Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

BRUTÁLIS egy készülék ez, csupa nagybetűvel.
A billetnyzűzetért kár, sztem ránézésre is elég occsó, a kialakítás miatt háttérvilágítsás sincs, háát...
a háttértár lehetett volna flash memória, talán az árba belefért volna a párezet ft-os többletköltség. az, hogy nem használható usb háttértárként, egyenesen botrány, de kizártnak tartom, hogy erre ne lenne már most valami pofonegyszerű megoldás.
gondolom a kütyü a HTC tervei szerint a Universal (pl. Qtek 9000) utódja, ahhoz képest azért vannak hátrányai is. nem láttam a kijelzőt, de talán egy nagyobb felbontást elviselne, de lehet hogy tévedek. telefonként kvázi használhatatlan, az ára viszont attól félek hogy vetekszik egy belépő szintű UMPC-vel (izé, elég érdekes kategória ez).

(#2) Bog válasza rumos14 (#1) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerkesztőségi fogadalom, hogy a ''brutális'' szót nem használjuk. :D

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#3) Bocha válasza rumos14 (#1) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nekem is eszembe jutott, mielőtt kézbe vettem, de nem, tökéletesen elég neki a VGA felbontás. Azért gondolunk csak ilyeneket, mert egyes gyártók VGA-t nyomnak ilyen 2,8-as kijelzőkre, aztán emiatt azt hisszük, hogy 5 hüvelykre már minimum 1024 kéne, pedig nem. :))

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Gazdasági Rádión (Budapest: 105,9 MHz)

(#4) rumos14 válasza Bocha (#3) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vszleg én sem panaszkodnék, csak az futott át az agyamon, hogy a 2,8-as pda-mon a qvga néha kevés (főleg pdf file-ok olvasásánál, amihez mondjuk a kiejlző mérete is kevés), ez pedig közel 2x akkor átlójú, a felbontás pedig négyzetes -> talán kevés lehet. N95-nél is sokan lenézték a qvga-t, az pedig 2,6 incs ha jól emlékszem.

kiváncsi leszek az E-ten X500+ra, vga 2,8 incsen.

(#5) blueye

blueye
(őstag)

Jujjj, de nagyon vártam ezt a készüléket.
A német t-mobile honlapját nézegettem, hogy mikor jelenik meg, erre:

''nem lehet a 8GB-os merevlemezve rendesen másolni, a billentyűzet néha inkább teher mint előny, telefonálásra nehezen használható, nagy, nehéz,''

Ezek után örülök, hogy P990-et vettem okostelefonnak.

I feel good!

(#6) Bocha

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A MicroDrive-os gond egyébként szinte biztos, hogy meg fog oldódni. Pl. az Asus P535-ön is van egy progi, amiben kiválasztható, hogy ActiveSync legyen vagy USB meghajtóként ismerje fel a gép a PDA-t. Mondjuk ez speckó Asus progi, de csak meg tudják oldani a HTC-nél is.. :U

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Gazdasági Rádión (Budapest: 105,9 MHz)

(#7) Remittenda válasza blueye (#5) üzenetére

Remittenda
(senior tag)

Nézd, ha telefonálni is akarsz vele, akkor - szerintem - használhatatlan. Ez sokkal inkább arra van, hogy van egy telefonod, amin TELEFONÁLSZ és pont, illetve mellette ez ott van a táskádban MINDEN MÁSRA. Csak az a gond, hogy ekkora méretben komolyan gondolkodnék egy XPs UMPCn illetve valami tényleg pici sub-notin. Hiszen a rendes PC oprendszerek még mindig többet tudnak egy picit:) hogy egy full magyar billentyúzetről ne is beszéljek. :)

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#8) blueye válasza Bog (#2) üzenetére

blueye
(őstag)

Pedig félek, hogy az árra is ez lesz a jó jelző. ;)

I feel good!

(#9) Avicularia

Avicularia
(őstag)

ez a következő készülékem,mda pro lesz erre lecserélve

mivel viszonylag keveset telefonálok,viszont navigációt elég sokat használok jól fog jönni a nagy kijelző

viszont azt olvastam ,hogy sirf3-as GPS van benne
ezek szerint ez nem igaz?

[Szerkesztve]

(#10) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez tipikusan az a szerkezet aminek elismerem a tudását meghajlok előtte de nem kéne.

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#11) Bdanyy válasza joey20 (#10) üzenetére

Bdanyy
(őstag)

Szintén,HTC Universallal együtt.Viszont a 8 órás használat az jó lehet ;)

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#12) KriszBoy

KriszBoy
(őstag)

Erre a miniUSB-re rá tudok kötni külső USB-s meghajtót? Képes működtetni, ha a wincsi az USBn át kapja a feszt?

(#13) Bocha válasza KriszBoy (#12) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, sajnos nem tud USB host funkciót.

(#14) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Oké , brandépítés értem én, de azért az oprendszer t így elcseszni ilyne hülye magentára, háááát :W :W :W

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#15) Bocha válasza tildy (#14) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tértem ki külön rá, de ez WM-nál szerencsére nem olyan, mint pl. egy telónál a Voda Live, itt 3 gombnyomás kicserélni a szép magenta színű skint. Szerencsére.

(#16) Dezmo válasza Bocha (#13) üzenetére

Dezmo
(lelkes újonc)

De bizony tud. Csak a másik csatlakozon keresztül, amin a VGA is van... igaz ehez mas kábel kell: http://www.expansys.com/htc/p_htc_item.aspx?i=145166

Hagyjuk a szexualitást a rothadó kapitalizmus ópiumának....

(#17) KriszBoy válasza Bocha (#13) üzenetére

KriszBoy
(őstag)

THX! :(

(#18) T-Nagyon

T-Nagyon
(tag)

Nekem tetszik, de meg nem venném, mert ha ennyi pénzt összeszednék ilyen célra, inkább szubnotira költeném...
De szerintem ez úgyse fog bekövetkezni még egy ideig. :(

Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely

(#19) blueye válasza KriszBoy (#17) üzenetére

blueye
(őstag)

Azért erre figyelnék:
''- USB 1.1 host (supports USB low power): Plug USB accessories into the USB standard A female port. The host can support these accessories:

1. Thumbdrive
2. Card reader
3. USB keyboard
4. USB mouse
''

Ebből ez a lényeg: ''supports USB low power''

I feel good!

(#20) Bocha válasza Dezmo (#16) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hoppá, köszi, akkor mégis tud. :B

(#21) Remittenda válasza T-Nagyon (#18) üzenetére

Remittenda
(senior tag)

Hasonló a véleményem: a mérete már-már elérte a subnoti/UMPC kategóriát. Viszont az oprendszere távolról sem. :( DE legalább próbálkoznak :DDD

Remélem egyre több notiban lesz sim olvasó, így mobil internet is.:)

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#22) rgqjx

rgqjx
(kvázi-tag)

Emlékeim szerint az xda-developers fórumában már megoldották a merevlemezre másolási problát. Akit komolyan érdekel az ameo (és más htc pda-k), annak feltétlen javaslom azt a fórumot is.

(#23) chan válasza rumos14 (#4) üzenetére

chan
(lelkes újonc)

rumos14: 2,8-as ill qvga kijelző naná hogy kevés a pdfhez. minél nagyobb a kijelző annál jobb lesz a pdf. nekem 4'' vga kijelzőn már remek. 4'' alatt már nem igazán.. 5'' 800x480-as gépem is van, azon meg tökéletes. szóval szerintem az ameo-n is nagyon jó lesz

(#24) chan válasza Remittenda (#21) üzenetére

chan
(lelkes újonc)

Remittenda stb: nagyon nagyon messze van ez subnoti mérettől. nézzétek meg egyszer talán.

(#25) chan válasza Bocha (#20) üzenetére

chan
(lelkes újonc)

''fájlokat kizárólag ActiveSync-en vagy Bluetooth-on kerestül lehet rá átmásolni. Köztudott, hogy az ActiveSync számára már egy pár száz megabyte-os fálj átvitele is legyőzhetetlen akadályt jelent, a Bluetooth pedig nem éppen gyors sebességéről híres''

és a wifivel mi van? :Y
(ehhez nem kell AS)

és a totalcommander AS plugin? az megbízható pedig AS-t használ. :D de akármekkora file átmegy simán

''Filmek lejátszásakor sajnos nem domborított ennyire az Imageon. Bár a TCPMP felismerte, a filmeknek a speciális driverrel nem volt képe, csak zöld/rózsaszín zagyvalék. Ez persze lehet a lejátszó hibája is''

ez valszeg a sigmarion III (az a 800x480 5'' gép amiről előbb beszéltem) ati imageonjának a drivere. az meg másik típus még ha ati is. :C

''Elképesztően okos, de semmi lényegi újítást nem tartalmaz , hiszen pl. egy Dell Axim X51v-ből is készíthető hasonló gép, amihez elég egy CF kártya és egy külső GPS vevő (meg egy telefon).''

szerintem az x51v sose jutna el idáig
kellene gps, telefon (az adatátviteli képesség nem zárójelben!), 8GB CF kártya, billentyűzet, nagy kijelző és ebből az utolsó kettő igen nehezen megoldható.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#26) rumos14 válasza chan (#23) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm, ezt én is tudtam, dehát azzal főzök amim van/volt. most már egy FuSi N560, ezen már öröm olvasni, mint weboldalakat, mind pdf-et. a szemem még jó hálistennek.

(#27) rumos14 válasza chan (#25) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jó az a TC plugin, de a sebessége... 8 gigát nem szívesen várnék ki.

(#28) chan válasza rumos14 (#27) üzenetére

chan
(lelkes újonc)

TC plugin: az alternatíva ha nem akarsz wifizni. bár miért ne akarnál wifit? :D

(#29) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Képlopó progit keresek Ameo-hoz!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#30) Viktor0610 válasza Zanik (#29) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Mivel pocket PC rendszerű, gondolom, a Google által fellelhető programok garmadája közül egy jó lehet hozzá.

(A három topikban feltett kérdés előtt rákerestél? :U )

...

(#31) Zanik válasza Viktor0610 (#30) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Rá! De egy normálisat sem találtam, néhány nem működött normálisan, ami meg jó volt, az csak demó (és a kimentett képen hatalmas feliratban hírdeti is ezt)

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#32) roliika

roliika
(újonc)

Sziasztok! :)
Szívok..már 2 órája... Active sync nem ismeri fel. Mi a fene baja van neki?

Nem sikerült kapcsolatot létrehozni a számítógép és az eszköz között. Olvassa el a csatlakozással kapcsolatos gyakori problémákra adott megoldásokat. Kattintson a következő hivatkozásra:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65257
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nem észlelhető további ismert probléma.
Ha továbbra is problémákat tapasztal, akkor küldje el az eredményt a Microsoftnak, ezzel segítheti a későbbi verziók fejlesztését.

(#33) Sucuka

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Mesélje el nekem valaki, hogyan tudom a rendszert frisíteni Windows Mobile 6-ra

(T-Mobile Ameo-m van)

Köszi!

"Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a sz@rban, hanem hogy lötyögtetik a tégelyt..." --- http://hardverapro.hu/apro/alaplapi_bios_javitas_flash_programozas/friss.html ---

(#34) Viktor0610 válasza Sucuka (#33) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

A saját P3600-am frissítéséből kiindulva.

Ide beírod a gép sorozatszámát, kapsz talán egy linket, ahonnan letöltheted a ROM-ot.
Kitömöríted a fájlt.
Összekötöd a gépet és a PDA-t USB-kábellel, majd elindítod a frissítést (ROM Update Utility vagy hasonló lesz a program neve).
A frissítés végigfut, újraindul a gép, ezután használatra kész.

Minden fontos adatot ments le előtte a gépről.

[ Szerkesztve ]

...

(#35) Sucuka válasza Viktor0610 (#34) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a segítséget, letöltöttem a fájlt, de még nem akarok frissíteni, mindjárt leírom, hogy miért!

Ezt a készüléket egy T-Mobile üzletből kaptam, és kipróbálva egy pannonos kártyával, tökéletesen üzemelt, tehát nagy valószínűséggel független. A készülék származását tekintve szerintem angliai T-Mobos volt és az itthoniak unlockolták, egy itteni T-Mobile-ban.

Lehet-e valamilyen következménye, ha frissítek akár a t-mobilos ROM-mal, vagy inkább az eredeti HTC-ROM-ot tegyem rá?

Apropó, azt honan tudom leszedni?

Köszi a választ előre is!

"Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a sz@rban, hanem hogy lötyögtetik a tégelyt..." --- http://hardverapro.hu/apro/alaplapi_bios_javitas_flash_programozas/friss.html ---

(#36) Viktor0610 válasza Sucuka (#35) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

ROM-frissítéssel nem lesz újra függő a telefon.

Legalábbis a -szintén HTC- P3600 esetében biztosan így van. Amennyiben függetleníteném, majd ROM-frisítést végeznék el, nem lenne újra függő a készülék.

...

(#37) DarknessHope

DarknessHope
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

no ez egy rég alvó fórum

akinek még van ilyenje (v már, mint most bátyámnak) azokhoz szól a kérdés.. illetve mindenkihez aki ért hozzá.

nos nemrég vett egy ilyet. mert baromira tetszett neki ez a cucc.. és most használtan már az ára is elég mérsékelt h ez ne okozzon gondot..

de szörnyen sokat fagy.. így egy rom cserére gondoltunk

elsőként főzzött android romot kerestünk de gyakorlatilag semmit se találtunk

aztán 6.0, 6.5 romokat

nos amihez kéne segítség... nekem eddig Kaiserem volt ott tudom hogy kell a HARD SPL-t

de azt nem tudom hogy egy más moilhoz másfajta Cid unlock szoftver kell e vagy sem... egy kaser mini wiki fórumon olvastam annak idején hogyan kell.. és ott értelemszerüen csak a kaiserről volt szó.. arra nem tér ki hogy más gépen is használható e ugyanaz v le kell e szedni mást...

angol nyelven persze találtam oldalakat az ameo x7500 HARD SPL kulcsszavakra.. de gyak 0 angol-nyelvtudásom és a fordító sem akarta lefordítani. tehát megerősítést kérek

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=315831

azt itt linkelt progi valóban jó az ameo HARD- spl- hez?

ezt a romot néztem ki.. utána feltenni:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?

itt írnak egy ilyet:This ROM is for SPL3.5 only!! ez mit jelent?

azon kívül radio romról se látok infót h mi kell hozzá.

ha esetleg valakinek van más jobb rom ötlete szívesen veszem.. mint ahogy előre köszönöm annak aki segít akár ebben, akár más rom felvarázsolásában.

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#38) DarknessHope

DarknessHope
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

uhh

halottabb ez a téma, mint maga a windows mobile

bizony android joggal legyűrte iphonnal együtt... de ha mégis akadna valaki aki még emlékszik valamire az őskorból. akkor segítsen az 1 korábbi hsz. felvetett problémában.

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#39) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Hát őőőőőőő na. Megvagyok ezen lepve egy csöppet.....

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.