Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Wander01 válasza rudi (#50) üzenetére

Wander01
(lelkes újonc)

hát, az a helyzet hogy ez a kis készség pont egy olyan nappaliban huzza az igát ahol a ''minden este parti van!' felkiáltást a lehető legkomolyabban kell venni. valami olyasmit kell elképzelni mint a Jóbarátokban :) ... (két lakás egymással pont szemben, átmegyek, és kiveszek egy sört a hütöböl megoldás) minden este valami történik. Sörözés, pálinkázás, tequilázás, tekergetés, szóval szinte minden. Ehhez mérten komoly szokott lenni a társaság is :) azt kell mondjam, a pálinkát nagyon jól bírja, azt már sikerült beleönteni, semmi probléma, egy hétig páleszszaga volt, müködésben nem láttunk különbséget. A sárga hátlap... igen, tényleg NAGYON sárga, de a fekete mellé jól megy :) az elemről már volt szó, az akksi jol bírja. A fényes felületen az ujjlenyomatok nagyon tudnak virítani, rendes használat mellett 3-4 naponta illik letakaritani (valszinü ezért van az oldalán a kikapcs gomb, másért felesleges :), kis Clin ablakpucoló (kék) + puha ruha kombóval tökéletesen tisztán lehet tartani. Nem tudom hogy annyira jó anyagból van-e vagy csak egyszerüen ösztönösen vigyázunk rá, de legjobb tudomásom szerint nincsen egy árva karc sem rajta. semmi. az élek is hiánytalanok, mint ahogyan ki lett véve a nem is kicsi dobozából. talán egyszer vagy kétszer volt leejtve egy-egy borultabb este alkalmábol de nem jellemző, és baja sem lett.

lelkes teszteléseink alatt rájöttünk, hogy a sárga hátsó traktusnak egyetlen értelmes magyarázata van. mivel erős kontrasztot ad a narancssárga szín, ezért nagyon jól lehet bélás cigiket tekerni rajta anélkül hogy fel kellene kapcsolni a lámpát, elég hozzá a 82-es lcd-tv fénye is :DDD

[Szerkesztve]

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 2x300+400gb Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

(#52) Balika911 válasza Wander01 (#51) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Tudtok élni! :D

(#53) Wander01 válasza Balika911 (#52) üzenetére

Wander01
(lelkes újonc)

most erre mit mondjak? egyszer fiatal az ember ;) megkapom a diplomát 3 hét mulva, jön az igavonás :) de elmondhatom hogy a rendelkezésre állt időt teljesen kihasználtuk a bandával... :D

[Szerkesztve]

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 2x300+400gb Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

(#54) dokesz007 válasza rudi (#23) üzenetére

dokesz007
(fanatikus tag)

:R ezzel egy mozdulattal lenyomtál....TISZTELET.... :R

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#55) Dracula

Dracula
(senior tag)

Rudi... el se hiszem, hogy ezt te írtad.

''Alul lézeres érzékelőre leltünk, de ez benne van a készlet nevében, és az egér fenekére is tettek egy „Laser” feliratot. Játékos szempontból ez nem túl jó, de átlagos felhasználásra bőven elég – még sok is – az MX 1000 szeme. Csak tudnánk, mit jelent az a 20x szorzó mellette.''

Miért is nem jó? Igaz, van G7 meg jobb az Mx510 meg G5 stb, de az MX700 után egy kifejezetten játékos egérnek számított a zsinór nélküliek között. A 2. szériától meg már az asztalról felkapós - megugrós jelenség sem volt többé. A 20x pedig anno az MX1000 dobozon is rajta volt, ti. hogy 20x a felbontása az érzékelőnek az ''átlagos'' LED-es optikai egérhez képest.

Üdv!

Dell E6410

(#56) rudi válasza Dracula (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézegesd meg ezt [link] (G5 elvileg jobb mint az MX1000). Tudod, ma egy ''átlagos'' egér 2-400 dpi-s, kötve hiszem, hogy az MX1000 4-8000 dpi-s lenne.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#57) orbano válasza rudi (#56) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egyébként nem vészes az mx1000, átlagos játékosoknak teljesen jó. néha én is inkább ezt használom, mert kényelmes.

A vér nem válik VAZZE!™

(#58) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Saját vélemény: nekem nem tetszik, de nem is vagyok a célközönség része. Az utolsó oldal -az értékelés- viszont felér egy reklámmal. De tényleg! Mintha reklámszakember írta volna és nagy lét fizettek volna érte.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#59) rudi válasza Fáraó (#58) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nagy lét ezekért a desktopokért kell fizetni, de tényleg tudják amit leírtam és tényleg nagyszerűek a maguk területén. Persze ez annak is köszönhető, hogy a Microsoft Entertainment modelljeitől eltekintve, nem nagyon van konkurensük (tudásban, formában és minőségben).

(#60) peterkeT válasza rudi (#10) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''minden diNovon fenn van az Insert, mindig őt dobják ki elsőnek, de szerintem nem is sokan használják.''

Ha sikerülne megszülniük egy dinovot hagyományos US angol kiosztással és a helyén lévő insert-tel, meg a hozzá kapcsolódó teljes blokkal, már régen ilyenem lenne. Így bekaphassák a dinóvójukat.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#61) orbano válasza peterkeT (#60) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem értem mi a baj a fent lévő inserttel. sohasem használtam még. shift + insertről szerintem már win 3.1 óta leszoktam :) viszont kifejezetten imádom a nagy DEL gombot, mert sosem nyomom félre :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#62) Dracula válasza rudi (#56) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Ok, én most nem egy G5 vs. MX1000 vitát akartam, mert sosem volt G5-öm, és bizonyára jobb, ha bőven az MX1000 után jött ki és gamer egér... azt nem értettem, hogy írtad:
''Játékos szempontból ez nem túl jó''

A második résznél igazad van, de sem én, és a Logi sem azt értette gondolom, hogy ''szorozd meg az átlagos DPI-t 20-al és olyan jó ez a lézeres egerünk''. Nyilván marketing szaga van a dolognak... A dobozon meg tudnám nézni, mi az a 20x vagy a neten biztos meg lehet találni, hogy mire gondoltak... Az én érvelésem csak egy halvány magyarázat próbált lenni, az átlagost '' ''-ben írva! Mint pl. a ''hagyományos mosópor'' ugye.
Ez a ''20x'' is lehet kis * os, apróbetűs, ''akár...'' stb.

Üdv!

[Szerkesztve]

Dell E6410

(#63) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

''Biztosan olyan ember tervezte, aki ismeri a szakma csínját-bínját, mert az alsó, ölben gépelésnél szinte elengedhetetlen fekete részt vizuálisan egy fölső, gyakorlatilag kihasználatlan ezüstös sávval ellensúlyozta.''

Ja, állatira érthetett hozzá. Nincs jobb, mint mikor tök feleslegesen foglal területet vmi az asztalon...

(#64) rudi válasza ddekany (#63) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van esetleg ilyen jellegű (design) gyakorlatod és/vagy képzettséged vagy csak egy szubjektív valamit mondtál?

(#65) Mackósajt válasza rudi (#64) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Rudi
Ez most vicces volt. Nekem tetszik a billentyűzet, de azért elég meredek ilyet leírni, hogy csak ''szubjektív'' dolgot írt valaki. Tetszhet valami objektíven? :DDD
Ha meg nem a tetszésről van szó, hanem a pusztán a helykihasználás problémáról, ahhoz sem kell képzettség... Nem gondolhatod komolyan, hogy diesignernek kell lenni, hogy érvényes állítást tehessünk egy billentyűzet helykihasználásáról. Visszaköszön a hozzászólásodban az a hozzállás, amit néha könyvkritikák alatt látok. Amikor a rajongó azzal köt bele a kritikusba, hogy addig nem alkothat véleményt a műről, amíg nem tud olyat írni. Te szerintem rajongója vagy ennek a billentyűzetbek. Ez elég egyértelműen lejött. :)

Jók ez a billentyűzetek különben. Szépek, stb. A numerikus pad hiányára először felkaptam a fejem, aztán belegondoltam, hogy mikor használtam utoljára az otthoni gépemen, és rájöttem, hogy szinte soha nem használom, és amikor mégis, akkor sem szükségszerű. (Munkahelyen meg laptopot használok...) Felkerül ezt a billentyűzet az álomkonfigomba.

[Szerkesztve]

(#66) rudi válasza Mackósajt (#65) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most mit mondjak. Ez a billentyűzet nem azért készült, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja az asztalon, hanem azért hogy jól nézzen ki. A jól kinézésnek meg bármilyen hinetetlen vannak bizonyos alapszabályai (pl. aranymetszés, kompozíció stb.). Takard le a DiNovo felső részét, és máris láthatod, mennyivel szerencsétlenebbül fest nélküle. Arra próbáltam rámutatni, hogy az emberünk kikapott egy fícsört (nem fér el az asztalon) és az alapján mondott valamit az egészet figyelmen kívül hagyva. A 7-es BMW is nagy, de nem igazán lehet neki ezt felróni, mert funkciójához tartozik, hogy nagy legyen.

És igen, nagyon tetszenek ezek a billentyűzetek, mert látszik rajtuk, hogy nem egy kockavilágból szalajtott mérnök tervezte őket (mint sok másikat), hanem valaki, aki ért hozzá formai szempontból is.

(#67) tusi74 válasza rudi (#59) üzenetére

tusi74
(őstag)

'' nem nagyon van konkurensük (tudásban, formában és minőségben)''

Ha csak a minőséget nézzük, akkor a Cherry-k magasan verik minőségben, és hasznos funkcionalitásban mind a Logikat, mind az MS-t. Csak mivel németek tervezték, ezért elég ''kockák'', de pl. az összeszerelés minősége, billentyűk stb. atomstabil. NIncs egy recsegős rész, egy lazább gomb. Minden, minden a német precizitást tükrözi.

Viszont nálunk már évek óta nincs rájuk kereslet, így be sem lehet szerezni nálunk őket.

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#68) hengelhof

hengelhof
(kvázi-tag)

Na most a cikk jó volt, és tényleg majdnem sirva fakadtam, amikor kiderült, hogy nincs benne hőmérő.. És sirva is fakadtam, amikor az is kiderült, hogy a cikkírónak ez a legnagyobb gonja.. többek között. Az nem probléma, hogy magyar kiosztás nincs. Meg sem említette a cikkben. Fel sem merül, Hogy magyarok fogják esetleg használni. Elhiszem nagyon gizda dolog, ékezetek nélkül írni hozzászzólásokat, stb. Meg nem felrakni a magyar windowst, és egyébb hasonló dolgok. De többen vannak jóval, akik magyarul szeretnének írni, dolgozni, és nem kódokkal előcsalogatni az őöüóúőűáéí betüket, vagy rámatricázni a 40k-s billentyűre.
Amikor nyakamba szedtem a várost, hogy lecseréljem a billentyűzetemet, sok szép darabot láttam. Microsoft, Logitech. Egyik típust sem vettem meg. Vagy nem volt hozzá magyar kiosztású verzió, vagy egy egeret is kellet volna mellé vennem. Érdekes, hogy a fogyasztóvédelem megengedi ezt.

(#69) Rebirth

Rebirth
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Én is egy ''diNovo™ Media Desktop® Laser'' bill+egér párost zúzok már kb 2 éve. Tulajdonképpen az összképpel meg vagyok elégedve!

Probléma mentes használatot úgy sikerült elérnem, hogy nem raktam fel hozzá a gyári szoftvert :) , amint föltelepítem, jönnek a hibák: a bill, vagy a mediapad néha leszakad, újra kell csatlakoztatni, néha laggol az egér... Szoftver nélkül viszont hibátlan! :Y

Én is akkuval használom a billt és a mediapadot, az egeret pedig csak akkor töltöm, ha már pirosan világít.

Üdv,
Rebirth

(most néztem, és van hozzá valami patch a honlapon, na ezt mindjárt tesztelem)

[Szerkesztve]

„A mindennapi élet tudata az Út.''

(#70) dokesz007

dokesz007
(fanatikus tag)

Hmmm...a minap jártam a fukarban, és megcsillant ez a cuccos, konkrétan a legdrágább...nah mondom megnézem élesben hátulróll....rá is vetettem magam,nagy levegő, elvonatkoztatás a 48e-s árcimkétől, túlhaladtam ying-yang-on már épp a zen rejtelmeit boncolgattam mikor visszahozott a való világba az asszony egy''eszednél vagy ilyen sz@rt ennyi pénzért'' című felkiáltással....ezzel tudomásomra hozta, h ha már a tegnapi billgyilkolás után engedélyezi az újabb megvásárlását, akkor csakis a G11 vagy G15 lehet ...(szegénykém nem tudta, h eszem ágában sem volt megvenni,meg már megvolt az igazi utód)....

jah a lényeg, kelemetlen tapintású volt nekem,meg nem vagyok oda az ilyen stílusú dolgokért sem, valamint nem éreztem azt az exclusivitást amit a cikk ír (nembeszélve a minőségről) bár ellenszenves leginkább az árcetli, de egy ismerősöm azt mondja,''ha valaminek túl magas az ára, akkor lehet, h nem neked gyártották'', nah ezzel egyetértek....

most egy logitech vawe a nyerő, pár napja vettem, finom puha billek, olyan mint egy formás női comb, élvezettel nyúl hozzá az ember.....aki teheti vegye meg, más világ mint az eddigiek....

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#71) EmThor

EmThor
(őstag)

üdv

na megvettem a dinovo edge-t, nagyon tetszik, a leghangosabb a space rajta :)

kár h nem világít. gépelni nagyon kényelmes rajta, tapipad is bejön, de egyenlőre egérrel még gyorsabb :)

ja igen azt akartam kérdezni ki kell-e kapcsolni a jobb felső sarkánál levő gombbal, ha nem használom, vagy kikapcsolom a gépet?? vagy maradhat mindig bekapcsolva és mint az mx1000-es egerentyű is, lekapcsolja megát?

köszi

Can I touch it?

(#72) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két kérdésem lenne a diNovo Edge kapcsán: hogyan tudom kicserélni a Z-t az Y-nal, magyarul fizikailag hogyan pattintsam ki a gombot, illetve próbálta már valaki megoldani az ékezesítést? (Matrica, szitázás...)

(#73) ByB válasza ByB (#72) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megoldottam a Z és Y cserét, bár eléggé ragaszkodtak az eredeti helyükhöz és nem szívesen tettem volna tönkre az első nap a cuccot... ;]

(#74) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Saturn-ba most 29.9K a diNovo Edge (US)!

(#75) EmThor válasza ByB (#74) üzenetére

EmThor
(őstag)

az jó vétel, amúgy imádom a cuccot

(#76) wmarci válasza EmThor (#71) üzenetére

wmarci
(senior tag)

angol kiosztásu van neked...úgy meghagytad, vagy billentyűzet matrica van rajta....és ha igen akkor honnan vetted..mármint a billentyűzet matricát...

[ Szerkesztve ]

(#77) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1-2 hónapos a cucc és kopik a space... :( Nem is kommentálom inkább!!! :(((

(#78) tusi74 válasza ByB (#77) üzenetére

tusi74
(őstag)

Az mit jelent, hogy kopik a space? Csak azért, mert a space-n nincsen felirat. Vagy arra gondolsz, hogy elkezdett fényesedni?

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#79) ByB válasza tusi74 (#78) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elkezdett fényesedni. Az 5k-s Genius billem 1 év után csinálta uezt... :(

ui.: Ha az a típus lennék, most mennék reklamálni, mert szerintem ez a maga módján felháborító! :((

(#80) ByB válasza ByB (#79) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez mással is előfordult már?

(#81) davide729 válasza ByB (#80) üzenetére

davide729
(újonc)

Sziasztok!

Már régóta kacérkodom egy diNovo Edge beszerzésének gondolatával, de most minden eddiginél erősebb az elhatározásom. Mielőtt belevágok, azért megkérdezem, hogy van-e más olyan vezeték nélküli billentyűzet a piacon, ami integrált egérhasználatot is lehetővé tesz (ha jól tudom, a Microsoft Entertainment 7000 és 8000 is ilyen, de javítsatok ki ha tévednék), mert nekem ez fontos szempont és egyike azoknak az érveknek, ami a diNovo Edge felé húz, csak gondoltam azért tájékozódok vásárlás előtt, hogy mik a lehetőségek.

(#82) davide729 válasza ByB (#74) üzenetére

davide729
(újonc)

Ez meg nagyon bosszant, hogy amikor ez az akció tartott, nem néztem be ide, annyiért gondolkodás nélkül megvettem volna... Most 40-nél olcsóbban nem nagyon láttam sehol, tudtok valahol esetleg jó áron Edge-t? Az amazon most szintén 30-ért árulja, csak hát ugye ez nem olyan, mint a Saturnos 30 rongy volt, hogy csak besétálok és megveszem, biztos rávernek egy csomó extra költséget, mire ideér:

http://www.amazon.com/gp/product/rebates/B000J43HJ8/ref=dp_rebates_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=electronics

Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Vagy nagyon meredek ötlet Amazonról rendelni egy ilyen drága billentyűzetet?

[ Szerkesztve ]

(#83) Charlos

Charlos
(újonc)

Elolvastam a cikket, és állati jól néz ki a billentyűzet. Valami ilyesmit én is vennék, de mégsem ilyet :)

Ami nekem nem tetszett az a bazinagy csuklótámasza. Jó tudom, az kell, az jó, meg sokaknak létszükség. de nekem speciel nagyon nagy hátrány.

Én egy ilyen billentyűzetre vágyok:
- nincs csuklótámasza egyáltalán, azaz a space bill. alatt egyből véget is ér.
- Van rajta oldalt a notikról ismert touchpad.
- Normál, magyar kiosztású, azaz nincs szétvariálva a home/end/stb. blokk..., de ha nincs numerikus rész nem tragédia.
- Az, hogy kábeles, vagy anélküli az szinte teljesen mindegy.

Van ilyen billentyűzet, vagy dobjam fel az ötletet valamelyik neves gyártónak? :D

Köszi a válaszokat előre is.

Charlos

(#84) davide729 válasza davide729 (#82) üzenetére

davide729
(újonc)

Na megvettem végül és 1 teljes hétig faszán használtam is, amikor is egy szép reggelen képtelen volt csatlakozni a Bluetooth-os cucc. Hát nem sokáig bírta... Szerintem az USB-s Bluetooth-adapter lehet a ludas, mert kihúztam a gépből, aztán visszadugtam, de fel sem ismeri a gép, pedig az USB-port tuti jó, a pendrive-omat faszán felismeri. Szóval holnap viszem is vissza a boltba... Járt már így valaki más is közületek?
Ja és a másik, hogy ebben a "nagyszerű" SetPoint programban nekem nincs is olyan fül, hogy "My Keyboard", csak "My Mouse", meg "Tools", na ez miért van??? Azért azt hittem, hogy ennyi pénzért kapok normális szoftvert hozzá, meg nem csak 1 hétig lesz jó... :-(((

(#85) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintetek mennyire lehet egy ilyen (diNovo Edge) billentyűzet esetében idő előtti gomb kopással reklamálni? Kb 3 hónap után már látható volt a fényesedés, most pedig már egészen borzasztóan néz ki... :( A pár ezer forintos Genius-om jobban bírta anno! :(((

(#86) OliApa válasza ByB (#85) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

Hát ez bizony nagyon durva. Pedig én is kacérkodom a megvétel gondolatával...

http://velemmivan.blogspot.com/

(#87) Balika911 válasza ByB (#85) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Félek tőle, hogy emiatt még a legkorrektebb helyen sem fogják cserélni. :(

(#88) ByB válasza OliApa (#86) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nem ajánlanám a megvételét:
- nincs magyar kiosztás (ez nem mindenkinek gond, de szokni kell és ennyi pénzért...)
- gyorsan kopnak a gombok (pedig nem használom többet az átlagosnál, géppel dolgozok, de nem, mint gépelő)
- bizonyos gomboknak már van hangja (nem csak alapszinten, mint az összesnek)
- néha elaltatja a gépet, ha sok gombot, fura kombinációban nyomok meg

29.000 Ft-ért ez szánalom!!! :(

(#89) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Az s510-ről mi a véleményetek?

(#90) becks007 válasza ByB (#88) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Nekem szerencsére nem kellett megvenni mert nyertem 1et a Logitech-től és még batmen-es logó is van rajta :DDD kb 2hónapos egyelőre nekem nincs vele problémám, a gombokat is meg lehet szokni annyira nem vészes :) én szeretem :)

(#91) ko-ko82

ko-ko82
(senior tag)

Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami olcsóbb Billentyűzetet.(ami elég halk legyen és mondjuk 4-5 ezer ft)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.