Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért az az 55% feletti CPU terhelés elég meredek. Mondjuk a Realtek ethernet áteresztő képessége is durva.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#2) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

kár a via-s lapért, az új déli híddal és normális bios-szal remek kis mobo lenne.

(#3) Fex

Fex
(tag)

Kövezettek meg, de az asus lapon nem látok PCI Express x1 csatlakozót, annak ellenére, hogy a táblázatban szerepel.

Fex

Ja, mégis látok, csak cselesen fehér, én meg feketét kerestem...

[Szerkesztve]

(#4) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

A külső egységek sebességi teszjeit elnézve felmerül, hogy miért nem a külső SATA II csatlakozókat favorizálják jobban pl. a FireWire helyett - notin is inkább ez kéne, ha pl. egy gyors desktop vinyót szeretnék kívülről csatlakoztatni.

A fogyasztási értékek is elgondolkodtatóak. Ezek szerint egy jó 150-200 Wattos táp bőven elég lenne egy ilyen konfigurációnak?

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#5) Loveless

Loveless
(senior tag)

van valami köze az asrock-nak az asus-hoz? állítólag mindkettőt az asus gyártja :F

>>> Viva la Anarchia! <<<

(#6) beef

beef
(lelkes újonc)

Az ASRock alaplaphoz csak annyit, hogy 4 SATA + 2 eSATA kivezetés van rajta, ami persze nem igaz, mert 2 belső SATA csatlakozót fel kell áldozni ahhoz, hogy a 2 külső eSATA működjön.
Ami szintén nagyon fontos, a proc. venti szabályozás csak 4 tűs csatlakozóval megolható, egyébként a szabványos 3 tűssel nem foglalkozik (pl. gyári AMD hűtők!!!), ott csak a fordulatszámot detektálja :(
Tényleg, ki gyárt ilyet?

Ettől eltekintve jó kis alaplap.

(#7) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Akkor most a DFI-n az Nforce4 Ultra támogatja az SLI-t? :F

"Csak úgy mondom"

(#8) paleinho válasza Csapi007 (#7) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

tudtommal lehet moddolni, szoftveresen is

(#9) 3P

3P
(tag)

Mit szóltok ehhez az alalplaphoz?
Gigabyte GA-M55plus-S3G

Processor Socket AM2 for AMD Athlon™ 64 FX / Athlon™ 64 X2 Dual-Core / Athlon™ 64 / Sempron™ processor
Chipset Northbridge: nVIDIA® GeForce 6100
Southbridge: nVIDIA® nForce 430
Super I/O: ITE IT8716 chip.
Integrated Peripherals
T.I. IEEE1394 controller
Marvell 88E1116 Gigabit Ethernet controller
Realtek ALC883 Audio Codec
Memory 4 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 16GB memory)(Note 1)
Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
Supports 1.8V DDR2 DIMMs
(Note 1) Due to the limitation of Windows 32-bit operating system, when more than 4GB of physical memory is installed, the actual memory available for the operating system will be less than 4GB; Windows 64-bit operating system doesn't have such limitation.
Internal I/O Connectors 1 24-pin ATX power connector
1 4-pin ATX 12V power connector
1 floppy connector
2 IDE connectors
4 SATA 3Gb/s connectors
1 CPU fan connector
1 system fan connector
1 front panel connector
1 front audio connector
1 CD In connector
2 USB 2.0/1.1 connectors for additional 4 USB 2.0/1.1 ports by cables
2 IEEE1394a connectors for additional 2 port by cable
1 SPDIF In/Out connector
1 Power LED connector
Expansion Slots 1 PCI Express x 16 slot
2 PCI Express x 1 slot
4 PCI slots
Rear Panel I/O 1 PS/2 keyboard port
1 PS/2 mouse port
1 parallel port
1 COMA port
1 VGA port
4 USB 2.0/1.1 ports
1 IEEE1394a port
1 RJ-45 port
6 audio jacks (Line In / Line Out / MIC In/Surround Speaker Out (Rear
Power ATX power connector and ATX 12V connector
Form Factor ATX form factor; 30.5cm x 21.5cm
H/W Monitoring System voltage detection
CPU / System temperature detection
CPU / System fan speed detection
CPU warning temperature
CPU / System fan failure warning
Supports CPU / System Smart Fan function(Note 2)
(Note 2) Whether the CPU Smart FAN Control function is supported will depend on the CPU you install.
BIOS 1 4Mbit flash ROM
Use of licensed AWARD BIOS
Other Features Supports @BIOS
Supports Download Center
Supports Q-Flash
Supports EasyTune (only supports Hardware Monitor function)(Note 3)
Supports Xpress Install
Supports Xpress Recovery2
Supports Xpress BIOS Rescue
(Note 3) EasyTune functions may vary depending on different motherboards.

Egy 1 magos 3800+ -t gondoltam mellé (23e Ft + áfa, s ez a lap is csak 16e Ft + áfa).
2 db VGA nálam nem játszik, úgyhogy az nem lehet hátrány, hogy csak 1 db PCI-e 16x csatoló van rajta. A tervezett VGA egy 256 MB-s X1900XT lenne, ha egyszer végre itthon is kapható lesz. Eredetileg ATi chipset-es lap kellett volna, de itthon normális áron (bruttó 20-25e Ft-ig nem látok sehol), illetve AM2-re amúgy sem látok sehol.

Egy kérdésem is volna az AM2 tulajok felé, illetve mindenkifelé, aki tud a következőre választ adni. Szóval a Box kivetelű AM2-es procikhoz (nem Sempron) tényleg jár gyári hőcsöves hűtő? Ha igen, akkor milyen a minősége?

(#10) fLeSs válasza 3P (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Erről az alaplapról egy későbbi tesztben lesz szó.
A dobozos sima A64-hez jár hűtő, de nem hőcsöves.
256-os XT-t már lehet itthon kapni nagykerben.

(#11) ftc válasza 3P (#9) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az AM2-es totyikba kukk be ott már vett valaki,de ha jól tom megis szabadult tőle..azzal az indokkal,hogy ennyit az Asrock is tud olcsobban...

Hőcsöves hűtő csak az X2-ekhez kivéve az X2 3600-hoz nem jár....

(#12) Csapi007 válasza paleinho (#8) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen? :Y
Érdekelne mert nekem Nforce4 Ultrás lapom van. :P

"Csak úgy mondom"

(#13) 3P válasza fLeSs (#10) üzenetére

3P
(tag)

Köszi a választ. Túl szép álom lett volna, hogy ilyen olcsón még egy hőcsöves hűtő is járt volna...
Akkor már hamarosan lesz kiskerben is 256 MB-s X1900XT. :)

(#14) fLeSs válasza ftc (#11) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

azért ez az m55plus-s3g kicsit más téma mint az asrock lap.

(#15) 3P válasza fLeSs (#14) üzenetére

3P
(tag)

Kíváncsian várom a következő részt, addig feltétlen halasztom a vásárlást. :)

(#16) ftc válasza fLeSs (#14) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kicsit más...de ha tunigra kell akkor édes mind1,hogy melyik....bár tuti több van benne mint az Ati chipsetes int lapokban...

(#17) fLeSs válasza 3P (#15) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ennek a cikknek nem lesz 4. része, az a gigabyte egy másfajta cikkben kap szerepet.

(#18) GiXXXer válasza fLeSs (#14) üzenetére

GiXXXer
(tag)

Jó kis teszt, így újra egyben elolvasva az előzményket, meg megnézve az árakat, Abit KN9 SLI lesz az áldozat, kb. egy hétig fogom tesztelni én is, aztán a tulajának adom... :D Nagyon örülök az ilyen komoly összevetéseknek, igazán megkönnyítik a döntést. :R :R :R

De vajon én mikor tudok már dönteni? :W Mikor lesz már ''Core2Ready lapok tesztje''? :F Olvasok ilyen 500-as FSB-kről aprókben, nagyon kellene már egy hivatalos megerősítés, mert talán már a középréteg is tudott annyit spórolni a cigin, sörön, benzinen, hogy Core2-ra vált... Teszteljetek lécci, októberben kapom a diákhitelt, és mituán kifizettem a kőccségtérítést, a 150-ből talán marad annyi, hogy ráfejeljek a lapomra, és vegyek egy.... mit is??? :DDD DS3, DS4, AB9, P5B, STB ;) vagy valami 975x-es lap? Mit vegyek? ;] :U ;]

Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb, és olyan tettre kész, hogy a nevem ige kellene legyen!

(#19) Loveless válasza Loveless (#5) üzenetére

Loveless
(senior tag)

erre valaki? vagy már megint láthatatlan tintával írtam? :))

>>> Viva la Anarchia! <<<

(#20) ftc válasza Loveless (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az Asrock az Asus leányvállalata...

(#21) fLeSs válasza GiXXXer (#18) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

készül a 965-ös teszt.

(#22) gre3nwar

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

7950GT 512 és 1950XTX tesztek is várhatóak? (tom nem egy kategória de új mind2 ) 8)

[Szerkesztve]

(#23) paleinho válasza Csapi007 (#12) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

itt van 1 ''ceruzás'' mod :)
[link]

(#24) fLeSs válasza paleinho (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

SLI-híd nélkül ér vmit ez az egész? csak mert azt nem adnak az alaplaphoz...

(#25) paleinho válasza fLeSs (#24) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

anélkül nem sokat ér :B
venni sem egyszerű csak úgy magában

(#26) HERR Z válasza ftc (#16) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én annyira nem irnám le a gigát mert megvannak a hardware-es képességei a tuningra....ugye asus/asrocknál hiába csináltak csodabiost 1.55V volt mindig a maxc, ellenállás forrasztás nélkül....nézd pozitívan:lesz egy értelmes bios lesz egy jó lap
a hűtése meg már csak a képeken is látszik hogy elég hirka szóval az is közrejátszhat azé amilyen
Illetve ha csak a felszereltségét is nézzük totál asrock árba kapsz többet(firewire pl)

amúgy a dfi alaplap cooool, csak hogy a teszhez is hozzászóljak, bár nemtom miért nem ajánlot(igaz nemtom az árát se.)

(#27) Ste válasza fLeSs (#24) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet venni utólag is :)

Milyen szomorú, hogy ''csak'' a szponzor kap ajánlott minősítést, míg az olcsóbb lapok csak tetszettek :(

True Success is Blonde

(#28) bolondember

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''LAN-partikra viszont már kevés lehet egyes esetekben (warezolni pedig senki sem szokott, ugye?)'' :R

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#29) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

végszó azért nincs, mert lesz 4. teszt is?
Ez a kérdés Fless-re szegeződik :)

[Szerkesztve]

(#30) fLeSs válasza ALI_G (#29) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

?
a 7. oldal a végszó-

(#31) eszterencs

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tegnap délutáni info, hogy az ECS alaplap ára 36 500 Ft-ra csökkent.

E.

(#32) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Agyon vissza lett dicsérve a DFI lap, az Abit KN9 pedig gyk. ugyanazt tudja 20k alatt, sőt, hatékony passzív hőcsöves hűtése van, nem egy idétlen zümi. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#33) fLeSs válasza VaniliásRönk (#32) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

jó lesz az 24k-nak is firewire nélkül és ugye abit <> dfi (enyhén szólva).
nem véletlenül találtuk mi is drágának ezt a dfi lapot, kicsit olcsóbban inkább ezt venném mint az abitot.

(#34) VaniliásRönk válasza fLeSs (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nézd, a firewire a legtöbb vevőt hidegen hagyja (meg a többi kacat is), nem beszélve arról, hogy az a nevetséges hűtő aztán tényleg megmutatja mennyit is ér a DFI (nekem 272-n terhelás alatt sem megy 40°C fölé a chipset... ja igen, és tökéletesen hangtalan), tuningban sem hiszem hogy szégyenkeznie kéne a KN9-nek, szóval nem kéne leszólni csak azért, mert Abit.
Felénk csak ez a két márka bír normális tuningopciókkal, a DFI pedig mindig másfélszer annyiba fog kerülni csak azért, mert DFI, utálok brandekért fizetni, ez kb. olyan mintha áldozatot mutatnék be az isteneknek, hogy jobban tuningolható hardware-t adjanak a boltban. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#35) fLeSs válasza VaniliásRönk (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A fw lehet, hogy hidegen hagy, de rajta van, szóval eggyel több indok amiért drágább a DFI. Látom a konfigodat, innentől kezdve nincs értelme a ''vitának''. :DDD

(#36) VaniliásRönk válasza fLeSs (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért egy házigazdától kicsit tartalmasabb választ vártam, már ha reagál... :R

(#37) kutyuska

kutyuska
(fanatikus tag)

A 6100/6150 + 410/430 párosítás kimaradt, pedig mintha ilyan lapok is készülnének. :)

" Babra munka, de megéri! "

(#38) ALI_G válasza fLeSs (#30) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''Továbbra sem áll módunkban a piacon fellelhető összes Socket AM2-es alaplapot bemutatni, így azokra próbálunk szorítkozni, amelyek egy „alaplapcsalád” legdrágább tagjai (ebből következően az olcsóbb verziók csak egy-egy integrált eszköz hiányában térnek el attól), vagy pedig valamilyen oknál fogva érdemesnek tartottuk őket a vásárlásra (legalábbis addig biztosan, amíg közelebbről meg nem ismertük).''

én voltam figyelmetlen.

(#39) fLeSs válasza kutyuska (#37) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

lesz

(#40) FLegby

FLegby
(újonc)

Sziasztok,

kicsit el vagyok keseredve gondoltam talán itt akad 1-2 okos ember aki tudna nekem segíteni. A következő gépet vettem, és az a probléma vele, hogy egy winfos update óta, (amit azóta már leszedtem) kb fél percig megy miután bebootol...

Aztán fogja magát és lefagy... :W

Szóval a cfg:
AM2 Gigabyte GA-M59SLI-S4 (volt már MSI K9N platinum is benne, azzal sem volt jobb)
AM2 AMD 4200+ dualcore
a-data ddr2 800mhz 2*512MB (dual/single tökmind1 fagy mindenhogy)
Gigabyte Gef 7900GT 256MB
SATA II. 250GB Maxtor 16MB cache
DVDRW ASUS
DVD Samsung
Coolink 500W

Nos az AMD oldaláról lekaptam magamnak valamit ami elvileg kell a dualcore AMD procikhoz, fel is raktam. A win update előtt néha szintén lefagyott, de azóta full halott... :F

Nincsen sajnos ötletem volt bent szervizben is, ott sem tudtak nagyon hozzászagolni, mivel új a dolog, és nincsen tapasztalatuk még...

Örülnék ha tudnátok segíteni valami használható ötlettel!

Előre is köszönöm! :R

* AM2 b*ssz*meg...

(#41) VaniliásRönk válasza FLegby (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Új win esetleg? :U

(#42) polaar

polaar
(tag)

Helló!Kéne egy kis info-mekkora előrelépés lenne ha lecserélném ga-k8nf-9-rh,amd 3200+-t am-2 cuccokra?

(#43) fLeSs válasza polaar (#42) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mire?

(#44) Mackósajt válasza polaar (#42) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Az AM2-es procik gyakorlatilag azonos teljesítményűek, mint az azonos jelzéső s939-esek. Úgyhogy pusztán attól, hogy AM2-re váltasz, nem leszel előbb, ha egyéb tekintetben nem erősítesz. (Valamint egy alaplap sem lesz jobb attól, hogy AM2.)

[Szerkesztve]

(#45) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#40 és #42 nem éppen idevaló... :U

Na persze, 0 meg 1 napos újoncok, nem tudhatják még, mit hol kell kérdezni... :C

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#46) userZ válasza fLeSs (#10) üzenetére

userZ
(fanatikus tag)

Érdeklődnék mikorra várható a teszt részben az alábbi alalpról? :R
Gigabyte GA-M55plus-S3G

Stop the Earth, I want to get off!

(#47) fLeSs válasza userZ (#46) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

valszeg jövőhét.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.