Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Gratulalok a cikkhez. Alaposan felkeszult, lenyegretoro kerdesek, informativ valaszok.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#2) Tommmmka

Tommmmka
(senior tag)

kezd visszaváltozni a véleményem az ATI-ról??

a faszi jó fejnek tűnik és ''őszintének''

habár kitudja....a mai világban :( :(

(#3) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

''Úgy gondolom, jelenleg mi nyújtjuk a legjobb minőségi szűrési módszert.''

''Általában aki HDR-t használ, szeretne AA-t is mellé. Jelenleg az X1000 az egyetlen hardver, ami képes erre.''

:R:C

Ezek szerint még lesznek gyorsítások a RingBus miatt, pont ebben reménykedtem:)

[Szerkesztve]

(#4) g4dg3t válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Ezek szerint még lesznek gyorsítások a RingBus miatt, pont ebben reménykedtem

Tan lassunak talalod? :DDD

Rudi: Mar hianyzott egy yoo kis interju! Grat es riszpekt :R

Bite my shiny metal ass!

(#5) Obi-1

Obi-1
(őstag)

Az interjú e-mailen zajlott, vagy találkoztatok is? (Talán a Volari kapcsán volt hasonló interjútok, és az e-mailen ment.)

Only a Sith deals in absolutes.

(#6) Kraptor válasza Obi-1 (#5) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Az én tippem email.:)

(#7) Goose-T válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

RingBus nyilatkozat: nesze semmi, fogd meg jól. Trial and error = hasraütéses módszer. Hogy lehet az, hogy a fejlesztőknek fogalmuk sincs arról, milyen körülmények között van összhangban a rendszer? Csak próbálkoznak, aztán vagy sikerül valamit kihozni, vagy nem. Kb. olyan ez, mikor egy laikus kellő szerszám nélkül elkezdi állítgatni az autóján a szelephézagokat, aztán vagy erősebb lesz a motor, vagy nem.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#8) myrra válasza Goose-T (#7) üzenetére

myrra
(senior tag)

hát nekem is vannak kétségeim, bármennyire jól hangzott a marketing szöveg.

''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

(#9) g4dg3t válasza Goose-T (#7) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Szvsz arra gondolt hogy nem tudhatjak elore egy jateknal milyen modon valositjak meg a fejlesztok 3D-s feature-ket. A ringbus lehetoseget ad ra hogy utolag ''hozza igazitsak'' a programkodhoz.

Ha pedig abszolut nem ismerik az adott jatek logikajat, akkor igen...''probalkoznak''.

Bite my shiny metal ass!

(#10) Alvin_ti4200 válasza g4dg3t (#4) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, de az ingyenes gyorsításnak mindenképpen örülök:)

(#11) faster

faster
(PH! nagyúr)

Nagyon jó ez az interjú! :R
Kár, hogy a fejlesztőket is köti az NDA. :D

(#12) Ra3

Ra3
(senior tag)

mi van a pólón az első kép hátterében? 8 pipes are for real...? tudja valaki?

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#13) atus33 válasza Ra3 (#12) üzenetére

atus33
(tag)

[link]

. o O o .

(#14) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Grat az interjúhoz :R
Huu megint sokat okosodtam.:)

(L) Atiradeonika (L)

(#15) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

'' A korai gyártási problémának semmi köze nem volt a tervezéshez, a grafikai vagy memóriakezelő részhez. A gyártónál volt a gond, egy olyan hiányosság, amit egyetlen tesztelési fázisban sem sikerült kiszűrni. Amint megtaláltuk a hibaforrást, könnyen kijavítottuk, de a dolog több hónap késést okozott.''

Egy ilyen ''esemény'' több pénzt is megérhet az nVidiának, mint amennyi kötbért fizet a TSMC az ATI-nak. Ha értitek, mire gondolok...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#16) Alvin_ti4200 válasza erdoke (#15) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért az csúnya lenne ha az nV keze lenne a dologban:U

(#17) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Az R520 minden végrehajtási száljához 32 darab 128 bites regiszter tartozik. Ez 512 szálra összesen 2 MB-os regisztertömböt jelent, ami hatalmas szám.

Ez nyilván elírás. A fenti számokat összeszorozva 2 megaBIT-et kapunk, ami 256 kByte (256 kB).

A tej élet, erő, egészség.

(#18) Sárpac válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

''Általában aki HDR-t használ, szeretne AA-t is mellé. Jelenleg az X1000 az egyetlen hardver, ami képes erre.''

És ez mennyi sebesség csökkenéssel jár?

Igen csak marketing szaga van szerintem is, mostanában sok ilyen volt az ATI részéről...

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#19) orbano válasza Goose-T (#7) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Hacsak nem ülnek le konzultálni a játék fejlesztőivel, muszáj nekik próbálgatni. De nem hiszem hogy hasraütés szerűen. Ha van egy jó mintád és követed, ki tudod a teszteredményekből következtetni az igénybevételt és tudsz rá optimalizálni. De még ha ismered is a programot, akkor sem egyértelmű és explicit módon meghatározható a szükséges optimalizáció. Itt állati bonyolult dolgokról van szó azért :U

Egyébként faxa kis interjú lett, kíváncsi leszek, hogyan viszik tovább az architeltúrát...

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) orbano válasza Sárpac (#18) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Mit vársz, mit mondjon a saját cuccáról, hogy hát igen, szar? Te mondanád? Nem hiszem...

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) Sárpac válasza orbano (#20) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Mondjuk az Nv igen csak csendben van!:D
Bírnám ha januárra megint előrukkolnának valamivel...
Mondjuk 700mhz/32pipa/2000mhz ram:D

(#22) Sárpac válasza Sárpac (#21) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

[link]
Lehet nem is járok messze az igazságtól!:F :C

(#23) RpPRO válasza Sárpac (#18) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Ugyanolyan marketing szoveg, mint annak idejen a GF6 idokben az nv PR szoveg az SM3.0-rol: jo, jo, csak ha hasznalod, lefelezed az fps-t. :)

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#24) czappa

czappa
(fanatikus tag)

Hú, amikor megláttam, hogy interjú azt hittem, hogy valami reklám rizsa lesz ''vegyél Radeon x1***-at, mert az jó'', de szerencsére nem ilyen volt, értelmesen válaszolgatott a pali, jó volt olvasni.

[Szerkesztve]

(#25) moma

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Grat az interjúhoz, érezhető a felkészült, pontos kérdéseken, hogy sok meló lehetett benne :R

we all deserve a bit of luck.

(#26) Sárpac válasza RpPRO (#23) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Az SM3 kóddal elméletileg gyorsabban futkosnak a Gamék vagy tévednék?

(#27) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

a cikk hardver részről minden igényt kielégít, de:

szoftver részről nem tudom mikor lesz normális linuxos driver az ati karikhoz. mondjuk ez nem is ennek a fickónak a szakterülete.

(#28) faster

faster
(PH! nagyúr)

Kíváncsi lettem volna, hogy mi az oka, hogy OpenGL-ben sokkal jobban szerepelnek az Nv kártyák. Persze ezt lehet, nem egy hardvertervezőtől, hanem egy driver programozótól érdemes megkérdezni.

(#29) RpPRO válasza Sárpac (#26) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Uff, bocsi a suletlensegert, amit irtam. Az nv HDR-es megvalositasara gondoltam. Persze sm3.0-at agyonreklamoztak annak idejen, mikozben csak mostanaban kezd el tomegesen elterjedni. Emlexem, mikor volt pofajuk Far Cryban sm1.1-et (mondvan hogy ilyennek latjak az ati tulajok a gammat) osszehasonlitani sm3.0-val.

(#30) DeSanto válasza Sárpac (#22) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Ez nagyon komoly....... :DDD :DDD :DDD :DDD

(#31) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Azért ez is dúrva..... http://downloads.vr-zone.com/pafiledb.php?action=download&id=82
Aki ilyen hangban tud játszani....
Ezt max a következő kártyageneráció fogja tudni ezt a teljesítményt!
Vagy az ATI 520as GPU-ja a 3Ghz-es memóriával? :D

(#32) rudi válasza joghurt (#17) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó meglátás! Vicces, hogy az interjúalany sem vette észre. Mindenesetre így is baromi nagy regisztertömbről van szó, ha az előző generációkhoz hasonlítjuk. Persze ez a sokszálúság miatt van.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#33) Allien válasza erdoke (#15) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Nemrégen tesztelték itt a PH!-n az új 512 megás vga-kat (pl x1800, 7800). Battlefield 2-t is már beveszik tesztelni. A driverben win alól állitották be az AA-t, meg amit lehet, gondolom maxra. A játékban az Nvidia kártyáján gyönyörűen nézett ki, az Ati-n meg NEM volt semmi AA efekt! A vonalak, mint lépcső, úgy nézett ki! No, nem is értették. Mivel nekem is Ati-m van, de ilyet nem tapasztaltam, utánna néztem (másnál még ugye nem tudom, mi az eredmény). A lényege, hogy win alatt beállitották ugye (én is átállitottam) minőségire a tulajdonságokat, mint minden normális ember (eddig így kellett csinálni, hogy szép legyen egy játék). Viszont, most a BF2 ha ezt érzékelte, LETILTOTTA ezen efekteket (pl. AA), és hiába erős a vga, ha ugye maga a game tiltja le. Ugyanis, ahogyan vissza raktam alapértelmezettre a beállitásokat, azonnal ''kitisztult'' a kép, és MINDEN nagyon frankó lett, még az én régi kártyámon is (9600XT).
Ja, a BF2-t az Nvidia erőssen támogatja! :Y

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#34) joghurt válasza rudi (#32) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Azért az jó, ha már csak ilyesmibe tudunk belekötni, nem? :D

A tej élet, erő, egészség.

(#35) Allien válasza DeSanto (#31) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Tehát kb. max fél év múlva?:DDD csak a zaj lesz kisebb.

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#36) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Szuper a cikk, nagyon jok a kerdesek es a valaszokbol se csorog a marketing szenny.
Utolso kerdes nagyon ott van a szeren ;)
Nagyon kivancsi leszek mire viszi a kesobbiekben ez az uj architektura, 2 ev mulva jo lesz majd eloszedni a cikket es megnezni mivalt valora :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#37) rudi válasza rocket (#36) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Úgy gondolom, hogy a Ring Bus lazán elég lesz még pár évig (1,5 GHz-es GDDR4), és az Ultra Thread eléggé rugalmas ahhoz, hogy általános shaderes architektúrát is kiszolgáljon. Érdekes lesz 0,065-ön 1 GHz környékén. Mindemellett ott van még az Xenos belseje is. Ami még érdekes lehet, az, hogy az NV hogyan oldja meg a frissítést. Minden bizonnyal ők is beleszaladnak majd a crossbar memvezérlő határaiba, és a futószalagszám sem növelhető a végtelenségig.

(#38) Alvin_ti4200 válasza Sárpac (#18) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

4xAA+HDR a szűrők és HDR nélküli sebességhez képest asszem 60%-kal rosszabb általában.

(#39) orbano válasza Alvin_ti4200 (#38) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és a 4xAA + HDR a sima HDR-hez képest mennyivel degradálja a teljesítményt? Mert a HDR kikapcsolása szvsz nem éppen elfogadható kompromisszum :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#40) kovsol válasza Sárpac (#21) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

és ennek most mi értelme lenne ?
az miért lenne jó nekik ha nem hagyják a saját kártyájukat kifutni?
meg ugye a januárt az nem a legjobb indőpont! mivel aki akar venni VGA -t az ugyis karácsonyra megveszi akkor már egy husvét elötti idő jobb lenne

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#41) Alvin_ti4200 válasza orbano (#39) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha valaki mondana egy játékot, amivel ki tudom próbálni, akkor meg tudnám mondani:) Szerintem 50 vs. 35 fps lehet kb.

(#42) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Grat a cikkhez! Nagyon jó lett! :R

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#43) he7edik.

he7edik.
(őstag)

n1 a cikk

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#44) cain69

cain69
(őstag)

gratu a cikkhez.
az nagyon durva, hogy alig jött ki két generáció az alaplapok közül a pci-express interfésszel felszerelve, erre kiderül, hogy a sávszélessége, ami az agp-hez képest talán a legnagyobbat fejlődött, már kevés.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#45) rudi válasza cain69 (#44) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt a következtetést miből vontad le...? Ahol itt kevés lehet valamilyen sávszélesség, az a memória és textúráztók környékén van, abban az esetben ha magas szintű AA és HDR is be van kapcsolva.

(#46) cain69 válasza rudi (#45) üzenetére

cain69
(őstag)

4. oldal, utolsó előtti kérdésre adott válasz.
külső busz kell a feature (superAA) megvalósításához.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#47) rudi válasza cain69 (#46) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem kimondottam a PCIe bűne, ott teljes mértékbe ellentmondank az interfésztervezési elveknek (minimálisra szorítani az adatforgalmat). Nincs az az átviteli csatorna, ami egy modern VGA framebufferének sebességét tudja. Ez a nyomjuk rá a PCIe-re a VGA-k közti kommunikációt inkább költségkímélő trükk a kisebb VGA-khoz és nem a szűkösség jele a nagyoknál. Nagyjából a merevlemezre memóriaswapeléshez hasonlítanám: inkább kényszermegoldás.

(#48) nap

nap
(őstag)

Jo kis cikk lett. Orom ilyeneket olvasni itt, nem csak szaraz hardverhireket.
Vegre valami, ami visszaadta az eletkedvemet a szorgalmi idoszak hajrajaban. :R

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#49) Firestormhun

Firestormhun
(fanatikus tag)

Fless, rudi!

[link]

Crossfire-es képhez tényleg oda kellett volna rakni, hogy beyond3d-ről származik.

...

(#50) rocket válasza Firestormhun (#49) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Jo szeme van Dave-nek :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.