Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

eddig 36GB-os verzióban gondolkodtam, de ezek után, lehet hogy még várok egy kicsit, és veszek egy ilyet

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#2) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Nem tudom, valahogy hiányolok egy jobb fajta 7200-as vinyót a tesztből csak úgy, miheztartás végett.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#3) ByB válasza BobChemistry (#1) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem rendszernek fölös a 74 gigás. Nekem itthon mindkét gépembe 36-os van és tökéletes elégedettséggel használom őket... :R (Persze kérdés, kinek mi a rendszer, nekem XP + grafikai programok + aktuális munkák mentés 1.)

Biztos a 74-es még gyorsabb, de én most raktam az egyik gépbe a 7200-es helyére egy kis raptort és újra rácsodálkoztam a különbségre, elképesztő!

(#4) Racecam válasza ByB (#3) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha még kettőt raktál volna RAID-0-ban, akkor hogy csodálkoztál volna. ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#5) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

én meg várom hogy mikor jön majd ki a 300gigás 2tányéros meg a 150gigás 1 tányéros Raptor 32mega cache-el meg SATA2-vel
természetesen PMR technikával lenne az igazi :B

igazán nekikezdhetne a Seagate Samsung meg a Hitachi is 10K vinyókat gyártani otthoni felhasználásra mert sajnos a 7200-as vinyók nem igazán gyorsulnak csak a tárkapacitásuk nő :U

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#6) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

gyorsulnak azok hidd el, csak nem olyan sokat. Az uj 500 gb-os samu is kb 5-10bm/secc-el gyorsabban masol mint a regi.

(#7) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak én nem látom az árakat, vagy ti sem?

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#8) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Csak az egyetlen baj ezekkel, hogy visitanak mint a kismalacok. Ezert sem szeretik otthoni alkalmazasban.

(#9) ByB válasza Ribi (#8) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Régi rossz beidegződés, mint a dízeleknél a kerregés és a korom! Ezek a vinyók már rettentően csendesek! :R Én finoman szólva, nem szeretem a gépzajt (lásd konfigom) és tökéletesen elégedett vagyok a vinyó hangszínével és hangmennyiségével egyaránt!

Racecam - Még bármi megtörténhet! ;] (Egyenlőre ódzkodok a RAID-től, de miért!?)

(#10) fLeSs válasza TeeJay (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a többi gyártó a SCSI-ban hisz, szóval rájuk várhacc, nem fognak konkurenciát állítani saját maguknak.

a hangról: az új raptorok nagyon halk vinyók, halkabbak, mint a Hitachi T7K250-esem leszabályozva.

(#11) torz on borz válasza Horbal (#7) üzenetére

torz on borz
(PH! addikt)

nos igen engem is az érdekelne , hogy a ''relatíve olcsó'' mit is akar jelenteni ? meg hol lehet kapni ?

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#12) Racecam válasza ByB (#9) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt nem tudom, én már nem is tudom hány éve (legalább 6) RAID-0 rendszeren üzemelek.
Viszont mentek is, bár még egyszer sem volt probléma, de az ördög nem alszik. ;)
(Most két 320-as WD RAID Edition van összefűzve.)

(#13) fLeSs válasza Racecam (#12) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

privire válaszolj plz.

(#14) Racecam válasza fLeSs (#13) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jesszus!!! :Y

Bocsi!! :R

(#15) fLeSs válasza torz on borz (#11) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nagykerekben már elég régen lehet kapni.
de itt a piacon is néhány bazárosnál.
vagy kiskerarak.hu.

(#16) kozmate válasza Racecam (#12) üzenetére

kozmate
(tag)

Rendes RAID vezérlővel, vagy alaplapival? Én még egy 250 WD RE vinyón gondolkodom. Kérdés, hogy ICH8R megbízható-e annyira, hogy rendszernek használjam.

(#17) Racecam válasza kozmate (#16) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nFoce4 Annyira részletesen nem teszteltem, mint fLeSs, de HDTach-al mért adatok megvannak otthon. (Nem tudom fejből, de 114 Mb/s körüli az átlagos olvasási sebesség. A burst speed-et meg nem tudom, mert mindent elfelejtek... :U )

u.i.: Mindig alaplapi vezérlővel működött a RAID tömböm, régebben egy HPT370 vezérlőn.

(#18) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye a partíciókat (tele a tesztfileokkal) képfájlként dobtátok át az előző tesztből? Mert ha nem is nagyon, de azért változott a tesztkörnyezet, és pl egy OS boot letesztelésnél ez igencsak beleszólhat az eredménybe...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#19) dshk

dshk
(fanatikus tag)

Ez a hang azért viszonylagos, néma gépet szerintem nem lehet vele csinálni. Kettő példányt használtam a 150 gigásból. Az ablakosnak nagyobb az alapzaja, a zártnak kisebb, de annak meg van egy alig hallható, de nagyon magas - ezért idegesítő - sivítása. Mindkét gép esetén a vinyónak van a legnagyobb hangja. Az egész gépet beraktam egy szekrénybe, így azért bekapcsolásnál fülelni kell, hogy elindult-e, de utána tisztán hallható folyamatosan. Majd még berakom valamikor egy Scythe QuietDrive házba, de nem egyértelmű mi lesz az eredmény, most gumiszalagokon van egy Antec P150 házban, nincs is rezgés, a QuietDrive viszont az alapzajt csillapítja de a rezgést nem.

[Szerkesztve]

(#20) fLeSs válasza Male (#18) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ez már elég régi kérdés, szted?
az összes tesztben képfileokkal dolgozunk.

(#21) Kobor

Kobor
(tag)

Ramiris

Western Digital 36.7GB SATA 10000RPM 16MB 5 év
Western Digital Raptor 3.5” HDD, 36.7 GB, SATA, 10000RPM, 150MB/s, 16MB, 5 év garancia nettó: 23 400

Western Digital 74GB Serial ATA 10000RPM 16MB HDD
Western Digital Raptor 3.5'' HDD, 74GB, SATA, 16MB cache, 10000rpm! 5 év gar.!
nettó: 33 900

Western Digital 150GB SATA 10000RPM 16MB 5év
Western Digital Raptor 3.5'' HDD, 150GB, SATA, 10000RPM, 150MB/s, 16MB, 5 év garancia nettó: 49 050

10 éve a PH-n

(#22) BobChemistry válasza fLeSs (#10) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

a 36GB-os verzió elvileg halkabb, ugye?
abban csak egy fej van
vagy ez annyira már nem szól bele a dologba?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#23) Garibaldi06

Garibaldi06
(újonc)

Általában elégedett vagyok a tesztelőkkel, de felejtsék már el a játékoknál a Doom3-at és HL2-t, vagy tegyenek be új, tényleg hardverigényes dolgokat.Itt van pl.:a Gothic 3, ez most szinte az egyetlen /ismereteim szerint/, aminél tényleg értékelhető különbség jöhetne ki, a régi játékoknál egyszerűen nem mutat semmit az új technika.

(#24) waverider

waverider
(senior tag)

Az új 36GB-ost nem csapnátok hozzá a teszthez? :R
Főként hang tekintetében érdekelne! ;)

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#25) klambi

klambi
(őstag)

nagyon jó teszt!! :Y

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#26) Oliverda válasza waverider (#24) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem kb. ugyanaz, mivel csak -1 fejben különbözik. Talán egy picit lehet halkabb szerintem.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#27) knbs

knbs
(senior tag)

Most en olvastam valami felre,vagy az xp betoltodesenek mp igenye lemaradt,vagy valamelyik tablazat ezt sugallja :F Bocsi winyokban semmi tapasztalatom nincs :R

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#28) eszterencs

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Frissítettük a cikket az árakkal (első oldal táblázat).

(#29) Ősember válasza Ribi (#8) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

volt már saját raptorod? :F sekk közben kerreg, de amugy meg a legcsendesebb :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#30) Peet válasza Kobor (#21) üzenetére

Peet
(senior tag)

Egész jó árak, de az a ''150MB/s'' kicsit erős szerintem a 36GB-os Raptornak, amikor a nagyobbak a PH teszt szerint sem nyomnak annyit. :U

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#31) gre3nwar válasza Peet (#30) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

150MB/sec a sata1-re uta l néha így írják a sata2höz meg 300-t szoktak írni...

amúgy szerintem a Company of HEroes-ban teszteljétk mennyi idő alatt tölt be egy mapot mert ott nekem elég sokáig tart...

(#32) Ősember válasza Peet (#30) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

az a 150MB/s nem a raptor sebessége, hanem a sata1-é :DDD

mod: látom megelöztek :O

[Szerkesztve]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#33) Male válasza fLeSs (#20) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor OK, csak felmerült bennem... (azért régen nem így volt, ha jól emlékszem :U )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#34) Allien válasza waverider (#24) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

A 36-os engem meg sebességben érdekelne. Könyebben kifizetem, mint a 74 gigásat, és amíg nem kell vista-ra váltanom, addig a rendszer+ a multi gammáim elférnének rajta, márpedig arra relative, de elegendő lenne.:B De, nem mindegy, hogy mondjuk egy hitachi wincsihez képest, meg egy wd 74 gigáshoz képest milyen sebességben.:B Bár, volt egy régebbi teszt, de ugye, ez új széria, lehet, meg kellene ismételni azt, hátha változott valami az újabb szériák miatt.:B A zaj, éppen engem nem érint, aki játékra használja, annál nem csak a wincsi zajos, hanem mondjuk a hűtés is egy kicsit, ha van pénz rá, akkor persze az sem.:DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#35) Anulu76 válasza BobChemistry (#1) üzenetére

Anulu76
(tag)

hali

csak 2 aprócska megjegyzés raptor vonalon:

- 2 darab is volt régebben, 74GBs, még az első sorozatokból. Mindkettőt garis időn belül SMART hibával vittem vissza. Igaz gond nélkül becserélték, de akkor is. 3. alkalommal szintén kicserélték, de utána rögtön eladtam.

- 32Kért lehet venni 4db 80GB-s Samsung/WD/Maxtor/etc vinyót, betolni RAID5be, és 180MB körüli átviteli sebességet kapsz, a 70 helyett. OK hogy a seek time 12-14ms, de az adatátviteli sebesség kárpótol.

De az igazi 4db raptor raidben!!!

(#36) Integra

Integra
(Jómunkásember)

lehet hogy csak fáradt vagyok és egyszerűen kimaradt egy rész, de én arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel gyorsabb egy ilyen 74 gigás vinyó a klasszikus 7200-es vinyókhoz képest.
mert én is gondolkodom hogy következő gépbe egy ilyen gyors rendszer vinyó meg egy 500-as háttértároló..

(#37) he7edik.

he7edik.
(őstag)

beruházok egy ilyenre úgy érzem :C

[Szerkesztve]

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#38) Anulu76 válasza Integra (#36) üzenetére

Anulu76
(tag)

hali

számokban ezt akár a tomshardware-en is megtalálod a hdd charts-ban

gyakorlatban nem olyan feltünő, de gyorsabb. hacsak nem szervert használsz ahol 24 órában hajtod a raptor. ott már érezhetőbb

inkább raid5, az sokkal gyorsabb, nem kicsit

(#39) fLeSs válasza Male (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

amióta én tesztelek (2003 aug.), azóta biztos így van.

(#40) fLeSs válasza Integra (#36) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nézz vissza egy régebbi tesztet, az eredményeket össze lehet hasonlítani (ha egyezik a tesztkonfig).

(#41) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

volt annó korábbi szériás 36gigás raptorom, de nem voltam tőle nagyon elszállva
boot alatt nem vettem észre sok különbséget
swappelni és másolni viszont nagyon tudott

a 150est már használhatóbbnak tartom, bár azért az árért inkább raid

True Success is Blonde

(#42) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

hat mar kb 1 eve gondolkodom egy raptoron, leginkabb 36 gigasban, de most h jon a vista vagy micsoda (lehet mar itt is van, csak nem az igazi meg :DDD, a driverek ha jol tudom nem tokeletesek ) lehet egy ujabb 1 evig fogok gondolkodni a 74 gigasan

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#43) fLeSs válasza bagyulajuve (#42) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

jó taktika. :D
vegyél az árából vmi értelmeset.

(#44) Male válasza fLeSs (#39) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom mikor, de volt egy vita az egyik teszt topicjában, hogy image filet kéne használni... itt volt az biztos, de hogy mikor és kivel, arra már nem emlékszem... de akkor már nincs is jelentősége :)

(#45) Akheron válasza Allien (#34) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

WD360ADFD: [link]

WD2000JD: [link]

Ezek saját eredmények. :) A 36 GB-os sem lassabb számottevően a többinél; de a topicjában, a végén, bővebben is olvashatsz erről - úgy rémlik.

Szerk.: Egyébként eladó a 36-os (illetve a teljes konfig).

[Szerkesztve]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#46) Krisz23

Krisz23
(újonc)

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy 74 Gb-os Raptort, gyors az igaz és mindenki azt mondja hogy halk,
de az enyém terhelésnél recsegő hangot add ki ez egészséges?
A WD 320 Sata vinyóim meg a Samsung 400 Sata vinyók is szinte hangtalanul működnek csak a raptort lehet hallani öszintén megmondom nem ilyen hangra számítottam.

Ha ez nem egészséges akkor még most vissza kellene vinnem.

Nektek mi a tapasztalatotok a Raptorokkal?

Köszi

(#47) waverider válasza Allien (#34) üzenetére

waverider
(senior tag)

inkább a hűtésre költöttem, ne legyen zaj! :DDD

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#48) Akheron válasza Krisz23 (#46) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Valamennyire nekem is recsegősnek tűnik a hangja. :) Közelebbről pedig ''üvegesnek'' érzem. Mióta megvásároltam, két házban is próbáltam, de mindkettőben hangos volt. (A Nexus Disktwin sem tudta lehalkítani.)

Ha puha felületre helyezem, felfüggesztés nélkül, akkor persze sokkal halkabb, de nem szívesen fektetném be a ház aljára.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#49) Ősember válasza Krisz23 (#46) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

amikor ''recseg'' akkor épp dolgozik. 10k rpm-nek ez a sajátossága :D gondolom betetted a vinyohelyre, ahogy azt köll. csak ajánlani tudom, hogy logatva használd egy 5.25-ös helyen és meglásd máris sokkal halkabb lesz ;) akaratlanul is beremegteti a házat.

(#50) Krisz23 válasza Ősember (#49) üzenetére

Krisz23
(újonc)

egy Chieftech házban van lehet tényleg a ház erősíti fel a hangját elég nagy a full tower

azt hogy érted hogy lógatva 5.25-ös helyen, vegyek neki egy cooldrivet-ot?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.