Pl. nagy cégek hordozhatóságellenesek: ezért csinálták a posix szabványt többek között...
semmi utalást nem találtam arra, hogy gnu alapítvány. a gnu az projekt.
A postscript nyelv implementációját, amennyiben a ghostscriptre gondolunk, nagyon sokáig nem gnu licensszel adták ki, csak a legutóbbi időben lett szokás, hogy az aktuális gs aladdin licensszel megy, az egyel korábbi meg gpl-lel is (ezt mintha közelmúltban megint változtatták volna)...
Sorozatuk hűséges olvasói ismerik a történet végét: a linux kernel csak addig kell/kellett a gnu projektnek, amíg el nem készültek a sajátjukkal. Most sem tökéletes, de már van, Hurdnak hívják.
A linux nem operációs rendszer, még akkor sem, ha RMS nyomására átnevezték GNU/linuxnak. A linux kiadás az operációs rendszer.
RMS annyira szálka több cég szemében is, mint pl. az IBM, Oracle, Sun, hogy összedobtak egy Opensystem Development Labsot, hogy fejlesszék nekik a szabad szoftvert. Talán az IBM nem mammutcég?
Mozilla, Apache, Eclipse, Linux. Ebből három (az eclipse-ről nem tudom) mind olyan fejlesztés, ami nem gnu fejlesztésként indult, az apache és a mozilla most is saját, OSI certified licensszel rendelkezik. Miért kell ezt RMS érdemeként felhozni?
Egyébként is, a grafikus rendszer, az X nem gnu fejlesztés, hanem MIT, a TeX kiadványszerkesztő dettó, és még sokáig sorolni lehetne azon fontos alkotóelemeket, amelyek nem GNU fejlesztésűek. Ez nem csökkenti sem az FSF sem a GNU eredményeit.
Nem lett volna baj, ha valaki hozzáértő látja a cikket, mielőtt megjelenik.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html