Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#501) Zoltanfi válasza Bog (#499) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

A 6280-amat leginkább zsebben hordom. Namost eme készülék miliméterre ugyanolyan vastag, ugyanolyan hosszú és alig fél centivel szélesebb.
Nem hinném, hogy az a fél centi tenné kényelmetlenné a zsebben hordást.

Az N95-re van program, amivel lehet word, exel, stb dokumentumokat szerkeszteni.

Egy vga kijelzőnek én is örültem volna az N95-ben, de azt Te is beláthatod, hogy a kor mai technológiai szinvonalán ez ekkora méretben még nem megoldható! (de már nem kell rá sokat várni)
Basszus, Ti tényleg csodákat vártatok a Nokiától? Annyira azért nem jók :R

(#502) Bog válasza Bdanyy (#500) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tegnap vót a kezemben. Bocs, Qtek 9000-re gondoltam, nem a 9100-re, jogos az észrevétel.

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#503) Bog válasza Zoltanfi (#501) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mint ahogy már említettem megoldható a VGA. Egy éve is az volt. Nem csodákat várunk. De azon had röhögjek már, aki csodának tekinti.

(#504) Zoltanfi válasza Bog (#503) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Megoldható, de nem ekkora méretben :Y +5Mpx+vga videó..
De szerintm 2 év mulva már az is menni fog :U

[Szerkesztve]

(#505) Bog válasza Zoltanfi (#504) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Üdvözöllek a való világban.
[link]

(#506) Zoltanfi válasza Bog (#505) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Ezt a telót már én is linkeltem egy másik fórumban hónapokkal ezelött, hogy milyen jó lenne ez a kijelző az N95-be..
A bökkenő az, hogy ez a Sharp lényegesen nagyobb méretű, mint az N95 és csak 1,3mpx-es kamerája van!
És cak japánban kapható, ami mint tudjuk kicsit fejlettebb e téren. Magyarországon élek, itt szeretnék telefont venni :))

(#507) Bdanyy válasza Bog (#502) üzenetére

Bdanyy
(őstag)

Igen,jó is az,használtan ősszel annyi volt,mint egy használt n73,úgyhogy ez még árban sem annyira rossz szvsz.viszont nekem meg másoknak is szerintem telefonon nem biztos hogy szükséges fizikailag ekkora kijelző,mert ettől sokkal nagyobb lesz(meg qwerty).De all in onenak tényleg jó :)

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#508) Bog válasza Zoltanfi (#506) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bocs, te azt állítottad, hogy nem lehet megcsinálni. Én meg linkeltem, hogy de. Nem azt mondtam, hogy ez jobb, meg alternatíva, hanem a kijelzőre vonatkoztatott rendkívül megalapozott információdra reagáltam.

Ennek nulla köze van ahhoz, hogy ezt hol lehet kapni és milyen a kamera. Meg lehet csinálni ekkora méretben a VGA-t? Meg. Akkor most légy oly drága és szépen nézzél magadba.

(#509) Zoltanfi válasza Bog (#508) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Elbeszéltünk egymás mellett. Én az n95 tudását és méretét tekintettem kiindulópontnak + vga kijelző.
Nem vagyok hajlandó lemondani az n95 szolgáltatásairól egy vga kijelző miatt
Ugyanmár, félreértettél :R

(#510) joey20 válasza Zoltanfi (#494) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó legyen igazad... :U

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#511) AMD Power válasza joey20 (#510) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nincs igaza! Nem veszi észre , hogy ''10'' ember ellen beszél. És ebből a 10 emberből van itt egy pár aki elég komolyan ért a témához! :U

[Szerkesztve]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#512) Malory

Malory
(tag)

Megjegyzem, tényleg elbeszéltek egymás mellett... :U persze Zoltánfi ''nem megvalósítható'' kijelentése nem helytálló, de nem ugyanolyan szinteken és nem ugyanazt várjátok el a telefontól.

SZVSZ:
az N95 jó telefon LESZ, ha kigyógyul a betegségeiből, szerintem Zoltánfinek már így is tetszik. Az persze balgaság, hogy N95 a legjobb, mert ilyen kijelentés rendkívül könnyen támadható és különben is bátorság kell hozzá.

Az igaz, hogy egyedülállóan széles repertorárt mutat funkciók terén, amit nem sok hazánkban is kapható telefon mutathat fel (így mindent együtt talán egy sem..)

Az szintén igaz, hogy önmagukban a funkciók már nem állják meg a helyüket kellően:
fotózás N95-tel vs. digitgép/másik 5Mpixes kamera
GPS - gyengébb, mint az iGO
Oprendszer kevésbé stabilabb, gyorsabb, mint kellenne az új a tuti, a legjobbhoz képest.

Kérdés az, hogy honnan közelítitek meg: kompakt minden, aminek elnézem, a külön-külön funkcióiban rejlő gyengeségeket, vagy:

kompakt minden, ami 100% felváltja a navigációt, videót, kamerát, hűtőszekrényt, cséplőgépet.

Szerintem a másodiknak még nincs létjogosultsága. Tehát nem érdemes összehasonlítani, maximum egy hümmögést nyerhetünk tapasztalatként. Meg azt, hát igen ez még mindig csak egy telefon...

Szóval ne menjetek egymásnak meg a falnak, mert csak részleteket ragadtok ki egymás postjából:) és csak egyre viccesebb lesz a fórum, ahelyett, hogy szakmai lenne. SZVSZ

Csúszkát remélem, hogy csak Bog kapott ki 2 ből kettő rossz példányt, hozzáteszem hogy 200k esetén egyet is elfogadhatatlannak tartok(!)

Szerintem az anyagminőség a súlycsökkentés miatt van és valóban dobhattak volna rá némi fémet, mert pont ez a szegmens, ami már elviseli, hogy súlyos, ha már nagy...

Na én így gondolom :))

A legjobb szereposztás: Clinteastwoodyalaiondelone

(#513) Zoltanfi válasza Malory (#512) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Ezt írtam:
Egy vga kijelzőnek én is örültem volna az N95-ben, de azt Te is beláthatod, hogy a kor mai technológiai szinvonalán ez ekkora méretben még nem megoldható! (de már nem kell rá sokat várni)

Nem írtam oda, hogy ''ilyen tudással'', azt hittem ez magától értetődő az N95 topicban.
Szóval mért nincs igazam?

Amúgy meg nem értem miért háborogtok azon és miért nem fogadjátok el, hogy a Nokia csinálja a legjobb telefonokat. Egyszerűen nekik van a legtöbb pénzük fejleszteni, mivel nekik a legnagyobb a profitjuk az iparágban. Ez olyan logikus :U

[Szerkesztve]

(#514) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#496) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól, hogy európai még nem jobb, mint egy sonyericsson, vagy Samsung.
Ez jó ferdités a részedről.
Valóban az európaik közül talán az egyik legjobb, de vannak nála jobbak is, olcsóbban.

Az optikájával meg sokat ér, ha 5mp-n használhatatlan minőségűek a képek, 2-3mp-en sokkal jobb, de még a nem cz optikás d900 islegalább ilyen jó készülékeket csinál.

Arról ne is beszéljünk már, hogy házon belüli, korábbi modellek jobb kijelzővel büszkélkednek.

[Szerkesztve]

(#515) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah, nem is mondtam, hogy ma fogtam egy N95-öt a kezeimben, mikor mentem az N80-at megnézni.
Már eladtak belőle 3 darabot reggel, ez is az egyik srácé volt.

Nah, lötyög, de nem vészes, igaz az egy éves N80 kevésbé lötyögött.
Az N80 kijelzője nekem SOKKAL jobban bejön, a készített képekről nem tudok nyilatkozni, laptopon nem láttam őket, csak egy kinyomtatott 10*15-öset, azon nem látszott, hogy mobillal készült. Szóval erre jó a CZ optika, többre nem.

(#516) joey20 válasza Zoltanfi (#513) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól h sok pénzük van fejleszteni nem biztos h ők a legjobbak... lásd Forma1 és a Toyota... :)

(#517) Zoltanfi válasza (Kolombusz) (#515) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

(#518) Zoltanfi válasza joey20 (#516) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

A Toyota nem a forma1-ből tartja fenn magát, az csak viszi a pénzt, Az N95 meg hozza (a Nokiának)

(#519) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#517) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt miért linkelted?

Láttam már a neten képeket, nem csak úgy irogatok.

Ha meg szerinted ezek jó képek, akkor hajrá vedd meg, csak ne mutasd jó érzésű embereknek igy, mert egy kicsit poén a minőségük.
Arc nuku, fűszál nuku, macskakő mint egy festményen. az utolsó kép az egyetlen, ami még tűrhető.

(#520) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#518) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gratula, megint bemutattad, hogy nem értesz a telefonokhoz.
A bevétel SOHA nem a csúcsmodellekből jön.

A BMW, vagy a Lexus sem a legnagyobb autógyár, de mégis ők csinálják a legjobb autókat.

Látom nem vagy hajlandó belátni, hogy igy, ezzel a technikai felszereltséggel az N95 nem az igazi. Nagyon nem. Közel sem a legjobb telefon.

Légy boldog, adj ki rá 190k-t, csak ne légy ideges, mikor egy 80k-s telefon lemossa a képeivel, vagy a kijelzőjével.
Sok szerencsét a mindennapos GPS használathoz is.

(#521) tuskooo válasza Zoltanfi (#517) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Borzalmasan élettelenek azok a virágok :(

(#522) AMD Power válasza Zoltanfi (#513) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Amúgy meg nem értem miért háborogtok azon és miért nem fogadjátok el, hogy a Nokia csinálja a legjobb telefonokat.

Mi van? Ez egy hülyeség már ne is haragudj! :U

Szerintem hanyagolni fogom ezt a topicot mert ettől a sok baromságtól amit itt olvasok még az a kevés eszem is elfog menni ami még van!

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#523) Zoltanfi válasza (Kolombusz) (#519) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Tessék, itt megfigyelheted, hogy a kép sarkán haladó feketehajú nőnek, aki több mint 10 méterre van az optikától, szóval még neki is éles az arca..
[link]

Már fentebb írtam, hogy nemadok a telóért annyi pénzt, majd megveszem késöbb.

A többi, amit irtál, az nem úgy van. Itt a csúcsmodelleken sokkal nagyobb a haszon. Az olcsó modellek darabszáma kompenzál valamennyit, de nem vetted észre, hogy egyre kevesebb alapteló van a kínálatban a Nokiánál? Szerinted azért mert olyan nagy rajtuk a haszon?

(#524) Zoltanfi válasza tuskooo (#521) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Megnézném a K800 képét 5 mpx-re széthúzva, mennyire élnének azok a virágok :U

Vegyétek már a fáradságot 50%-ban megnézni azt aképet és utána szedjétek össze az állatokat a földről :DD

[Szerkesztve]

(#525) tuskooo válasza Zoltanfi (#524) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Mi a francért húznád szét? Kit érdekel amúgy, hogy a többi milyen, ez szar, és ez a lényeg.

(#526) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#523) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wannasay hogy a képen látható kb. 30 emberből 5-nek talán felismerhető az arca, ha hetente látod?
Ez valóban fantasztikus egy cz optikától.

Persze gondolom az is feature, hogy sok helyen be van égve a kép és tiszta zaj az egész.

(#527) Zoltanfi válasza tuskooo (#525) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Mert a többi se jobb és ez nem egy tüköreflexes digitális fényképezőgép csak egy telefon. És azért hasonlítom ahhoz, mert itt állandóan az megy, hogy a K800, D900 mennyivel jobb képet csinál, pedig nem.

(#528) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#527) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig de.

Azok a megadott maximális felbontásukon olyan képeket csinálnak, hogy az N95 összefossa magát, míg ez 5mp-n egy nullát, 3mp-en egész értékelhetőt.

Csak ne felejtsük el, hogy egy laza 100-assal drágább készülékről beszélünk.

Na jó, látom nem lehet meggyőzni.
Rózsaszin szemüveg van rajtad, ha Nokiáról beszélünk, fekete, ha bármi másról.
Egy nokia fanboy vagy, nem több.

[Szerkesztve]

(#529) Zoltanfi válasza (Kolombusz) (#528) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Azt meg Te ne felejtsd el, hogy a Se-nek és a Samsungnak komoly tapasztalatai vannak a fényképezőgépgyártás terén, így ebből a szempontból előnyben vannak. Ahhoz képest a Nokia elég jól fejlődik ezen a téren is

Ez a teló meg most jelent meg azért ilyen drága, meg az egyéb plussz dolgok miatt (wlan, böngésző, symbian, vga videó, gps, kijelző)

(#530) tuskooo válasza Zoltanfi (#529) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Bögésző? Van mindenhol. Mellesleg hajlamos szépen elogyasztani a memóriát és közölni, hogy nem megy tovább. Kijelző? Mi abban az olyan nagy szám? Ha meg objektíven nézed, akkor tök8, hogy ki mekkora előnyben van.

(#531) (Kolombusz) válasza Zoltanfi (#529) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Carl Zeiss?

Utolsó hsz-em volt a topicban.
Ettől kezdve read only, kiszálltam eme magasröptű ''társalgásból''.

[Szerkesztve]

(#532) vito387

vito387
(lelkes újonc)

csak én érzem úgy, mintha 14 éves szinten folytatódna itt a vita vagy tényleg?

(#533) Zoltanfi válasza tuskooo (#530) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Flash és youtube támogatással, minimap előzményekkel?
Azért nem mindenhol.
A memória meg több lesz, mint a korábbi telóknál, úgyhogy reméljük ez a probléma is megoldódik.
A kijelzőben a színmélysége és a kontrasztja, valamint a napon való láthatósága a nagy szám.

Az N93-nál már bebizonyosodott, hogy ez a CZ lencse még nem garancia a minőségre, ezzel inkább annak a topicjában foglalkozz.
A CZ - Nokia páros az N73-nál és N95-nél tudott elfogadható eredményt produkálni.

[Szerkesztve]

(#534) vito387

vito387
(lelkes újonc)

dejó is Nokia villágban :)
[link]

(#535) tuskooo válasza Zoltanfi (#533) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Operát láttál már?

Tapasztalat akkor is van, csak elcseszték.

(#536) Zoltanfi válasza tuskooo (#535) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Láttam, szürkeárnyalatos képek, no flash, no youtube, no fektetett nézet (hivatalos verzióban)
És szemét T-mobilenál csak 2000 forintos Net előfizetéssel használhatod.

Tényleg Wlan-nal tud csatlakozni az opera?

(#537) mrlujoak

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Elolvastam, és aztán magamévá tettem a tesztet, majd ezek után szépen végigskubiztam a rengeteg hozzászólást.
Mindebből annyit tudok leszűrni, hogy az N95 sokak számára csalódás, vannak akik elfogadják annak hibáival együtt, és vannak, akik ezen hibák és meglátások ellenére is fanatikus rajongói a modellnek.
Ez így van jól, hisz különbözünk, különbözik az ízlésünk.
Az viszont tény, hogy nem hozta azt az elvárt szintet az N95, amit anno sokan, sokszor emlegettek ( ''majd az N95 megmutatja hogy kell csinálni ...'')a többi felsőkategóriás telók tesztjeinél, megjelenéseiknél...

Ez a teló is szép, okos, tud nagyon sokat, de vannak hibái, mint akármilyen más versenytársának.

mrlujoak

Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

(#538) tuskooo válasza Zoltanfi (#536) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Szürkeárnyalatos képek...hát biztos, itt nem. Flash-t még nem néztem vele. Wlannal pedig simán megy. De ami nekem a legfontosabb, hogy használható, szemben a nokia böngészőjével.

(#539) Zoltanfi válasza tuskooo (#538) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Nem szürkeárnyalatos, csak valahogy olyan furcsán tömöríti.. Talán 256 színre.
Elhiszem, hogy jobban használható, mert sokkal kisebb adatforgalmat generál, mint a beépített böngésző, így gyorsabb, olcsóbb és a telót se terheli meg annyira.
Viszont Wlan nem számít az adatforgalom, és az N95-nek azért már elég sok a memóriája és a proci is nagyobb az előző telókhoz képest.

(#540) Zoliboy

Zoliboy
(tag)

Elolvastam az utolsó 40 hozzászólást! Még mindig azt tudom mondani,hogy

SAVANYÚ A SZŐLŐ! :C :C :C

(#541) Zoltanfi válasza mrlujoak (#537) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Hozza az elvárt szintet. Egy telefontól ilyen fotók? Szerintem belefér :C

[link][link][link]

[Szerkesztve]

(#542) Zoliboy

Zoliboy
(tag)

Sziasztok! Egy kis összehasonlító teszt:

N95:
SPMark 3D Score: 6837
3D Game: 71,62 fps
3D FillRate: 26,93 Mtexels/s
3D PolyCount: 551,49 Ktriangles/s

E65:
SPMark 3D Score: 1015
3D Game: 9,98 fps
3D FillRate: 2,86 Mtexels/s
3D PolyCount: 104,55 Ktriangles/s

N80ie:
SPMark 3D Score: 863
3D Game: 7,07 fps
3D FillRate: 2,86 Mtexels/s
3D PolyCount: 88,88 Ktriangles/s

(#543) bepe79

bepe79
(őstag)

En ugyan nem vagyok elvetemult Nokia fan :) (jelenleg D600-am van), de az N95 elott fejet hajtok, es bevallom oszinten, hogy elfogadnek egyet belole a D600-am helyett. Es azon leszek, hogy megvegyem, csak picit en is varok meg, annak ellenere, hogy Angliaban elek es dolgozom. A 470-500 fontos ar meg nekem is kicsit huzos.

[Szerkesztve]

Motorola Defy+ MB526 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU 4.5.1-134_DFP-125 Android 2.3.5 Kernel 2.6.32.9-gbdd614e

(#544) Zoliboy

Zoliboy
(tag)

Egy idézet egy másik fórumról:

A srác egy Bp-i Nokia-boltban járt...

''El is beszélgettem velük kicsit a kínai változatról főleg hogy az 1 gigás karis meg bőrtokos de ennek ellenére azt mondta maga a nokiás eladó megne vegyem /ti se/ mert nem csak a szoftvere más hanem hardverileg is más ergó rosszabb minőségü amit ha elkezdetek magyar teszteket olvasni meg is erősítenek hogy nagyon műanyag az egész!''

(#545) Dare2Live válasza (Kolombusz) (#520) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

háazért BMW/Mercedes nek gyak nincs olyan gépe ami nem csucsmodell aztán mégis elég szép profitot hoznak össze.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#546) joey20 válasza Zoliboy (#540) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nem értem igazán...
Itt olyan mobilokkal foglalkozó teszterek és bolt-tulajok vannak viszonylag negatív véleménnyel a telefonról akiknek naponta X darab N95 van kezük ügyében,annyit nyomkodják amennyit akarják és ha olyan hű de jó lenne már mindegyik félretett volna magának egy darabot. tehát nekik biztos nem savanyú a szőlő. :U

[Szerkesztve]

(#547) mrlujoak válasza Zoltanfi (#541) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, szépek a képek, csak a bácsik és nénik arca nem látszik...

Ez a fotó része meg szubjektív. Személy szerint az LG 5 megapixelese jobb képet készít, és nem csak azért mondom ezt, mert Sony érzékelőlapka van benne, hanem mert részletgazdagabb.

Emlékszel az N90 Carl Zeiss 2.0-ás gépre?
Akkor a K750i és W800i leverte. Pedig azért vártuk a C.Z. lencse előnyeit, hisz a fényképezők terén a Sony is ezt a lencsét alkalmazza jónéhány modelljénél...

A mechanika hibáira, az anyagválasztásra gondoltam főképp, amikor a nem hozza az elvárt szintet említettem.
Sok kicsi sokra megy elvet tartva a szemem előtt, sok kicsi bosszantó hiba nagyon le tudja rontani akár egy neves gyártó termékének a presztizsét.
A SW hibákat nem venném egetverő dolognak, mert úgyis frissítik, de a burkolatot, a mechanikát nehezebb csak úgy frissíteni.

mrlujoak

Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

(#548) Zoltanfi válasza mrlujoak (#547) üzenetére

Zoltanfi
(senior tag)

Az az Lg külsőre nem jön be, és egyéb dolgokban nagyon elmarad az N95-től. A képminősége meg szerintem nem biztos, hogy jobb. Amúgy nézd meg újra a képeket, lekicsinyítettem 50%-ra szerintem pompásak.
Ebben a tesztben az Lg nem győzött meg:[link]

[Szerkesztve]

(#549) Pompi válasza tuskooo (#538) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''De ami nekem a legfontosabb, hogy használható, szemben a nokia böngészőjével.''

Melyik Nokia böngészőről beszélsz?
A 9.1 3rd editionben debütált minimapos böngészőjének nemnagyon van párja. N70-en én is az Operát preferáltam még, de N80 óta azt kell mondjam az Opera elég nagy lemaradásban van, és még csak nem is a javas verzióról beszélek hanem a fullosabb Symbianosról.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#550) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem unjátok még?

Nem „ér” ennyit ez az egész telefon.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.