Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) csudri

csudri
(őstag)

Csak annyit írnék, hogy a 930BF nem 103K, pont tegnap jött meg egy havernak és ''csak'' 93K volt. De a kiskerárak oldalon már 87600pénzért is van. És ugyebár így már más a leányzó fekvése!

Vortex World Domination

(#2) Space marine

Space marine
(tag)

Hali!

Valaki megtudná mondani hol találok a különbözö panelekröl leirást? Lehetöleg magyarul...annyira nem vágom a szaknyelvet...
elöre is thx..

''UJJUNK PERCÉN SZÉPSÉG,ÖKLÜNK BÜTYKÉN HALÁL,SZIVÜNKBEN NINCS KÉTSÉG,VIGASZT HARCBAN TALÁL!

(#3) Gh0sT válasza Space marine (#2) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

[link]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#4) fLeSs válasza csudri (#1) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20 % áfa hozzászámításával.

(#5) Dassler válasza fLeSs (#4) üzenetére

Dassler
(őstag)

Ezt mindig begépeled, vagy rutinból nyomsz egy ctrl+v-t :D

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#6) Racecam válasza Gh0sT (#3) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:R

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#7) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Játékosoknak a VX922-es ViewSonic a király. Kivételesen Tom's linket nyomok, tűrhető cikkecske, és elég sokféle 19-es TFT monitort néztek: [link]

Azt hiszem, én a VP930-ra gyúrok.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#8) fLeSs válasza Dassler (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem, ezt életemben először írtam le, és egy hazai pályás cikkből másoltam ide. :D

(#9) Racecam válasza erdoke (#7) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De csak azért, mert nincs benne a 940BF. ;)

(#10) fLeSs válasza erdoke (#7) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

VX922, VX924, BF930, FP937S+, stb, egy tucat tizenkettő, ugye Racecam? ;)
Épp erről ugatok a cikkben meg még fogok is a következőkben, mert a TN ideje lejárt (ez olyan ''az OLED-ek eljövetele''-nek hangzott :D).

(#11) Scream007

Scream007
(őstag)

klassz mindkét monitor.
Csak hát 1280 felbontás tartásához nem árt egy igencsak jó vga manapság :U
Én tavaly vettem egy 8mseset és nagyon örülök hogy megvettem.Szerintem 1024ben AAval bőven szép még a kép, 800x600ban már tényleg gáz de ott meg rá lehet nyomni max AA-t és azt mondom még ott is fenntzartásokkal de hazsnálható, a 640 tényleg gáz ott már nem.
Szerintem a képsminőségnél érdemes lett volna max. AA-t rátenni hogy ne amiatt lássuk recésnek a képet :R

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#12) fLeSs válasza Scream007 (#11) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ha az AA-ra lettünk volna kíváncsiak, akkor tettünk volna rá AA-t, de mivel nem arra voltunk kíváncsiak, hanem a recékre, mert így láccik, hogy a felbontás csökkenésével mennyire recésedik a kép, ezért nem tettünk rá AA-t.

(#13) Lacix29 válasza fLeSs (#12) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Milyen géppel, milyen záridővel, ISO, stb, beállításokkal fotóztátok a fekete képeket?
(Esetleg lehetett volna kicsit nagyobb a záridő hogy jobban látszódjon a bevilágítás.)

Eszmefuttatás a fekete képernyő fotókról:
A fekete fényereje nem állapítható meg egy fotóból, ezzel a módszerrel igazán csak összehasonlítani lehet. (A cikkben ez jól is van alkalmazva, ha teljesen azonosak voltak a beállítások (zoom, záridő, stb) vagy a 2 monitort egyszerre fotóztátok.) Ugyanakkor azt is hozzátenném hogy 2 különböző fényképezőgép ugyanolyan beállítások mellett teljesen más képet ad. Ezért lehet hogy ugyanarról a monitorról az egyik tesztben az elkészült kép koromfekete a másikban pedig világosszürke lesz 1s-os záridővel.
Azaz fekete képernyőkről készült fotók alapján ne vonjunk le abszolút következtetéseket. :DDD
(A valódi mértékét a fekete kép fényerejének csak műszerrel lehet megmérni. )

A cikk tetszett.
:C

(#14) Arhel

Arhel
(senior tag)

Azthittem, hogy az új 940BF került hozzátok, erre csak a 930BF van benne ;] Talán ez a cikk már egy kicsit megkésett, de jó volt látni, hogy mit tudd egy Viewsonic-kal szemben a Samsung ;)

[Szerkesztve]

(#15) ^Boss

^Boss
(senior tag)
LOGOUT blog

hali

nos nem ertem hogy a gombos resz miert is olyan fontos ?2 nap utan megjegyzi mindenki azt az 5-6 gombot, sotetben es egyebkent sem hiszem el akarki mondja, hogy ugy allitja a monitorat, hogy allandoan nezi, hogy melyik gomb mire jo :D

nemtom csak nekem kulonleges a 930BF-em, de nekem a szelen se csik (HWT cikk ota figyelgettem de soha), se vilagosodas a feketeben, nincs, igaz nem szeretem a magas fenyerot, csak 30-on van a kontrasztal egyetemben, de nekem ezek a tapasztalataim.

udv.

Hackintosh gépek rendkívüli árakon!

(#16) fLeSs válasza Lacix29 (#13) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A fekete fényképezésénél én sosem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire nagy a bevilágítás ereje, hanem hogy van-e bevilágítás, és ha van, akkor milyen annak az ''alakja'' (remélem ez érthető volt :DDD tehát milyen alakban látszik a képen a bevilágítás). Az hogy mennyire fekete meg szürke egy kép a cikkben tökre lényegtelen, mert a fényképezőgéptől meg a fényképezőgép beállításától függ.
Én azt próbálom vele prezentálni, hogy mennyire homogén a kép, és ha élőben látom a bevilágítást, akkor a képen is láccania kell vmennyire, oszt kész, max ha nem láccik, akkor csinálok egy képet fotosopban :DDD (csak poén volt).

Itt egy eljövendő cikkből egy monitor feketéje

[kép]

és ugyanez a monitor ugyanezzel a fényképezőgéppel de más záridővel

[kép]

a lényeg - a bevilágítás alakja - mind2n láccik. Az, hogy mennyire erős a bevilágítás, az már a beállításoktól függ, és ezt egy fényképen nemtom prezentálni, max elmesélni az olvasónak (azt is szubjektívan).

(#17) Lujko

Lujko
(lelkes újonc)

Én azt azt nem értem h mért kellett a design nál annyira lehordani :(
szerintem szép :)

a cikk az teccet 1ébként

[Szerkesztve]

(#18) erdoke válasza Racecam (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nemcsak a sebességet nézték, hanem az overdrive hatásának kiküszöbölését is. Ebből a szempontból a Samsungok gyászosan leszerepeltek az AUO paneles ViewSonic-okhoz képest, különösen a 960BF.
Mivel nekem a fénykép- és a videoszerkesztés a legfontosabb, így a VP930 tűnik jó választásnak.

(#19) fLeSs válasza erdoke (#18) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

az overdrive hatását hogy küszöbölték ki?

(#20) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Folyadékristályos kijelzőknél milyen progit lehet használni pixel, subpixel hibák megtalálására?

(#21) csudri válasza fLeSs (#4) üzenetére

csudri
(őstag)

Tudtam, hogy nem lesz értelmes reakció a hozzászólásomra. De mind1, csak azért írtam oda, mert ha valaki olvassa a cikket, akkor megijedhet a hatszámjegyű ártól. És gondoltam érdemes tisztázni, hogy nem ennyi az ára, max ott kerül ennyibe, ahol jól le akarják húzni az embert.

Vortex World Domination

(#22) fLeSs válasza ALI_G (#20) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

bármelyik progit, amivel a képernyőn színt lehet váltogatni.
laca tft-teszt. :)) nokia monitorteszt, stb.

(#23) erdoke válasza fLeSs (#19) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gondolom, valami jó elektronika kell hozáá, de nem vagyok szakértő. Az eredmények viszont szignifikánsan jobbak, elgé gyorsak a monitorok, de nincs 2+ frame overshoot.

(#24) Racecam válasza erdoke (#23) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A samsung TN+Film panelek egyértelműen gyorsabbak (bár nagyon nagy jelentősége nincs), az overshoot zavaró hatása pedig jelentősen túl van értékelve.
214T vegyél, vagy VP2130b-t! ;)

(#25) Racecam válasza ALI_G (#20) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Húzd le innen a TFT Test nevü progit: [link]
Nem kell telepíteni.

(#26) VargaI

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

grat jó a cikk :C, és valóban a TN+film panel a multé, hajrá S-PVA, P-MVA :)
Samsung 970P a király, csak kár, hogy nem engedhetem meg magamnak :O

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#27) benedekco válasza Racecam (#25) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

aha...úgy hillára fagytam, hogy reset oldotta meg a dolgot...
win sp2 legújjabb frissítésekkel...

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#28) erdoke válasza Racecam (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem kell nagyobb felbontás. Még az hiányzik, hogy a gyerek játékai is akadozzanak a gépen, és erősebb VGA-t kelljen vennem... Keret se lesz rá még egy ideig.

(#29) Peet

Peet
(senior tag)

Én is fűznék néhány gondolatot a cikkhez (különösen a 930BF-hez):

- elöször is gratula a cikkhez, egész jól össze lett foglalva minden, sokkal többet nem lehet csacsogni 2 monitorról
- úgy érzem kicsit megkésett a cikk, tavaly több értelme lett volna neki, ugyanis tavalyi típus a 930BF és akkor volt még sulinetben
- a suilnetnek köszönhetően verhetetlen áron 60 ropiért hozzá lehetett jutni, ez volt igazán a nagy szám a 930BF-ben, amugy tényleg általános egy moncsi. 60-ért aki mond nekem jobb monitort annak fizetek egy sört! ;)
- a monitor tényleg nem nagyon döntögethető, elösször én is hátrányt láttam benne, de mikor megvettem rájöttem, hogy tök fölösleges, hiszen, nem kell azt a monitort 5 percenként tekergetni. Belőttem úgy ahogy nekem jó, és most is úgy van, csak a porréteg vastagsága változik rajta. :DDD
- nem értem miért pozitívum a 3 év garancia, amikor tudtommal minden monitorra annyit válalnak minimum. Persze ha van olyan amire nem, az se a 930BF pozitívuma, hanem annak a másik moncsinak a negatívuma.....
- amin viszont a cikket olvasva nagyon felkaptam a fejemet ez a mondat volt:
''A káva a szélesebbek közé tartozik, köszönhetően a hátsó borításnak''
Szélesebb??!!??? :Y Miről beszéltek? :F
Az egyik legkeskenyebb kávája ennek a moncsinak van, direkt ezért is választottam. Azt meg végképp nem értem, hogy miköze ennek a hátsó borításhoz? :F

Jah és megemlítem ezt a topicot [link] ahol olvashattok bővebben a 930BF-ről aki még netán törné rajta a fejét (mint mondtam sulinet sztárja volt ez a moncsi, most már nem annyira nagy durranás, ha tehettem volna Én is MVA paneles moncsit vettem volna) Mellesleg a Samsung 970P annyira nem is király, próbáld meg linux alatt használni. (azt hiszem azon nincs gomb és csak winfosos menü alól állítgatható)
Az Én egyik kedvencem az FSC P19-2 bővebben róla: [link]

üdv

Peet

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#30) mozso

mozso
(fanatikus tag)

Szia Fless,

Szerintem a tesztekben nem kellene eroltetni a ket egymas melle helyezett monitor oldalrol valo fenykepezeset, mert ilyenkor az objektivhez kozelebb allo monitor meredekebb szogben latszik, mint a tavolabbi. Emiatt a kozelebb levonek mindig szebb lesz a kepe. Ha nem a kepminoseg miatt rakod be ezeket a fotokat, akkor teljesen feleslegesek, mert a tavolabbi monitornal akar 10-20 fokkal is megnohet a betekintes szoge a tavolsag fuggvenyeben, tehat pont az oldalrol lathato kepminoseg osszehasonlitasara alkalmatlan.

Ha mar ilyen osszehasonlitast csinalsz, akkor a ket monitort kulon-kulon ugyanolyan szog alatt kell lekapni es a ket kepet egymas melle editalni.

Hungarian F1 League :: online F1 bajnokság - http://hf1l.hsw.hu

(#31) fLeSs válasza mozso (#30) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

[kép]

erre gondolsz? fényképeztem már így le TN és PVA paneles monitorokat egymás mellett, és tökéletesen látszott a különbség. ;)

(#32) cain69 válasza mozso (#30) üzenetére

cain69
(őstag)

megfelelő méretű teremben fényképezve, feltételezve teleobjektiv használatát, a nyilásszögbeli eltérés elegendően kicsi lehet ahhoz, hogy elhanyagolják.
az oldalradöntött képnek jelen formában tényleg nincs értelme, helyette javaslom azt a megoldást, hogy a monitorokat 90 fokkal forgassátok el, és úgy egymás mellé rakva fellülről fényképezzétek. a kapott képet aztán visszaforgatva a két monitor képe azonos hajlásszögben látszik oldalról, mintha egymás fölé állitották volna őket.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#33) fLeSs válasza Peet (#29) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A cikk több tőlünk független okból jelent meg későn, úgyhogy igaz, hogy már elkésett, de jobb később, mint soha. :)
Én úgytom, hogy léteznek 2 év garis monitorok még, vagy nem?
A kávás dolgon finomítottam, vannak ennél jóval vékonyabb kávájú monitorok, de ezen nem fogunk összeveszni. :)
A P19-2-ről nálunk is van bemutató: [link]

(#34) mozso válasza cain69 (#32) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Ez is egy megoldas, de a mostani szerintem nem sokat er, mert ahogy nezem nagylatoszugo objektivvel keszultek a kepek.

(#35) fLeSs válasza cain69 (#32) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem minden monitor paneljét lehet elforgatni, szal ez nem jó megoldás, a külön-külön fényképezés lenne a jobb megoldás, de mivel a képek alatt ott a szöveg, ezért ennek nincs túl nagy jelentősége.

(#36) Racecam válasza mozso (#30) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szia mozso!

Jó, hogy itt vagy. nem kell telefonálnom! ;)
Légyszíves írjál valamit a ViewSonic VX2025wm monitorról többen is éredklődtek utána itt: [link]

Köszi!

mod: OFF

[Szerkesztve]

(#37) mozso válasza Racecam (#36) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Betegszabin vagyok, csak hetfon tudunk a temaval kapcsolatban ertekezni.

(#38) Racecam válasza mozso (#37) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ok. ;)

Mielőbbi jobbulást!!! :)

(#39) VargaI válasza mozso (#30) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

vagy a két monitort egymásra rakni :DDD (amúgy polccal megoldható lenne)

Peet 29#-re: sajna ez van, én nem értek a linuxhoz ezért nem is használom :U

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#40) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Jó cikk én részemről nagyon nagy hibának tartom, hogy magasság állításra nincs lehetőség! :((

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#41) Mice_007 válasza VargaI (#26) üzenetére

Mice_007
(kvázi-tag)

Annyira ne sajnald a 970P -t, en a 193P-ben csalodtam a 18 bites megjelenitese miatt, es ezen a teren a ketto egyforma

[Szerkesztve]

AIDA64.com

(#42) Racecam válasza Mice_007 (#41) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha-ha, ostobaság!!! :(((
Egy 193P-vel szemezek nap mint nap a munkahelyemen és már leírtam egy párszor a megfelelő helyre, hogy nem 18 bit-es, és nem ditherel! :U

(#43) vidobali

vidobali
(tag)

A teszthez hozzászolván, én is tapasztaltam a samsungnál ezt a kivilágosodó sávot a képernyő tetején és alján, és semmivel sem tudtam eltüntetni, pedig játszottam a beállításokkal vagy 2 napot. Nekem 740N-em van, felhivtam a szakszervizt, monták tudnak a jelenségről, de orvosolni nem tudják, garancia cserére meg ez a jelenség nem ad okot, magyarán ez van és kész.
Szal egy 63e moncsinál azér kicsit presztizs romboló.

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#44) Z10N válasza vidobali (#43) üzenetére

Z10N
(fanatikus tag)

Szal egy 63e moncsinál azér kicsit presztizs romboló.

ha viccelődni akarsz inkább 36e-t írj.. :))

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#45) Ati77 válasza Z10N (#44) üzenetére

Ati77
(tag)

[link]

[Szerkesztve]

(#46) Fery 04

Fery 04
(újonc)

sziasztok! szerintetek mennyiért lehet megválni egy Sony sdm-s51r típusú monitortól? én 35k ra gondoltam de nem tudom ugy h inkább megkérdezem... jah és itt a link:http://www.superwarehouse.com/Sony_SDM-S51R_15_LCD_Monitor/SDM-S51R/p/120961 :DDD köcce előre is

;)

(#47) LeC válasza Fery 04 (#46) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

sztem nem rossz ár érte.
itt 48k-ért láttam: [link]

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#48) Sn00k

Sn00k
(PH! addikt)

A samú 204B-ről mi a vélemény ? Tényleg tudja a 16.7M colort vagy átverés ?

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#49) scabi78

scabi78
(kvázi-tag)

sziasztok!

szeretnék, vagy vennem kell egy tft monitort, de egyáltalán nem tudom, hogy milyet. nem értek hozzá, tudtok ajánlani vmit?
17'' kellene FPS játékra.

köszi

Tiszta Windows, rendes ház!

(#50) Hidó

Hidó
(kvázi-tag)

Hi!
Szeretnék a hozzáértőkhöz (és akinek van-volt tapasztalata a következő monitorral kapcsolatban) szólni: Samsung SyncMaster 1100MB
Kíváncsi lennék a tulajdonságaira,hibáira.Elsősorban játékra kellene ezért is csak egy CRT jöhet szóba.Esetleg érdekelne más típussal kapcsolatos észrevétel is.
THX

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.