Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ra3

Ra3
(senior tag)

Szerintem ez még jó lehet, ha a g80-as, meg az r600-as széria bejön középre, akkor ez is jóval olcsóbb lesz, és azért minden új játékot jobban visz mint a 7600gt.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#2) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

valami nem stimmel ... októberben még egy Galaxy 7300GT is többet ment mint most a 7600GT ...
Há' mivel teszteltetek ?
manylidzsíforsszal ? :DDD :DDD :DDD

[kép]

vs.

http://prohardver.hu/html/vga/ati_rv560/results/pr.png

(#3) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nade kollega:)

''...a Sapphire verziója halk is...'' - Koncerten voltatok a teszt közben vagy a konyhában?:) Szerintem baromi hangos a Sapphire ventije, pontosabban idegesítően süvítős, a melegedés az valóban gázos, főleg, hogy 80 nm.es chipről beszélünk, de nincs min csodálkozni, hiszen a hűtőfelület nem érintkezik tökéletesen a GPU-val.

(#4) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a kártya valahogy az X800GTO-ra emlékeztet. Vajon minden X1650XT ilyen rosszul tuningolható?

Different songs for different moods.

(#5) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

...
[kép]

(#6) Alvin_ti4200 válasza spirit007 (#2) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lehet másik demót futtattak.

(#7) Alvin_ti4200 válasza Thrawn (#4) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, és nem is nő lineárisan a teljesítményük a túlhajtással.

(#8) Franticfox válasza spirit007 (#2) üzenetére

Franticfox
(tag)

Az Nvidia rájött, hogy ez így túl jó lett, és az új Forceware-ben kicsit visszafogta a kártyákat ;)

''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''

(#9) Thrawn válasza Alvin_ti4200 (#7) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor már nem is hasonlít annyira a GTO-ra :) Viszont a kék nyák (Sapphire esetén), a kb. azonos melegedés gyári hűtővel, a tápcsati hiánya és a jó ár/teljesítmény ráillik. A GTO topikban elméletben boncolgattuk, hogy egyes kártyákat azért nem lehet egy bizonyos szint fölé tuningolni, mert a PCI-E foglalatból többet szeretnének felvenni mint 75W és nincs rajtuk tápcsatlakozó amivel ezt a hiányt pótolhatnák.

(#10) Alvin_ti4200 válasza Thrawn (#9) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha ez megnyugtat, akkor az Asus X1650XT-jét sem lehet tovább nyaggatni, pedig azon van tápcsati.;)

(#11) Komplikato válasza Alvin_ti4200 (#10) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem tudom, de úgy emléxem Edelény kartársnak, akinek elöször voltt itt a fórumon X1650XT és rögvest Asus, sikerült elég szépen húznia az Asus saját programjával ...

Close the World ..... Open the Next!

(#12) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnéztem volna, hogy mit nyújtanak ezek a kártyák az eggyel nagyobb kategóriában játszó 1950pro-val szemben.

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#13) Thrawn válasza Alvin_ti4200 (#10) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi! Mindig tanul valamit az ember :)
Ez az ASUS mit produlkál ha túlhúzod?

(#14) Komplikato válasza cousin333 (#12) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Ha van türelmed nézd végig az utolsó 5-6 oldalát a kártya topikjának, azt hiszem jó pár (lengyel, cseh, német, angol, kínai, stb.) teszt be volt ott linkelve. Csak mondjuk ami 6.12-nél régebbi driverekkel volt, azt nem szabad komolyan venni.

(#15) Janoska26

Janoska26
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ez egy nagy baromság úgy ahogy van.
Momentán 40ropi újonnan az x1600xt, az 1650xt nagyker ára 40000, ami mire eljut hozzánk, lesz belőle 50 is, ennyiért meg vígan veszek felfullozott 7900GS-t is, akkor miről beszélünk, az Ati elszámolta kissé magát, olyan fél évvel legalább :DDD

(#16) spirit007 válasza Janoska26 (#15) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

én 'má a pénzt meg sem mertem említeni ;)

(#17) Alvin_ti4200 válasza Janoska26 (#15) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

33 ezer forint körül mozognak az X1650XT-k, nem tudom mikori árlistát néztél.

(#18) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Jo kis teszt, valoban keson jott ez a kartya, a szamitastechnikaban nem mindig alakulnak ugy a dolgok ahogy azt elore megtervezik.
Ugytunik a kulso hidnyakos osszekottetesu Crossfire szepen kiforrta magat, egesz meggyozo a teljesitmenye az egykartyas megoldashoz kepest.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#19) rollins

rollins
(őstag)

Alig akartam hinni a szememnek, hogy ennyivel gyorsabb ez az Ati. :U (de úgy is elkéstek vele)

(#20) Mackósajt válasza Janoska26 (#15) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

A legelső kiskerben, ami először eszembe jutott, és megnéztem az árlistáját, 30.500 Ft + ÁFA a tesztben szereplő kártya, és ez valszeg nem a legolcsóbb, csak a legelső, amit kapásból találtam. El vagy tévedve.

(#21) Komplikato válasza Janoska26 (#15) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

44.000-ért már AGP-s Sapphiret kapsz :D

(#22) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Tényleg van GDDR4-es memókkal szerelt X1650XT is? :Y

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#23) Komplikato válasza Retekegér (#22) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Jó kérdés, sok értelmét nem látnám, 512MB-os tutira van ... de rákeresek.

Szerk.: X1950pro-ttaláltam, szóval nem lehetetlen ... [link]

[Szerkesztve]

(#24) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Okoskák ! Ugye b@sztatok elolvani a tesztet ?

''Ami viszont ennél is jobb hír, hogy végre egy olyan 40 000 forint körüli kártyát kaptunk a kezünkbe, mellyel szinte az összes játék játszható''

Ja és 30500X1,2 = 36600 Ft
Termék megnevezése: GALAXY GF7900GS 256Mb HTD 1.4ns PCI 38.340 Ft (31.950 Ft)
Miről beszélünk egyáltalán ???

(#25) Arhel

Arhel
(senior tag)

hát közel 2 hónapja elérhető már ez a kártya kis hazánkban, szóval a szemfülesebbek már rég beszereztek egy ilyet otthonra ;) (de mindentől függetlenül, tényleg későn érkezett ismét az ATI/AMD válasza)

(#26) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a tesztből megint az jött le, h a CF tök jól műxik, lehet, h csúcskategóriás kari helyett érdemes lesz 2 közepest venni :U

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#27) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Meggyőző. Végre egy igazi középkategória az ATI/AMD-től. Persze későn.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#28) Komplikato válasza t72killer (#26) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Na jah, és új Catalyst-al végre OpenGL alatt is full lesz a CF.

(#29) Komplikato válasza spirit007 (#24) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Te most bolti X1650XT árat hasonlítgatsz PH piacos-rendelős árakkal? Mert akkor ennyi erővel kapni ''noname'' X1650XT-t 29.000-ért is. Meg ennyi erővel akkor álljunk neki fikázni az egy árban lévő 7600GT-t ...

(#30) Mackósajt válasza spirit007 (#24) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Flémes hangulatban vagy? :U
Semmit nem írtál le, ami cáfolná a Jánoskának adott válaszomat.

[Szerkesztve]

(#31) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Remek kis teszt! :R A CrossFire is a legtöbb játékban tökéletesen működött! :C :Y

(#32) Keldor papa válasza Janoska26 (#15) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gianninál 43e a Galaxy Zalmis 7900GS-e és kb. 44e az X1950Pro. :)) Okos ember az is aki 40-ért vesz X1600XT-t. :U X1650XT se ér 40-et. :P Oké tudom ez a PH!-n van de akkoris... ha már valaki PH!-zik akkor tudjon az árakról! ;)

[Szerkesztve]

(#33) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Nem tudja valaki, hogy akkor az X1650XL az most 400/800 (DDR2) vagy 500/1200 (á'lá 1950GT és GDDR3), mert találtam infót mindkettőre, de a Maxsun pl. 500/1200-es kártyát gyárt. :F

(#34) t72killer válasza Komplikato (#28) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bár ahogy számolgattam, %-osan az SLI kicsivel többet hoz a konyhára. :U
No, mindegy, majd ha kijönnek a középkategóriás geForce 8as karik, meg az ati R600-asok, megfelelő driverek kíséretében, javasolnék egy újabb CF vs SLI összehasonlítást... :))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#35) djtoomi válasza Keldor papa (#32) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csa ktudatom árakat veled:
41.880 Galaxy Zalmis 7900GS-e Chesterfield-nél
41.500 A Sapphire X1950PRO-ja és
X1650XT 33.736 HIS kinálatában iSilence 2-es hűtéssel illetve 34.764 a HIS által kinált X1650XT IceQ Turbo 3 hűtéssel.Vadi új mind valamelyik bazáros listájából van.Mind PCI-E ár. :) Naponta rengeteget ülök a piacon már csaktudokm az árakat.Hetente kétszer-háromszor rendelek meg vmit vmelyik bazárostól szal elég nagy a tapasztalatom sztem. :)

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#36) spirit007 válasza Komplikato (#29) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez az Ipon árlistája ...a PH-n olcsóbb :DDD de hétköznapibb helyen pl. aqua 40200 Ft Inno 7900GS és van ám itt 7600Gt 30720 illetve Zalmannal 32400 bruttóért .
és máskor olvasd el pls a tesztet ... :DDD

(#37) Komplikato válasza spirit007 (#36) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Jogos, Sorry. :R
Kár, hogy nincsenek kínai kapcsolataim, odaát X1950Pro 1199, X1950GT 999 (24K Ft?), X1650XT 699 (18K Ft?) kínai pénzbe kerül. Annyiért nagyon megérnék ...

(#38) LALA_kiraly válasza spirit007 (#36) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Azt nézd meg jobban barátom, ez villog oldalt :)
Aquanál 35k, de itt ph-n 30k-ért megy Mikádónál. Az 1950pro meg 40k.
30k vs 40k, és kb 20-30%os többlet. Azért ennyire nem rossz a helyzet, mint amennyien felvázolják.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#39) gfefe

gfefe
(őstag)

Szerintem príma kis karesz... Vmi ilyesmi kellene nekem csak dx10 kompatibilisban :D
Akkor már rohannék is a boltba...

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#40) t72killer válasza gfefe (#39) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajna azokra kell még 3 hónapot várni, ha hihetünk a híreknek :( [link]

(#41) ftc válasza t72killer (#40) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

rezt lehetett tudni,hogy a közép,asló kat 1 hónappal ksőbb jön..Cebiten csak 3 db R600 lesz kint..AMD szerint

Hogy hozzá szóljak az egészhez..Jó kártya lett..Ennek kellett volna lennie az X1600-nak...

[Szerkesztve]

(#42) Nimda

Nimda
(őstag)

A memóriák esetében a Sapphire 1,3 ns-os Infineon lapkákra szavazott, melyek egyelőre nem találhatók meg a gyártó honlapján, de kis számolással kiderül, hogy kb. 770 MHz-ig kellene bírniuk a strapát.

Ez igy is van...a 6.12-es driverrel (overdrive) simán megy ennyin az MSI...:)...igaz sajnos csak eddig skálázódik...(reméljük késöbb az Atitool is támogatni fogja a karit)

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#43) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

Jó teszt és meggyőző teljesítmény. :C

Semper Fi

(#44) Retekegér válasza ftc (#41) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Na igen, ez valahogy a 6600GT - X800GT felállásra emlékeztet. Az Atinak beletelik egy kis időbe, míg minden téren ellenfelet állít a középkat nVidiáknak...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#45) t72killer válasza Retekegér (#44) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincsenek szinkronban - ez 1részt jó: folyamatos a fejlődés (ha vki nem foglalkozik a dobozon lévő cimkével -> uis az uj kártya azért ráver ált egy 20-30%-ot a régire),
Másrészt rossz, mert nincs igazi verseny. minden uj kártya csak a konkurrencia 5-6 hónapja bevezetett cuccával versenyez.
Ld, most ATI bevezeti az r600-at, amit ha jól veszem ki a hírekből még a 8900GTX se fog beérni /b azér' várjuk meg a teszteket.../- tehát pl a csúcs+legfelsőbb-közép (8800GTS)-kategóriában nov-március nVidia szezon volt, most jön kb 3 hónap ATI (izé, AMD) szezon:))

[Szerkesztve]

(#46) :AMF:

:AMF:
(fanatikus tag)

''NVIDIA engedélyezné az SLI-t a 975X chipkészleten''

Gondolom Intel akart lenni.
Jó teszt, köszönet érte.

A kivétel erősíti a szabályt? │

(#47) t72killer válasza :AMF: (#46) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az nVidia kegyet gyakorol és megengedi az Intelnek, h engedélyezze:DDD

(#48) athomi válasza Janoska26 (#15) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

janoska26 nagyon eltévedtél...honnan vetted ezt az összeget???
boltba kapni 33-34k-ért HIS-t és Sapphire-t ;)
úgyhogy ha akarod vegyél vígan 7600GT-t ennyiért ;)

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#49) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Végre....

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#50) athomi

athomi
(PH! kedvence)

nem értem a fiúkat...???
az x1650xt topikba ki volt tárgyalva, hogy a memóriát nem lehet húzni 5mhz-et sem az atitool-al és társaival...
Ati overdrive-ot kell használni, de ez korlátokba ütközik, mivel csak 770-ig húzható...de legalább húzható :)

egyébként nem biztos, hogy szerencsés az 1650-es elnevezés, mivel az x13xx és x16xx-ról mindenkinek csak a ''az rossz kártya'' jelző jut eszébe (nem hiába)...sok egyéb lehetőség azonban nem volt :)

[Szerkesztve]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.