Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#551) Zoltanfi

Zoltanfi
(senior tag)

Újabb fotók az N95-el:
[link]
[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#552) Zoliboy válasza Zoltanfi (#551) üzenetére

Zoliboy
(tag)

Nagyon szép képek lettek. :R

(#553) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na jó.Mostantól én is kiszállok mert több oldalon is van utalás a mobilarena ezen topicjára h milyen gyerekesek vannak itt, és megy a kabaré.igazuk van ugyh sztem ne nagyon válaszolgassunk nekik mert a végén még minket is oda sorolnak... :U

[Szerkesztve]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#554) Zoliboy válasza joey20 (#553) üzenetére

Zoliboy
(tag)

Csak gratulálni tudok! :R :C :R

(#555) s7ry válasza Zoliboy (#554) üzenetére

s7ry
(fanatikus tag)

megfutamodnak :D

(#556) blueMerle

blueMerle
(PH! kedvence)

Azt hiszem hogy ezt a fórumot meg lehet hagyni a hatalmas Nokia fanoknak, élvezkedjenek az életlen fotókon, nameg ezen a csodálatos telefonon. :))

Zoltanfi attól még lehet jó ember hogy ennyire szereti a Nokiát, emlékezzunk csak vissza AS-re :D Sebaj, majd kigyógyul ö is, ahogy azt már elöttem is írták.

Most hoztak újabb 4 darab ''európai'' N95-öt- Mindnek szar az anyaga, mindegyiknek szar a csúszkája. És ezt nem képröl állapítottam meg, hanem itt van a kezemben :)

(#557) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jo ez a vitta javitja a nézzetséget... :C

Note 2 ?

(#558) Polacheck válasza AS (#557) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pont rólad volt szó kicsit lejjebb, remélem nem bánod, hogy párhuzamot vontam az N95 fanok és a régi Samsungistenítő hozzászólásaid között :)

less qq more pewpew!

(#559) blueMerle válasza AS (#557) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

:D

(#560) bepe79 válasza AS (#557) üzenetére

bepe79
(őstag)

``Jo ez a vitta javitja a nézzetséget...``

helyett

Jó ez a vita, javítja a nézettséget...

Motorola Defy+ MB526 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU 4.5.1-134_DFP-125 Android 2.3.5 Kernel 2.6.32.9-gbdd614e

(#561) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah mióta van haveromnak mobilos boltja mindent kitudok próbálni és objektíven látni a dolgokat. :)

[Szerkesztve]

Note 2 ?

(#562) Takashi válasza blueMerle (#556) üzenetére

Takashi
(tag)

''Most hoztak újabb 4 darab ''európai'' N95-öt- Mindnek szar az anyaga, mindegyiknek szar a csúszkája. És ezt nem képröl állapítottam meg, hanem itt van a kezemben.''

Tudom, hogy kötözködésnek fogod venni - de nem annak szánom. :R Szóval, én 3 darab ''európai'' N95-öt néztem meg, az egyiket ebből meg is vásároltam. Egyiknek sem volt szar a csúszkája, és a legkevésbé sem lehet szarnak nevezni az anyagát - kivétel persze akkor, ha valaki annak AKARJA látni. Hidd el, én sem fotókról állapítottam meg, az egyik most is itt van mellettem. Kár ekkora lejáratókampányt folytatnod. És ne gyere szemellenzős-rózsaszínszemüveges dumával, mert ez nálam abszolút nem áll fenn. Én nem vagyok egyik gyártó elkötelezett ''híve'' sem, sőt, a Nokia telefonok esetében általában kifejezetten pofátlannak tartom az ár-érték arányt. Ez a telefon azonban rendben van - legalábbis azokat a szempontokat figyelembe véve, amiket leírtál.

七転八起

(#563) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Érdekes engem még senki nem szólt meg azért mert SE buz* vagyok! :B

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#564) Takashi válasza AMD Power (#563) üzenetére

Takashi
(tag)

Ami késik, nem múlik. :DD

七転八起

(#565) blueMerle válasza Takashi (#562) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Ezek szerint hivatalos Nokia márkaboltként kapok szar telókat? Érdekes :U

(#566) Takashi válasza blueMerle (#565) üzenetére

Takashi
(tag)

Nézd, ezzel kapcsolatban csak azt tudnám megismételni, amiket már leírtam. Ja, és én mind a 3 N95-öt hivatalos Nokia mintaboltban néztem meg. Viszont kíváncsi vagyok valamire: neked mi a véleményed az E65 csúszkájáról? Mert mindenütt dícsérik, de amiket abból láttam, azok abszolút sz*rok volt - sokkal, de sokkal rosszabb, mint az N95. Pedig eredetileg az is nagyon tetszett...

[Szerkesztve]

七転八起

(#567) AMD Power válasza Takashi (#566) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nálam volt már vagy 10-15db E65 és azoknál nem volt probléma.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#568) Takashi válasza AMD Power (#567) üzenetére

Takashi
(tag)

Pedig MM-ben is próbáltam ki egyet (igaz, a Soroksáriban, nem a Westend-ben). :D Na nem baj, szombaton amúgy is megyek asszonnyal a Westendbe, beugrok majd a MM-be és nálatok is megszakértem. :))

Szerk.: Nincs nálatok véletlen 1GB-os Nokia MicroSD? :DDD Mert azt keresek, de csak 8k alatt, ugyanis annyiért már berendeltem egyet szombatra.

[Szerkesztve]

七転八起

(#569) AMD Power válasza Takashi (#568) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ok! Bár a pántolás miatt lehet ,hogy nehézkes lesz a próba. ''Sajnos'' nem dolgozok így nem tudok neked egy újat megmutatni. Ja és igen az ami kint van annak kiszedték az egyik gombját (5-s).

Ezeknek telefont kirakni...... :U

(#570) Takashi válasza AMD Power (#569) üzenetére

Takashi
(tag)

Ááááh, ismerős dolog. Az az egy zavar, hogy a kinti telók szét vannak fullosan gányolva, ha viszont megnéznél egy bontatlant, hogy ez TÉNYLEGESEN mennyire recseg-ropog stb. akkor húzzák az eladók a szájukat. Legalábbis azoknál a készülékeknél, amikből van kirakva ''próbapéldány''. :(

七転八起

(#571) Zoltanfi válasza AMD Power (#569) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Nagyon szerette volna hazavinni, de csak az 5-ös gomb volt mozdítható.. Idióta :(((

(#572) blueMerle válasza Takashi (#566) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

E65-ös csúszkája egész elfogadható, bár hösiesen bevallom, még csak be sem kapcsoltam, egy darabot rendeltem, aznap el is adtam.

Figyelj, mint eladó nem járatom le azt a terméket amit árulok. DE. Korrekt uzletesnek tartom magam ezért a vevövel is általában közlöm az adott telefon tipikus típushibáit, gyengeségeit. Az N95-nél nem kell, eddig bárki, aki kézbe fogta azonnal elszörnyulködött hogy ''deszar'' anyagokból van. Utána jött az hogy fú, ez azé sokat tud, aztán a hatalmas fícsör, hogy kétfelé csúszik, és teljes volt a gyönyör. Igen, volt olyan vásárló aki csak ezért vette meg :U

Szóval: nekem tetszik az N95, valóban sokat tud, mindezek ellenére ennyi pénzért SOKKAL minöségibb megoldásokat várnék el. Amennyiben Te úgy érzed, hogy ez neked elég, legyen úgy, és használd sokáig a telefonodat boldogan :)

AMD Power: nálunk semmi sincs kirakva, aki meg akar valamit nézni, az kikéri. Lehet hogy ezért megköveztek, de nem mindenkinek pakolom ki a telókat. Pláne nem 10 éves ''indián'' kölyköknek, mikor kérik a Sciroccot hogy ''hadnízzemámeg bácsi'', az ajtót pedig nyitva hagyják... :U :(

[Szerkesztve]

(#573) Zoltanfi

Zoltanfi
(senior tag)

Bog, hozzád szólok ismét. Az N95 kamerája azért megérdemelt volna egy ilyen mélységű kameratesztet:
Innen kiderül minden:
[link]

A Nyugodtan tekinthetitek a cse' fiúkat példaképnek, így kell telefont tesztelni!
Magatokkal is legyetek olyan szigorúak mint az N95-el, és akkor nem fog senki beszólni. :R

(#574) AS válasza blueMerle (#572) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

blueMerle igazad van mai villágban nem szabad csak ugy mindent oda adni..

Minőség: Már beszéltem emberekkel akinek volt a kezében n95 és azt mondták minőségi csak hátlap kötyögöt..
Szoval, mindenkinek más a minőség nálam a Samsungnál kezdődik (talán az lg még) pl D830 na azt probálja überelni más, és itt a u600 elég ránézni a képekre sugárzik minőség belőle.

[link]

Note 2 ?

(#575) AMD Power válasza blueMerle (#572) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ha rajtam múlna akkor vitrinben lenne minden! De sajnos nem rajtam múlik! Nem baj majd ha a saját boltomban leszek.... :B :R

(#576) legiaap válasza Zoltanfi (#573) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most komolyan mondom jössz itt ezzel a hűűű,de jó ez a kamera.
Én nem vagyok elragadtatva tőle.
Kis méretbe persze,hogy kristálytiszta,de ha megnézed eredeti méretbe,akkor arra mit mondasz???
Úgy kell vizsgálni a képet.
És nem kéne itt hasonlítgatni,meg győzködni az embereket,hogy ez az űber.
Linkelj képeket azt ennyi.

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

(#577) Takashi válasza AS (#574) üzenetére

Takashi
(tag)

''Minőség: Már beszéltem emberekkel akinek volt a kezében n95 és azt mondták minőségi csak hátlap kötyögöt..''

Hátlap??? :Y Esküszöm, ez egyre jobb lesz. :DD Lassan kezdem azt hinni, hogy egy ''csodamodellt'' fogtam ki, ugyanis a hátlap olyan atomstabil, mint mondjuk anno a D830-asom esetében (csak, hogy kedvezzek egy kicsit neked :D ). Csak míg annál nagyon egyszerű volt lekapni róla, ennél kicsit nehezebb.

七転八起

(#578) blueMerle válasza Takashi (#577) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Hátlappal nekem sem volt gondom, pedig már ez a hetedik amit a kezemben fogok.
AS, ebben hazudtak neked :))

Kajaszunet, aztán remélem délután megint elviszik az összes N95-öst :D

(#579) Zoltanfi válasza legiaap (#576) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Nem, én azzal jövök hogy - bár a teszt még csak félkész a cse' oldalon -
de látszik, hogy úgy tesztelik a kamerát, hogy balra a menüben a beállításablak, jobbra pedig hogy mit változtatott a fotón, kipróbálva minden beállítás!!
Videó bekapcsolt képstabilizátorral - kikapcsolttal, zoomolva - nem zoomolva
Ezt nevezem én alapossának.
És azt láttátok milyen minőségű fotók vannak fenn a telórol? Az N95 képminőségén csámcsogtok, mikor itt az Arenán a telókról készült fotók olyan minőségűek, ami az n95 fotóminőségénél is rosszabb helyenként.
Ha itt mindenki ilyen érzékeny a képek minőségére, akkor ne csak a Nokiával szemben legyen az..

(#580) bepe79 válasza blueMerle (#578) üzenetére

bepe79
(őstag)

``Kajaszunet, aztán remélem délután megint elviszik az összes N95-öst``

Ha nyitvahagyod az ajtot, amig elmesz kajalni, akkor mar addigra elviszik, mire visszajossz. :D :DDD

Motorola Defy+ MB526 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU 4.5.1-134_DFP-125 Android 2.3.5 Kernel 2.6.32.9-gbdd614e

(#581) Takashi válasza blueMerle (#572) üzenetére

Takashi
(tag)

''Amennyiben Te úgy érzed, hogy ez neked elég...''

Pillanat. Azért ne állítsuk már be úgy a dolgot, mintha egy igénytelen állat lennék. :DDD Már írtam korábban, hogy a telefonokkal kapcsolaban nagyon is igényes vagyok - mások szerint túlságosan is... Ha volna rá alkalmam, szívesen megmutatnám neked az én telefonomat, és azt gondolom, hogy 1mp alatt meggyőződhetnél róla, hogy ez és a lötyögés 2 külön fogalom. Ami az anyagválasztást illeti, azzal kapcsolatban nem igazán tudok mit mondani, nekem az a legfontosabb, hogy egy telefon ne legyen ujjlenyomatos, ne recsegjen-ropogjon, és ne legyen csúszós. Na már most az én személyes tapasztalataim alapján az N95 minden szempontból jól vizsgázik. Oké, elismerem, hogy a D900-nak jobb az anyaga, na de azért azt ne mondjuk már, hogy ami azt nem éri el, az gagyi! :)
Ja, és ha már említetted a Sirocco-t: azt a telefont pl. szerettem, de ami mindig felhúzott vele kapcsolatban, az az volt, hogy másodpercenként lehetett róla törölgetni az ujjlenyomatokat. Jó anyag, meg minőségi slide-kialakítás (na kb. annyira stabil az N95-öm csúszkája, mint volt a régi Sirocco-mé), de mit ér az egész, ha ez elrontja az összképet? Ezt figyelembe véve az N95 ''élvezhetőbb'' telefon, mint a Sirocco.

[Szerkesztve]

七転八起

(#582) AS válasza blueMerle (#578) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy Példa :
Most 500 N95 böl mondjuk fogtál 20 at és mind jo volt de többinek lehet más baja is tehát minden előfordulhat.

Nagyobb méretben kidobnak 2000 telot abol bolt megkapja mindig rosszat más meg jót de ez véletlenszerű dolog

Note 2 ?

(#583) bepe79

bepe79
(őstag)

Nah, akkor osszegezzuk, mit tudunk eleddig az N95-rol masodkezbol:

1., lifegos / lotyogos slide (csuszka)
2., lotyogos, instabil hatlap
3., 1 napot biro akksi
4., display-merethez kepest keves display-pixelszam
5., egyesek szerint ratyi borito-anyag-hasznalat
6., sz@r kamera
7., semmirekello GPS

:DDD

Nekem mindezek ellenere is bejon, meg mindig nem tudott eltantoritani senki a tervemtol, hogy egyszer vegyek majd belole egyet. :)

(#584) legiaap válasza Zoltanfi (#579) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]
Ha már képek,akkor egy kis összemérés egy K800i-vel.
Azért én aszittem egy 5 MP-eles képnek jobbnak kell lennie láthatólag...
No de beszéljenek a képek.

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

(#585) Takashi válasza bepe79 (#583) üzenetére

Takashi
(tag)

Azért ne legyünk igazságtalanok, ne feledkezzünk el a pozitívumokról sem:

1. Kétfelé csúsztatható ''gizda-kompatibilis'' előlap
2. ..........ööö nem jut több az eszembe.

:D :DDD

Vedd meg nyugodtan Bepe, csak alaposan nézz körül, nehogy rossz darabokat fogj ki, mint amikről itt beszámoltak a kollégák. Mert azt nem vitatom, hogy bizonyára van belőlük elég...

七転八起

(#586) AMD Power válasza bepe79 (#583) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Vedd meg de figyelj oda. És a megvétel után egy rossz szót se akarunk látni/olvasni! ;)

(#587) feketepeti

feketepeti
(fanatikus tag)

Ezt az idióta megapixel mizériát el kellene felejteni, csak hát manapság a marketingesek irányítanak, nem a mérnökök.

Van az optikákna egy olyan tulajdonsága, hogy feloldóképesség. Ez mutatja meg, hogy hány vonalpárt különböztethetünk meg egy adott kivágásban. Ez elsősorban az átmérőtől függ.

Namost, egy bolhafasznyi optika mögé, hiába is rakunk akármit, abból nem lesz jó kép.

Akkor még nem is beszéltünk a zajról, ami igencsak jelentős lesz, ha ugyanakkora méretre 2x annyi pixelt zsufizunk. A zaj meg ronda, ezért erősen szűrik, ebből lesznek szép zombifejek, amik az összes mintaképen láthatóak.

2-3 mpixel bőven sok ezeknek az optikáknak.

Ennek ellenére én is rendeltem egy ilyen telefont, mert a wlan-hsdpa páros és a Symbian platform fontosak nekem, a csúszkás kialakítás meg egyedüli megoldása a normális méretű gombok-nagy kijelző ellentétnek. (A kagylósat nem szeretem, mert többnyire nem kezelhető 1 kézzel)

Nekem a 80-as kamerája is tökéletes volt a maga egyszerűségében, AF nélkül, a kis mechanikus makro kapcsolóval.

(#588) Zoltanfi válasza AMD Power (#586) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Szerintem ne szabályozd be őt, hogy mit írhat és mit nem ;)

A k800-zal készült összehasonlító fotókból az derül ki, hogy a képfeldolgozó szoftverek mennyire különböznek. Az N95 sokkal jobban belenyúl a képbe: a zajszűrés sokkal erősebb, ez főleg a beltéri képeken látszik, hogy ahol a k800 zajos ott az N95 nem. Furcsamód ugyanakkor az élesítő effekt is roppant erős az n95 fotóin. Ez a szövegfotókon látszik.
Én azt tudom mondani, hogy képminőségben az n95 egy olyan 4 mpx-esnek felel meg a k800 mércéjével mérve. Azért lett 5 mpx-es, mert a finneknél a 4-es szerencsétlen szám.
Tehát egy hajszálnyival jobb azért a k800-nál..

(#589) Takashi válasza Zoltanfi (#588) üzenetére

Takashi
(tag)

Azért lett 5 mpx-es, mert a finneknél a 4-es szerencsétlen szám.

:C Ez kész! :DD

七転八起

(#590) AMD Power válasza Zoltanfi (#588) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Tehát egy hajszálnyival jobb azért a k800-nál..

A K800-nál igen. De majd ha jön a K850i. Ahhot képest hol lesz....? :B

(#591) Zoltanfi válasza Takashi (#589) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Nem hiszed?
Láttál már olyan Nokiát, aminek a nevében a 4-es szám szerepelt volna?

(#592) AMD Power válasza Zoltanfi (#591) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Tipus számra vagy MP-re gondolsz?

(#593) Zoltanfi válasza AMD Power (#592) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Bármire..

(#594) AMD Power válasza Zoltanfi (#593) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

3410-s Nokia? 6234-s Nokia? Ilyenre gondolsz? :U

(#595) Takashi válasza Zoltanfi (#591) üzenetére

Takashi
(tag)

3410, 5140, 5140i, 6234

Szerk.: AMD megelőztél, de én pontosabb voltam. :P

[Szerkesztve]

七転八起

(#596) Zoltanfi válasza AMD Power (#594) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Azok a kivételek..
Ebben a millió számban néha ők is eltévesztik a dolgokat, de a csúcsmodell nevében akkor sem lehet 4-es..
Akkor így mondom: nincs 4-es széria!! Van 1,2,3,5,6,7,8,9-es, de 4-es nincs.
Ez valami babona az északi népeknél.

[Szerkesztve]

(#597) blueMerle válasza Zoltanfi (#593) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

6234, 5140, 3410 :)
LOL, mindenki egyszerre

[Szerkesztve]

(#598) Takashi válasza Zoltanfi (#596) üzenetére

Takashi
(tag)

Na de most nem szépségre megyünk, hanem Nokia, vagy nem Nokia? Ez itt a kérdés! :)

七転八起

(#599) Takashi

Takashi
(tag)

Mellesleg szvsz az állhat a dolog hátterében, hogy nagyon sok kameragyártó 3MP után egyből az 5MP-re ugrott. Nem azt mondom, hogy nem voltak 4MP-esek elvétve, de korántsem voltak annyira elterjedve, mint a 3-5.
Ja, és még valami: ha ez csak ''finn babona'', akkor az SE miért ugrik SZINTÉN 3-ról egyből 5-re? És a Samsung? :U

[Szerkesztve]

七転八起

(#600) blueMerle válasza Takashi (#599) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

aztán majd 6,8,10...

Jézusúristen...pár éve még szénné örültük magunkat egy VGA optikás telón, manapság pedig... :U Nade ez így van rendjén.

A finneknél a 4 valóban szerencsétlen szám. Láttál már 4-es számú finn sportjátékost? :DD

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.