Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) pubwart

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi All,

Én nem akarok kötekedni, de kijöttek ezek az isten kártyák. 80 ezer 30 ezer... Tökmindegy... Ha megnézed a legújabb lapokat, akkor esélyed nincs belerakni, mert PCI-E van csak bennük. Szal ide oda jövö... Ehhez kéne felnöni. MINDENKINEK

Where you go how is up to you

(#52) Raymond válasza pubwart (#51) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Linkelj nekem be harom olyan alaplapot, amin nincs PCI slot.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#53) c41r0^ válasza Raymond (#52) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

softmodnak igenis van értelme, lehet hogy a driver univerzális, de a vele együtt adott szoftvercsomag kártyánként változó

elég az én példám...audigy1 et használtam gyári driverrel, moddoltam audigy4-re, és lőn THX, lőn graphic EQ és lőn sokkal szebb és kalibrálhatóbb hang

és állítólag audigy 2 ZS -> Audigy 4 mod is hallható javulást hozott annál, aki moddolt

[Szerkesztve]

http://soundcloud.com/morbidezza

(#54) pubwart válasza Raymond (#52) üzenetére

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

jah okés, most még van 1 jobb esetben kettö, de a következö intel csipszetben nem lesz ha jól tudom... Gondolom aki ezt a hangkarit megveszi nem egy fél évre teszi....

Where you go how is up to you

(#55) Male válasza pubwart (#54) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szinte mindegyiken van még 3... amúgy meg aki 80K-t kiad egy hangkártyára... nem hinném, hogy gépcserénél földhöz vágná újra cserélni... ráadásul nem cserél mindenki párhavonta gépet... (adatomnál a gép, több mint 3.5 éve vettem azt az alaplapot... ha jól emlékszem :) az biztos, hogy akkor jöttek az első Northwood P4-ek, ami számomra elég meggyőző volt ahhoz, hogy váltsak)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#56) Renwick válasza pubwart (#54) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudod jól, PATA és AC97 nem lesz benne, a PCI master marad...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#57) Raymond válasza pubwart (#54) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem egeszen. Pl. ebben a cikkben van 13 uj AM2 socketes alaplap:
[link]

Haton van 2 PCI slot, heten pedig harom....Es az inteles lapok sem hagynak fel vele.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#58) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Savanyú a szöllő, meg Creative fikázás?

Ugyan kérem!

A Creative legyalulta az összes konkurenciát, aztán ült a babérjain és alig fejlesztett valamit! A Live! hangkártya kijött '96(!) körül, utána kis változásokkal dobálták a reviziókat, amíg ki nem jött az Audigy. Na most az Audigy meg az X-Fi széria meg annak köszönhető, hogy vesztettek a paicból az integrált hangkártyák miatt. :P

A másik probléma a driverei szinvonala. Amikor kijött a Coppermine magos procik, akkor hónapokig nem jött hozzá javított driver (mert annélkül nem mentek a kártyák!), aztán volt egy ''kis'' akadása a VIA alaplapokkal ... Aztán kijött a WinXP, meg elötte a Win2000, az első pár driverben recsegett az összes kártya SB16-tól felfelé mind, ami nagyobb baj volt, hogy vagy fél évig nem volt olyan hivatalos driver, ami felment volna lokalizált (Magyar, Orosz, stb.) Windows-ra, az orosz hackerek megoldották mondjuk pár hét alatt, de nekik fél év kellett hozzá? :C

Ennyi durrogás után csak egy kérdésem lenne: A csodálatos EAX5.0 és a (sztereo) fülesre való 3D hankeverés ennyi év után eléri végre szinvonalban az A3D 2.0-3.0 szintjét? Vagy megközelíti legalább? :F

Azt nem értettem a cikben, hogy mitől olyan új az OpenAL? Rosszul emléxem, hogy az Unreal Tournament ('99) programban már támogatva volt? Na sejtem, hogy azóta sokat bővült, de hát annyira nem új dolog. Annak idején nagy hír volt, hogy a Creative támogatta már a Live!-nál is.

Close the World ..... Open the Next!

(#59) Renwick válasza Komplikato (#58) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Senki nem mondta az OpenAL-re, hogy új, pusztán a játékipar most kezdi felfedezni, bár ebben úgy gondolom valamennyire a Creative keze is benne lehet... :)

üdv

R.

(#60) Komplikato válasza Renwick (#59) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Látszik sűrűn járok erre, én azt se tudtam, hogy TE itt cikeket szokál írni! :DD
Csak azért írogattam az OpenAL-ről, mert emlékszem mikor megjelent Linuxon, sokan fikázták, hogy el fog tünni 1 éven belül a süllyesztőbe, mert mennyire profi az EAX, A3D meg a DS3D, aztán most lám itt van.

Viszont áll a kérdésem, ennyi év után tud már annyit az EAX5 játékban mint a jó öreg A3D2-3?

Close the World ..... Open the Next!

(#61) ---Lasali--- válasza Allien (#41) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

A2ZS-re is rendszeresen van frissítés.
4-nek a driverét meg szerintem nincs értelme fölpakolni...

(#62) ---Lasali--- válasza Komplikato (#58) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

''Azt nem értettem a cikben, hogy mitől olyan új az OpenAL? Rosszul emléxem, hogy az Unreal Tournament ('99) programban már támogatva volt? Na sejtem, hogy azóta sokat bővült, de hát annyira nem új dolog. Annak idején nagy hír volt, hogy a Creative támogatta már a Live!-nál is.''
Volt az UT1 ben. Meg van is. :DDD
Laptopomra pakolgattam fel jómultkorában, aztán szórakoztam a konfiggal, párszor megkaptam ezt az OpenAL-t. Mint hibaüzenet. :D

(#63) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

ALL!
Volt egy kérdésem, szeretnék választ kapni, csak sok lett itt hirtelen a hozzászólás, gondolom át lett ugorva a dolog...
''Egy dolog ami érdekelne, hogy ezt a 24-bit Crystalizer-t nem lehet valahogy beleéleszteni az A 2 ZS-be valahogyan? Vagy a chip erre teljesen képtelen? Esetleg akkor valahogyan softwaresen megoldani? Vagy a zenéket egy külön programmal átkonvertálni?
Csak érdekelne hogy hogyan szólnának ezzel a számok...''
Szal ez. Előre is köcce.

(#64) szokecs

szokecs
(újonc)

Ez egy elég felületes iromány volt. Ha már komoly audio feldolgozásra képes DSP-rendszerről volt szó, akkor miért nem tesztelték ASIO-körülmények között? Miért nem gyötörték némi FFT-vel? Mekkora késleltetéssel tudnak dolgozni a konverterei? Erre miért nem kapok választ, ellenben szétnézünk a kártyán és megnézzük milyen DAC-van rajta??? Ez vicces!

(#65) DukeFX

DukeFX
(fanatikus tag)

Szép és alapos teszt, de rettenetesen elkéstetek vele! Mit össze nem szenvedtem, hogy egy normális tesztet találjak, amikor azon törtem a fejem, hogy vegyek vagy ne vegyek. Végül találtam egy alapos tesztet a guru3d-n.

A kártyáról annyit (nekem egy X-treme Music van), hogy nagyon elégedett vagyok vele. A leghasznosabb funkciója a 24-bit Crystalizer! Eszem megáll, hogy mit művel egy 128kBit/s-os MP3-mal. Néhány egyéb nyalánksága még várat magára. Szegényt jelen pillanatban nem lehet teljesen kihasználni, gondolok ilyenre, mint pl. EAX 5. De majd... talán egy év múlva.

Mindenkinek nagyon ajánlom (egy egyetemi zenetanár ismerősömet kivéve, aki azt mondja, hogy a Creative sz@r, mert tömeggyártmány és az EMU-ra esküszik. És jól le is osztott, amikor próbáltam neki elmagyarázni, hogy az EMU is Creative gyártmány).

Akinek van egy ilyenje, tegye össze mindkét kezét, hogy az Isten megajándékozta egy ilyennel!

"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."

(#66) DukeFX válasza ---Lasali--- (#63) üzenetére

DukeFX
(fanatikus tag)

Csak annyit tudok mondani, hogy felejtsd el. Az X-FI chip végzi hardveresen a műveletet. Szoftveresen nem tudom, hogy megvalósítható-e (nem tudok róla), de azt biztosra mondhatom, hogy a 2 ZS erre képtelen.

...és ha netalán megoldható szoftveresen, akkor elég nagy erőforrásigényre számíthatsz, ugyanis, ha végigolvastad volna a cikket, tudnád, hogy ez egy iszonyatosan bonyolult művelet.

[Szerkesztve]

"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."

(#67) ---Lasali--- válasza DukeFX (#66) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

És ha külön egy program átnyomná ilyenbe? (Mintha pl... mp3 ba tömörítenénk...)
Ilyense létezik...?
Végigolvastam. :-P

(#68) DukeFX válasza ---Lasali--- (#67) üzenetére

DukeFX
(fanatikus tag)

Az más! Ez a 24-bit Crystalizer minden létező hangot, ami lejátszodik (szép szenvedő szerkezet:) ) valós időben alakít át. Amiről te beszélsz, azt meg lehet valósítani bizonyos hangszerkesztő programokkal. Elég sokat kell vele szenvedni és nem biztos, hogy olyan jól megcsinálod 5 óra alatt, mint az X-Fi azon nyomban. És mellesleg minden MP3 fájllal el kellene játszanod és újratömöríteni. (Habár emlékeim szerint az MP3 nem is támogat 24-bitet) Másrészt minimum egy SB Live 24-bit kell a lejátszáshoz.

Szerintem nem ér ennyi szenvedést

(#69) Renwick válasza szokecs (#64) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

A tény, hogy rajtad kívül ezért eddig senki nem reklamált szerintem hűen tükrözi, hogy mekkora az igény ezekre a tesztekre. Nem mondom, biztos teljesebb lett volna az írás, ha az általad hiányolt szempontok is belekerülnek, de a maga közel 35 000 karakterével (plusz táblázatok, plusz képek) már így is erősen az emészthetőség határárán jár a cikk...

üdv

R.

(#70) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

A Creative hangkártyáknál én még mindig a driverek bugosságát neheztelem - próbált már valaki egy szépen feltelepitett creative szoftvercsomagra (driverek, lejátszók, kodekek /pl. neo6/, pluginek) új driver-t telepiteni? És minden működött utána makulátlanul tovább? Én még nem nagyon találkoztam ilyen esettel.

(#71) Tom_DAC válasza Baskiria (#5) üzenetére

Tom_DAC
(újonc)

Szia Baskira!

Én egy Sennheiser HD 650 (régebben használtam az AKG K-501-et, de a Senn. HD650 egy más világ) fejhallgatóval hallgatok zenét és Sound Blaster X-Fi ExtremeMusic hangkártyát használok.
Az eredmény: döbbenetes! Ez a kártya elképesztően jól szól ezzel a fülessel.

Van egy saját tervezésű és készítésű D/A konverterem Crystal Semiconductors (CS8412 , CS4390 24 bit-es DAC) és Burr Brown (OPA 2604, OPA 2134) műveleti erősítőkből elemekből, három transzformátoros szuper stabil és alacsony zajú tápegységgel. Transzportként egy tuningolt (13 db fesz. szabályzóval a tápegységben) Marantz CD 57 Mk II CD játszó szolgál.
Az X-Fi ehhez a rendszerhez képest is igen meggyőzően zenél. Csak ajánlani tudom. Sajnos DVD- Audio lemezzel még nem sikerült kipróbálni, gondolom, hogy igazából ott tudja kifutni magát.
Szerintem a drágábbik X-Fi is megéri az árát, mert annyi pénzből sem lehetne összerakni jobbat.

A cikk szerintem is nagyon korrekt, gratula az írójának.
Én a méréseket az Audio Presision mérőrendszereivel mértem volna, mert az tud jitter-t is mérni. Ez lényeges több infót adna, mint a felsorolt paraméterek. Az SB a weblapján tárgyal design kérdeseket is, olvasta, hogy a jitter érték 100ps alatti. Ez piszok jó érték, pláne, hogy egy hangkártyáról beszélünk.
Ha lejár a garancia, lehet, hogy tuningolni fogom a kártyát, mert van benne tartalék.

(#72) fido75

fido75
(lelkes újonc)

Mp3-at (192kbps) hallgatok egész nap, munka közben hallható lenne a különbség Realtek és az Audigy között? Ja, Sennheiser fejhallgatóval.

(#73) pauly válasza fido75 (#72) üzenetére

pauly
(kvázi-tag)

100 %-osan hallható a különbség,egy integrált hanghoz képest,az Audigy javára.

<--L |--| Return |--| Run :)

(#74) Egon válasza Komplikato (#58) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom nekem címezted, bár nem ártott volna a válasz gombot használni.
Tudtommal már a régebbi EAX variánsok is ''utolérték'' az A3D-t, pontosabban adott fícsörökben többet tudtak nála, másban meg nem.
A drivergondokat részben aláírom (a gond csupáncsak annyi, hogy másnak sem jobbak a driverei: egy év alatt ötféle hangkártyám volt, köztük az agyondicsért Terratec egyik középkategóriás példánya, és játékok alatt csak szívás volt vele).
A VIA alaplapokkal való történet már nem kicsit szakállas, csak sok CT-gyűlölő birka a mai napig nem bírta felfogni, hogy nem a Creative, hanem a VIA volt a hunyó, pontosabban a chipsetei nem voltak a legújabb PCI (talán 2.1? nem emlékszem) verzióval kompatibilisek (az adott funkciót elég kevés hardver használta, de NEM csak a CT hangkártyáival voltak gondok, hanem egynémely RAID-kártyával is az adott VIA lapokban). Erről ennyit.

Summa summarum: neki lehet állni, és lehet jobbat csinálni - nem tiltja senki és semmi.
A 3dfx volt a csúcson, amikor a semmiből előjött az nV, és jobbat, szebbet kínált, olcsóbban. Nem szivatta a népet 640*480-as, majd 800*600-as maximált felbontással, aztán nem jött a 16 bites parasztvakítással - és csodák csodája: ő lett a piacvezető évekre (amihez persze kellett a konkurencia néhány bődületes ballépése, és némi pechje is). Aztán ők is hibáztak - le is esett a részesedésük rendesen. Aztán viszont talpra bírtak állni. Ennyi.

[Szerkesztve]

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#75) falsetrue

falsetrue
(kvázi-tag)

elég sok pénzbe kerülnek..
Asszem még kitart nálam még jópár évig az AUDIGY 1-em EAX 4.0-val és AUDIGY 2-es driverekkel :) :)

(#76) dabadab válasza Egon (#74) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Tudtommal már a régebbi EAX variánsok is ''utolérték'' az A3D-t, pontosabban adott fícsörökben többet tudtak nála, másban meg nem.''

Az A3D ugy mukodik, hogy veszik a 3D-s kornyezetet (nemileg egyszerusitve), es azon vegigszamoljak a hangvisszaverodest meg elnyelest. Az eddigi EAX-eknek ilyesmihez koze sem volt.

Az Aureal a 3Dfx-szel parhuzamba allitani pedig eros tajekozatlansagra vall, raadasul a tema mar itt a topikban is elokerult: az Aureal nem azert ment csodbe, mert nem lett volna jobb termeke (mert az volt) vagy mert rosszul gazdalkodtak volna, hanem azert, mert a Creative hosszas pereskedesbe kezdett veluk. Az Aureal vegul megnyerte a pereket, bar ez purrhoszi gyozelemnek bizonyult, mivel a koltsegekbe tonkrementek - a Creative meg a vegen felvasarolta a ceget, a technologiat meg egy fiok melyere suvasztottak.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#77) benedekco válasza dabadab (#76) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

ha szerencsénk van akkor a köv gen kártyáikba átültetnek valami használhatót... de igaz is minek? ez a 80.000 forintos csoda így is túlszárnyal mindent (lehet csak árban???)

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#78) Johnny Cage válasza dabadab (#76) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

''Az A3D ugy mukodik, hogy veszik a 3D-s kornyezetet (nemileg egyszerusitve), es azon vegigszamoljak a hangvisszaverodest meg elnyelest. Az eddigi EAX-eknek ilyesmihez koze sem volt''

Ez a mondat meg részedről vall erős tájékozatlanságra, úgyhogy mielőtt valaki mást igazitasz ily' vehemensen rendre, nem ártana utánanézned annak, amit mondasz.
Már az EAX4 is sokkal többet tud annál, mint amit te az imént emlitettél. Ime néhány tulajdonság:

-Multi-Environment: egyszerre több, egymástól különböző teret képes szimulálni (pl. egyszerre változó méretű helységekből jön a hangforrás - mindegyik egymástól eltérően, a helyiségek méretének megfelelően fog megszólalni).
-Environment Filtering: az atmoszféra tulajdonságait figyelembe véve, a hang távolságának megfelelően kiszámolja a hang hallhatoságát.
-Environment Morphing: ha egy kis térből hirtelen egy nagyba léptünk, a visszhang és a térhatások hirtelen megszüntek. A ''morphing''-al folyamatos lesz az átmenet.
-Environment Panning: ha pl. sétálunk egy visszhangos folyosón, és egy szoba bejárata mellett haladunk el, a szobából jövő hangforrást jobbról, annak minden tulajdonságával együtt, a folyosó visszhangját pedig ahogy eddig, körülöttünk fogjuk hallani.
-Environment Reflections: pl. kisebb méretű szobában a hangok a falról viszonylag sűrűn verődnek vissza, igy valósághűbb hangot kapunk.
-Extended Hardware Effects: Az EAX használható akár különleges hangzások, pl. torz, vékony vagy mély hangok létrehozására (nyilvánvalóan a térhatások mellett).

(#79) ---Lasali--- válasza DukeFX (#68) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Az én fölfogtam hogy mi is ez, csak mondom a ''hangzásélményt'' akarnám kipróbálni.
5-óra? Nem arra gondoltam hogy én szerkesztgetem efektezgetem össze a számot, hanem hogy valami alternatíva nem-e létezik arra, amit ez a kártya megcsinál egy program meg saját maga segítségével.
Cikkben/tesztben az állt hogy ez akármit fölnyom 24 bitbe. ''A 24-bit Crystalizer a régi, rosszul kevert 16 bites felvételek jelentős feljavítását ígéri,'' Szal én úgy képzeltem el, hogy az x-fi nek a kezelőpultján bekapcsolom ezt a cuccot, majd ő ezután ami van kimenő jel, legfőképp zene, azzal elszórakozik hogy valamivel jobb hangzást tudjon nyújtani.
A2ZS van a lejátszáshoz...

(#80) MaUser válasza Johnny Cage (#78) üzenetére

MaUser
(őstag)

Nagyon szép tulajdonságok, de szólj ha végre egy új játék eléri azt a hangélményt EAX használatával, amit a HL, de főleg a Heretic II tudott az A3D 2.0-val.;)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#81) Egon válasza dabadab (#76) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Aureal-t legalább egy szempontból igenis párhuzamba lehet állítani a 3dfx-el: amikor lehúzták a rolót, a piaci részesedésük igen kicsi volt. Tetszik vagy nem teszik: ez a kulcs (illetve az anyagi helyzet, de ez jórészt ettől függ).
Az Intel is perelte már az AMD-t (meg mondjuk a VIA-t is), meg vice versa is előfordult párszor, mégsem tűntek el.

(#82) Egon válasza MaUser (#80) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg elérte már, csak ugye a nosztalgia... Emlékeim szerint a C64 is remekül szólt... :P

(#83) MaUser válasza Egon (#81) üzenetére

MaUser
(őstag)

Csak azt felejted le, hogy még az Aureal nyereséges volt a hangkártya gyártásban és erősen növelte piaci részesedését, addig a 3dfx folyamatosan veszített pici részesedéséből és veszteséges volt. Btw nem nagyon emlékszem, hogy akkoriban lett volna akár egy ismerősöm is, aki Live!-ot vett volna, miután meghalotta mire képes a vortex 2 hangfalon. (Ennek oka az volt, hogy még az EAX akkoriban nem tudott két hangfalon térhatású hangot előállítani, addig az a3d igen. Az EAX különböző efektekkel operált és a minnél eredetibb hangtér megjelenítésére törkedett, addig az a3d az eredeti 3d-s hangteret igyekezett előhozni a rendelkezésre álló számú hangszórón.)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#84) MaUser válasza Egon (#82) üzenetére

MaUser
(őstag)

AWE 64 jó lett volna, csak embertelen drága volt bele a speciális ram és nem tudott semmi 3d-t.:P Bezzeg a régebbi awe 32-be simán lehetett szerezni ramot. Mennyivel jobban szólt egyből az ff7 midi zenéje.:)

[Szerkesztve]

(#85) dabadab válasza Johnny Cage (#78) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jo, akkor most olvasd vegig te is azt a listat, amit ide belinkeltel, es szoljal, ha talalsz vmi olyasmit, amirol en irtam. Ezek itt eloredefinialt (parameterezheto) effektek, a programozoknak kell azzal vacakolniuk, hogy ezeket egyesevel meghivjak - az A3D-nel nem kellett ilyesmivel vacakolni, mivel ezek automatikusan kovetkeztek a terepbol.

(#86) dabadab válasza Egon (#81) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A piaci reszesedes mertekenek alapjaba veve ket dologhoz volt koze:
1. Az Aureal uj ceg volt a hangkartyapiacon.
2. A perek ideje alatt a partnereik ovatosabbakka valtak (mivel az Aureal az alperes volt).

A Viat meg az AMD-t ne hozd ide, azok joval nagyobb cegek, mint amekkora az Aureal volt.

(#87) Loha

Loha
(PH! kedvence)

Hogy mennyit szívtam én az SB64, SB128, Live! szar drivereivel... GTA3-ban vmi 8bites zörejkeltőhöz volt hasonlatos amit produkált a Live! Volt olyan, hogy az új driverrel még szarabb lett... Szóval vmi hihetetlen, hogy mennyire rosszak a Creative driverírói.
Aztán jött az NF2 és a SoundStorm, és azóta nem izgatnak a hagkártya driverek, mert mindenhol tökéletes a hang és bugmentes.
Persze mostanában rájöttem, hogy a régi AWE64-em hangját szebbnek érzem mint a SoundStrom-ot a gagyi Realtek-es DAC-al, de semmit nem ér hardver, ha bugzik a driver... Sztem az AWE64 óta nem csinált a Creative semmi kiemelkedőt... Mondjuk ha lecserélném a rendszeremet, elég gondban lennék, hogy milyen hangkártyát vegyek ha nem tetszik az alaplapi... :U

(#88) Johnny Cage válasza MaUser (#80) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Akkor kezdésnek ajánlom figyelmedbe a Thief 3-at. Az meg igazán nem róható fel a Creative számlájára, ha a játékkészitők képtelenek kihasználni a technológiáiban rejlő előnyöket (ez azért nincs is teljesen igy).

(#89) Johnny Cage válasza dabadab (#85) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Vannak dolgok, miket paraméterezés nélkül nem lehet kikalkulálni - mondjuk ha a készitő szája ize szerint variál (teszem azt a játék atmoszférájának megfelelően). De felesleges ezen vitázni: neked is tanácsolom, hogy hallgasd meg a Thief legújabb epizódját egy EAX4-re alkalmas kártyával. A paraméterezhetőség pedig nem lustaság kérdése, nyilvánvalóan egy tetszés szerint programozható hangfelület összehasonlithatatlanul több lehetőséget kinál, mint egy fix szabályok szerint működő szabvány.

[Szerkesztve]

(#90) Johnny Cage válasza dabadab (#85) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Azt azért halkan megjegyezném, hogy az A3D sem szophatta ki a terepviszonyokat az ujjából, ha a programozó nem adta meg annak tulajdonságait. Az EAX nyilvánvalóan ugyanigy, a programozott viszonyoknak megfelelően maga számolja ki a hang térhatását.

(#91) deicide válasza _ocsisajt (#39) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát, ha audiofil kell, akkor marad a sztereo asztali rendszer, mert aki igényes a hangra, úgysem mp3-at hallgat, vagy a gyári cd-it nem a cdrommal játsza le...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#92) D600

D600
(fanatikus tag)

A GUS-okat én is azért nem vettem meg, mert nem volt eléggé támogatott. Már akkor is a creativehoz adtak ki leginkább játékokat. Na persze ott volt a kis aranyos adlib is! :DD
Volt SB2.0-ám, utána SB16, aztán SBAWE64(Na ez egy tényleg csúcs kártya volt!), utána Live!5.1, Audigy, Audigy2platinum, és most a X-fi-t is megvettem. Nagyon jó kis kártyái vannak a creative-nak, legfőképp játékra kiélezve. Az X-fi-nek is a számítási teljesítménye a lényeg, nem csak az hogy mennyivel szól tisztábban az amúgy is tiszta hangú audigyk-nél!(Mert a 24 bit, 96kHz az tiszta az addigi 16 bit 44.1kHz-ez képest!) A 10000+MIPS(EAX HD5) az segít is a hangokban Quake4, FEAR, stb. gamek-ben. A pár ezer forintos hangkártyákat meg minek megvenni, arra ott van az integrált hangchip-ek az alaplapokon.
Én leginkább játékra használom, amiben már írtam, hogy nagyon profi, de ez mellett még amiben nagyon profi az a mozizás! A filmekben egyenes csodálatos a hangja. Nem véletlenül kapta már meg ez a kártya is az audigy2 után a THX logot! 7.1-ben a Stereo hangból a CMSS szuper térhatást kreál. Nem beszélve a DolbyDigitalEX, DTS-ES 7.1 dekóderről! :F

(#93) D600

D600
(fanatikus tag)

Ja még valami, a MIDI-t sztem már csak a régebbi tipusú telefonokban használják. Mert az újak már mind mp3-asok. A gépeken már egyáltalán nem. Melyik játékban szól midi zene 2006-ban. Főleg a 128 hangszeres GM-ből? Mert a yamaha XG midije az már tudott valamit, de akkor is csak hobbi otthon zenekreátoroknak volt. A soundfont sem egy csúcs megoldás, de tisztább hangot lehet kicsiholni egy 128 megás SF2 bank-al, mint az alap 4 MB-osal. Mind1 a midi hang még az AWE,GUS idejében fontos volt, mert akkor még a játékok egy része pár floppy-s volt, vagy 1 CD-s, mára már ez megváltozott.

(#94) Johnny Cage válasza D600 (#92) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

''még amiben nagyon profi az a mozizás! A filmekben egyenes csodálatos a hangja''

Egyetértek. Ez a része (is) nagy erőssége az Audigy-nek és az annál újabb Creative hangkártyáknak. Köztudott, hogy a kompakt házimozik nem az igaziak - bár egy olcsó rendszerként még mindig bőven megállják helyüket. Nekünk is van egy ilyen olcsóbbnak nevezhető 50e Ft-os kompakt rendszerünk - mellette pedig egy Audigy2 ZS kártyám a legkisebb, P5800-as 5.1-es Creative hangrendszerrel. (együtt durván 40e Ft-ot tesznek ki, amellett, hogy nálunk évekig sulinetben is kapható volt). Ez utóbbi az 50e Ft-os kompakt rendszert egyöntetűen megveri: a hangnak tere van, telten szól, a mélyek tiszták - az imént emlitett rendszerrel ellentétben; az már csak hab a tortán, hogy sem a 7.1-et, sem a DTS-t nem támogatja. És nyilván az azért meglepő, mert egy ilyen kártya nem elsősorban ilyen területre lett kiélezve. Ez azért jelentős fejlődés a hangkártyák történetében.

(#95) falsetrue válasza D600 (#92) üzenetére

falsetrue
(kvázi-tag)

''A GUS-okat én is azért nem vettem meg, mert nem volt eléggé támogatott.''
Hát sajnálhatod eléggé.. Gondolom nem volt amigás korszakod sem.
Döbbenetes volt egy SB mono, vagy SB2.0 után GUS-on hallgatni többcsatornás zenéket (DMF,XM, S3M, etc..)
Játékra meg pluszban tartott az ember egy olcsó SB-t a gepben

(#96) Zsoó

Zsoó
(kvázi-tag)

Tudna valaki segíteni hogy kell bekötni az X-Fire az előlapi audio kivezetéseket?A kártyán találtam tüskéket,de leírás nincs róla hova kéne kötni a csatlakozókat.
Amúgy nagyon tetszik az új hangkari minden szempontból :C

(#97) djdee

djdee
(tag)

Na, ma összeraktam én is az X-Fi Fatal1ty kártyámat!
Lehengerlő! Korábban alaplapit, meg Fortemedia 5.1-et használtam, természetesen azok nem hasonlíthatóak ehhez!
Első nagy pozitívum a kristálytiszta hang! Aztán az, hogy a kis Z-540-es hangrendszeremet nagyon komolyan felturbózta. Közel megduplázódott a hangereje és sokkal komolyabban brummok a mély is mint előtte bármikor!
A hozzáadott szoftverek csak tovább fokozták megelégedettségemet. A karaoke szoftver nagyon tesztik, és a Crystalizer is fantasztikus dolog!
Az előlapi panelon jól jön, hogy van külön mikrofon hangerőszabályozási lehetőség és a távirányító is sok kényelmi pluszt nyújt!
Azt mondom, hogy aki nem audiofil rendszerre vágyik, mert mondjuk olyan botfülű mint én, annak nagyon jó választás az X-Fi!
Sajnos a Fatal1ty-nek nem fogom tudni kihasználni az előnyeit (nem igen szoktam játszani), ettől függetlenül már nem óhajtom elcserélni másra!
Engem meggyőzött! :R :R :R :R :R

-= Egy magyar es egy amerikai a nemzeti vivmanyokrol beszelgetnek. Igy az amerikai: - We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash! Mire a magyar: - We have Ferenc Gyurcsany, no wonder, no hope and no cash... =- http://s1.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MTU5MzEy

(#98) Integra válasza djdee (#97) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mennyibe fájt a karid?
én egy mindenes gépet akarok összerakni, vagyis a játékon túl komplett házimozi, műhold is a pc lesz. ehhez a pinnacle 7010 beszerzése már folyamatban van, de kell egy jó hangkártya.
erősítő egy kézzel egyedileg nekem legyártott darab lesz, 7.1-es szupervas, de tényleg csak jel erősítő lesz, semmilyen szuperprocesszor meg keverő cuccok nem lesznek benne.
vagyis fontos a profi hangkártya.
de nemtom hogy az xfi-ből melyikre van hozzá szükségem.
annyi világos hogy az összes 7.1-es, és ez csinálja a hang kikeverést, analóg lenne összekötve az erősítővel, minden csatorna simán kapná a hangkártya kész jelét és ennyi.
miben tud többet a fatality kártya játékhoz? azt én kitudom használni?

(#99) emvy válasza djdee (#97) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Crystallizer sima loudness+magasemeles.

while (!sleep) sheep++;

(#100) tuleon

tuleon
(tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdesem, hogy egy X-fi Extreme Music kártyához honnan tudnám letölteni az eredeti driver cd-t, mert vásároltam egy nem dobozos kiadást, letöltöttem a Creative oldaláról a drivert, de az csak az Audió Console nevű programot tette fel,
Az lenne a kérdésem, hogy az Entertainment Center nevű progit amiben megtalálható a Mode Swicher meg iylenek, azt honnan tudom letölteni?

Üdv:Tuleon

(#101) janee_ válasza tuleon (#100) üzenetére

janee_
(fanatikus tag)

nekem is oem és adtajk driver cd-t :P

''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein

(#102) tuleon válasza janee_ (#101) üzenetére

tuleon
(tag)

Hát én nem kaptam hozzá, most hívtam a boltot, azt mondták nem jár..... :(

(#103) Nara near

Nara near
(újonc)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.