A 06-os teccik, a többinek a külseje annyira nem jött be. De amúgy nem rossz darabok
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

A 06-os teccik, a többinek a külseje annyira nem jött be. De amúgy nem rossz darabok
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Hát igen, a TJ02-nek a csillogáson kivül semmi extrája nincs, a TJ01 legalább bővelkedik 5,25 helyekbe, de valóban a TJ06-nak van egyfajta robosztus megjelenése, mint annó a CM Stackernek, bár a közelében nem ér annak. Nekem is CM Stacker van 
Hogy nem ér-e a közelébe? CPU hűtésben megverte a Stackert! A TJ02-t meg élőben kell látni 
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
A legutolsó grafikonon a TJ6-os hőmérséklete még nem állt be; érdemes lett volna megvárni a vízszintes szakaszt. Lehet, hogy akkor nem csak pár fokos lett volna a különbség.
A tej élet, erő, egészség.

Igaz jól meg van csinálva a hűtés, de a stackert is átlehet variálni hasonlóra, bár az a légcsatorna hiányozna akkor is, és szerintem az sokat segítene rajta. Amugy a magasságához képest kevesellem az 5,25ös helyeket
De nem rossz ház 
[Szerkesztve]
Ahol a grafikon tetőzött, ott nagyjából beállt a CPU hőmérséklet, csak azért nem húztam tovább, mert akkor kínlódás lett volna a grafikonnal.
Rudi!
Csak annyi a kérdésem, hogy azon az Fx5900-es vidókártyán milyen hűtés van??
Ez a gyári hűtése? Mert nekem nagyon szimpatikus, de még sohasem találkoztam ilyennel. Jó lenne, ha létezne másik videdókártyára is.
Köszi
True Success is Blonde
Ez az MSI gyári hűtője, tudtommal más VGA-ra nem rakták rá.

Szépek, színvonalasak lettek a fotók, alakul ez ;)
http://mlzphoto.blog.hu/

1 - nagyon jó kockadizájn, letisztult, szép
2 - jó belső szerelhetőség
6 - jó szellőzés, ötletes
1 - 6 tudásukhoz képest drágák
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

Megfeleően megmunkáltak szépek és van bennük hel tényleg jó kis házak
.
Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak

Én csak azt nem értem, hogy miért a ház legaljára tették a szellőzőrácsokat? (mögé meg a ventit)
Így sokkal több por megy be, mintha mondjuk 30-40 cm-el följebb lenne (tehát a ház felső végén) Közismert, hogy a padlótól 30cm-es magasságig van a ''porzóna'' (Lakberendező barátomtól tudom, szóval legalábbis a szakmában közismert.) Mert gondolom, az nincs bent a házak manualjében, hogy csak asztalra téve használható....
http://just-tea.hu
Az is közismert, hogy a hideg levegő lefele míg a meleg felfele száll. Ilyen 1xű a magyarázat. Por ellen ott a porszűrő.
Én is a tj-06-on gondolkodtam sokáig, mert a ház kialakítása ideális egy vízhűtési rendszer kialakításához és szimpatikus ötlet a fentre rakott vinyókeret.
Mindenképpen egy nagyszerű márka impozáns és szépen megmunkált házairól van szó.
Rudi: Mikor tesztelitek az új Temjint a 07-est?
Arra nagyon kíváncsi vagyok, mert több mint izgalmas házikó
True Success is Blonde

Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor a ház tetejére kellett volna lyuk, ott szépen felfele kiszálhat a meleg. De nincs ott lyuk. Porszűrőt meg nem látok a házon. Meg egy jobb porszűrő akadályozná a légáramlást is. Itt ugye már minden celziusz számíthat.
Ráadásul a lenti lyukon a hideg levegő nem nagyon akar majd bemenni a házba, pont az általad mondottak miatt, mert az lefele akar menni. Szóval mindne logika szerint fentre kellett volna a lyuk, nyilvánvaló, hogy csak design okokból került oda a lyuk ahova...
[Szerkesztve]

Szerintem nagyon... [köhh, nem akarok megsérteni vele senkit] házak. 
Íme pl. 1 CM ház: [link] 17 ezer 5 év garival.
Van benne 2 ventillátor (elöl 8, hátul 12), az első azátlagos, de a hátsó az nagyon jó. Igényes előlap (alu 2 oldalt, középen fekete rács [a rács mögött természetesen porszűrő]), 5 nagy hely, 2+2 kicsi. Csavarozni a lapot, a tápot, meg a brutál hűtővel felszerelt VGA-t kell. Oldalsó csöve is van a procinál, vga-nál csak kivágás.
És az is nagyon-nagyon igényes, merem állítani, hogy állja a sarat ezekkel a Silverstone-okkal, felszereltségben, de árban mindenféleképp.
Szal nekem nagyon be nem jövősek ezek a Silverstone házak. 

2003 végén kenyértörésre került a dolog, és a szakemberek SilverStone Technology néven önálló vállalatot alapítottak
A többiek pedig maradtak a CM-nél

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Rosszhiszemű mindenedet
Azóta született a pofás Cavalier és Wavemaster Sorozat, no meg a Stackler is. Kétségtelen, hogy a háromjegyű számos Centurionok és Praetorinaok nem olyan szépen.

Nekem nem tetszenek azok a házak maelyiknek ki kell ''nyitni'' az elejét ahhoz, h betedd a cd-t!
MacBook Air 13' i5
nekem is a SilverStone TJ06 tetszett, meg a megoldása is. Talán inkább a megoldása jött be jobban. Minőségileg tuti 100!-sal jobb az én codegány házamnál 
IronMike : én se szeretném nyitogatni, mivel mindennapi használatban van a meghajtó, esetleg rack is van, akkor le kell venni oszt csá, csak akkor meg hol marad a dizájn?
persze van olyan ház ami úgy is jól néz ki.
[Szerkesztve]

ööö a 02-be hol megy be a luft az első ventihez (meg úgy általában)? csak azon a 0x0 rácson az ajtó alján? meg miért nem lehet a molex csatiba bepréselni egy sima venticsatit? olyan drága a műanyag? harmincezer?
www.lapanet.hu

TJ06 mennyire jobb a Sharkoon hasonló kiépítésű házánál ?Mert árban igen komoly különbség van a kettő között.

A teszt jó, a házak mondjuk abszolút nem tetszenek (de ez szubjektív).

Kulsore nagyon tetszik a 01, konstrukcioban viszont nagyon elavult. De az jo hogy alu az elolap.
Esetleg az oldalara johetett volna asszimetrikusan egy (ezust-szurke) csik ellentetelezesul az alolappal.
A 02 elolapjan szep a barazdalt megoldas (kicsit az ekszerek homokfuvott feluletevel hasonlitanam), de az ivelt reszek sztem nem passzolnak oda. Otvozni kene a 01 es a 02-t, akkor jo lenne. 
A 06 okes, tetszik is, de annyira azert nem.
Sajnos az aruk igen magas.

Ja-ja, tényleg TJ06 nem rossz konstrukció! (ha nem is az 1. pl. Sharkoon Silvation)
Csak az a problémám, h a vinyókat ennyire hagyja megfőni! Annyira adja magát a hátlapra a venti hely, h én tuti kivágnám!
Off: vinyóknál mi számít egészséges hőm-nek?
Asrock Z68 | i5-2500K | 2x4GB Corsair Vengeance | Corsair F60 | Asus 6950 | Dell U2711 | Antec P183 | Corsair TX850W | iPad 3 WiFi 32GB White | HTC One X White

Antec P150 tesztet, nem terveztek???
Nagyon igéretes a kicsike, pl. HDD-tartó...
Asrock Z68 | i5-2500K | 2x4GB Corsair Vengeance | Corsair F60 | Asus 6950 | Dell U2711 | Antec P183 | Corsair TX850W | iPad 3 WiFi 32GB White | HTC One X White

Hát nemtom, de szerintem kinézetre ezek nagyon gáz házak... persze ez csak az én ízlésem (ízléstelenségem) tükrözi, de nekem akkor már inkább a Chieftec házak jönnek be, ha egyszerűségről van szó...
http://href.hu/x/hf2j
Hogy a francba ne lenne rajta lyuk felül. Táp szerinted hol nyomja ki a meleget? Egyébként a lenti részhez nem is kell fenti nyílás mivel a lentinek van légifolyosója
, elöl bejön a hideg levegő, hátul meg kimegy, ennyi. Port törölni meg a szekrények tetején is szoktak, szal 30 40 centi magasan is bőven van por, ilyen szempontból az a pár10 centi nem sokat számít. Egyébként meg kicsit túl van,lihegve ez a porvédelem dolog. Persze ha vki évekig nem akar a belsőhöz nyúlni(bár ha van porszűrő azt is cserélni kell) akkor jogos lehet. Én szimplán kb. félévente leporolom az alkatrészeket és szevasz.
Ráadásul a lenti lyukon a hideg levegő nem nagyon akar majd bemenni a házba, pont az általad mondottak miatt, mert az lefele akar menni. Szóval mindne logika szerint fentre kellett volna a lyuk
??? Milyen logika?
Miről beszélsz te?
A szobában leszáll a hideg levegő a padló szintjére, onnan szívja be a venti(azmeg nem kérdezgeti a levegőt, hogy akar-e jönni
). Nem véletlen van a legtöbb házon ugyanígy kialakítva a ventik helye. De nem hiszem el, hogy ez neked nem logikus, hideg lent be, meleg fent ki.

''Off: vinyóknál mi számít egészséges hőm-nek?''
Nálam a Seagate 200as satás vinyó 25-30 fok között pörög, igaz hogy egy 12 centis venti tolja rá a levegőt igen lassú fodulaton. De amugy van egy ilyen vinyó hőfokos topik is: [link] 

Mostnemazér de ezen a rácson: [link]
nemsokkal több levegő megy át mintha egy tele lemez mögé tesznek egy ventit 
[Szerkesztve]
És mégsem maradt le túlságosan a másik két cucc mögött!!!

Hát az elég furcsa!

Persze, mert a levegő alig tud bejönni. Az a lenti lyuk hát... kevés. 

''Off: vinyóknál mi számít egészséges hőm-nek?''
Személy szerint nekem még a büdös életben nem volt a számitógépeimben külön hűtés a vinyóra, pedig már jó 12 éve van saját pc-m. Őszintén szólva eszembe sem jutott ez, amig nem kezdtem el bogarászni az ilyen és ehhez hasonló oldalakat. ;) Ennek ellenére a vinyóim még kivétel nélkül kiválóan teljesitettek (még sosem váltam meg vinyótól azért, mert elromlott volna; jelenlegi is egy 5 éves Seagate, mai napig maradéktalanul elégedett vagyok vele).

igen ez a baj. a 02 sztem még az atx termál dizájn alapkövetelményeit se teljesíti, pedig azt nehéz alulmúlni...
www.lapanet.hu

Rudi,
A Tj06-os ház szélcsatornájához nagyobb CPU hűtő (NINJA vagy Coolink U12) befér?
A hasonló fordított kialakítású és kiválóan szellöző Enermax CS-718B-t tervezed tesztelni?
''open mind for a different view and nothing else matters''

1. Ha a venti beszívja az más. Erről eddig nem volt szó, a venti valóban nem kérdezi, hogy akar-e vagy sem.
2. Az a fenti lyuk amiről te írsz, az nem ''ér''
mivel az a tápnak van, annak kell is külön. Azonkívül én nem ott gondolom a fentit, hanem a ház tetején, nem a ház oldalának a tetején. Az Antec Minuet II-esen sincs gondolom véletlenül a tetején a lyuk (+venti) Az egy nagyon kicsi ház és muszáj, hogy tökéletes legyen a hűtés ez miatt. (továbra is a ház hűtéséről írok, nem a tápéról, a tápnak szinte minden házon ugyanott van a lyuk+venti, más téma most ne keverjük bele) Szóval szerintem ésszerű, hogy a ház legtetelyén legyen lyuk, mivel ott egyszerűen kiszál a meleg levegő, ahogy írtad. A lenti lyukról lehet vitázni, mondván, hogy a lenti lyuk jó, mert ott bemegy a hideg. Ebben igazad van, de ugye magától nem nagyon akar majd felszálni a hideg a meleg házba, ha meg ventivel bekényszeríted, akkor a lenti helye miatt sok port szív be, ami meg ugye nagyon jó hőszigetelő sajnos.
Túlmisztifikáljátok a felfelé szálló meleg levegő hatását. Ez a jelenség annyira gyenge, hogy minimális házon belüli huzat már kioltja. Jópár coolert és tápot teszteltem már a Casetek CK-1020 házunkban, aminek a tetején is van ventilátor. Szinte minimális mértékben sem befolyásolta a processzor és többi alkatrész szellőzését, mert távol van mindentől. Sokkal meghatározóbb a táp ventilátora! Sokkal közelebb van a CPU-hoz, általában nagyobb a felső ventiknél.
Utóbbi időben ez a rácsos téma és túl van sprilázva szerintem. Nagyon egyszerű rámondani, hogy: igyen, ez rosszabbul szellőzik, mint a nagyobb lyukú, de még senki nem próbálta ki úgy istenigazából, mi a helyzet. Könnyen lehet, hogy ezeknél a légszállításoknál és levegősebességeknél még nem sokat számít a rács milyensége, vagy ha számít is, akkor nagyon minimális mértékben. A legközelebbi szellőzős tesztnél majd kitérek erre. Valójában eddig én sem vizsgáltam behatóbban.
Nagyjából az U8 92 a legnagyobb, ami befér az alagútba. Korábban beraktuk még a Coolink Batot az ugyanilyen belsejú Sharkoon Silvationba [link], ott már eléggé neccesen fért el. Arra is figyelni, kell, hogy az A64 cuccok többségén az U8 92 a ház alja felé fúj majd, szóval nem a legszerencsésebb. Mondjuk A64-nek nem is nagyon kell komoly hűtés, nálam U8 92 1000 rpm-en idleben 30 terhelve 38 fok környékén tartja az A64 3000+ot.

Rudi,
A Tj 03-es miért maradt ki?
Szerinted mennyivel romlik a hűtés hatékonysága, ha a műanyag szélcsatornát eltávolítjuk egy nagyobb hűtő érdekében?

szerintem az ominózus Enermax ház az előlap kivételével megyegyezik a 06-ossal
[link]
ráadásul 38k ft-ért van benne egy 460w-os táp?
akkor best buy szvsz
[Szerkesztve]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

Nemhiába szemezek vele. Sallangmentes letisztult forma, kiváló hűtés, alacsony zajszint. Mi kell még?
Ha biztosan tudnám (lenne PH teszt), hogy a NINJA CPU hűtő befér- akár a szélcsatorna kivételével is- venném is.
Még az Antec P150-es háza tűnik jó választásnak.
[Szerkesztve]
Ha A64-et akarsz használni, arra vastagon elég a Coolink U8 92. Ha nem rakod be a csatornát, akkor valamivel több meleg jut a VGA-ra, de szerintem egy nagy cooler mellett ez nem vészes. Mindenesetre én kisebb cooler és csatorna mellett maradnék.

Rudi,
A Tj 06-os zaja hatékonyan csökkenthető, ha kicserélem a ventillátorokat Glacialtech Silentblade-ekre? Szerinted jó megoldás vagy te milyen szabályozható ventillátort tudsz ajánlani?
Jó lesz a Silentblade.