Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Jó lenne belőle PCI-E. De nem kapkodják el ők sem.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#2) MaUser

MaUser
(őstag)

Rudi! Nem tervezitek tesztelni a DTV 2000H-t? Analóg, digitális tuner, fm, stb. és az ára is elég baráti.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#3) rudi válasza MaUser (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De igen! Még nem tudom, pontosan mi lesz a további menetred, de Avermedia külső tunereket már megvizsgáltam, és a hétvégén felmarkolok egy rakás Items cuccot. Végre sikerült nagyobb antennát keríteni a digitális tesztekhez, és megdöbbentően jó eredményeket kaptunk :) valószí}űleg a digitális cuccok egy külön cikkbe kerülnek, majd meglátjuk.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még egy info a cikkhez. A PVR2000-nek van olyan OEM verziója, ami low-profile NYÁK-on van [link]. Azt nem tudom, hol lehetne beszerezni.

(#5) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Jót elszórakoztatok a TV/monitor előtt, végignyomkorásztatok minden gombo? Alapos teszt. Tetszik, hogy a távvezérlő a kártyába kell dugni, nem külön USB-re. :R

Többször van az, hogy ahhoz képest... Ennyire gatya a hazai TV-adók minősége? :F

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#6) Balinov válasza macilaci78 (#5) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

''Ennyire gatya a hazai TV-adók minősége?'' netudd meg... :O :(

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#7) rudi válasza macilaci78 (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha csak a TV jelek sugárzási minősége lenne rossz... Ha bemész egy átlagos elektro vagy TV-s boltba, hogy TV-hez kellene neked antenna hosszabbító, akkor olyan silány koaxot nyomnak majd a kezedbe, hogy azzal már 5 méteren is annyi további zajt szedsz össze, hogy borzalom :( No, de majd a digitál :)

(#8) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A PVR2 kezelőfelületének magyar nyelvre történő fordításával, finomításával kapcsolatban hálával tartozunk ph-s kollégánknak, bzoley-nak [link]

:R

dbius

(#9) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nesze neked ATI T650 PRO ;]
Ilyen szoftverről még csak álmodni sem mernek :W

Different songs for different moods.

(#10) busa

busa
(újonc)

Rudi!
Teszt során mit tapasztaltatok a csatornaváltásoknál? Késett a hang és képváltás
a gomb megnyomása után vagy azonnal ment mint a TV készülékeken?

Kösz!

(#11) Male válasza rudi (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg ASUS MyCinema P7131? Meglehetősen olcsón adják, és mióta nincs sulinetben, azóta van is belőle a boltokban :)
(van digitális+analóg verzióban is)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) Zolaash válasza dbius (#8) üzenetére

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, valóban minden elismerés bzoley fórumtársnak. :R :R :R
Továbbá mondjunk köszönetet bzoley és daa-raa elvtársaknak a tuner kari topicjában ( [link] )nyújtott precíz, gyors, és önzetlen (és persze állandó) segítségnyújtásért!!! :R :R :R
:R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R

[Szerkesztve]

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#13) csudri

csudri
(őstag)

Nagyon jó kis kari az az Expert. Anno azért vettem, mert kifingott a tv-m és 3hét volt, mire megjött hozzá az alkatrész. Nem akartam tv nélkül maradni, úgyhogy besétáltam egy Mistralba (nem kell a fikázás, tudom milyenek) és vettem egy ilyet. Nem csalódtam, de nem volt könnyű beállítani. Német kiosztás szerint kellett keresni, mert a magyaron semmit nem talált meg a PVR, felvételnél csúszott a hang, blablabla...de olcsó volt és szép képet adott. Amiért vettem arra jó volt, én is csak ajánlani tudom mindenkinek!

Vortex World Domination

(#14) rudi válasza busa (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Analgó RF egységnél (rádiós vevőnél) általában szinte semmi késleltetés nincs csatornaváltáskor hangban és képben sem, a Leadtekeknél sem volt.

(#15) rudi válasza Male (#11) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, ez is egy kinézett modell. Főként azért, mert azt a Philips chipes hibrid technikát, ami rajta van, nagyon sok OEM tuneren alkalmazzák az Avermedia GO 007 (vagy mi) és az a GB hibrid tuner, amit korábban teszteltünk meg asszem egy MSI is ugyanilyen.

(#16) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

''...az egyelőre még nem működő rádióvevő gombja mellé került..''

Nálam működik a gomb oda-vissza.

(#17) daa-raa válasza bzoley (#16) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Detto. Viszont érdekes, hogy a WinFast FM-mel milyen sokaknak van problémája.

A PVR2-vel tényleg nem lehet netezni, nem mond időjárást (minek, ott van a teletext) bla-bla. Viszont van XMLTV támogatás. Ennek TV esetén mintha több értelme lenne.

Azért érdekelne egy összehasonlítás a Global-lal. (Azt még nem vettél bzoley? :) )

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#18) rudi válasza bzoley (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam is, de még a régi rádiókeresőt adja be, és utána az előzőleg telepített sima PVR-re vált vissza. Szóval akkor annak a dizánnyát még nem cserélték le?

(#19) daa-raa válasza rudi (#18) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az FM-hez egyáltalán nem nyúltak hozzá az utóbbi időben, nemhogy a dizájnnal foglalkoztak volna. (Egyébként a rádióvételhez nem is kell az antenna, ha a TV alj-ba van koax, akkor arról is leszedi a jelet.)

(#20) bzoley válasza daa-raa (#17) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Még nem cseréltem le a régi kártyát. Nem is igazán néztem utánna, hol lehet kapni, és a régit sem hírdetem még.

Rudi:
A WinFast FM mindkét PVR mellett ugyanaz. És ahogy Daa-raa is mondja, elég problémás verziók születnek belőle mostanában a foltozgatásoknak köszönhetően.

Tetszik az utolsó mondatod, de nem sok derül ki belőle az M.V.P. módról:)

(#21) ronson

ronson
(senior tag)

örültem volna ha egy TV2000XP Global is szerepel a tesztben, mert az analóg karik között most az az újdonság

most szeretnék venni olyat, de nem igazán olvastam még róla értékelhető eredményeket és még érdekeln az összevetése az experttel

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#22) kiddo válasza csudri (#13) üzenetére

kiddo
(újonc)

jut eszembe: a kép-hang csúszás: megszűnik ha PVR2-t használok? merthogy sima PVR, MPEG-2 felvételnél kb. az 50. perc után már nagyon csúnya...sőt, mondhatni, a hajam leteszem, hogy használhatatlan a cucc. Erre legalábbis.
Ja, TV2000 XP Expert-ről van szó.

csak morduljatok rám egy linkkel, ha valaki ezt már valahol megoldotta...

köszönöm

a meaningful absence

(#23) bzoley válasza kiddo (#22) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem valószínű, hogy megszűnik.
Milyen CPU ''dolgozik'' a gépedben?
A legtöbb, amit tehetsz, hogy kisebb felbontásban rögzíted a műsort, vagy lejjeb piszkálod a minőség-csúszkákat. Úgy állítsd, hogy felvétel közben ne nagyon legyen nagyobb a CPU terheltsége 70-80%-nál.

Rudi:
Az én Expertjeimen cx23881-19 található, az általad mutatottal szemben.
Azonkívül eddig úgy tudtam, hogy a -19 a PAL, a -39 pedig az NTSC változat.
Akkor most hogy is van ez? :)

(#24) rudi válasza bzoley (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt a különbség CX23880/1/2/3 között [link] és itt van még pár doksi [link] de ezekben sincs túl sok extra infó. Lényegében nem sokban különböznegy az egyes modellek. PAL, NTSC dologgal kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet.

(#25) Polesz válasza kiddo (#22) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Sima PVR-el felveszek 2-3 órát is folyamatosan. Nálad a hiba.

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#26) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

x64-es windows driver van hozzá? (szóval csak béna voltam és nem találtam meg vagy tényleg nincs?)

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#27) bzoley válasza jerry311 (#26) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Itt találsz egyet:[link]

(#28) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Nekem is a TV2000 XP Expert van.
Régebben nekem is voltak gondjaim a kép és hang elcsúszásával, de maióta erősebb gépem van már nincs ilyen problémám. Erősítse ön is renszere erőforrását még ma! [tisztára TV Shop szöveg :) ]

Kép és hang elcsúszásom még 1200Mhz-s Duron-nal és 512Mb-tal is volt!
Most AthlonXP 2500+ (1833Mhz) és 1Gb DDR400-as memóriavál tökéletes, de 512Mb-tal sem volt bármiféle problémám! :))

Összehasonlítási alapnak közlöm a további gépadataimat:
120+80Gb ATA133 HDD, Ati Radeon 9600 128Mb, SBLive, BioStar M7VIT Grand, 2db LG DVD író, 1.44Mb FDD [tényleg, jó még a kisfloppim? mert már legalább 2 éve nem használtam :)], meg 1 FireWire kártya és persze a WinFast TV2000 XP Expert :R :C :DD

[Szerkesztve]

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#29) Balinov válasza daa-raa (#17) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

daa-raa, ez ''Azért érdekelne egy összehasonlítás a Global-lal.'' engem is fenemód érdekelne,mivel Global-om van. conexant chip ugyanaz rajta,mint Experten,csak a sziliciumtuner Xceive..

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#30) macilaci78 válasza rudi (#7) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Erről tudok: 10 méteren akartam vinni a jelet, 3× is vettem kábelt, mire találtam normálisat, pedig a jel átmegy a videón, aminek erősítenie kéne... Még jó, hogy nincs időm TV-t nézni. :)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#31) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó teszt, én is gondolkodom vmi. hasonló kártya megvételén...
Mondjuk leginkább csak pár érdekesebb műsort szeretnék rögzíteni, ezért érdekelne pár dolog:
Előre be lehet állítani, hogy mikor és melyik csatornáról rögzítsen?
Ha jól vettem észre, akkor a hardveres kártyának szinte mindegy, hogy mit csinálok mellette, vagy azért olyan dolgok ne fussanak, amik 90-100 %-ban terhelik a procit?Meg gondolom az se mindegy, hogy a vinyóhoz hogy fér hozzá, mikor más programok se futnak...
A szoftveres kártyát nézve pedig az érdekelne, hogy egy jobb procival (mondjuk egy e6300-al), a rögzités mellett még mondjuk simán el lehet netezni, zenét hallgatni, és kis proci igényű programokat futtatni?
A felvett anyag kb. milyen képminőségű lesz (ez hülye kérdés, de jobban nem tudom megfogalmazni)?

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#32) Balinov válasza adalbert1 (#31) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szia
''Előre be lehet állítani, ...'',igen,naná
hw-s kártya mellett sokmindent lehet csinálni,ahogy olvastam,bár pl. játszani nem játszanék mellette
sw kártya vs. E6300 : röhögve,sztem jelenlegi leadtek pvr(2)-k, 1magot használnak,így röhögve tudsz mellette sokmást csinálni.
felvétel minősége erősb függ a tv jel minőségtől.kábelezéstől,stb.

(#33) hati válasza adalbert1 (#31) üzenetére

hati
(őstag)

Ha két magos a procid, akkor biztosan nem lesz gondod a szoftveres tunerral sem. Mehet mellette egy másik program is, de azért ne tömöríts videót vagy ne játsz mellette. Netezni simán lehet.

Egy kis összehasonlítás (sw és hw karim is van Leadtekből):
Egy magos P4 3GHz HT, 512 DDR400 dualban. Ezt a konfigot az sw kari a legjobb mpeg2 minőségi beálltás mellett 60-70%-ban terheli meg( a Leadtek PVR2 programmal). Azaz pl. netezni, vagy dc++ lehet futattni mellette. Ugyan ez hw kari esetén a CPU 10-15%-ban terhelt.

A minőség jó, de nagyban függ a bejövő jel minőségétől.

(#34) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Kérdés: nekem még a fekete távirányító van. Ezen a fehér távrángatón több gobot is látok és több funkciót is.
Ezek a plussz funkciók (pl. DVD gomb, << ill. >> tekerés gomb, Menu gomb) müködnek is?
A menü gomb milyen menüt hoz elő?

Ha ezek hasznos jól működö plussz funkciók akkor, kellene egy ilyen! De hol lehet ilyet kapni? :F

Köszike!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#35) hati válasza Balinov (#32) üzenetére

hati
(őstag)

''jelenlegi leadtek pvr(2)-k, 1magot használnak''

Az én HT-s egymagos procimnál a PVR2 egyenletesen terheli a két virtuális magot, így sztem támogatja a többszállúságot (akinek két magos procija van, erősítsen meg). Ha más nem, akkor az mpeg2 encoder biztosan.

[Szerkesztve]

(#36) hati válasza TomiFiu (#34) üzenetére

hati
(őstag)

Igen működnek. :))

(#37) Balinov válasza TomiFiu (#34) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

fehér új távirányító van a Globalomhoz,de még nem próbáltam az újabb gombokat.
sztem külön ritkaqrva nehéz lesz szerezned,

(#38) Balinov válasza hati (#35) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ez csak sejtés volt,single core procim van.

(#39) adalbert1 válasza Balinov (#32) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi a választ és hatinak is!
Akkor úgy tünik elég lesz majd a szoftveres kártya is.
A bejövő jel upc-s kábeltv lenne, de viszont 2 fele lenne osztva, gondolom ez is ront rajta...
Na meg ahogy olvasgattam, Mo.-on nem valami fényes az adások minősége.
Remélem ennek ellenére is lehet vele vmi. nézhető minőséget produkálni vele.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#40) kBagyula

kBagyula
(senior tag)

:R Ez egy olcsó, király kártya. Baromi sokat tud, többek közt be és kikapcsolni is lehet a masinát távcsúzlival akár az ágyból reggel. :R

(#41) kiddo válasza TomiFiu (#28) üzenetére

kiddo
(újonc)

Akkor ez an ''unexplained difference'' kategóriába fog tartozni, mert - ezt tegnap ügyesen nem írtam - csúszás csak PVR-rel volt, UleadVideoStudio 8 capture funkció az tökéletesen ment, csúszás nélkül, csak azon ugye nincsen felvétel időzítés, ott kell ülnöd, hogy nyomjad a gombot.

Nade. Tegnap minden megoldódott: a PVR2-vel minden rendben van és ott figyel az időzítés is, tehát én most má' elvagyok egy darabig.

Köszönet!

Ja, egy 3000+ A64 és Asrock939DualSATA2, 1 GB Kingmax

[Szerkesztve]

a meaningful absence

(#42) TomiFiu válasza kiddo (#41) üzenetére

TomiFiu
(tag)

Hát nemtudom, de nekem Duronnal a WinDVR is lecsszte DVD minőségnél a hang-kép szinkront.
Viszont VCD és SVCD minőségeknél ilyen gond nem volt, így ezért gondoltam, hogy a géperő lehet a gond!
Most én még a régi PVR-t (gyári CD-ről telepítve) használom és semmi bajom vele.

Na mindegy ez van

(#43) kiddo válasza TomiFiu (#42) üzenetére

kiddo
(újonc)

biztosan belejátszik az eszköz - alaplap viszony is, más chipekkel másképp szól, vagy valami hasonló...

a meaningful absence

(#44) piszkosfred

piszkosfred
(újonc)

Egyébként a PVR2 rendesen működik az egyszerűbb Leadtek tunerekkel is (pl. TV 2000 XP RM)?

(#45) td válasza daa-raa (#19) üzenetére

td
(senior tag)

Na az FM az nekem is csinál furcsa dolgokat, pl. Access Violation-nel elszáll indításkor. De 3x-4x újrapróbálva a rendszer-hibaüzenet után ''úgy marad'' a hang - tehát vezérelni sehogy sem lehet a távirányítóval (persze gombja sincs a proginak a tálcán), viszont lehet hallgatni. :) Viszont ez nagyon ritkán fordul elő, eddig mindössze kétszer tapasztaltam.

Más. Ha a TV ''be van dugva'' (tehát a koax kábel, amit írtál), arról tényleg jól megy a vétel? Mert nálam időnként az antennáról eléggé sistereg, de nem volt kedvem kicsomagolni a kábelt rendesen (vagyis úgy dugtam be, ahogy a dobozban volt :D ), és akkor lehet, hogy nem is fogom.

ui: Rudi!
''de korábbi XP Expertünkhöz még fekete egység járt.''

Az enyémhez pl. fehér járt, úgy 2,5 éve :)

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#46) daa-raa válasza td (#45) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Van gomb az FM-hez a tálcán: a Wizard ikonjára kell kattintani jobb gombbal és a WinFast FM-et kell kiválasztani.

Nekem soha semmi problémám nem volt még ezzel a fajta FM vétellel. Annak idején antennaként egy sima sodrott vezetéket használtam. Ami nagyon lényeges volt vele, az a vezeték elhelyezése, iránya.

piszkosfred: A következő kártyákkal nem lett tesztelve a program:

''- WinFast DV2000 (PCI, Analog TV/FM/Video, 1394)
- WinFast TV2000 XP RM (PCI, Analog TV/Video)
- WinFast TV2000 XP Deluxe (PCI, Analog TV/FM/Video)
- WinFast TV2000 XP FM (PCI, Analog TV/FM/Video)''

Ez nem azt jelenti, hogy nem is megy velük. A DTV-t többen is szóra tudták bírni Deluxe-szal. A jelek szerint az RM tesztje rád hárult.

[Szerkesztve]

(#47) td válasza daa-raa (#46) üzenetére

td
(senior tag)

Nem arra a gombra értettem, hanem a sima alkalmazás-gombra, ami az indított progikhoz tartozik. Szóval előfordult, hogy az nem volt, a rádió mégis ment. Kijelentkeztem, és ott is, a logon screenen! Csak reboottal tudtam mellőzni a rádiót. :) Milyen jó, mi? :D Az univerzális rádióprogi! (Valszeg direktben ment a dolog a kártyáról a CD-line-ra, mivel a logon screen alatt semmi progi nem futhat.)

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#48) daa-raa válasza td (#47) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ja. Ilyesmi akkor is előfordulhat, hogyha a PVR/DTV/PVR2 hidal le. A hang ugyanis simán analóg módon megy a hangkártyára mindenféle feldolgozás nélkül.

(#49) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Kedves mindenki!

Need some help, nem a legmegfelelőbb helyre írtam, de sztem nem is vészes.

Volt egy PCTV tunerkarim, majd egy inno tunerkarim, és mindegyik azt csinálta, hogy létrehozott egy virtuális hálózatot, virtuális ip-vel, ami így nézett ki, hogy 0.1.0.4 meg hasonlók.

Ez nagyon szép, csak hogyha elindítottam valami szerverprogit, aminél nem lehet megválasztani, hogy melyik IP-re csücsüljön (pl CS:Source Dedicated Server), akkor automatice a 0.1.akármi ip-t használta, így nyílván nem lehetett látni se lanon se sehol a szervert.

Ezzel mit lehet csinálni?

Köszönöm!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#50) MACIPAJTÁS

MACIPAJTÁS
(újonc)

Én most akarok venni egy hardweres Leadteket? Megéri a többletköltség egy Barton 3000+ @2300 Mhz +1 GB RAM mellett?
Még egy (lehet, hogy gyagyi ) kérdés: az UPC jelkábelt egy elosztóval simán ketté lehet venni?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.