Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) stol válasza CriticalHit (#48) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SINI Kft.-nél, vagy SAL-nál megvehető az összes típus. :P
Az NMB-t is említeném ''ellenfélnek''.
Küldeni nem tudok, mert a ventik a házam szellőzésének szerver részt képezik, nem tudom nélkülözni őket.
Továbbá, nem az 500HUF-os kategória, már ez sem. ;)

[link]

[Szerkesztve]

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#52) CriticalHit válasza fasyrt (#49) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Kula cég létére a Ninja hütője de az S-Flex ventijei is szakmai berkekben jól szerepelnek. Szerinted ezek kula termékek :F ?

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#53) stol válasza CriticalHit (#52) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak mérges vagyok, hogy mindíg nagydobra vernek valamit, amit már 8-10 éve megcsináltak mások... :(((

Vitába, viszont nem szálok, tessék megnézni a lejjebb említett világmárkákat is.
Panasonic is gyárt nagyon korrekt ventiket.

Igez, ezeket, már nem a sarki Mistralban, hanem csak elektronikai nagykerből lehet rendelni :D

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#54) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

A felhasználók véleménye szerint hangosak ezek a Sunon ventik, irtozatos légszállitási teljesitménnyel. [link]
Ami persze subjektiv. Igazából meg kell hallgatni őket. PH tesztet!
A Scythe termékek sem olcsóságukról hiresek.

Igen a Panaflow ventik tényleg kiválóak.

[Szerkesztve]

(#55) rudi válasza stol (#53) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A felületi felszültséges móka tudtommal új az S-FLEX kapcsán és, ahogyan a cikkben is írtam Sony termés. A Sunon, Panaflo (ráhaxolom a VF700-ra a retek gyári venti helyére) és többiek mágnesese szerintem más.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#56) ZCoyote válasza CriticalHit (#54) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Az a 40 mm-es, 15000 rpm-es, 55 dB-s nem lehet piti:D

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#57) stol válasza CriticalHit (#54) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a ventik fordulatszáma, 1200rpm alatt vannak és már hangtalanok, a légszállítás, meg tényleg iszonyatos, figyelni kell a rácsokra is.

(#58) stol válasza rudi (#55) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem a felületi feszcsökkentő eljárást kifogásoltam, hanem a motor kialakítást, mert azt szerintem, már rég kifejlesztették, csak kellett a marketing.

(#59) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Most már tényleg kiváncsi vagyok egy Sunon, NMB, Scythe, Nexus, Pana venti összehanlitó tesztre.

(#60) ZCoyote válasza stol (#58) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Nem tudod véletlenül, hogy a SINI honlapján hol vannak a ventik?
(curva sok cuccuk van).

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#61) zsiga667 válasza rudi (#55) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Hát, az ami a cikkben le van írva, pont ráillik az ezeréves siklócsapágyra is. (Nincs közvetlen fémes érintkezés, a venti tengelye vékony folyadékréteg felszínén siklik...)

(#62) rudi válasza stol (#58) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Végülis itt a marketing is a felületi feszültségről szól: S-FLEX = S-FDB. Persze ettől még ott van a másneses függesztés is.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#63) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szvsz 800-1200rpm-en, a SUNON, vagy Panasonic is tudja ezeket a zajértékeket produkálni, esetleg magasabb légszállítással :U

(#64) Integra válasza zsiga667 (#38) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

te mi a rossebet csinálsz azzal a géppel? kispárnádnak használod?! :DDD

(#65) zsiga667 válasza Integra (#64) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nem, kb. 1,5 méterre van a fejemtől amikor alszom, és bizony zavaróak tudnak lenni a 900rpm körüli sebességű 12-es ventik, főleg most hogy végre lecseréltem a Bluestormot Taganra. :) (A két vinyóhűtő 9,2-es Chieftecemről nem is beszélve, pedig 5V-ról mennek, és a PH-s nagy ventiteszten a leghalkabb 9,2-esnek választották Rudiék.)

(#66) Integra válasza zsiga667 (#65) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ne aggódj a chieftec ventiket én is beszoptam, igaz nem teszt alapján, de szerencsére már kihajigáltam mindkettőt:)

(#67) stol válasza zsiga667 (#65) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

főleg most hogy végre lecseréltem a Bluestormot Taganra.

Megsúgom, ~1,5év után dagadnak a büszkeségtől a Fuhjju elkók a kimenetén.
Egyik ok, hogy 3000 órás elkók, a másik, hogy a légmozgás hiánya miatt befülled az elektronika ;]
Ez szervíztapasztalat.

(#68) zsiga667 válasza stol (#67) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

3 év gari van rá, és szerintem 1,5 év múlva nem is lesz már meg. :)

(#69) Csaba_20_ válasza zsiga667 (#68) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Sajnos ez a fogyasztói szemlélet nem környezetbarát, de érthető reakció. Mondjuk az már megint más kérdés, hogy magyarországon a 3 éves jótállást igyen nehézkes érvényesíteni, főleg annak jellege miatt. Az első év után a forgalmazó el szokott küldeni a nagykerhez, gyártóhoz stb, csak ne neki kelljen már állnia a költségeket. A 15 napon túlnyúló cserékről és javításokról nem is beszélve, ami nagyon kellemetlenné tudják tenni a táphibát. :R

[Szerkesztve]

(#70) zsiga667 válasza Csaba_20_ (#69) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Hidd el ha megdöglik a tápom és emiatt nem tudom használni a gépem, leszek olyan ideges hogy a táppal verem szét a szervízes fejét ha nem cseréli ki szó nélkül.
Egyébként meg mit kéne máshogy csinálnom? Nem én tehetek róla hogy tervezési hibás szart sóznak rám.

(#71) Csaba_20_ válasza zsiga667 (#70) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

A meghibásodás ideje nem előre jósólható, de a kockázata az idő előrehaladtával jelentősen megnő. Most vagy évente-kétévente viszed vissza a tápot gariztatni, vagy veszel egy olyat, ami nagy valószínűséggel tovább eltart. Persze ha te a táppal szeretnéd szétverni valakinek a fejét évente-kétévente, akkor hajrá. :DD ;)

[Szerkesztve]

(#72) zsiga667 válasza Csaba_20_ (#71) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Ha megdöglik majd eladom itt a PH-n (mármint amit kapok helyette gariban :) ) és veszek helyette mást.
Pont ugyanezt tettem pár hete egy Samsung vinyóval, meghalt, csere, elad, helyette WD. :)

Egyébként mit ajánlanátok ami hangban hasonló (vagy halkabb) mint a 330-as Tagan, és megbízható?

[Szerkesztve]

(#73) Csaba_20_ válasza zsiga667 (#72) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Na ez az a pont, ahonnan nem tudok tanácsot adni. Hang tekintetében nem tudok mások szubjektív véleményére alapozni, a sajátom pedig másoknak túl szubjektív és elfogadhatatlan.

(#74) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

És vajon fekvő házban hogyan lehet vízszintesre állítani a heatpipe-okat?

Ezt csak OFF-ban: szamurájkard ne létezik. Vannak japán kardok (ezek egyike a katana), ezeket használták a szamurájok is. És még a ninja-k, ronin-ok...

Si vis pacem, para bellum.

(#75) borely válasza zsiga667 (#72) üzenetére

borely
(tag)

Seasonic S12-430W . A (szamomra) etalon SPCR([link]-n ezt tartjak az egyik legjobbnak.

''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''

(#76) stol válasza zsiga667 (#72) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sokak szerint a GreenPower FSP, és 450-es Delta Chifi, és 430-as Seasonic , halkabb a BlueStromnál(Nekem a BS is csak 900-at pörög), de te is tudod, hogy ez a legjobban a házszellőzéstől függ. ;)
Ez már nagyon off, kérlek fáradj át a tápos topicba. :B

[Szerkesztve]

(#77) Sub-S válasza stol (#76) üzenetére

Sub-S
(fanatikus tag)

A Scythe Katana Cu-ra 120-as ventit fel lehet tenni(egyszerűen)?

Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

(#78) Loha válasza Sub-S (#77) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Barkácsolással biztos, de mivel minden oldalról le fog lógni, azért biztos, hogy nem olyan egyszerűen.

Vettem egy Kata CU hűtőt az Athlon XP-mre, és nem bántam meg :) Az Igloo 2520-as eddigi hűtőmnél kb. 10-15fokkal jobban hűt, úgy hogy a venti minimum fordulaton megy. Persze ez nem az a minimum fodulat amit a potméterével be lehet állítani, hanem az a minimum ahol még a ventije biztonsággal még beindul, így sztem semmi hangja nincs.

Kicsit paráztam a felszerelésnél(lesarkazás), mert volt szerencsém egyszerübb megoldásokhoz is, de végülis sikerült megoldani :) Úgy tűnik, hogy a CPU foglalat még biztonsággal elbírja a hűtő súlyát, de ennél nehezebbet már biztosan nem tennék rá úgy hogy csak a socket tartja.

Tuningban a bartonom 1,775V-on 2500MHz-en meg sem kottyant neki, persze minimum fordulaton.

Szóval csak ajánlani tudom socket A-ra is, csak a felszerelésnél kell körültekintőnek lenni. :D

(#79) Polacheck

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nos, nekem is megérkezett a Silent Boxom, holnap este beszerelme, kívánsci vagyok hogy mennyire lesz hasznos.

less qq more pewpew!

(#80) bogingrol válasza Loha (#78) üzenetére

bogingrol
(fanatikus tag)

...en is regota szemezek egy katanaval, de nem igazan tudtam megsaccolni hogy a lapomra fol lehetne-e tenni.Szerinted menne a dolog?
[link]

detto ugy nez ki a lap mint ami a kepen van (k7n2 delta ilsr)

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#81) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Passzívan milyen procit bír ez max lehűteni?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#82) CriticalHit válasza horvathkrisz (#81) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Még a Ninja-nak is gondjai vannak a passziv :( hütéssel.

(#83) Winner_hun válasza CriticalHit (#82) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Másik topikban meg azt állítottad, hogy jobb a BAT-omnál. LOL:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#84) oettinger01 válasza Winner_hun (#83) üzenetére

oettinger01
(őstag)

:DDD :)) :DDD

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#85) Loha válasza bogingrol (#80) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Semmi olyasmit nem látok ami megakadályozna a felszerelésében.

horvathkrisz: egy visszafogott athlon XP-t sztem simán elvisz egy jól szellőző házban, de nem sok értelme van passzívan használni, mert minimum fordulaton semmi hangja nincsen, és úgy meg már elviszi egy agyontuningolt XP-t is.

[Szerkesztve]

(#86) Dare2Live válasza Loha (#85) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát itt jönnek a különbségek nekem az 5Vn rohangáló 120as Silentbladék őrült hangosak.

Neked semmi hang nekem hangos..... (ezért is érdekel ez az 5Ks venti ha tényleg mint írta a tesztelő nincs motorhagja veszek egyet, (szélzaj 500as fordulaton gyak már nincs))

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#87) tothbe válasza Dare2Live (#86) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nekem a 80-as silentbalde 1000 is hangos. Levettem 5v-ra és most elviselhetö.
Tehát sztm én is beruházok egy ilyen 0 zajos ventire a ház hátuljába.

By(e) Tothbe

(#88) CriticalHit válasza Winner_hun (#83) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Egész pontosan azt állítottam és fent is tartom, hogy ventillátorral jobb a Ninja mint a Bat. Mi ebben a LoL?

(#89) CriticalHit válasza Winner_hun (#83) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Hehe: [link]

(#90) Winner_hun válasza CriticalHit (#89) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hmmm lehet kéne valami nagyobb teljesítményű proci nekem:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#91) Loha válasza Dare2Live (#86) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Nincs 12cm-es ventim, de nekem a 8 és 9,2cm-esek 5V-teljesen hangtalanok, mondjuk van egy kis extra fa szigetelés a házam oldallapjain, meg kevés a nyílás, szóval lehet hogy csak nem hallatszanak ki. Nekem a legnagyobb ellenségem a vinyók rezonanciája, amit nem sikerült eddig még teljesen megszüntetni, pedig rugalmasan vannak felfüggesztve.

(#92) bogingrol válasza Loha (#85) üzenetére

bogingrol
(fanatikus tag)

...danke :)

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#93) Sub-S válasza Loha (#85) üzenetére

Sub-S
(fanatikus tag)

Egy tuningolt 1700+-os procit 2400Mhz-en 1,85 mellett szerinted 50 fok alatt tud tartani(persze jól szellőző házban)?
Illetve jobb-e mint egy TR SI-97?

[Szerkesztve]

Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

(#94) 7600GT

7600GT
(senior tag)

Én komolyan nem értelek titeket. :(
Mi a f@szonak kell tízezreket költeni ilyen sz@r hűtőkre?
Tök ingyen kikapcsolom nektek és olyan csönd lesz. :D
Nem fog rezonálni a vinyó nem kerregnek a ventik és mindezt tök ingyen. :DD
Nekem bevált. :D

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#95) 7600GT

7600GT
(senior tag)

Úgy látom kihalt ez a topik hogyha még egy ilyen hülyeségre sem reagáltok. :D

(#96) tothbe válasza 7600GT (#94) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Ok, csak akkor tölts le nekem a hálódban éjjel valamit a netröl úgy, hogy kikapcsolod elötte a géped.

By(e) Tothbe

(#97) 7600GT válasza tothbe (#96) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Csak vicceltem.
Nekem is a mániám a csendesség.
A bátyám is azért ''nyavajog'' mert éjjel akar letölteni csakhogy a gépe
a feje mellett van, túl hangos és nem bír tőle aludni.

(#98) ExtremeClock

ExtremeClock
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Barton magos Athlon 2500+ ra vajon elég? Lapom egy Msi KT4V és attól félek, hogy nagyon felül van a cpu foglalat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.