Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Polacheck

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is MX Revolutiont használok egy ideje, mióta az mx610-em jobb gombja megadta magát. Tizenpárezerért újítottam be itt az aprón valakitől legalább fél éve, és azt kell mondanom, hogy remek döntés volt. A görgő iszonyatosan jól jön hosszú weboldalak (fórum) böngészésénél, és az automata módváltás is kiválóan működik. Az oldalsó görgőt is kihasználom cikkíráskor, a sok alkalmazás közötti váltogatásra tökéletes. Az akksija durva használat mellett cirka egy hetet bír, de mivel a töltőn tárolom így sosem volt még vele problémám.
Játék terén egyedül MMORPG téren tudok nyilatkozni, itt tökéletesen szuperál, pontos és nem akad semennyit.
Két gondom van egyedül vele, amit negatívumként a szemére vetnék:
- Két gombot hiányolok plusszban róla a hangerőszabályozásnak és egyet a némításnak
- A talpai fél év alatt elég szépen elkoptak, lassan újak után kell néznem

less qq more pewpew!

(#2) fasyrt válasza Polacheck (#1) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Nekem is mx610-esem van, és emg nem válnék tőle. Nagyon tetszik benne a hangerőszabályzó és a némító. És abban nincs csilivili görgő, de abban is ferdén van a kéd darabb AA-s elem, ami 1,5-2 hónapot bír.

(#3) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó a teszt, grat hozzá... én is elgondolkodtam egy mx revon.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#4) Polacheck válasza fasyrt (#2) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is így voltam vele, amí] meg nem halt az egyik gombja a garancia lejárta után. Akkor egeret nézegettem, és párezerrel jött ki drágábban a revolution, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom, ha másnem túladok rajta, és veszek megint 610-et. De nem bántam meg, a görgőt mostmár kb semmire nem cserélném le. Azóta gondolkodom, hogy a munkahelyre is kéne egy. :)

less qq more pewpew!

(#5) DeepDish válasza Polacheck (#4) üzenetére

DeepDish
(őstag)

HA jatekra is jolenne mar reg lenne nekem is!! :R

(#6) Tomi84 válasza fasyrt (#2) üzenetére

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

soha ne mondd, hogy soha :DDD

Nekem is MX610-esem volt és továbbra is hibátlanul működik szüleim gépével. Csak egyszer kipróbáltam egy revo MX-et, és 2 nap után beleszerelmesedtem. Ha néha hazamegyek, és beülök a gép elé, baromira hiánylom azt a spéci görgőt. Akárki akármit mond, 1-2 nap alatt úgy hozzá lehet szokni, hogy utánna már nagyon hiányolja az ember.

jah, és nemrég felraktam a vistáta gépre, és az vista aero ''ablakgörgetős'' parancsikonját állítottam be az oldalsó DocumentFlip görgőre. Piszok jól működik. :) :) :Y lényegében így értelmet nyer mindkét funkció/eszköz.

[Szerkesztve]

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#7) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha szabadon tud pörögni, akkor milyen 275-fokról van szó? :F :B

[Szerkesztve]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#8) Kriza

Kriza
(őstag)

Remélem azért nem fognak kihalni a vezetékes egerek sem... :(

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#9) Korcsii válasza REDeath (#7) üzenetére

Korcsii
(őstag)

no azt én se értettem... úgy az egész mondatot ahogy van...
egyébként már én is gondoltam hogy lesz egérváltás... talán még egy kicsit várok az ára miatt...
addigis kiszedtem azt az alkatrészt, amitől mindig megáll a görgő... mostmár 1-2 másodpercet ez is pörög :)

szerk: vezetékes egerek meg egy darabig még biztos hódítanak a hc gémereknél :)

[Szerkesztve]

(#10) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

uhh de jól néznek ki :R
ha következőleg egeret veszek tuti az MX lesz az
amúgy az lenne a kérdésem hogy látom beépített akksija van
ez vajon hány feltöltést bírna ki majd? mert ha valaki napi 8-10órát használja és hetente kell tölteni akkor nem lenne jó ha 4-5év múlva már nembírná az akksi benne (legalábbis ilyen egeret nem 1-2évre venne senki gondolom)

a másik 2 egeret meg jólett volna kipróbálni mondjuk egy 2500-2700mAh-ás NiMH akksival is hogy azzal mennyit bír :B
azért én inkább akksival használnám azokat is mert csak jobban bírja meg utána fel lehet tölteni és mehet előről a dolog.

még annyi kérdésem lenne hogy a lézeres cucc alá kell egérpad vagy elég egy sima asztallap is? :B

amúgy príma cucc notimhoz tuti veszek majd egy VX-et mert nagyon bejövős
ja még 1 kérdés
a hozzá adott progi nélkül működnek rajta a tekerőgombok meg az oldalsó gombok?
csak mert akkor nem kell minden gépre felnyomni a progit hanem elég csak bedugni az USB adóvevőt és csókolom :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#11) mizol

mizol
(tag)

Nekem van egy problémám Vista alatt a SetPoint-tal:
fejlesztő eszközöket és még néhány alkalmazást admin-ként kényszerülök futtatni - ezekben a programokban a SetPoint mintha nem is lenne telepítve, semmilyen funkciója nem működik. Van valakinek ötelete, ezt hogy lehet kiköszöbölni/megoldani?

''Csak a változás állandó.'' /Arthur Schopenhauer/

(#12) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

MX Revolution egy szar. Itt porosodik nálam egy már hónapok óta, egyszerűen használhatatlan bármire. Fogásra a világ legkényelmesebb egere, de amint meg kell mozdítani már jönnek a gondok. Először is a fogása miatt nehéz mozgatni, másrészt az egérnek igen komoly súlya van. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy lötyög benne a görgő mozgatásnál. Ha már a görgőnél tartunk, egyértelműen ez az egér leggyengébb pontja, gyakorlatilag pár hét alatt el tud romlani. Ezalatt azt kell érteni, hogy nem lehet váltani a darabos és a folyamatos görgetés között (csak amikor őnagysága hajlandó), ráadásul van olyan, hogy görgeted a scrollt és egyik pillanatban még darabos a görgetés, aztán hirtelen átvált folyamatosra, fegyverváltásnál elég vicces dolgokat tud produkálni pl.

[Szerkesztve]

(#13) Pocoksari

Pocoksari
(újonc)

Nekem MX revolution egérkém van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve....hozzáteszem nem éri meg az árát...egy olcsóbb egér+1 rekesz sör jobban megéri :D
A görgő nálam szarakodik néha (heti egyszer 5 percre)...de olyankor semmire sem reagál....

(#14) Korcsii válasza Alvin_ti4200 (#12) üzenetére

Korcsii
(őstag)

no igen... az FPS játékoknál van egy kis hátránya...

(#15) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem egy supernoname egerem van, szép piros fényel világít a görgője, az is jó, ha sokat kel görgetni akor ott a görgetősáv, valahogy megér nekem 15 ezret...
a formája is tök jó, az is ilyen tekert-ívelt valami, egyedüli baja hogy a kisujjam elsüllyd joboldalt. ja meg az is hogy egyszer pár éve q3a közben hozzávágtam az asztalhoz erőből, és azóta csak egyfajta egérpadon üzemel, pedig előtte a fefújható cola-s fotelemen is tudtam vele manőverezni :)

ui: fps... az mx revet nemis játékra tervezték....

[Szerkesztve]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#16) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

*lien computers-be 16ezer az MX revolution? :B
hogy adják ők 4ezerrel olcsóbban vajon?

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#17) Alvin_ti4200 válasza TeeJay (#16) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

(#18) Alvin_ti4200 válasza REDeath (#15) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha nem játékra tervezték, akkor mire? MX széria nem a Word-Ready széria.

[Szerkesztve]

(#19) REDeath válasza TeeJay (#16) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

görgő nélkül árulják :DDD

#18 játékban mutatsz nekem egy több száz oldalas dokumentumot?

[Szerkesztve]

(#20) Hun'reeth válasza Alvin_ti4200 (#12) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

:U Ezek szerint nem érdemes az mx1000-es erre cserélni? A baj az, hogy igazából ki kéne próbálni. :F

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#21) Alvin_ti4200 válasza Hun'reeth (#20) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem nem érdemes.

(#22) Alvin_ti4200 válasza REDeath (#19) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem igazán értem a kérdést. Több száz oldalas dokumentumhoz minek wireless lézeres egér 2000 dpivel 16k-ért? Arra elég lenne egy kétezer forintos optikai végtelen görgővel:D

(#23) TeeJay válasza Alvin_ti4200 (#17) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

hát igen itt inkább 15ezer körül van az ár min 20körül :D

(#24) REDeath válasza Alvin_ti4200 (#22) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem CSAK doksikhoz van, nem CSAK játékra, nem CSAK erre nem CSAK arra, hanem úgy általában mindenre... egyszerűen egér benne egy új technológiával.

''Több száz oldalas dokumentumhoz minek wireless lézeres egér 2000 dpivel 16k-ért?''

igazad van nem is kell hozzá , senki se mondta hogy ilyet muszály használni :D
de játékhoz sem kell MicroGear görgő...

(#25) Alvin_ti4200 válasza REDeath (#24) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ebben egyet értünk, hogy game-hez nem kell csodagörgő:)

(#26) Hun'reeth válasza Alvin_ti4200 (#21) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Ha már úgyis csak porosodik nálad igazán odaadhatnád néhány napra kipróbálni. ;) Ha tetszik megveszem. ;) Na?

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#27) Protezis

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Egy sima 2 gombos optikai eger kellene nekem ilyen gorgovel (mondjuk ha a mostani ms wheel mouse-om ilyen lenne.... huhuuuu)

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#28) Alvin_ti4200 válasza Hun'reeth (#26) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

teszttermék, nem adhatom el

(#29) Oliverda válasza Alvin_ti4200 (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

egérnek igen komoly súlya van.

Szerintem pont jó. Ennél könnyebb ne legyen egy egér. Nálam a görgő már fél éve patent módon funkcionál, szerintem vidd vissza és cseréltesd ki.

MX Revolution egy szar.

Ezt meg így kijelenteni...háát... :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#30) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

No végre rágcsáló teszt is. :)
MX610 tulajdonos volnék, gondolkodtam a MX620 váltásra, de valahogy nagyon megszoktam a hangerőszabályzást. Bár revolutiont nem tapiztam, eddig az MX610 volt legkényelmesebb egerem.
Egy logitech setpoint verziónak és egy os típusnak örülnék, itthoni gondom miatt.

#28: bazz, éreztem, hogy valami sántítani fog. ;]

Soirée...

(#31) Alvin_ti4200 válasza Oliverda (#29) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mint mondtam teszttermék, így nem fogom visszavinni, max visszaadni:) A görgő nálam csak az egyik probléma a sok közül, de hogy megnyugtassalak, fél évvel ezelőtt volt egy másik MX Revolution is nálam, ugyanezek a hibák ott is megvoltak.

Amúgy 2 évig MX500-at, azóta (gari miatt) MX510-et használok, tudok mihez viszonyítani;)

[Szerkesztve]

(#32) Oliverda válasza Alvin_ti4200 (#31) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem is volt már jópár egerem. Logitech iFeel MouseMan, MX1000, előtte még valamilyen Microsoft is, stb.. Egy biztos, vezetékes egeret soha többet, illetve az MX Revolution messze a legjobb az össze közül. A görgő pedig tényéleg nagyon hasznos és kényelmes szvsz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#33) TeeJay válasza Oliverda (#32) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

milyen gyakran szoktad tölteni?
1hetet nálad is kibír? :B

(#34) Polacheck válasza Alvin_ti4200 (#31) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet, hogy az életben egyszer iszonyat mázlista vagyok, de nem lötyög a görgője az egeremnek semerre, pedig nem kis kihasználtsággal működik.

less qq more pewpew!

(#35) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

Csak azt árulja el nekem valaki, hogy a Logitech oldalán hol találom eztán a firmware-t?... Setpoint van, firmware nincs.

(#36) Yaye

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

A teljes új görgős kínálat fölvonult? És a VX Nano hol van? Most volt róla ''teszt'' a Zindexen, na annak van kicsi adóvevője: [link]

(#37) Oliverda válasza TeeJay (#33) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam 3-4 nap akkor ha napi bő 12 órát használom. ;]

(#38) Godlike

Godlike
(kvázi-tag)

Üdv!
Nekem VX-em van már majd 2 hónapos de a görgő már most megszorult rajta.
Új korában ha meglöktem még 20mp mulva is forgott most meg jó ha fordul kettőt.
Kicsit csalódtam. :( Most már régóta gondolkodom hogy visszavigyem-e emiatt csak félek hogy hazazavarnak ezzel a gonddal, pedig ha úgy vesszük elromlott. Szerintetek érdemes foglalkozni vele. A reszelős része tökéletes még most is.
Egyébként kényelmes és használható egér.

Godlike

(#39) Alvin_ti4200 válasza Godlike (#38) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez garanciális probléma, nyugodtan vidd vissza.

(#40) Godlike

Godlike
(kvázi-tag)

Na majd nyaralás előtt útbaejtem a vizes boltot. Mire visszaérek csak szereznek másikat. Kb 2 hetet kellett várni erre. :F

Godlike

(#41) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Én az asztali gépemhez MX Revolution-t, a laptophoz VX et használok. Mindkét egér baromi kényelmes. Nálam sem lötyög egyik egér görgője sem!

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#42) Godlike

Godlike
(kvázi-tag)

Az a vicc ha fejre állítom és meglököm a görgőt akkor fut ahogy kell :W

Godlike

(#43) ddekany válasza TeeJay (#10) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

''mert ha valaki napi 8-10órát használja és hetente kell tölteni akkor nem lenne jó ha 4-5év múlva már nembírná az akksi benne''

De kis naiv... ;] Valahogy nem hiszem, hogy a mechanikája túl soknak megérne 4-5 évet...

(#44) lúzer

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

60 Mbájt driver. Ez tényleg durva! :D

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#45) ddekany válasza lúzer (#44) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Hacsak nem raktak bele egy oktató filmeket az egér használatáról, bizonyára azért csinálják ezt (és nem csak ők), hogy komolyabbnak tűnjön a cucc...

(#46) Phantom Lord válasza Alvin_ti4200 (#18) üzenetére

Phantom Lord
(fanatikus tag)

játékra ott a G széria

www.donniedarko.com

(#47) Grillo

Grillo
(tag)

Én azt nem értem, hogy miért kellett leszedni a 620-ról a hangerő gombokat. MX610-et használok, és nagyon jó, hogy azon van. Az ok, hogy az MSN meg az Outlook gomb nem kell, felesleges is, de hangerő miért nem fért el....

(#48) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kellene a VX Revolution-be egy LASER pointer, meg ilyen prezentációs gombok, amik a 8000-es MS egéren vannak, nameg a Nano adaptere, és meg is volna a tökéletes egér notihoz. Na, majd talán jövőre...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#49) Cyrin válasza erdoke (#48) üzenetére

Cyrin
(őstag)

A 8000-es egeret felejts el. Jól megszívtam vele, egy napi használat után visszavittem.

Dizájn, összeszerelés kiváló 10-es, működés 1-es.

[Szerkesztve]

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#50) waverider

waverider
(senior tag)

köszönjük a remek tesztet! :R

Rudi Mester!
azt nem próbáltátok (illetve próbálnátok ki utólag ha lehet estleg), hogy tükröződő illetve üvegfelületen hogyan viselkedik az optika? :R

Keserű aksis tapasztalatok után én jobban örülnék, ha az MX Revo is elemes lenne...

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.