszolidáltabb burkolatú változatban

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#8) Taky válasza Cicero (#6) üzenetére

Taky
(senior tag)

Tényleg undorító! Nem tom miért kell így elcsúfítani egy egyébként jó kis notit! :W

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#9) MLaca válasza Taky (#8) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

mert távolkeleti lelkek tervezik a külsőt és nekik ilyen a lelkiviláguk.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#10) orbano válasza ftc (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Én sokat dolgoztam 13''-os (12'' 1400x1050-es kijelzővel) tableten. Kellemes... persze nekem, másnak nem biztos :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#11) orbano válasza rudi (#4) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

az SXGA+os X60 az fájó pontja az életemnek :)

egyébként szomorú, hogy eltűnik a 60.as széria. a 14''-os wide T61-eske borzalmasak. nem hitte volna, hogy ThinkPadre ilyet mondok, de nevetséges. Ölbe véve hanyatdől a noti és a hátsó élén billeg... :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az MSI EX600-hoz írtad:

''a GPU GeForce 8600M GT 512 MB memóriával – tehát a leggyorsabb DX10-es mobil GeForce'' - ez nem így van, a 8700M GT már piacon van, és gyorsabb a 8600-nál (ddr3 memói vannak, a GPU és a ram is gyorsabb benne. a Toshiba épített rá notit)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#13) he7edik. válasza Cicero (#6) üzenetére

he7edik.
(őstag)

A noti szerintem nagyon ottvan a szeren.
Nem arra tervezték hogy qrva elegáns legyen.

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#14) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Hmmm...lehozták az 1920×1200-as felbontást 15,4''-os méretosztályba. Szívesen megnézném élőben azon pl. a Word 5-ös betünagyságát...:))
De most komolyan: az Intel grafikus meghajtója képes lesz ezt ''kiszolgálni'' vagy eleve csak diszkrét VGA-k mellé fogják tenni őket?
Kiváncsi lennék azért a kijelzőpanel további paraméterére is, ha már egyszer az IBM grafikai munkaállomásba (prof VGA mellé) szánja ezt a tipust.

[Szerkesztve]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#15) Dolby válasza rudi (#4) üzenetére

Dolby
(fanatikus tag)

Ennél az RRC-nél magán személy is vásárolhat? Mert az árlistához is már belépés szükséges...

- Nyugalom, a hosszú élet ritka! -

(#16) rudi válasza t72killer (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Javítom. Lehet olyat már kapni idehaza?

(#17) Csyppa

Csyppa
(senior tag)

Akinek nem tetszik a GX700-as MSI noti kinézete, annak itt a megoldás: [link] :D

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#18) rudi válasza Dolby (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem vásárolhat, ugyanis ez nagyker, mint a partnereink többsége. Keress olyan kiskert, amelyik kapcsolatban áll velük.

(#19) Hebry válasza Csyppa (#17) üzenetére

Hebry
(senior tag)

Jó hogy nem sziladekort linkeltél be... :DDD
Jót röhögtem rajta...
MSI csócsgépéről tul sok jót nem olvastam. Szellőzésével vannak komoly gondok.

(#20) Cicero válasza MLaca (#9) üzenetére

Cicero
(őstag)

köszönjük az értékes hozzászólásodat...

(#21) Cicero válasza Taky (#8) üzenetére

Cicero
(őstag)

hát nemtudom ez a nonfiguratív engem egyenesen kiborítv. egy ilyen szimbólumhoz nem kell lélek, fantázia, semmi.. akkor már inkább kék kockákat ragasztanának rá, az úgyis jobban jellemzi a célközönséget.. khm..:D

he7edik.: oké. nem kell ''elegáns'' legyen, de ha már kiadok érte közel 400k-t, ne bóvli benyomása legyen.

persze előveszem megint a kistesót, a f.szkorbácsot, de tessék megnézni az apple pro notikat viszonyítási alapként. ja a billentyűt leszámítva ^x^

[Szerkesztve]

(#22) t72killer válasza rudi (#16) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hm, jó kérdés, az €U-s oldalakon van, azt tudom: [link], szóval ha még épp nincs is a kirakatban, vámmentesen lehet rendelni...

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#23) peterkeT válasza ftc (#1) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Remekül. Nem. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#24) peterkeT válasza Cicero (#20) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Lehet, hogy hihetetlen, de tényleg ez az oka. No meg 'az ízlések és pofonok'-elv.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#25) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Szerintem abszolút MSI kinézete van lángokkal megvadítva.

( a bill. meg kimondottan jó )

[Szerkesztve]

(#26) he7edik. válasza he7edik. (#25) üzenetére

he7edik.
(őstag)

Bár azt aláírom hogy a G sorozatú ASUS-ok szebbek

(#27) Kriza válasza Cicero (#6) üzenetére

Kriza
(őstag)

Szerintem ennek a célközönsége újgazdag iskolás gyerekek lehetnek, akik a suliban akarnak villogni a laptoppal és ezzel ki lehet tűnni. Látod, iskolatáskát is adnak mellé. ;]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#28) Bazsee71 válasza he7edik. (#25) üzenetére

Bazsee71
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon gagyi, piaci beütést kelt, mintha most vetted volna a józsefvárosin. :DDD Nekem egyből a fullgiccses lángnyelves ''tuningvasak'' jutnak eszembe... :(

"Ha így marad akkor nem változik."

(#29) he7edik. válasza Bazsee71 (#28) üzenetére

he7edik.
(őstag)

Azééé megnézném hogy hányan ugranának rá erre a full gagyi cuccra itt a PH-n :D

(#30) TheSilencer

TheSilencer
(PH! addikt)

az MSI VR330-a az egyik jeloltem, 3heten belul elhuzunk a Parommal Angliaba, es kell valami kicsi&olcso noti...
valszinu ez lesz a befuto

I ♥ my Pit bull

(#31) Bloodparty válasza rudi (#4) üzenetére

Bloodparty
(újonc)

Köszi szépen! Innen hogyan lehet rendelni? Meg árlistát sem látok sehol. :U

(#32) orbano válasza Bazsee71 (#28) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem ha a NewYorkerben árulnák, tuti elkapkodnák :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) .mf

.mf
(PH! addikt)

Két dolog, ami jobban megragadta a figyelmemet:
1.: 15.4'' és 1920? :Y Kifolynának a szemeim...
2. Az MSI 330. Végre a kisebb gépek is kezdenek megfizethető áruak lenni - bár súlya még van. Az igazi lökés azért sztem a z Asus EeePC második generációja lesz (valszeg a proto CelM ULV után szériában már Intel A100 ill. 110 + 945GU, a második generációban viszont már a 45nm-es Silverthorne várható... bár az egész még a levegőben lóg)

(#34) rudi válasza Bloodparty (#31) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Keresel valami telefonszámot az oldalon, és megkérdezed. Szerintem csak viszonteladókkal foglalkoznak, de egy hívás megér.

(#35) Bloodparty válasza rudi (#34) üzenetére

Bloodparty
(újonc)

Köszönöm szépen! Gondolom máshol jóval drágább... :O

(#36) stratova

stratova
(őstag)

Hmm 180ból ha nehezen is, de kijön már egy dedikált vkaris notesz is, ha nem ragaszkodik az ember a legfrissebbhez. MSI, Acer vagy Fujitsu kerül kb. ennyibe az olcsóbb helyeken.

Haver az elsőt vette x673 (Turion64 X2 TL-52 [1,6Ghz 1M], go7400, 120gb, 1x1024, egér, 2 év gar). Remélem beválik neki (kiváncsi vagyok megszokta-e a numerikus bill.t rajta).

Fuji Amilo Pa1536 ár/teljesítményben jobb (Intel Core Duo T2250, x1400, 160gb, 2x512) de 1év gar (+1év 10e +2év 20e).

Acer 5112wlmi-ben van a legizmosabb vkari, de azt szinte sehol nem kapni már. (Turion 64 2X TL50 [1.6Ghz 512k], ATI X1600, 512MB, 80GB, WinXp Home) 174-185 között láttam még 2 helyen.

MSI M655 talán még van 1-2 helyen 200 alatt (Turion64 MT-34, x1600, 80gb, 1024ddr1)

Régebbi gépekből a 6600go-sok x700-asok érdekesek de előbbiből alig találni utóbbi van a FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G-ben (1730as Dothan, 512MB) 170alatt.

[Szerkesztve]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#37) radírfej válasza TheSilencer (#30) üzenetére

radírfej
(senior tag)

nekem is nagyon szimpatikus pár száz grammal lehetne könnyebb, de így is nagyon optimális jelölt az olcsó-kicsi kategóriában.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#38) Darkness1

Darkness1
(fanatikus tag)

Azoknak, akik a kis betűméretek miatt aggódnak: nekem egy 14''-os képernyővel szerelt gépem van, a felbontása 1400x1050, és hibátlan a betűk mérete.

A titok abban rejlik, hogy át kell állítani a Windows-ban a desktop dpi értékét az alapértelmezett értékről (talán 96 dpi, nem tudom pontosan) 120-ra, és minden OK. Linux-on még erre az állítgatásra sincs szükség. Néhány gyártó gépein egy segédprogramot kell ehhez telepíteni. A nagyobb dpi szám azt eredményezi, hogy a betűk rendkívül tiszták és a grafikai elemek is gyönyörűek. Igazából nehéz leírni, látni kell és kész. Ha valaki megteheti, akkor nyugodtan vegyen ilyen nagyobb felbontású kijelzős gépet, nem fogja megbánni.

Ez persze a weboldalak kinézetén nem segít. Egy 120 dpi-s desktopon kevés olyan van, ami jól néz ki. A prohardver pl. igencsak ocsmány.

Just keep the order!

(#39) peterkeT válasza stratova (#36) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Legkevesebb pénzből a legnagyobb teljesítményt - ez egy notebook esetében nagyon távol áll az ideális megoldástól.

p

(#40) peti85

peti85
(tag)

Számomra nem akkora meglepetés, hogy a Labtec-hez is Logiteh szoftver ját, mert ha jól tudom akkor egy cég, azaz a Logitech olcsóbb cuccai futnak Labtec néven.
Pl. érdemes felkeresni a www.labtec.hu oldalt.

(#41) stratova válasza peterkeT (#39) üzenetére

stratova
(őstag)

Attól függ mik az igények. Egy ismerősöm előszeretettel csillagászik gyakran kiviszi a notebookot, így neki anno egy IBM lett véve elég masszív darab pl az Asusomhoz képest. Most arra kért ismerős, hogy x pénzből a lehető legerősebb gépet úgy hogy játszani is tudjon rajta vmennyire 2 év garral, ennek megfelelően választottunk. MSIben jobban megbízott mint Fujiban.

(#42) klambi

klambi
(őstag)

én ACER es vagyok :Y

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#43) Klemice

Klemice
(fanatikus tag)

ez az MSI G széria erősen ASUS G széria koppantás

(#44) Bazsee71 válasza he7edik. (#29) üzenetére

Bazsee71
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Persze az már más dolog hogy mi van benne, de a külseje... :W

"Ha így marad akkor nem változik."

(#45) stratova válasza peterkeT (#39) üzenetére

stratova
(őstag)

Értem, a szitura lefordítva Te milyen gépet vettél volna (180k, játékra is, 2év gar feltételekkel)?
#42: Nekem se bajom se személyes tapasztalatom nincs az Acerrel szimplán nem lehetett kapni.
ui.: A 36. hozzászólásomnál diszkrét kártyát akartam írni, elnézést.

(#46) rudi válasza stratova (#45) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel az egész notebookot játékra dologgal van itt baj, ugyanis ezek a cuccok nem játékra valók, pláne nem a 200k alattiak. OK, hogy játékosnak próbálják hívni a Radeon X1600, HD2600 vagy GeForce 7700, HD8700-as notebook VGA-kat, de ezek közül még a legerősebb is éppen hogy csak elégnek nevezhető játékra.

(#47) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Nem mintha notit akarnék vásárolni, de a gammereknek szánt érdekelne. Persze, elvi síkon. Csakhogy, a monitoroknál sehol se tüntetik fel a válaszidőt. Márpedig, éppenséggel a gammereknél ez (is) számít. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#48) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

A benne dolgozó 1,73 GHz-es Celeron M 430 ugyan a ma kapható leggyengébb mobilprocesszorok egyike, de átlagos felhasználásra, internetezésre, képnézegetésre, zenelejátszásra, irodai alkalmazások futtatására bőven elegendő

Én 1,5 CeleronM-el photoshopozok, tökéletes webgrafikához. A filmnézés kimaradt a kategóriából, 1,5CeleronM x200 Ati kártyával a FULL HD is elvitte nállam. (ThinkPad R51e) Kicsit ledegradálónak éreztem ezt a pár sort, a ''bőven'' szóval együtt is.
Gamernotikról meg csak az a véleményem, hogy unatkozó miliomos gyerekeken kívül senkinek nem éri meg ilyenekre költeni. (de még nekik sem :DDD )

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#49) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyiért az X41 nagyon tetszik, kit érdekel a proci?! ULV-s a kis drága, de jó lenne ha nem másra kellene a cash... :(

gyúrunk vazze

(#50) peterkeT válasza stratova (#45) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Én játszom néha a többéves integrált VGA-s notimmal is. Kompromisszumkészség kérdése az egész. De ha a játék a legfontosabb szempontok között van, ráadáásul újabb játékokat is játszanál, akkor a notebook nagyon nem jó választás. Kevés pénzből erős notebookot venni pedig kimondottan szívás ergonómia és minőség terén.

p

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.