Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Soak

Soak
(PH! nagyúr)

Ninja for president :DDD, Már alig vártam ezt a folytatást, azthittem sosem lesz kész :)

photofreak.me

(#2) frenky8230

frenky8230
(lelkes újonc)

Na ezt a zalman dolgot le kell ,hogy reagáljam. Én most vettem zalman 9700 est és ezen 10 azaz 10cm a venti. Most akkor ,hogy is van ez? Az asus ventijét miért pörgettétek jobban ,ha a zalmanon is 10 cm a venti? Itt valami nem kóser gyerekek. :((

Minél tökéletesebb valami ,annál jobban keresed hibáit. Szerintem:)

(#3) rudi válasza frenky8230 (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a ventilátor 11 centiméteres (kódja is erre utal). Megvallom őszintén, nem mértem le pontosan (majd megteszem), ha viszont keret nélkül 11-es, akkor nagyjából akkora mint a 12 centiméteres keretesek.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) Mustangjones

Mustangjones
(lelkes újonc)

Vártam már ezt a cikket. Megnyugtatott, h a Hyper TX-nél csak jóval drágábban lehet erősebb hűtőt szerezni. De annyival nem jobbat, amennyivel drágább...

P5Q-E, E5300@3,8GHz, Z600, 2x2 Ultra cl4, 4830, BRAVO, HX520, WD, WD, WD, Seagate, MX1000

(#5) DarkByte válasza Mustangjones (#4) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még nem volt időm elolvasni a cikket (utálom a vizsgaidőszakot :W), de örülök ha még mindig kedvező pozícióban van a Hyper TX :))

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#6) gre3nwar válasza rudi (#3) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

írtátok hogy a Hyper TX halk (1. teszt), de a 120asok még halkabbak

ugye az egész relatív, kinek mi a halk, nem tudom pl egy 7900GTX gyári hűtéséhez képest(Auto modban 2dben) sokkal halkabb/hangosabb idleben a Hyper TX (azt is írtátok hogy 4 tűs a csatlakozója, tehát c2d-s lapok automatikusan szabályozzák)

most nagyon elgondolkodtam rajta mert 5600ért Vision-ben éppen van

(#7) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ekkora brutális dögöket...

''Grafikonjainkon egy megközelítőleg 20 perces, 10%-os processzorterheléses melegítési időszak és utána pár perces terheletlen kihűlési folyamat látható.''

Mi volt ez? Kímélő üzem? ;]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#8) rudi válasza cousin333 (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogy mi volt? Elírás :B

(#9) stitchie válasza rudi (#8) üzenetére

stitchie
(kvázi-tag)

lehet hogy buta kérdés, de ti hol állítjátok a cpu fan sebességet? mármitn a biosban v. szoftveresen? ha sw-esen, akkor mivel? köszönöm :R

karahana ganey huga

(#10) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Jó kis teszt lett, grat.
Nem gondoltam volna hogy a Silent Knight ilyen jó, le a kalappal az Asus elött. :C

[Szerkesztve]

"Csak úgy mondom"

(#11) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Akkor Ninját nem teszteltétek újra?

All Black...

(#12) Pat

Pat
(tag)

hurááá :C tudtam én hogy a leghallkabb konfighoz a HR-01 (+ Fan Duct) kell.. :R :DD

(#13) kicsivocsok

kicsivocsok
(lelkes újonc)

Érdekes eredmények születtek..
Szellőzéssel a hyper tx a silentknight szintjét hozta (talán 1 fokkal fölötte), kisebb fordulaton is ugyanígy (a ninja pedig egy hangyányival jobb).

Szellőzés nélkül viszont a hyper tx nyer :D
Olcsó és jól hűt :) zsír ez a cooler master

szerk: a ninja kicsit magasabb fordulaton azért nagyon odab*szna :)

[Szerkesztve]

(#14) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmm...eddig a Zalman CNPS9700 LED -re fájt a fogam, de a teszt alapján már nem is fáj annyira. :D Most a nagy dilemma az lesz hogy Scythe vagy ASUS? Ha jól vettem ki a cikkből akkor az ASUS az hangosabb egy kicsit. Illetve ha jól láttam abban ''csak'' csúszócsapágyas a venti. :F

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) Charlie

Charlie
(tag)

Azért annak örülök, hogy a Zalmi volt a leghalkabb.

(#16) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, még valami. :)

Alulról nézve olyan, mintha a ventilátor ki lenne csúszva a lamellák közül. Az alsó lapok között sokkal nagyobb a távolság, mint a Zalman CNPS9700-nál, tehát a körívből nagyobb rész hiányzik, kisebb a hőleadó felület. Az alul szabadon hagyott ventilátor viszont jó hatással lehet a processzorfoglalat környékére.

Jó hatással volt a processzorfoglalat környékére? Erre ugyanis nem derült fény. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#17) rudi válasza stitchie (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hardveresen állítjuk a fordulatszámot, egy Coolink vagy Zalman szabályzóval, és az értéket speedfannal olvassuk le.

(#18) rudi válasza kicsivocsok (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kicsit magasabb fordulatszámon elég sok hűtő ''odab*szna''.

(#19) rudi válasza Oliverda (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon sok múlik a választott ventilátoron. A Zalmannál ugye fixen ott van a beépített, de a HR-01-nél, Ninjánál vagy az U8-120-nál magad választod meg, milyet akarsz. Vehetsz halkat, erőset, de akár kettőt is.

(#20) éN79

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam jól szuszog egy Ninja, de hogy holmi Asusok huzogassák a bajuszát! :U Hiába, ilyet is meg kell élnünk.
Arra próbálok közben választ találni magamban, hogyha ugyanezeket a hűtőket egy kevésbé melegedő processzorra tennénk (X2 /főleg AM2 EE/ v. C2D) akkor az eredmények vajon markánsabban elkülönülnének vagy egyre közelebb kerülnének egymáshoz a hűtők. Én ez utóbbira tippelek.

(#21) Oliverda válasza rudi (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó, persze, sok múlik a ventin is természetesen.

A Ninjához adnak annyi felfogatót hogy akár a 2. ventit is rá tudod rakni, vagy úgy kell külön megvenni?

Ezt a kis táblázatot most találtam, remélem nem gond ha belinkelem. :B [link]

mod: ejjj...csak most látom hogy ez nem is Ninja hanem Infinity :B

[Szerkesztve]

(#22) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

jok ezek a hütö tesztek, mindig sok minden derül ki :D kár, hogy itt a ph-n még nem volt infinity-s teszt, bele fért volna ebbe a mezönybe ;) eredetileg ninját akartam venni, de ugy néz ki hogy a nagyobbik hütö lesz meg...

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#23) rudi válasza Oliverda (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az biztos, hogy a magas építésű, alaplappal práhuzamosan szellőző hűtőkhez képes érzékelhetően nagyobb volt a légáramlat a Zalman esetében, de hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre nem tudom megmondani. Ki kell találni valami mérési módszert hozzá.

(#24) Ősember válasza Oliverda (#21) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

már nem azért, de ebben a táblázatban ugyan azon a hütön néhol jobban teljesit a lassu fordulatszámi venti, de a következö értéknél megint megfordul a kocka :F nem igazán szerencsés a számok megválogatása :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#25) Pat válasza éN79 (#20) üzenetére

Pat
(tag)

nyilvánvalóan az utóbbi, gondolj csak bele, ha még annyira sem melegedne a procc, mondjuk kikapcsolt gépben, akkor ''valószínűleg'' mindegyik hűtő ''közel'' azonos hőmérsékleten maradna..--> szobahőmérsékleten :))

Infinity tudtommal gyengébben teljesít mint a ninja..

(#26) éN79 válasza Pat (#25) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, én is így gondolom, mert ez a reális, viszont akkor ezalapján szinte ki is jelenthetnénk, hogy a csúcshűtők jelenléte mondhatni felesleges, ha fele annyi pénzért közel azonos hangerő mellett ugyanúgy teljesít egy kissebb megoldás az általam vázolt esetben. Persze ez most abszolut demagóg volt, és nem is gondolom így, hiszen nálam éppen a hang(talanság) miatt van Ninja, ami jó esetben passzív módban is elbodogul a CPU-val (nálam!) v. elég rá egy alig-alig forgó baromi halk ventillátor.

[Szerkesztve]

(#27) Pat válasza éN79 (#26) üzenetére

Pat
(tag)

:D hát igen. szal akkor meg is válaszoltad a kérdésed. nálam is a hangtalanság miatt lett hr01, ami szintén passzívra lett tervezve. a másik meg az hogy Rudi is írta, hogy majd ha megérkeznek a Quad-ok, akkor újra lesz forróság..

(#28) stitchie válasza rudi (#17) üzenetére

stitchie
(kvázi-tag)

lesz valamikor ventiszabályzók-tesztje? :)

karahana ganey huga

(#29) rudi válasza stitchie (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom. Talán egyszer majd bemutatunk néhányat.

(#30) (Kolombusz) válasza rudi (#29) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szia!

A zalman 7700asnál mennyivel halkabb teljesen lelassitva a 9700as?

(#31) frenky8230 válasza rudi (#29) üzenetére

frenky8230
(lelkes újonc)

A lapátai 10 cmesek a zalmannak, és 2000 fordulaton nem tudom hol lenne a többi venti zalmannhoz képest :((( Ja és kis könyvében még az is levan írva ,hogy 7 nap alatt optimális a teljesítménye. Szerintem az összes tesztalanyt veri mindenre. Asus koppitás is ráadásul, a többin meg hengerfej tömítést lehetne cserélni azt mondaná a legtöbb autószerelő :DD

Minél tökéletesebb valami ,annál jobban keresed hibáit. Szerintem:)

(#32) (Kolombusz) válasza frenky8230 (#31) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Neked miért gond az, hogy az általad birtokolt hűtő nem nyerte meg a tesztet?
Megfelel a teljesítménye vagy nem? Vagy arra akarod verni a melled a haverok előtt, hogy nini nekem olyan van, ami tesztgyőztes lett?

Amúgy rudi elég tapsztalt ahhoz, hogy egy igen ''nagy'' kihívásokat tartogató hűtőtesztet meg tudjon csinálni szakszerűen.

(#33) rudi válasza frenky8230 (#31) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most önigazolni akarod a választásod? Hogy mit tud a Zalman nagyobb fordulaton, azt majd később megnézzük, akkor a lapátok átmérőjét is megmérem neked (nem csak a Zalmanét a keretesekét is).

(#34) tlac válasza rudi (#33) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

Milyen pasztát használtok a tesztekhez?
Azokat, amiket a hűtőkhöz adnak vagy mindegyikhez egyformát?

(#35) Veriakilis válasza Oliverda (#21) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Hát...
Bár én alapbeállításokkal használom a saját teljesen passzív hűtőmet, és még csak a heatpipe egyik (alsó) réz tömbjével szállítom a hőt a ház oldalára, de a tesztben szereplő eredményeknél sokkal többre képes a hűtésem jelenlegi félkész állapotában is.
Mi lesz, ha kész lesz az acetonos heatpipe. :D

Azt hiszem ez önmagáért beszél...
Fél órával a gép indítás után, átlagos géphasználattal:
[link]

2*100%-os proc terhelés mellett:
[link]

A terhelés után ismét IDLE-ben:
[link]

Ezeket az értékeket nem nehéz túlszárnyalni.

Jó lett a teszt, én az ASUS győzelmére tippeltem, ami be is jött.
Bár kissé fura a formája, de a 6 db külöálló heatpipe, és a réz lamellák miatt nem csoda, hogy az ASUS nyert .
Ráadásul végre jól szét osztották a hőt a lamellákon,- hőelosztásban messze jobb az ASUS a heatpipe-ok és a lamellák jó elrendezése miatt.

Veriakilis

[Szerkesztve]

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#36) didyman válasza frenky8230 (#31) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gyönyörű érvelés, olvasd tovább a kiskönyvet, mi meg használjuk a hűtőket tovább.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#37) Veriakilis válasza Pat (#27) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

'a másik meg az hogy Rudi is írta, hogy majd ha megérkeznek a Quad-ok, akkor újra lesz forróság..'

Na akkora teljesítményre terveztem a rendszeremet eredetileg,- legalább 130-150 W. :D

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#38) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyon jó teszt
gratula hozzá :R

True Success is Blonde

(#39) Veriakilis válasza frenky8230 (#31) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Lehet hogy formájában koppintás az ASUS, de jobban kihasználják a heatpipe-ok adta lehetőséget:

a jobb hőelosztást.

Ráadásul az ASUS 6 db különálló heatpipeot használ, míg a Zalman csak 3 db-ot.

(#40) moma válasza rudi (#29) üzenetére

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem érdekes lenne egy olyan írás is, ahol azt néznétek meg, hogy milyen procik milyen hűtővel képesek elmenni passzívan vagy nagyon nagyon nagyon minimum légmozgással. Mondjuk talán sokkal körülményesebb lenne összehozni, de szerintem egyre nagyobb az ilyesmire az igény.

we all deserve a bit of luck.

(#41) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Különleges kialakításával nagyon megtetszett ez a Cooler Master Eclipse, kár h nem annyira hatékony, mint a másik favoritom az Asus Silent Knight. Tehát ez lesz a következő kiszemeltem... :DD

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#42) Veriakilis válasza rudi (#33) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Jól látom a képeken, hogy az ASUS Silent Knight-nak vastagabb a talp része, mint a többi hűtőé?

(#43) Oliverda válasza Veriakilis (#35) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miez a miez? Erről a te saját fejlesztésű hűtődről hol lehetne képeket megtekinteni? :D

Hát, hosszas elmélkedés után szerintem én egy japán harcművészt fogok vásárolni. Bár nem túl szép, de annál hatékonyabb. Illetve olyan ventit rakok rá amilyet csak szeretnék. Érdekes hogy kinézetre az ASUS vagy a Zalman sokkal komolyabbnak látszik mint a Ninja, teljesítményben mégis jobb a Scythe valamivel.

[Szerkesztve]

(#44) rudi válasza tlac (#34) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden cooler a saját pasztájával ment.

(#45) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lassan már nagyobb lesz egy cpu hűtő, mint maga a ház :( :( :(
Azt hiszem , ki fog még a gépem bírni pár évet, ekkora batárokra nicns kedvem cserélni.
Nem is érem, miért nem arra mennek a gyártók, hogy oylan procikat csináljanak, ami kevesebbet fogyaszt, hogy ne kelljenek féltégla nagyságú bordák rá.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#46) tlac válasza rudi (#44) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

kösz!

(#47) rudi válasza moma (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát igen. Valami halk konfigurácók vol. 2 cikk is jó lenne, amjd kitalálunk valamit.

(#48) rudi válasza Veriakilis (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, egy picivel vastagabb, de 1 mm-nél nem sokkal többel.

(#49) moma válasza tildy (#45) üzenetére

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

''Lassan már nagyobb lesz egy cpu hűtő, mint maga a ház''

Vagy, mint Veriakilis írja # 35-ben, maga a ház lesz a hűtő. Szerintem egyébként zseniális ötlet :C

we all deserve a bit of luck.

(#50) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Engem az érdekelne, hogy átlagos szellőzésű házban (1 8 centis venti szellőztet hátul, meg a táp 12 centise szivje el a levegőt elmenne-e egy ninja-val passzivan a procim. Alapfeszen hajtom, 2400 mhz-n.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.