Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) --Disztroj--

--Disztroj--
(senior tag)

hm...Eye-one kalibrálóval advance módban a kontraszt belövését kezdtem el, de lassan egy órája pöcsöl vele, normális ez? :(((

Monitor kalibrálást vállalok baráti áron, profi eszközzel!

(#252) *Ropi* válasza --Disztroj-- (#251) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Semmiképpen. A saját programjával, vagy valami mással?

A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu

(#253) --Disztroj-- válasza *Ropi* (#252) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

Kicsit noob voltam mert a mérce alapján kellett volna manuálisan állítanom a contrastot, én meg azt hittem automata lesz :B

Viszont azért gondoltam, hogy automatikus, mert a mérce 1 óra leforgása alatt 7 egységnyit lépett a 0ás érték felé... szal legalább kiderült, hogy a progi sem túl jó (sajátja amúgy)

színhőmérsékletet elég necces volt összehozni, végül nagyjából meglett, bár nem tökéletesen
A progi 100as green és 50es red,blue értéket kért kalibráláshoz kezdésnek (ezt nem értem miért volt szükséges) és onnan hoztam össze őket.

(#254) *Ropi* válasza --Disztroj-- (#253) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Nem a progi rossz, hanem a monitorod ennyire instabil. :U Vagy ha közvetlen bekapcsolás után kezdted el állítgani, akkor azért: legalább fél-egy órát menjen a cucc, mielőtt nekifogsz a kalibrálásnak, mert addigra állnak be a stabil üzemi értékek.

Kétszerannyi zöld azért kell, mert az emberi szem karakterisztikája is ilyen: a zöldre kétszer érzékenyebb.

(#255) --Disztroj-- válasza *Ropi* (#254) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

Sokszor átvolvastam a kalibrálós cikket, szal nem hidegen kezdtem neki, 3-4 órája ment már a monitor
Előfordult 2x is hogy kifagyott a progi rgb beállításnál, így én fenntartom azt hogy valami nem stimmel vele.... monitor nem tudom létezik e hogy képes 100ról 50es kontrasztra "lemenni", mert a kezdeti és az egy órával késöbbi érték difije kb. ennyi lehetett... ha a monitor lenne a ludas és ez az érték így ugrál, akkor alapvetően semmi értelme kontrasztot állítani.

Amúgy kereken 100 on van a kontraszt, a progi ezt ítélte meg jónak.

(#256) KTTech válasza --Disztroj-- (#255) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A gyári programmal semmi gond nincs, megnyugtathatlak, nálam még egyszer se fagyott, és elég pontos is...

A basICColor az pontosabb program, de nem túl nagy a kettő közt az eltérés.

A monitorok meg simán mászkálnak... ha pontos monitort akarsz, nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni (Eizo CG széria teteje már nem mászkál olyan sokat, ahol egy csomó szenzor állítgatja a fényerőt, többek közt, hogy stabil és egyforma legyen a teljes felületen).

[ Szerkesztve ]

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#257) --Disztroj-- válasza KTTech (#256) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

Lehet akkor az a verzió bajos amit leszedtem (ver.3.6.2), mert a régi helyett frisset akartam win7 64 bit miatt...telepítésnél is voltak furcsaságok...fene se tudja

Azt még el tudtam képzelni, hogy mondjuk naponta/hetente elmásznak picit a dolgok, de hogy egy órán belül ilyen lépcsőzetesen az nekem teljesen új... emiatt érthető miért ajánlott viszonylag rövid időközönként az újrakalibrálás.

[ Szerkesztve ]

(#258) i are robot válasza --Disztroj-- (#257) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Pedig az írottak alapján jónak kell lennie Win7-en is. Úgyhogy kérdés hogy mitől lehet.

Arra mondjuk alapből számíthatsz, hogy az első pár hónapban nagyon durván el tudnak mászni a dolgok, szóval ha fontos munkát végzel rajta, szerintem legalább havonta lődd újra a cuccot. Igaz hogy egy olyan monitoron, mint amit most árulsz, de megesett az, hogy ősszel bekalibráltam a képességeihez mérten faszán, és most januárra úgy elmászott a fényerő, meg az RGB is, hogy "öröm" volt nézni. Lehet hogy egy idő után nagyjából beáll, de új monitoroknál gyaníthatóan ez általános jelenség. Mindazonáltal ez még nem magyarázat arra amit mondasz.

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#259) *Ropi* válasza i are robot (#258) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Kinyitod az ablakot a szobában, hirtelen lehűl tőle a levegő, már elmászik...Bár mondjuk monitora válogatja, az én Eizóm csak minimálisan tér el, kéthetente nézem.

(#260) --Disztroj-- válasza i are robot (#258) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

A szóban forgó monitor egy DELL U2410 H-ips panellal, meg fejlett elektronikával, szal nekem ezért furcsa ez a bizonytalan kontraszt. (bár ok hogy nem egy eizo, de akkoris)
Samsungot már eladtam.
TN panelokon megérteném ezeket a difiket, de ilyen komolyabb cuccon furcsa volt.

A hétvégén még nálam lesz a kalibráló és valszeg nekimegyek mégegyszer a dolognak, bár a kép rendben van.

A kérdésem az lenne hogy Advance módban mikor nekikezdek az értékeknek hogy kell állniuk? Mert brightness pl. nekem 0 volt kontraszt állításánál...erre a cikk sajnos nem tér ki pedig kontraszt állításnál biztos nem mind1 milyen a fényerő.

Nekem a deafult amúgy ilyen:

Brightness:50
Contr.:50
RGB: 100

Amúgy a kütyü nem a 2es mint a cikkben, hanem sima i1Display

[ Szerkesztve ]

(#261) *Ropi* válasza --Disztroj-- (#260) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Kalibabrálás előtt állítsd vissza a monitort a gyári alapértékekre!

(#262) Nyugdíjas válasza --Disztroj-- (#260) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mi a kontrasztot a gyári alapértéken szoktuk hagyni, mert az a nativja általában a kijelzőknek. Én nem piszkálnám...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#263) KTTech válasza --Disztroj-- (#257) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A 3.6.2 nálam tökéletes...

(#264) Tel Elek

Tel Elek
(PH! addikt)

Üdv!
Nekem az lenne a problémám, hogy teljse képernyős alkalmazásoknál, főként játékoknál miért áll vissza alaphelyzetbe a monitor?
Egyébként egy spyder2expressel van kalibrálgatva, mál 1 éve.
Akkor is ez a jelenség, ha elindítom a CCC-t.
Valakinek van ötlete? :R

(#265) KTTech válasza Tel Elek (#264) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ez normális.. a 3D-re nem vonatkoznak a kalibrálási beállítások. Amikor kilépsz egy ilyen alkalmazásból, csak indítsd újra a loadert.

Vagy használj egy ilyen segédprogramot, ami bebetonozza a profilt: Monitor Calibration Wizard

(#266) Tel Elek válasza KTTech (#265) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Nekem pont az kéne, hogy 3d alatt is a kalibrált profillal működjön.
Ezzel a progival meg lehet ezt oldani? :R

(#267) KTTech válasza Tel Elek (#266) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igen, ezzel meg lehet.

(#268) werszomjas

werszomjas
(őstag)

Sziasztok.

Vettem egy 24" benq-t.

Sztem szép a képe, de szeretném kalibráltatni, hogy 100%os legyen :)

Mennyi az az összeg, ami még elfogadható egy kalibrálásért?

Tehát nem ilyen kütyüt meg programot akarok venni, hanem vannak emberek, akik ilyet csinálnak.

Hol mozog ezeknek a barátságos ára? :) :R

Ja és ha egyszer bekalibráltatom, akkor utána örökre jó lesz?? Hogyha nem állítgatom el? :R

[ Szerkesztve ]

Elado dolgaim, nem csak hardver: Hazimozi, HI-FI, Hangfalak, Laptop, Ajándékok, AutoHifi, stb nézd meg: http://href.hu/x/794y

(#269) i are robot válasza werszomjas (#268) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Rossz helyre nyomtam, privátban akartam, bocsi. :B

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#270) KTTech válasza werszomjas (#268) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

4-5E az elfogadható ár, ami megfelelő minőséget ad kalibrálóként az az i1Display2, kintről olyan 45-50E-ért már meg lehet venni. A monitorokat nem árt min. fél évente újrakalibrálni, ha nem olyan munkát végez rajta az ember, amihez elengedhetetlen a pontos szín (pl. fotófeldolgozás).

(#271) werszomjas

werszomjas
(őstag)

köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek :R

Elado dolgaim, nem csak hardver: Hazimozi, HI-FI, Hangfalak, Laptop, Ajándékok, AutoHifi, stb nézd meg: http://href.hu/x/794y

(#272) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy monitor kalibrálóba, mert munkahelyen is fontos lenne, illetve itthon is, mivel grafikai munkát végzek így fontos hogy amit a monitoron látok az közel álljon a valósághoz (bár a nyomdászok, nem mindig gondolják ugyanígy a dolgot :U ) szóval eye one displayre fáj a fogam, nézegettem hogy itthon kb duplája az ára mint amennyiért külföldön be lehet szerezni :F van ebből egy LT verzió is ami aztán a vágyaim netovábbja lenne mert olcsósított, bár itthon nem láttam sehol, szóval aki tud segíteni hogy hol lehet normális árban beszerezni az kérem írja meg :)

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#273) *Ropi* válasza Sandormaster (#272) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Íbéjen. ;)

(#274) Palika71

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
esetleg nem tudtok olyan oldalt, ahonnan le lehetne tölteni kalibrált notebook kijelző profilt?
Itt a Ph-n a tesztekben mindig nézem, hogy mekkora az eltérés a valós, és a gyári kép között.
Aztán most látom az iMac teszteben, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. :Y
Konkrétan egy Dell XPS 1340-em van, LED-es kijelzővel.
:R

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#275) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Üdv!
Próbált már valaki LCD TV-t kalibrálni?Megpróbáltam de nem ment :F (pc-re kötve HDMI-vel)
Lehet egyáltalán?

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#276) KTTech válasza Palika71 (#274) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Célszerű kalibráltatni, a letöltött profilok erős szórást adnak.

(#277) KTTech válasza mickemoto (#275) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Panasonic IPS-Alpha paneles tv-t kalibráltam már gond nélkül.

(#278) mickemoto válasza KTTech (#277) üzenetére

mickemoto
(fanatikus tag)

Én egy Samsung LE32B650T2W -t próbáltam, a fényerősség és kontraszt még ment is, de a színeket nem bírtam beállítani sehogyan sem. :F

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#279) i are robot válasza mickemoto (#278) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Mit értesz a színek beállítása alatt? Nem lehet rajta RGB-t állítani, vagy nem kalibrálja be rendesen a szoftver?

(#280) mickemoto válasza i are robot (#279) üzenetére

mickemoto
(fanatikus tag)

RGB-t lehet állítani, de nem bírom egyensúlyba hozni a színeket.Ha az egyik színt egy rublikával elállítom, a másik kettőt teljesen elállítja.Szóval össze vissza ugrálnak az értékek a skálán.

(#281) i are robot válasza mickemoto (#280) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Nem kizárt hogy valamelyik szín a szélső értékén van, még akkor is ha számszerűleg nem, és ilyenkor tudnak furcsa dolgokat produkálni. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy mindhárom színt egységesen 10 értékkel lejjebb/feljebb veszem, és onnan kezdem újra a próbálkozást. Aztán emiatt valószínűleg a fényerőn is változtatni kell majd, ami meg megint befolyásolja a színhőmérsékletet, de ez egy ilyen játék. :DDD

(#282) --Disztroj-- válasza mickemoto (#280) üzenetére

--Disztroj--
(senior tag)

nem tudom milyen eszközt és szoftvert használsz, de eye1display nél nekem spec úgy ment nagyjából ahogy i are robot is mondja, szóval egyenletesen emeld a kék és pirosat, zöld meg csak picit csökkentsd, (kb 80%) , közben légy türelmes, mert egy egység is óriási lépés lehet a mérőn, szal minden állítás után várj míg nagyjából beáll ~5mp és aztán folytasd, míg középre ér minden.

Türelemjáték de nem vész :)

(#283) weiss

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Helló! Megtenné valaki, hogy egy monitort leellenőriz DVI-n, utána áttesz DSUB-ra és megint? Kíváncsi vagyok, mennyi az eltérés. THX!

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#284) *Ropi* válasza weiss (#283) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Pont annyi, amennyi a monitor és a vga kártya digiális-analóg konverterei közt van. :)

(#285) BLOODSHOT

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

van nálam most egy Spyder 2 Pro kalibráló. Az iMac 24-emet szeretném bekalibrálni. Egész tegnap este ezzel szívtam konkrétan, de sehogy sem jó. A gyári beállítás még mindig jobb.

Az elején ilyen magentás rétegett tett rá aztán zöldest. Persze tök sötétben csináltam az egészet.
Sokan írták h túl fényes az iMac kijelzője és igy nehéz bekalibrálni. Leszedtem minimumra + shade nevű appal még jobban lehúztam. Igy meg olyan színeket csinált hogy jézus.

Valakinek ötlet? :R

iMac 27" i7 • 5D Mark II • 24-70 f/2.8L • 70-200 f/2.8L IS II http://www.flickr.com/photos/balintalovits

(#286) *Ropi* válasza BLOODSHOT (#285) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Keresd meg a neten a BasICColor Display 4.1.17 "tuningolt" programot és azt használd a Spyder hardverével. Sokkal pontosabb.

(#287) i are robot válasza BLOODSHOT (#285) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Van rákötve másik monitor? Milyen verziószámú OS van rajta? ICC4-est vagy 2-est csinál a szoftver?

[ Szerkesztve ]

(#288) *Ropi* válasza i are robot (#287) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Már megoldották, kisült, hogy rossz a hardver. :U

(#289) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Tudja valaki tapasztalatból hogy CRT monitoroknál is csökkenhet a fogyasztás kalibrálással?

(#290) *Ropi* válasza mickemoto (#289) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Akkor, ha az alap fényereje feljebb volt, mint a kalibrált érték, de erre elég kevés az esély. Max. vadiúj monitornál, mert a használat során fokozatosan csökken a fényereje, ahogy a képcsövön lévő foszfor kihal belőle.

(#291) old_artist válasza mickemoto (#289) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen! :K - bár ez attól függ, hogy milyen "koros" a monitor, mennyi erő van még benne!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#292) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Értem, köszi a válaszokat.
Gondolkoztam hogy veszek egy 19"-21" crt-t(4-5e-ért már lehet venni), kizárólag játékra és ha esetleg bekalibrálom akkor még a fogyasztáson is tudnék faragni.Sajnos nemhogy újat de még keveset használt CRT-t sem igen kapok :(

(#293) KTTech válasza mickemoto (#292) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ezeknél néha már az is szép teljesítmény, ha a 80cd/m2 fényerő meg van... különösen a Samsungokkal vannak rossz tapasztalataim öregedés terén. Mondjuk ami nekem van (vésztartalék 17"-os) az elég jól bírja, igaz nem sokat volt használva. Szóval meg kell nézni, mit tud, csodákra nem kell számítani. Meg ennél a méretnél 80W alatti fogyasztásra se nagyon :)

(#294) old_artist válasza mickemoto (#292) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy csak igen kiváló és még "szinte alig használt" CRT-ken lehet elérni bizonyos fogyasztáscsökkenést, de itt nagyban befolyásolja a tényezőt, hogy milyen elektronikával szerelt, és mennyire megbízható még az "elektronágyúja", de 10-20%-ot el lehet érni vele, kölönösen, ha a fényerőt megfelelően tudod még szabályozni!

Nekem is van egy IBM G78-as 17"-osom, ami szinte új, és csak tesztelésre használom, de a fényereje még csak 71%-os van, 80cd/m2 kalibrálással, eléggé jól bírja még! :))
Tulajdonképpen csak kalibrálás alkalmával derül fény arra, hogy még mennyi erő lakozik benne! :K
Gyárilag 70W van írva, de egyszer lemértem, hogy kalibrálva ~51W jött ki!

Ki kell fogni egy jó CRT-t, az az igazság!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#295) weiss válasza weiss (#283) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Senkinek sincs kedve méricskélni? :U

(#296) KTTech válasza weiss (#295) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Nincs értelme méricskélni. Ugyanis ott van egy D/A majd egy A/D átalakítás, az első teljes egészében videokártya függő, a második meg teljes egészében monitor függő. Bármelyik változik a rendszerben, rögtön változik az eredmény is (még a drivercserék is kimutatható - bár nem túl nagy - eltérést eredményeznek, DVI-n is).

(#297) weiss válasza KTTech (#296) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én ezzel mind tisztában vagyok, de azért érdekelne nagyságrend szerint is. Na mindegy. Azért ez a DVI-s mese érdekes. Ha valaminek a színe FFFFFF, akkor miért küldene ki mást a kártya? :F

(#298) *Ropi* válasza weiss (#297) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Mert minden konverternek van egy kis pontatlansága, az analóg részükön meg főleg.

(#299) KTTech válasza weiss (#297) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ahhoz, hogy valaminek FFFFFFF legyen a színe, először a LUT-on kell átmennie, ahol mindenféle szoftveres varázslás megtörténik, és ezt befolyásolják a driverek. Sőt, enélkül nem is működnének a kalibrálók...

(#300) weiss válasza *Ropi* (#298) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ropi: Digitális kapcsolat, minden alapbeállításon. Hol van itt a konvertálás?

Kttech: Akkor mégis mit küld ki a grafkártya DVI-n, ha alapbeállításon van és fehéret akarok? Semmilyen kalibrálás, csak alap.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.