Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Ezeknek az áraknak a figyelembe vételével induljunk majd el új számítógépet venni, és komolyan gondoljuk meg, hogy érdemes-e 10-20 000 forintot spórolni egy operációs rendszer nélküli konfiguráción.

Ez akkor hogyan is jöt ki a fentiekből... ?F

ps. FreeDOS, hihihihi

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#2) Legolas válasza anaqer (#1) üzenetére

Legolas
(senior tag)

Tudod!? Csomagban olcsóbb :)
Általában egy oprendszer nélküli gép nem olcsóbb annyival az oprendszeres gépnél, mint amennyibe az oprendszer valójában kerül.

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#3) adam182

adam182
(lelkes újonc)

a Freedata FD1502 véletlenül nem 65K szinű..kicsit sokallom a 260K-t

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#4) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A bemutató, és a táblázat alapján a legértelmesebbnek a Windows Vista Home Premium verzió tűnik. Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha most 32bites verziók veszek, akkor az 1-2 éven belül elavul, illetve akkor mi értelme van a 64bites prociknak. Ha viszont 64bites oprendszert veszek, az mennyire lesz kompatibilis a 32 bites szoftverekkel, játékokkal? Driverekből ha jól tudom, már egyre több 64 bites készül, azokkal talán nem lesz gond :U

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#5) fabika

fabika
(tag)

Sz.r ez a Vista, nem futnak rajta még a többi microsoftos progik se. Kénytelenek leszünk mindenből újat venni. Aki nem játszik az töltsön le egy linuxot és kész.

Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

(#6) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

nehezen indul a vista, de hamarosan befog
ha valaki meg akarja venni ;] , sztem a dobozosat erdemes, bar az ara eleg necces

teteszenek ezek az asus monitorok

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#7) Lortech válasza fabika (#5) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Aki nem játszik az töltsön le egy linuxot és kész.
Igenis!

Amúgy milyen MS szoftvert kell megvenni miatta? A hozzászólásod értékesebb lenne mások számára, ha említenél konkrétumokat is.

(#8) detri

detri
(senior tag)

Már megint csak TN monitorok... Nincs már új MVA/PVA paneles monitor?

(#9) Gomezz

Gomezz
(senior tag)

És akkor csodálkoznak, hogy miért nem veszik a hivatalos szoftvereket:(
Még a home verzió is 90e Ft:(

(#10) Akheron válasza klepto (#4) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Később elvileg lehet vásárolni hozzá frissítést, amivel másik kiadásra válthatsz. :) Igaz, fogalmam sincs, hogy mennyire kedvező áron...

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#11) Male válasza Lortech (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem próbáltam, de állítólag gond van a Visual Studioval és az Office-szal is...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) Gomezz válasza Male (#11) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Meg még egy pár dologgal.
De ennyi pénzért mit vársz.:)
Vehetsz hozzá upgrade csomagot 60e Ft-ért és akkor már majdnem használható is lesz.
És 2-3év múlva lesz, jó vga driver is, meg 1-2játék ami fut rajta:(

(#13) Lortech válasza Male (#11) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Visual Studio-hoz van Vista-s service pack, nekem enélkül sem volt gondom vele. Az új jogosultságrendszer miatt lehetnek gondok pl a telepítéssel és a alacsony szintű műveletekkel, de általában megoldhatóak. Office 2003 is megy vele, előbbieket nem próbáltam.
Gomezz: igen meg még egy ''pár'' dologgal..

(#14) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már vártam hogy megjelenjen a 64 bites magyar Vista. Gyűjtögettem rá a pénz magot, ugyan hobbi célra, de kell a 64 bit. De most valaki felmoshatna... engem a padlóról... hát most majdnem hangosan káromkodtam... Újra meg kell vizsgálnom a FreeBSD illetve a Linux nyújtotta lehetőségeket...

(#15) Gomezz válasza akosf (#14) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Csak nem drága:F

(#16) Sepiroth

Sepiroth
(lelkes újonc)

Kipróbáltam a vista ultimát nagyon sok progi ne ment rendesen néha nagyon vicces hibák is előjöttek pl firefox ablaka elkezd remegni pár másodperc után :D
Ezt az újfajta betű elmosási effektet vagy mit valahogy nagyon elcseszték a tft men ugy nész ki mint ha egy nagyon kicsit hibásan lenne beálítva a fókusz
az alap felülettel érezhetően nagyobb a gépigény :(, az aero nálam nem mükidik ablakok egymás mögöt elfordítva térben stb ahhoz dx 10 kártya kell ?
a betöldési ideje jó pár másodpercel lassabb mint a xp nél vírus írtó progival együtt
ugyanazokat a hülye kis hibákat megtaláltam mint az xp nél is
pl: kikapcsolom a nyelvi eszkösztárat a tálcán de mégis ottmarad újraindítás után vagy el se tűnik csak ha kitörlöm az angol bill belőle a magyar mellett
szóval végig olyan érzésem volt mintha egy tuningolt és belasított xp ét használnák , annyi különbséggel hogy néhány menü pontot máshova raktak
szerintem tanácsosabb 1-2 évet várni vele amíg nem for ki annyíra mint mostanra az xp és a hozzá készített programok vagy ameddig nem írja ki egy munkára használt progi pl:
photoshop cs4, hogy INSTALL VISTA ONLY

[Szerkesztve]

a kedvenc toplistám http://toplista.megaoldal.hu

(#17) TeeJay válasza Sepiroth (#16) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

én inkább az XP SP3-at várom mert azzal még el lehetne jóideig lavírozni :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#18) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Én nem értem, hogy miért kellene sürgetni a váltást? Mi az amire nem elég jelenleg az xp? :F

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#19) klepto válasza Akheron (#10) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Képzelem mennyit kérhet érte a Microsoft, ha 32 bitről 64bitre szeretnél váltani. Azon sem lepődnék meg, ha ehhez új oprendszert kéne vásárolni. Ezért nem akarok alapból 32 bites rendszert venni.
Remélem, jönnek tapasztaltak és elmesélik, hogy a 32 bites játékok futnak-e a 64 bites oprendszeren :F :U

(#20) klepto válasza Ijk (#18) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk, mert megunta valaki a régi dizájnt :B

(#21) Ijk válasza klepto (#20) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Annak ott a windowsblinds. Nem értem miért érné meg napokig kínlódni egy még kevés kompatibilitással bíró oprendszerrel, azért hogy szeb legyen a kezelőfelület.
Szerintem az nem jó ha egy használati eszköz felülkerekedik rajtunk. A windows azért van hogy szolgáljon bennünket, és nem fordítva. Én nem szidom a Vistát, bizonyára jól használható rendszer lesz, majd 1 év múlva.
Ha kijön valmami új, mindenki ráveti magát, nemtudom, hogy ez a marketing eredménye, vagy csak a kíváncsiság.
Egyébként mobiltelefonoknál figyeltem meg mostanában, hogy divatcikké váltak. Sokan már évente cserélgetik, és nem azért, mert az előző elromlott, hanem inkább mert ''kiment a divatból.''

[Szerkesztve]

(#22) MichaelSD válasza Sepiroth (#16) üzenetére

MichaelSD
(őstag)

firefox ablaka elkezd remegni pár másodperc után
ez feeature.... :D

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#23) klepto válasza Ijk (#21) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a windowsblinds sem két fillér, és nem is tudom, hogy létezik-e belőle magyar verziós XP-hez való változat. Azért a Vista-ban sok jó ötlet van, csak az más kérdés, hogy ezeknek a megvalósítása az eddigi tapasztalatok szerint hagy némikívánni valót maga után :((

(#24) fLeSs válasza Ijk (#21) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

gyébként mobiltelefonoknál figyeltem meg mostanában, hogy divatcikké váltak.

ez már pár évvel ezelőtt is így volt. :D

(#25) atuci

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

A Dell gépeket ki árulja?

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#26) Ijk válasza fLeSs (#24) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Manapság a kütyüipar fénykorát éli. Magam is már vagy 2x cseréltem volna 3 év alatt telefont, de végül sosem voltam hajlandó pénzt áldozni rá.
De nem is csodálom, hogy behülyítik a fogyasztókat, mert már a csapból is ez folyik... Reklámokon, plakátokon, sőt még esküszöm hogy a filmekben is reklámozzák, amikor valamelyik sztár előkapja a hiperszuper kamerás vadiúj szétcsúsztatható Nokiáját.

(#27) atuci válasza atuci (#25) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Megvan, a HRP :)

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#28) Lortech válasza Ijk (#21) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Írtam egy hosszú hsz-t, de kitöröltem. Lényege az volt, hogy három rendszert használok jelenleg (Ubuntu, XP, Vista) egy notin (1.3 cerka m, 768MB ram, intel integrált vga), és a Vistával volt a legkevesebb teendőm, testreszabnivalóm és telepítgetnivalóm telepítés után. A Vista bootol a leglassabban, Xp a leggyorsabban, középen az Ubuntu. Cserébe betöltés után megfordul a sebesség sorrend, a Vistát érzem pörgősebbnek, valamint gyorsabban feláll a hibernációból, ami nekem notinál többet számít mint a boot.
Windowsblinds? Az meg mi? Nekem ''nem éri meg napokig ilyenekkel kínlódni'' ( :) ), Vista alapból jó azt' nem kell hülyülnüm ezzel se.

Szerintem az nem jó ha egy használati eszköz felülkerekedik rajtunk. A windows azért van hogy szolgáljon bennünket, és nem fordítva.

Ezt én is így gondolom, az oprendszer nem önmagáért van, hanem hogy a kívánt alkalmazásokat futtassa. Manapság viszont egyre több időt tölt el a user azzal, hogy adatait kezelje, rendszerezze, valamint az oprendszer beépített szolgáltatásait használja. És nem mindegy, hogy ezt milyen hatékonysággal tudja megtenni. Ebben nálam a Vista vezet.

[Szerkesztve]

(#29) róland válasza bagyulajuve (#6) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem érdemes dobozost venni, főleg, ha tényleg 5 év lesz a teljes termékciklusa a Vista-nak.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#30) tuskooo válasza Sepiroth (#16) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Nem tudom, milyen progikra gondolsz, de sztem egy átlagfelhasználónak nem sok kompatibilitási gondja akad, nekem is alig van pár. A cleartype eddig is megvolt, ha nem tetszik, most is kikapcsolható. Az apró megmaradt hülyeségek viszont tényleg elég idegesítőek.

(#31) Male válasza Ijk (#26) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, a filmekben is... pár napja láttam a ''Kígyók a fedélzeten''-t (azthittem valami hajós némileg ijesztgetős film... de nem az volt :( ), abban egy teljes jelenetet kapott az, hogy a csaj előszedte a szuper telefonját, amivel le tudta fotózni a kígyókat, és e-mailben elküldeni a kígyószakértőnek, így végül megmenekültek sokan... szóval komoly gyakorlati példát mutattak a hasznosságára :DDD
(ja, Playstation reklám is volt benne :D )

Szerintem a Mátrix volt az első film, amiben elég hangsúlyos mobiltelefon reklám volt...

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#32) hardzsi2 válasza róland (#29) üzenetére

hardzsi2
(tag)

Ezt miből gondolod? Az XP-t 2001. októberében adták ki és 2009. áprilisig lesz támogatva (extended support 2014-ig) [link], [link]
Ez minimum 8 (vagy mégtöbb) év támogatás.
Bár olvasni arról, hogy a Vista utódját is javában reszelik, és hogy nem is az újraírt Longhorn kernelen alapul (ergo:sok részletében csak egy tuningolt XP), de szerintem 5 év támogatásnál ezek figyelembe vételével is többet fog megélni. Persze jól használható szvsz. majd az SP1 kiadása után lesz.

I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009

(#33) rétisün válasza hardzsi2 (#32) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pl. ebből (is) gondolja: [link]

bazinga!

(#34) Deathmatch

Deathmatch
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szűkségem!

Felraktam a Vista RC1-et, alaplapi drivert (Abit NF7) szépen felrakta, de a videokártyámat (9600XT) nem ismeri fel még illesztő programmal sem, pedig írták az ati oldalán hogy kompatibilis erre a kártyára. Mielőtt felraktam volna a chipset drivert ment rendesen úgy hogy a Vista felismerte.

Ez most annak tudható be hogy az RC1 csak próbaverzió vagy ilyesmi esetleg lesz a véglegesben is ha felteszem?

Előre is köszönöm a válasz(oka)t

U.I.: Az RC1-ből ítélve nem rossza Vista, sőt! Nálam gyorsabban boot-olt mint az XP!
Meg azt hallottam hogy DX10-et nem adnak ki XP-re, erről ki hallott és mit?
(sorry, ha nem ide illő a hozzászólásom)

Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!

(#35) róland válasza rétisün (#33) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, arra a cikkre gondoltam, miközben írtam a hozzászólást.

Köszönöm a linket!

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#36) róland válasza Deathmatch (#34) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Válaszok az alábbi [link]-en.

[Szerkesztve]

(#37) Deathmatch válasza róland (#36) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Hát itt nem tudom hol van neked válasz a kérdésemre, de azért köszi :F

Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!

(#38) gorlin válasza róland (#35) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Bár a döntés sokakat meglepett, a redmondi szoftverfejlesztő cég szóvivője nyilatkozatában azért nyitva hagyott egy kiskaput: ''Ahogy tettük azt a múltban, a Vista esetében is folyamatosan vizsgálni fogjuk a felhasználók visszajelzéseit és a termék felhasználási szintjét, amennyiben szükségessé válik, akár meg is hosszabbíthatjuk a támogatás időtartamát.''

Szinte biztos hogy az utolsó pillanatban meg fogják hosszabbítani,mint ahogy az xp-hez tették.

A dobozos vistával kapcsolatban pedig nagyon fontos,hogy ki milyen gyakran fejleszt gépet.
Ha mondjuk te veszel most egy gépet és nem nyúlsz hozzá 5 évig akkor természetesen az oem a legjobb választás.
De ha mondjuk 1,5- 2 évente cserélsz gépet,illetve alaplapot (ami az informatikában nagyon sok idő)akkor anyagilag kb ugyan ott vagy mint egy dobozosnál azzal a különbséggel hogy a dobozosban benne van a 32-64 bit is .
És azért nem kell látnoknak lenni ahhoz hogy ha a microsoft már csak 64bites oprendszert fog kiadni akkor az éles driver teszt a 64 bites vistán lesz(tehát addigra már minden gyártó fejleszt 64bites drivert)
És a dobozost feltelepítheted még negyedszer,ötödször stb.

Csak hogy mondjak egy példát:
-Veszel most egy felsőkategóriás alaplapot + OEM Vistát.
-Fél év múlva kijönnek az olyan alaplapok amin integrálva van flash memória, a, Vista Ready Boost ki tudja használni.Ez azért fontos mert ha pl internetezel,akkor leállhat a merevlemez és a flash memóriából fog dolgozni.Ha valaki hallott már halk gépet tudja hogy az egyik legfontosabb dolog a merevlemez hangja.
-Aztán még egy fél-egy év és kijönn a DDR3-as rendszer ami megint csak nagy jelentösségű sebesség szempontjából.Megint lehet lapot cserélni.
Tehát 1,5 év alatt +két OEM vista.

Persze az a legjobb ha vár az ember,de az informatikában sajnos nagyon kevés dolog időtálló.
A lényeg : fontos hogy ki mire használja,és hogy hogyan.

[Szerkesztve]

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#39) ftc válasza gorlin (#38) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor éri meg a dobozos,ha 5 év alatt töbször cserél valaki alaplapot amugy nem....

(#40) Csuki

Csuki
(lelkes újonc)

''image alapú telepítés'' mit takar?

Nem mondjátok, hogy ezt is már latba dobják?
szerintem teljesen természetes.

na mind1.

Kíváncsi lennék, hogy a hálózat kezelésen javítottak-e valamit. Mert az förtelmes, mikor egy felmappelt erőforráson perceking szüttyög, amikor az nem elérhető.

[Szerkesztve]

(#41) orbano válasza Csuki (#40) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ha vennéd a fáradtságot és utánaolvasnál a Vistának (volt rá időd, mert elég rég óta híre ment hogy lesz ilyen OS) tudhatnád, hogy a teljes hálózatkezelést újraírták nulláról. ebből akár arra is lehet következtetni, hogy az XP-nél jobb lett (nem nehéz, mert az iszonyat tré)

A vér nem válik VAZZE!™

(#42) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

''és komolyan gondoljuk meg, hogy érdemes-e spórolni egy operációs rendszer nélküli konfiguráción''

Érdemes 32k-t kiadni egy OEM OS-ért, ami már egy alaplap garanciális cseréje után illegalitásba taszít minket? :DDD Jah, és ahogy nézem a nem OEM potom 90 ropi... :))

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#43) gorlin válasza ftc (#39) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Én is ezt mondtam, csak hosszabban fejtettem ki...

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#44) ftc válasza gorlin (#43) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azt lehagytam,hogyha 3x cserél....

tom hogy ezt mondtad csak megerősitettem...

(#45) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha minden igaz, akkor az OEM Vistát nem csak alaplaphoz lehet venni hanem máshoz is. Pl. merevlemez, dvd-író, ... így egy-egy alaplacsere miatt nem kell újat venni belőle! :)

(#46) falsetrue válasza akosf (#45) üzenetére

falsetrue
(kvázi-tag)

alaplaphoz kotik az OEM Vistat is. Ha csereled, meg kell venned megegyszer a vistat.

(#47) róland válasza falsetrue (#46) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Microsoft oldalán érthetően le van írva az OEM liszensz mibenléte. Már többször linkelték, így én nem keresem most meg.

A lényege, hogy a gyártók termékeivel együtt veheted meg ilyen konstrukcióban az OEM terméket. Majd mikor telepíted, akkor az operációs rendszer liszensze az alaplaphoz kapcsolódik. (Abban nem vagyok biztos, hogy egy esetleges alaplap cserénél még egyszer meg kellene vásárolnod, amennyiben más alkatrészeket nem cserélsz.)

(#48) atuci válasza VaniliásRönk (#42) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor vedd meg egy 1.44-es floppy meghajtóval, az csak 1,5k :DDD

mod: off

[Szerkesztve]

(#49) róland válasza atuci (#48) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gond az, hogy bármivel veszed meg, az alaplaphoz köti az OEM liszenszet a MS.

(#50) VaniliásRönk válasza róland (#47) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Sorry, dupla hsz. :)

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.