Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Scream007

Scream007
(őstag)

Érdekes teszt, de jó.
Látszik hogy amelyik gémet rendesen megcsinálták ott a proci nem szól bele túl sokat max -/+ 3-4 fps ami elhanyagolható.
3 kérdés:
-506 tuningpotenciáljára nagyon kíváncsi vagyok, neten láttam már 3.8as vagy 40.ás screenshotokat de azé mégis kíváncis lennék nektek mit sikeürlt elérni vele???és ezzela tuningolt órajellel mit tud vajon? :U
-ti írjátok, de az ut2004et felejtsük már el tényleg.Szép volt jó volt vége van
-6600 gt szívesen láttam volna a tesztben

[kép]

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#2) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Félelmetes teszteket írtok.
Egy eggyel gyengébb VGA-t nem ártott volna berakni: a többség kártyái nem a 7600GT-től indulnak..

(#3) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Például nem csak az AMD processzorok jók játékra, sőt!
Hogy ebből mi leszen itt...;]

primus inter pares

(#4) Rover623 válasza Scream007 (#1) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látszik hogy amelyik gémet rendesen megcsinálták ott a proci nem szól bele túl sokat max -/+ 3-4 fps ami elhanyagolható.
:Y :F

primus inter pares

(#5) csudri

csudri
(őstag)

Nagyon jó teszt, ez kell a mindennapi embernek! Szépen korrektül le van írva, hogy mihez mit vegyél, f@sza! :R

Vortex World Domination

(#6) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Hát én még mindig úgy gondolom, hogy az nVidia az Amd - hez illik. Érdekes volt, hogy egyes játékoknál a felbontás növelése hogy vette el azt az előnyt a pentiumtól, ami alapon meg volt neki.

=== Szatocs ===

(#7) faster válasza Scream007 (#1) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

1024*768-ban szinte mind CPU limites volt. Olyan nincs, hogy egy játék CPU limites, oszt jónapot, például, mint ahogy látszik, erősen függ, milyen felbontásban játszol, mint látványeffekteket kapcsolsz be, stb, stb...

(#8) fLeSs válasza faster (#7) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

inkább csak a régebbi játékok, az újabbak már 1024-ben is vegyeslimitesek (persze függ attól is, hogy milyen VGA-val nézzük).

(#9) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy néztem, mindegyik kártya PCI-E :( Tudom, tudom, felejtsem el az AGP-t, de van számottevő különbség a kettő között? Azért is érdekel a téma, mert a következő hardvercsere a videokártyát érinti, az alaplap AGP-s.

(#10) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ötletes hiánypótló teszt, remélem majd az AM2 és a Core2 elterjedésekor kibővítitek. Esetleg addigra (őszre) lesz új középkategória az ATI-tól és csúcskártya bármelyiktől. Ha az új procikat és VGA-kat már ennek szellemében is tesztelitek, sok extra kört takaríthattok meg. ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#11) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

külön öröm, hogy egy 2,66os pénégyet is belevettetek a tesztbe, nekem is ilyen van(igaz jo kis régi NW, és tuningba se vitézkedik). a cikk pedig összességében :R

6910p

(#12) szicsu válasza fLeSs (#8) üzenetére

szicsu
(őstag)

arra lennék kíváncs pontosan milyen A64 ek vettek rész a tesztben?
mert nem egyértelmű :(

''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

(#13) Integra

Integra
(Jómunkásember)

eredeti, okos, mindennapi majréra épülő teszt, gratula!!!
hogy mivel hajtjuk ki a next gen vga-kat?
talán egy évnél tovább lehet kihúzni velük:DDD

(#14) faster válasza fLeSs (#8) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Persze, nyilván, vegyes. És ha mondjuk az AF-et is kikapcsoltuk volna, akkor még vegyesebb. Csak arra akartam utalni, hogy ez nem ''kódminőség'' kérdése. Pláne azoknál a játékoknál, amelyek pl. Havoc motort használnak a fizikához, ott a CPU is elég jól ki van használva.

(#15) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

TRL-hez csak annyit,hogy nálam 7900GTX-en jól fut NexGen beállítások mellett full beállításokkal (1.1-es patch fentvan). Pályabetöltés után egy kis cache, addig akadozik, utána már fut rendesen. Egyébként jó a cikk.

(#16) Cloud_s

Cloud_s
(fanatikus tag)

''ezért azt javasoljuk, hogy a processzor és a videokártya túlhajtásával próbáljunk meg minél több plusz fps-t kihajszolni a rendszerből''

Merészek vagytok.

(#17) fLeSs válasza szicsu (#12) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mi nem egyértelmű benne?

(#18) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Gratula, nagyon klassz, közérthető és hiánypótló teszt volt! :C

Aki ezek után még megkérdezi, hogy ''milyen gépet játékra?'' az megérdemli, hogy tarkón csapják egy szeneslapáttal... :))

(#19) TexT-BoY válasza fLeSs (#17) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem az effektiv sebességet nem tudja összerakni a ''dobozon szereplővel''
tudtommal a 2GHz az a 3200+os A64 lehetett a 2600mhz pedig a 4000+os?! bocs ha nagy marhaságot mondok...

és hamár erre jártam: fLeSs/Rudi Milyen Passziv VGA lehet árban és teljesitményben is partiba az Inno 6800GT-vel?

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#20) szicsu válasza fLeSs (#17) üzenetére

szicsu
(őstag)

csak azért mer ezt irtad:
AMD Athlon 64 2 GHz és 2,6 GHz (10x200, 12x217; 512 kB L2 cache)

ez lehet két darabb proci is, mert feltételezem ,hogy nem követtél el olyan hibát hogy a szorzót 12-ről visszatetted 10-re.
ezen eszmefutatás alapján kijön négy lehetséges proci:

-3200+ / Winchester / 512KB / 10x / 1,4V / 90
-3200+ / Venice / 512KB / 10x / 1,4V / 90
-3800+ / Venice / 512KB / 12x / 1,4V / 90
-3800+ / Newcastle / 512KB / 12x / 1,5V / 130

''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

(#21) Speed

Speed
(PH! addikt)

Nagyon jó a teszt nagyon nagy ötlet zseni aki kitalálta csakk sajna a dual-core cpu-k nekem nagyon hiányoznak beőle :O :R :R :R

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#22) magic7

magic7
(tag)

Ti milyen tesztről beszéltek? Hol a linkje?

Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''

(#23) EQMontoya válasza TexT-BoY (#19) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 4.000+ órajele 2.400mhz, szóval az már fx, ami 2600at megy, vagy tuning proci.

Tesztel kapcsolatban: szerintem a processzorok összehasonlitása azért nem volt fair, ugye ha jól láttam, az első képen egy 4.000+ volt... azért 1 san diego magos 4.000+ (ma már úgyis főleg ezt forgalmazzák) a legtöbb embernél alapfeszen ment 2800 körül, kis tuninggal pedig 3000 fölött is. sejtéseim szerint az intel kapott 1 kis plusz feszt, vagy nagyon jó példány volt, mivel az eddigi tulajok közül igen keveseknek ment annyit alapon. (pl a ph-s tesztjében sem)

magic7: LOL :DD

[Szerkesztve]

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#24) Lortech válasza TexT-BoY (#19) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Szerintem egy 3800+, 10-es visszavett szorzóval alapfsb-n, és 12-es szorzóval tuninggal 217-es FSB-n.
szerk: #25: akkor biztos letiltotta a teszt kedvéért az 1MB cache felét. :P

[Szerkesztve]

(#25) EQMontoya válasza Lortech (#24) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez van a cikk elején: [link]
Jól láthatóan a proci már volt használva.

[Szerkesztve]

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#26) Retekegér válasza magic7 (#22) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Bal felső sarok: eredeti teszt ;]

[Szerkesztve]

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#27) HummeRC válasza magic7 (#22) üzenetére

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Kattints: balra fönt a PH logo alatt -- ''eredeti teszt'' :))

szerk: megelőztek... :DD

[Szerkesztve]

(#28) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

OMG, a játékkészítők csak úgy generálják az igényt, besz@rás, hogy az X1900XT megfexik next gen. mellett a Tomb Raiderben...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#29) fLeSs válasza szicsu (#20) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

egy 3800+-t használtunk, de ez ennyire lényeges?
ott van a te idézetedben is ''2 GHz = 10x200 2,6 GHz = 12x217''

(#30) fLeSs válasza EQMontoya (#25) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

az a proci nem volt használva (csak a képek miatt lett lefényképezve, mert nem volt másik dobozos A64 épp kéznél).

(#31) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Jó teszt, nem épp olcsó játék, nem épp hülye gyerekeknek! :C

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#32) (Kolombusz) válasza EQMontoya (#23) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aha és a kép mit jelent? Ne mondd már, hogy ekkora láma vagy. Ha san diegot teszteltek volna, akkor miért 512kb cache volt a procikban? Tuti átirták kevesebbre, hogy az amd nyerjen, mi? Azta, de korrupt tesztelőik vannak.

Lolozni azt tudsz, de elmondani, hogy mit tegyen, hogy megtalálja a tesztet azt nem - IQMontoya barátom.

[Szerkesztve]

(#33) szicsu válasza fLeSs (#29) üzenetére

szicsu
(őstag)

de honnan jött az isteni szikra, hogy a szorzót visszavedd 12-ről 10-re?
mert ez a mérés így nem reális... :( :(

(#34) (Kolombusz) válasza szicsu (#33) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért gond ez? 10*200 a 3200+ teljesitménye, 12*200 a 3800+ teljesitménye. Ha a 3200asra belőtt procit akarja húzni, akkor nyilván 10es szorzóval fogja küldeni, ha a 3800ast, akkor 12essel. Ez pont igy a normális.

(#35) fLeSs válasza szicsu (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

én nemtom felfogni hogy mi a bajod. bocs.

(#36) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Innye de jó kis olvasmány. Kár, hogy egy Conroe-t- khmm Core 2 Duo- nem tudtatok szerezni :)egy rev 2 Platiniumba.

[Szerkesztve]

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#37) vedini válasza szicsu (#33) üzenetére

vedini
(őstag)

nyugi, amd jobb és kész :DDD

workworkwork...

(#38) Szabesz válasza szicsu (#33) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Miért ne lenne reális? 3200 és 3800 ua magot tartalmazza más szorzókkal.Ha visszavesszük a szorzót akkor nem 3200+-t kapunk? De

(#39) EQMontoya válasza (Kolombusz) (#32) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm... erről majd csütörtökön bent eldumálunk :D

fLeSs: ok, nem figyeltem. a p4 amúgy kapott feszt, vagy tényleg ennyire jó példány?

[Szerkesztve]

(#40) szicsu válasza (Kolombusz) (#34) üzenetére

szicsu
(őstag)

csak az a gond , hogy minden proci az eredeti szorzójával élri el a teljesítménye maximumát

(#41) anulu válasza szicsu (#33) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

mert? HTT stimmel, cache stimmel. szerinted hogy csinálják a kisebb A64-eket? :)

amúgy megsúgom, hogy ha odaraksz egy 3800+ -t, ami 10x200-on megy, és egy 3200+ -t, ami szintén 10x200, sehol nem fogod tudni a különbséget felfedeni. pontosan tudom, nem1 A64 fordult már meg a kezeim közt...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#42) GombócArtúr

GombócArtúr
(őstag)

Help mí!
Northwood 2,4C hez mi passzol?

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#43) fLeSs válasza EQMontoya (#39) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

kapott egy kicsit, de továbbra sem értem, hogy ez miért lényeges kérdés, meg ez az athlon 64-es dolog is fura számomra, úgy látom nem értettétek meg a cikk lényegét vagy csak nagyon unatkoztok (vagy csak csökkent értelműek vagytok ;]).

(#44) anulu válasza szicsu (#40) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

pls, ezt gondold át mégegyszer :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#45) (Kolombusz) válasza szicsu (#40) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

EZt honnan veszed? Ha 10*200on van, akkor annyit fog birni, mintha egy 3200+os lenne. Nem hinném, hogy gond lenne, hogy 12 helyett 10es szorzóval hajtod.

(#46) Pacák

Pacák
(senior tag)
LOGOUT blog

Abszolút OFF? Vagy mégsem?
Milyen kijelzőt használtatok a teszthez? :)

Az 1600*1200 -as felbontás miatt fúrja az oldalamat a kérdés.

[Szerkesztve]

Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

(#47) fLeSs válasza (Kolombusz) (#45) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ennek a topiknak nem erről kéne szólnia, dehát már megszoktuk...

(#48) anulu válasza fLeSs (#43) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

részemről értettem, és grat hozzá! :R

szintén tesztelek hardware-t és írok cikkeket, tudom, hogy mennyi idő és energia van egy ilyen tesztben :)

(#49) vedini válasza GombócArtúr (#42) üzenetére

vedini
(őstag)

6600GT :)

fless: tetszik a teszt jól felépített és átgondolt, bár esztétikailag lehet szebb lett volna a 11*237 az amd-nél is

workworkwork...

(#50) EQMontoya válasza fLeSs (#43) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megértjük, és az 5letet is jónak tartom személy szerint, én csak azt mondom, hogy akkor már amd oldalról is betehettetek volna vmi tényleg nagyon izom procit. (pl san diego 11*270)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.