A Katana Vapochill koppintás 
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

A Katana Vapochill koppintás 
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
5000ft-ért berakhatsz egy 12-es ventit két cdromhelyre?
ez igen 
ezt se nekem találták ki, mármint árban. aki olyan idióta, hogy ezt nem bírja manage-lni magától, az vegyen inkább két követ, és ütögesse egymáshoz. Az is jó elfoglaltság.
lenne egy kérdésem: hogy kell kiejteni azt hogy scythe? 
What else you gonna do on a Saturday?
1. nem kettő, hanem hár 5,25''-os meghajtóhely.
2. mennyibe kerül egy minőségi 12 centis ventilátor?
3. mennyi pénzből és időből hozol ki egy elfogadhatóan kinéző (nem retek hómmoddos), korrektül szerelhető (nem lötyög, nem szorul, nem esik ki) 12-es venti elé való rácsot?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
saið - a középszótár szerint 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

elbattam..... 
[Szerkesztve]
Intel®

mivel csend mániás vok, igen tetszik a hdd cucc, de az árat kicsit borsosnak találok 18k 
Intel®

A használati útmutató japán és angol, de a képek alapján nagyon könnyű boldogulni, mert azok magyarul vannak
mit is mondhatnék,

''így a 800-as Scythe S-FLEX szinte hangtalan volt. Még magas ára ellenére is különösen ajánlott minősítést érdemel, hiszen tovább kitart, mint konkurensei.''
OK, hogy drágább, de mennyi? Csak mert én nem látom azt a magasabb árat a tesztben...
Amúgy tetszik... úgyis kéne valami a 12-es SilentBlade helyett, mert estére mindig felhangosodik... (ha meg leveszem a fordulatszámát, akkor elkezd ''zörögni'').
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Én azt hiszem 4-5k körül láttam legutoljára. Az enyém annyira halk, hogy közvetlen közelől sincs motorhangja sem, és jóval több levegőt nyom, mint bármelyik 5V-re szabályozott 12cm-es venti. Ráadásul ez el sem indul 5Von
Tőkéletesen hűti a ninját, aminek a gyári ventije ehhez képest hangorkán volt.
less qq more pewpew!

A radikalmod-nál 4290Ft a 800-as. És csak 8,7db viszont 33,5CFM a légszállítása. 
By(e) Tothbe

Coolink még mindig nagyon erős... Nem nekem gyártották ezt a hűtőt. 
Soirée...

Az utolsó oldalon az értékelő logo-knál el van írva a Scythe neve... párszor... :-)

A Scythe Silent Box halkítás szempontjából jobb a Silentmaxx HDD-Silencer-nél?
Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

Kb. ''szájt''
Ja, igen, három. (három helyet elfoglal ez az izé?)
A dizájnra megyünk? Akkor tessék fizetni.
szvsz nem feltetlenul. teny, hogy dontott es ezert emlekeztet ra, de azert meg nem olyan szembetuno a hasonlosag mint pl a primecooler-zalman termekeknel.
ez a venti nekem is megmozgatta egyebkent a fantaziamat.
Példaképem Gregory House
Köszi! (Polacheck-nek is
)
Hát nem olcsó...
Akkor alig kevesebb a légszállítása, mint a 12-es SilentBladenek... nekem bőven elég lesz.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Éppen most kezdtem keresni valami 5,25'' helyre szerelhető HDD boxot (Stackerben van 5,25'' hely bőven), és új 12 centis házventiket is. Míg a HDD box nem nyerte el különösebben a testszésemet, az S-FLEX venti nagyon bejön. Már csak azt kell kitalálnom, hogy az 1200 rpm-es vagy a 800-as legyen. Végülis mindkettőt 600 rpm-re lehet leszabályozni. Igaz, az én panelem csak 7 V-ig megy le, tehát az 1200-as ott még 700 rpm fölött járhat. 
Milyen kiskerekben lehet ezeket kapni?
Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

A HDD cucc mocskosul nem éri meg...Ennyi árat ha rászámolok egy sima winyóra, már egy fasza notiwinyót tudok venni...
Aprón van 10k rpm-es noticucc is, inkább azt választanám...
Bár nem mintha hangos lenne a gépem így, de ez a folyadék felületi feszültséggel működő csapágyazás igencsak elgondolkodtató... Ha lenne 14 centis belőle, elgondolkodnék nagyon...
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb, és olyan tettre kész, hogy a nevem ige kellene legyen!

erdoke -nek is 
4290,-
legalábbis itt [link]
[Szerkesztve]
Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

Némi hasonlóságot vélek felfedezni a gyártó neve és az én nick-em között...
Asszem én is elkezdek hűtőket gyártani! 
A szerelési útmutató szerint úgy kell beépíteni, hogy a csövek vízszintesen álljanak vagy a felső végük felfelé mutasson.
Ha lefele van, akkor mi van? Behal a heatpipe? Mert akkor az nagyon rossz hír
► 42 Ah-s ÚJ autóakkumulátor garanciával és 10 lemezes Sony CD tár eladó! ◄ "Kicsit olyan webcaritas"
Kimaradt az S-FLEX ventilátorok ára, 4300 Ft. Megvásárolhatóak egyenesen a Computermodenél, van csomagküldés meg minden [link].

hát én meg vettem januárban egy Coolink X12 ventit 1200fordulatos és csupaszon a fülem mellett halkabb mint egy 8centis Silent Blade
pedig a Coolink-ra 20dB-t írnak a Silent Blade-re meg 19dB.
szóval szerintem az 1200-as Coolink x is simán halk egyedül ugye annyi a baj hogy annak dupla golyóscsapágyas a motorja.
ellenben 1700-ból kijön és ha ez a hiper szuper új venti 4-5K akkor abból lazán veszel majdnem 3 ilyen 1200-as Coolinkot
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs
A Silent Blade nekem brutálisan hangosnak tűnik az SFlex mellett. A kettő összehasonlíthatatlan.
less qq more pewpew!
Az 1200-on halk és a 800-on halk két teljesen más dimenzió, ahogyan a rezonálás nélkül halk és a rezonálással halk is. Hidd el, hogy egy passzív tápos rendszerből meglehetősen kiabál egy 1200-as 12-es (ahogyan az 5 voton hajtott VF700 is). Egy 800-as 12-es már csak a rezgésével zavar, az S-FLEX még azzal sem. Ha tényleg nem kell x idő után kiszedni és újraolajozni vagy cserélni, akkor szerintem lazán megér 2-3-szor többet mint egy X12.
Ja, még annyi, hogy Polacheck és én is Zennel toljuk 
Igen, nekem a zen mellett egy ninja figyel a procin amin az egyik SFLEX pihen, egy VF700 pedig a videókarimon (5V-on). Ez utóbbi kelti jelenleg a legnagyobb zajt (a vinyó mellett, ami hamarosan valamilyen silent boxba kerül), előtte a Silent blade volt a leggyengébb láncszem. Azt inkább kiiktattam, mert nagyon zavart a morgása 5V-on is.
less qq more pewpew!

1600 rpm
Zajszint: 28.0dBA
Légszállítás: 63.7CFM
Ezek az ertekek vhogy nagyon tetszetosek szamomra, asszem megvan a kov ventim
Amugy 1600-on mennyire zavaro a hangja?
Szidásokat pü-ben tessék

SilenX és S-FLEX összehasonlítás nem lesz valamikor?
''Ja, még annyi, hogy Polacheck és én is Zennel toljuk''
A Zen teljesen hangtalan? Nem sípol vagy valamilyen egyéb zaja sincs?
Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)
Viszonítás kérdése. Én kipróbáltam egyet, amikor a 800-ast vettem, nekem nagyon hangos volt. De, ha nem a totális csendre törekszel, akkor akár meg is felel neked. Érdemes elzarándokolni egy boltba, és meghallgatni, úgy meg tudod állítani, hogy neked mennyire megfelelő a hangja.
less qq more pewpew!
Teljesen. Abszolut semmi hangja.
less qq more pewpew!

Magyarul: szkíta. 
Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag

Az 1600-as sztm is kicsit hangos. Viszont a Thermaltake-nek van egy ventije ami a Big Typhoon tetején is figyel. Narancssárga közép fekete kerettel.
Az ugyan csak 1300-at pörög és a légszállitása is csak 54,4CFM De ugyanakkor hátsó házhütönek sztm teljesen ideális, mert csak 16db hangja van és élöben is hallottam(vagyis nem hallottam, mert tényleg semmit sem hallasz belöle).
Bár a thermaltake oldalán külön nem találtam ezt a ventit, de garmacor ajánlgatta, mikor nála voltam, csak épp nem volt belöle neki.
12cm ultra silent fan néven szerepel a big typhoon alkotóelemei között.
[Szerkesztve]
By(e) Tothbe

Ventik tényleg jóknak tűnnek... Csak nem magyar zsebre van kitalálva. Mint ahogy az összes többi sem. Az a HDD box meg egyenesen rablás. 
(HDD) zajcsökkentő mod fasyrt módra:
Hozzávalók:
- 1db. CM CoolDrive7 [link]
- 1 doboz Revoltec Be-Quiet zajcsökkentő ''szivacs'' [link]
- 4db. kicsi gumigyűrű (nekem valamilyen Zalmantól volt; na annál 1 lehelettel nagyobb kell)
- 1-1 db. 1mm és 0.7 mm vastag rézlemez (Bp., Dózsa Gy. és Szabolcs utcától van 1 bolt 5 perce... linket nem adok, mert nincs, meg 1 adag rezet csak el tudok képzelni)
- 2 adag szilikonpaszta (Nem kell AC, jó valami óccsó.. nekem is az volt.
)
Elkészítés:
CoolDrive7-et szétszeded, és kiveszed belőle az elejéről a műanyag részeket, csak az előlap marad. (Van fekete, meg ezüst is, rendelésnél kell észnél lenni.) A vinyót (normál 3.5'') beszereled a keretébe, belepróbálod az egészbe, bejelölöd, meddig ér az eleje. Fogod a szivacsot, és rétegesen a jelig tömöd. Inkább 1 réteggel kevesebb, mint 1-el több. Ha ez megvolt, jöhet a következő próba - illesztésekbe ne menjen a dolog...
Most előveszed az 5.25''-ös keretet, és a hosszanti 2 belső oldalát kiszivacsolod. Itt is inkább kevesebb legyen, minthogy szoruljon.
Szivacsozás kész, jöhet a pasztázás. A vinyó aljára teríted a mellékelt szürke hővezető lapot (olyan, mint ami is is van), a hővezető lapra fekteted a vastagabb (előre felpasztázott) rézlemezt. A rézlemez várható illeszkedési helyére a Cooldrivealjára megint kensz pasztát, elteríted. Széle fele nem szükséges. Összeilleszted, becsavarozod. A csavarkialakítás miatt nem fog szorulni, nem baj, ha játéka van. Most a vinyó tetejére kensz pasztát. ÓVATOSAN, csak a matricára, keveset, inkább ne legyen, minthogy mindenhol legyen. Rá mehet a vékonyabb rézlemezed. Lemezre is teszel pasztát (vagy az alukeretre, ahová várható majd a réz), és félreteszed. A merevlemezt tartó keretbe beleilleszted az összefogató csavarokat, rájukhúzod a gumigyűrűket és összeilleszted. (Fejjel lefelé egyszerűbb.) Összenyomod, vonalba hozod a csavarhelyeket, a sín miatt nem lesz nehéz, és egyenletesen (mindenhol 1 kicsit húzva)összecsavarozod. Az egész doboz végére (a csatlakozók kihagyásával persze) vágsz egy csík szivacsot megint. Az egésznél lehet ezüstös pasztát alkalmazni, a rezen elég mély karcolások lehetnek.
5.25''-ös beteszed, bekábelezed, indítod, és a biztonság kedvéért felteszel egy HDD monitorozó programot (nálam: HDSentinel).
Az egészet meg lehet oldani 14 ezer forinton belül, és akkor a házadat is kitapétázhatod. (Nekem még a hátső légkiömlőkhöz, illetve az oldalsó beszívónyíláshoz is jutott... az asztalra.
)
Installálod a maradék raklap szivacsot, és ha nagyon ügyes akarsz lenni, veszel valami jó vastag légszűrőt, szabhatót. (Én Tts-től vettem, 1 ezresért kb. egy A4-eslapnyi méretűt, kb. 1 centi vastag. Ezt ügyesen a légbeömlőknél elhelyezed. Nekem elöl a fémváz és az előlap közé rétegesen, szorítással sikerült, oldalra pedig fiókfogantyűs csavarokkal (széles fej, hosszú, keskeny menetes szár). fogattam a lyukas oldallaphoz.
Szellőzésről elöl-hátul egy 12 cm-es SilentBlade gondoskodik (2000 forintosak, halkak) és egy 12 cm-es ventivel szerelt Bluestorm gondoskodik.
Eredmény:
-CPU: nem tudom, hogy változott volna, mert mióta a mostani alaplapom van, mindig 18°C-os a hőmérséklete...
BIOS méri jól, de akkor meg nem tudom terhelni. Egy GlacialTech SilentBreeze III megy rajta, Zalman-féle ellenállással.
-VGA: a tuningot nem bírja annyira. Core: 480 -> 474. Gyári hűtő, érdekes módon nem volt hangos. Igaz, mostmár nem hallom.
Néha tisztítani kellett, mert nagyon jól felfogta a port.
-HDD: éjjel 2-3-kor (mikor a környéken egy darab autó nincs) lehet hallani egy csöpp seek zajt. De tényleg, csak egy csepp. Ha jön egy nyugati típusú új autó (normál seb., nem csillióval pörgetve), annak a zaja már elnyomja (pedig 4-en lakozom). (Tavaszi) mért hőfok:
-napi átlag: 31,56°C - 35,96°C (XP telepítés után, 1000 progi telepítése alatt: 38,2°C)
-napi maximum: 33°C - 45°C (XP telepítés után, 1000 progi telepítése alatt: 46°C)
A konfigomat az adatlapomon olvashatjátok, de az egyszerűség kedvéért:
Celeron 1300 @ 1508
GeCube 9550XT
Western Digital 160GB 8MB b(/p?
keverem mindig...
)uffer, pata csatlakozási felület.
FSP Bluestorm 400W (Nem kiröhög, a nyári új konfighoz lett előre vásárolva)
Nemcsak a cél lett jó, hanem mint 3 napos elfoglaltség is jó volt!
Egyedüli gáz a szivacs kátrány rétegének szeletelése volt... Elpusztítottam vele a legjobb konyhakésünket, vehettem helyette egy újat.
Ráragadt az a ragasztós maszlag, nem tudtam hogyan leszedni.
Remélem a HDD halkítók sok ötletet kaptak. Illetve egy (nem olcsó, de olcsóbb) megoldást biztos. 
Hát nem is tudom, hogy 20 rongyért lehet készítek magamnak egy Silent Box Vikthor módra.... max 7-8 ezret adnék, ha ennyibe kerülne, de így inkább a moddolást választom.
[Szerkesztve]
~ XBMC Eden 11.0 beta, HTPC - SilverStone LC16M - 10 TB, Soldier Of Love ~

van glaicaltech silentblade 12 centisem, 900at pörög, nem hallod, és érezhetően szállít ez is levegőt. stackerbe szvsz bőven elég a 800 rpm-es venti

''900at pörög, nem hallod''
Dehogynem... 
Egy ilyen rácsos izéra, Kama bay, vagy mire benevezek 

Nem vagy egyedül 
T*S-t nyaggatom már egy ideje miatta, remélem nem mentem még az idegeire 
Amúgy nemsokára megérkezik hozzá is. Nagyon hiányzik a Nexus DiskTwines HDD-knek már egy ilyen megoldás (feketében)
.
[Szerkesztve]
Bizony, kb 1 hónap után már hallani... főleg ha sokat megy egyhuzamban (nálam estére mindig elkezd morogni, igaz 45 fokban van beszerelve)

A leirás szerint a Katana Socket 370-re (PIII) is rámegy 
Gondolkodom rajta, hogy a bartonom megérdemel-e ennyit...
Nem lesz az gáz, hogy több mint fél kiló fogja nyomni a barton magját?

Most nézem, hogy a mustárban a Katana CU csak 6,5k, ha nem elirás... 
Nekem régen 7000 CU volt rajta ( Zalman ). Az se kevesebb hidd el és semmi baja nem volt...bár az hátlapra volt erősítve, de én bízok az alaplapgyátókban, ha normális foglalatot csináltak.
[Szerkesztve]
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

Az 1200-es S-Flex miért hiányzott?
''open mind for a different view and nothing else matters''
Tudtommal hiánycikk szinte mindenhol, nekem sem sikerült szereznem, pedig kíváncsi voltam a hangjára.
less qq more pewpew!
Aztán a SUNON MAG-LEV ventijeiről nem is hallott senki? 
Azt hiszik ezek a kula gyártók, hogy ők szarják a spanyolviaszkot...
Mint anno a Samsung, hogy újrafeltalálta a Trinitron képcsövet 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

Küldjél egyet be tesztre. Kiváncsi vagyok hogy mérkőzik a Scythe és a Nexus ventijeivel. Több versenyző, több választási lehetőség.
A Scythe nem ''kula gyártó''
. Miért mondod?
''open mind for a different view and nothing else matters''

Ami megy socket A-ra, az megy socket 370-re is. 
CriticalHit: A Sytche valóban nem kula gyártó, mert nem is gyárt, csak matricáz. A valódi gyártó a YongLinXing Electronics, na az már egy Sunonhoz, YS-tech-hez, vagy egy Deltához tényleg kula. 
[Szerkesztve]
Jaja, én is feketében akarom rendelni, egyrészt, mert meleg a WD, másrészt, hogy szellőzzön jobban a ház.