Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) Dufresne válasza aphex (#299) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Garancia szervíz? Csak mert nekem ez olyan hibának tűnik, amiért már lehet raklamálni és nem feltétlenül az otthon megoldható kategória, persze a beállításaidat nemtudom...
Egyébként nem fix IP-s a kábelneted :F

[Szerkesztve]

Back to the field!? www.utv.hu

(#302) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Hály All!

Nézegettem ezt a routert, és eléggé megtetszett.
Bár ebben a topicban is elég sok csúnya dolgot hallottam felőle.
De legfőképp engem a stabilitása érdekelne, erről amúgy még nem is nagyon írt senki sehol.
Szal a kérdésem hogy megfeszített, folyamatosan terhelt munkát hogy bírja a cucc.
Több gép föl le csatlakozása, rajta keresztül megosztott net túlterhelése esetén fagy-e, stb stb.

(#303) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Nya mi van?
Kihaltak a topic lakók :U

(#304) Dufresne válasza ---Lasali--- (#303) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

WL520g nálam napi 24h-t megy van hozzá 3gép mac cím alapján fix IP-vel, amiből egyik folyton megy. Távoli asztal használata beállítva, dc belőve. Mindegyik frankón megy. Néha szomszéd is erről netezik kábelen, ha épp úgy jön ki neki:) ÉS néha meg wifi-ről nyomja az utca túloldaláról 2téglafallal megspékelve:) A jal ígyis majdnem max. Semmi fagyás, csak az elején volt bizonytalanság, de beállítási gondok miatt. Azóta hibátlanul teljesít. :R

(#305) ---Lasali--- válasza Dufresne (#304) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Jól hangzik.
Akkor aszem ez lesz a választásom.
Már csak monej kéne... nem volt ez betervezve... :((

(#306) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Na ma délután megrendelem.. remélem hétvégére meglesz...
Aztán majd jövök a problémákkal, szerintem lesz dögivel -)

[Szerkesztve]

(#307) Dufresne válasza ---Lasali--- (#306) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Várjuk a problémákat tárt karokkal :DD

(#308) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

probléma?
inkább kérdés, nem? ;)

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#309) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Ha egyszer olcsóbb lesz, ideális partnere lesz a routernek.
[link] :)

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#310) ---Lasali--- válasza sbazsi (#309) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Lehet veszek hozzá egy ilyet:
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=553

(#311) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Na szal. Megvan a router. Fölfrissítettem. Két gép rákötve, beállítva, egyelőre gyönyörűen üzemel. És úgy vettem észre hogy műxik benne a trafic sharping vagy hogy írják, mert kb gyorsabb most a net mint cfosspeedel.
Első probléma:
HP 3420
Hogyan konfigoljam be? Próbálkoztam... de annyira jutottam hogy semennyire...
[kép]
Ahová tettem egy ''?'' jelet, oda a használatiába be van írva egy ip. Csakhogy nekem ez inkatív és nincs benne semmi....

[Szerkesztve]

(#312) Blackmate

Blackmate
(senior tag)

Próbálkozott már valaki webcamerával a routeren? Most van nálam egy ilyen: [link]. Van valami trükk, mert nagyon nem akar menni?

(#313) sbazsi válasza ---Lasali--- (#310) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nekem van ilyenem, benne 120gb hdd-vel.
(előbb volt meg a vinyo a kerettel, mint a router)
csak egyelőre parázok particiókkal szórakozni, de azon filózom, hogy lehet veszek egy nagyobb vinyot, és azt már eleve úgy formázom, hogy menjen vele a windows share
Na meg türelmem sincs...
:D

(#314) sbazsi válasza ---Lasali--- (#311) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

És úgy vettem észre hogy műxik benne a trafic sharping vagy hogy írják, mert kb gyorsabb most a net mint cfosspeedel.

ezt kifejtenéd bővebben? :F

a bekonfigolás az kiválóan le van írva a kézikönyvben.
át kell forwardolni a nyomtatóportot a router ipcímére a gépeden.
nekem legalábbis ment konicaminolta 1300w

(#315) sbazsi válasza Blackmate (#312) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

az enyém sem megy.
[link]
itt le van írva, hgoy melyikkel megy, melyikkel nem
többnyire a philips chipsetet szereti, ha jól tudom
van olyan asus camera is, amivel nem megy. :U

(#316) ---Lasali--- válasza sbazsi (#314) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Megcsináltam már oda vissza ahogy a könyvbe le volt írva de meg se nyikkanik.

(#317) sbazsi válasza ---Lasali--- (#316) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

próbáld ki, hogy bedugod a gépbe a nyomeszt, nyomsz egyet, majd átdugod a routerbe,
:F

(#318) BaLee

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Külső HDD-s megoldásoknál számoljatok azzal hogy ha megy a gép akkor nem olyan zavaró a HDD hangja a ventik meg a ház miatt de egy külső rackben ha nem megy a gép akkor elég zavaró tud lenni.
Én is vettem egy notebook vinyót meg egy házat neki de elég hangos lett a kombó nem is használom ftpnek. Ha megy a gép mellette akkor nem zavaró de ha ki van kapcsolva akkor eléggé.
Inkább majd egy 512-es vagy 1gbos pendrive.

Akit ez nem zavar annak van egy eladó 6gb-os noti vinyóm meg egy külső rackem. :D

(#319) sbazsi válasza BaLee (#318) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

azért nem mindegy, hogy milyen a rack, és az sem, hogy milyen benne a vinyó.
a mai 40gigások szvsz halkabbak, mint egy 6gb-os.

(#320) BaLee válasza sbazsi (#319) üzenetére

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Ez könnyen lehet de ha fejmozgás van az már az már eléggé kihallatszik akármilyen halk is a vinyó alaphelyzetben.

(#321) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Meg ha nem ventis a cucc...

Kül megen sz@rakodtam a nyomtatóval... de ez no megy... pedig ugyan az a típus amit a leírásban a beállítandó ablakokban lehet látni...

(#322) ---Lasali--- válasza sbazsi (#317) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Nemtom... dugogathatom ezt összes vissza... meg se nyikkanik ha a routeren van...

(#323) sbazsi válasza ---Lasali--- (#322) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

próbáltad amit mondtam?
mert pl a hp 1020 olyan, hogy a gép driver-éből veszi a firmwaret
igy ha nyomtatsz vele egyet, majd áramtalanítás nélkül átdugod a routerbe, akkor többeknek is működött.

[link]

esetleg ott nézz/kérdezz utána.

(#324) ---Lasali--- válasza sbazsi (#323) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Nem vagyok valami nagy nyelvtudós... szal... ha az lennék... már sztem ott próbálkoztam volna először... :(

Amúgy igen próbáltam, előbb le is írtam..

(#325) Garf. válasza ---Lasali--- (#324) üzenetére

Garf.
(tag)

Milyen firmware van a routeren, mert nekem a gyári legfrissebbel (1.9.5.6 beta) nem ismerte fel az Epson C48-as nyomtatómat, de bekonfiguráltam, ahogy a könyvében le van írva és működött. Utána felraktam a 1.9.2.7-7c Oleg félét és azzal fel ismeri a nyomtatót és működik is.

(#326) ---Lasali--- válasza Garf. (#325) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Gyári
1.9.5.0

[Szerkesztve]

(#327) solako

solako
(újonc)

Szervusztok!

Kaptam kipróbálni egy ASUS WL 500 deluxe-ot. Chello-s nettel szeretném használni és az istennek sem fogadja a kábelmodemtől az IP címet - bár ez van ugye beállítva automatikusan.
Az Otthoni D-link routeremen van MAC address clone és DHCP renew.wal megkapja ha nem megy magától, de az ASUS a STATUS-nál folyamatosan azt írja ki, hogy Automatic IP egy sor üres mező és disconnected. Amikor ráklikkelek, hogy connect, akkor lefut a script és pillanatokkal később ugyanez marad a helyzet. Próbáltam már kihűzott kábellel a connectet, akkor eltartott egy darabig, amíg kiírta, hogy nincs kapcsolat - tehát az ASUS kommunikál a kábelmodemmel és mégsem. :F

Háttérinfók:
A D-link routeremet másfél éve konfigurálom oda vissza (WPA-PSK, filterek, DMZ stb.), tisztában vagyok az alap dolgokkal, tehát biztos nem olyan baj van, hogy pl. bekapcsolva van a tűzfal... Persze tanulni sosem késő.
A kábel jó, mivel ha direkt dugtam a gépemre a kábelmodemet, akkor rögtön kapta az IP-t.
A chello-nak kell elvileg a beregisztrált gép MAC addresse, ez is megadtam, sőt a kliens nevet is (természetesen ezen dolgok nélkül is prübáltam és nem ment.)
Hiába megyek végig a quick start lépéseken nem és nem. Próbáltam a quick startot ki és bekapcsolt kábelmodemmel egyaránt. :(

Tud valaki segíteni? Firmware upgrade? Vigyem vissza mert rossz?

Köszi: Ákos :R

Váro privben is akár.

(#328) solako válasza Blackmate (#150) üzenetére

solako
(újonc)

Szia!

Én dettó ezt csiálom, amikor konfigelem a nyomorultat és mégsem kapja meg az IP-t...

From Blackmate (#150)
''Na, akkor részletesen:

1. Router nélkül legyen egy gép, amin (LAN-on) megy a chello.
2. Eztán mindent kapcsolja ki.
3. Rakd össze a cumót a router közbeiktatásával.
4. explorer-be: my.router, baloldalt a 2. menüpont: Quick Setup
a. Select Time Zone -> GMT+01:00 Germany
b. Select Internet Connection Type -> Cable Modem or other connection type that gets IP automatically.
c. Fill Information Required by ISP. Itt mindent hayj üresen, kivéve a MAC Address mezőt, ahova írd be az 1.-es pontban bekonfigolt gép MAC címét
d. WAN IP Setting -> Get IP automatically? Yes (Ha DHCP-t akarsz)
e. Configure Wireless Interface -> Itt athatod meg a WLAN beállításait, a lényeg, hogy vmi nevet (SSID-t) adj meg, és kezdetnek Low(None) Security Level-t.
Majd ennek végén Finish.

Na mármost a MAC address-t így tudod lekérdezni DOS parancssorban: ipconfig /all
''
Lehetséges, hogy a 2 éves Motorola kábelmodememmel nem bírják egymást?

(#329) ---Lasali--- válasza sbazsi (#313) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Visszatérve a rack-re.
Pontosan ugyan olyanod van mint amit belinkeltem?
Mert épp a ''milyen winyót vegyek'' topicba irogattam hogy milyet kéne egy ilyenbe választani, és rámförmedtek hogy ez a rack nem lesz jó ilyenre (ftp szerver... folyamtos üzem... stb..) mert meg fog főni benne a winyó.
Pontos tapasztalataid vannak ilyen felől?

(#330) sbazsi válasza ---Lasali--- (#329) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

pontosan.
lehet igazuk van, nem tudom.
most épp nem használom, szóval ilyen jellegű tapasztalatom nincs.
De nem gondolom hogy egy ilyen drive-ot úgy terveznek, hogy ne lehessen 24/31-ben működtetni. mert ügye egy dolog hogy be van dugva, és egy másik, hogy jól leterheljük.
mert sztm az FTP-zés közben nem nagyon van kitéve terhelésnek, vagyis nem melegszik jobban, mintha csak be van dugva.

Tény és való, melegszik, egyer valahol rá is kérdeztem, hogy normális-e ha meleg a ház.

(#331) solako válasza solako (#328) üzenetére

solako
(újonc)

Helló!

Csináltam egy Firmware upgrad-et 1.9.5.0-ra és tádám. Rögtön lett Budapesti időzóna, meg meg is kapta a chello-s modemtől az IP-t.

Üdv: solako

(#332) ---Lasali--- válasza sbazsi (#330) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

Egy wirnya úgy álltalába 60 fokig bírja, az meg azért már eléggé meleg, kézzel tapintva. Szal ha a doboz jól átadja a hőt, akkor hogy az kívül elég meleg, még nem biztos hogy baj is. Sztem..

(#333) aphex válasza Dufresne (#301) üzenetére

aphex
(újonc)

Jajj, köszi a választ!, és bocs, csak elfelejtettem visszanézni :)

Az az igazság, hogy kéz alól vettem a rútert és több is lehet 1 évesnél, de írtam az asusnak, és írtak is vissza kínából, csak azt mondják, hogy anélkül, hogy disconectelnék nem változhat az Ip-m. Na írtam a t-offilne-nak, hogy ez így van-e, azok meg nem válaszolnak.. szép kis banda.

Szóval ehhez senki nem tud semmit lökni :S

Pedig régebben egy d-link et használtam és azt is újra kellett indítani néha 8jóval ritkábban), de az ment meüből... és akkor még mindig ugyanaz volt az ip-m is ráadásul.

Köszi még1x, pápá!

(#334) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Erre az FTP-s bugra nem tud valaki bármi megoldást?
(azon kívül, hogy dugjam át a madzagot...)
:F :F :F

(#335) Dufresne válasza aphex (#333) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

LEhet akkor viszont, hogy a modemmel van a bibi, vagy azzal is van. Csak mert tudomásom szerint a kábelnet fix IP-s, tehát nem változhatna az IP-d össze-vissza...

(#336) sbazsi válasza Dufresne (#335) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

és gondolod, hogy ettől teljesen lehalna a router is?
ettől még el kéne hogy érje, nem?

(#337) Dufresne válasza sbazsi (#336) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Azzal ''is'' van :R
Természeteen ettől még el kéne érnie, de ha már volt gond másik routerre is, akkor nem kizárható, hogy vastagon bennevan a modem is a dologban...

(#338) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Következő érdekes hibával találkoztam.
Routerem WL500b, ID szerint WL500bv2. Az Oleg féle FW-vel az volt a baj, hogy wifi vezérlő nem működött, mostmár rájöttem miért.
OpenWRT doksit átolvasgatva vettem észre, hogy wl500bv1-ben broadcom bcm4301 vezérlő van, v2-ben pedig ralink.
Routert szétszedve tapasztaltam, hogy itt is broadcom bcm4301 csücsül. [link] [link]
Telnettel gyorsan rájöttem, hogy ebben az firmware-ban csak a ralink driver van benne, ezért nem ment a wifi.
Gondoltam átrakom a v1-s firmware-t, router nem engedte, openwrt-t, router nem engedte, firmware restoration tools-t is kipróbáltam, az se csinált semmit, tehát meg vagyok fúrva:(. Hiába töltöttem le a v1-snek a sourceját, abban nem találom a drivert, gondolom lekéne fordítani.
Végszó, ha wifit is akarom használni, rakhatom vissza a gyári béta 1.8.2.4-s fw-t :(.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#339) Elrood válasza Elrood (#338) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Emlékeimet gyorsan előkotortam. Úgy emlékszem, első bekapcsoláskor az ID még WL500b volt, de akkori legfrissebb gyári fw, 1.8.1.9 asszem, átírta v2-re. De érdekes módon gyárival jó a wlan. Próbáltam azt is, hogy ID-t átírom WL500b-re, de sajnos akkor se engedte fel az fw-t.
Két lehetőség maradt:
1. direkt elbaszom a routert fw töltés alatt, hogy a firmware restoration tools-al aztán felrakjam a nekem tetszőt. Ez veszélyes, és nincs is hozzá nagy kedvem.
2. Oleget megkérem, hogy csináljon nekem egy olyan fw-t, ami v2-s, de van benne broadcom driver is.
+1. Hagyom így az egész :(((

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#340) Blackmate válasza Elrood (#339) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Na most nem vágom, hogy egész pontosan miben is különbözik a Te routered, de az sztem biztos, hogy a gyári firmware nem tesz különbséget. A WL-500G Deluxe-hoz van egy rakat driver (ralink vagy broadcom chiptől függetlenül), amiből a stable az 1.8.2.1, a legújabb beta pedig az 1.9.5.0. Jelenleg nekem is ez van fent.

Az 1.-es verzió, pedig egyáltalán nem veszélyes. Nekem már kétszer is sikerült megjátszanom, mert nem vártam a 80 second-ot, és kikapcsoltam a routert a frissítés után. :DDD Nem reagált semmit. A Restoration Tool-lal viszont feltúrtam rá a hozzáadott eredeti gyárit, utána meg kedvemre, ami épp teccett. Szóval ezt elég bolond biztosra megoldották asusék.

(#341) Elrood válasza Blackmate (#340) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

WL500b -nél mondom két verzió van.
WL500b és WL500bv2 , nekem WL500b van, de az asus oldalán szereplő akkori friss fw felülírta az IDjét WL500bv2-re. Mostmár CSAK és KIZÁRÓLAG, WL500bv2 -s fwket enged fel. Gyárival rendesen müxik, nem azt mondom, de WL500b-hez a ''legfrisebb'' gyári 1.8.2.4, és néha szered kiakadni.
Custom, Oleg-féle, abból csak a v2 -s hajlandó felmenni, többire azt írja, hogy incorrect fw, és nem tölti fel magára. Viszont v2-s firmware-ban, Olegnél, csak Ratlinkes driver van, ezért nem működik. Ugyanez a helyzet az OpenWRT-vel, incorrect fw.
Szerencsére wl500g deluxe routeremmel nincs semmilyen problémám.

Közben annyi változás történt, hogy Oleg sourcejában megtaláltam a broadcom drivert, fel is raktam a routerre, be is kapcsoltam, de sajnos nem sikerült műkődésre bírni, mert további init parancsok kellenének, de sajnos azokat nem ismerem.

Hát, arra a módszerre én is gondoltam, de nem mertem eddig beválalni.
Hogy is mondtad, kinyírtad a routert, resttoolsal felraktál gyárit, és onnan akármit felengedett? Vagy resttoolssal bármit felrakhatok, és aztán újra működik?

[Szerkesztve]

(#342) Blackmate válasza Elrood (#341) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Okke, most már vágom! Nekem WL500G-m van. Azt nem tudtam, hogy a B-ból van kétféle chippel is.

A routert meg csak szoftveresen nyírtam ki. De mondjuk olyannyira, hogy rajta voltak a gépek, de még az állapotjelző LED se kacsingatott, és persze a gépek se látták a hálót.

Már vágom a problemedet is, úgyhogy szerintem simán megpróbálkozhatsz a Resttool-lal. Nem kell hazavágni a routert. Ugyanis az (függetlenül, hogy mi van a routerrel, él-e, vagy halott) LAN-on rátölt egy firmwaret, és vagy megy vele, vagy nem. Ha az utóbbi, akkor sincs para, mert rátöltessz egy gyárit, amivel megy.

(#343) Elrood válasza Blackmate (#342) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Thx a helpet, sikerült felrakni a v1-s fw-t, és mostmár megy a wifi is.
Csak a WPA nem akar bekapcsolni :DDD
Majd később megoldom ezt is.

(#344) Tiiszi

Tiiszi
(újonc)

Sziasztok,

Régóta küzdök egy problémával és aa segítségeteket kérem.
Asus WL500g Deluxe-om van a legfrissebb Oleg firmmel. Szépen fel is telepítgettem már rá jó pár szolgáltatást (NFS, SAMBA, HDD, SSH) és most a Nylon proxy-val küzdök.
Kintről szeretnék belépni a routerre (ez megy is SSH-n) majd proxy-n keresztül elérni a belső, illetve a külső hálót is. Ehhez putty-ot használok. Bárhogy is konfigoltam eddig a routert és nylon-t, minig azt a hibaüzenetet kapom, hogy forwarded port close.

Van valakinek tapasztalata, hogyan kell ezt beállítani?!
Idemásolom a nylon.conf-ot.

# general settings
[General]

# number of simultaneous connections allowed
No-Simultaneous-Conn=5

# log connections and other information to syslog? 1: on, 0: off
Log=1

# be verbose on the console? 1: on, 0: off
Verbose=1

# store pid file
PIDfile=/opt/var/run/nylon.pid

# server settings
[Server]

# interface to listen to connections
Binding-Interface=ppp0

# interface to bind outgoing connections to
Connecting-Interface=br0

# listening port to bind to
Port=3128

# allowed is processed first, then deny

# allowable connect ips/ranges
Allow-IP=192.168.1.0/24

# denied connect ips/ranges
#Deny-IP=0.0.0.0/0

TEC

(#345) DiXoN008

DiXoN008
(tag)

Hali all!
Az 520g-hez nem rakta fel valaki a 1.9.5.6 verziójú firmware-t? Mert van egy olyan új dolog benne, hogy Enable to Date Radio és hogy másnak működik-e, mert nekem nem igazán mindig rámegyek a Save&Restartra aztán visszaállít mindent úgy hogy semmi beállítás nincs ott. Igaz annyira nem fontos, csak gondoltam, hogy kikapcsolom estére a rádiót, ne zavarják az alvásom, meg ne bontsák az agyam holni rádióhullámok :DDD

(#346) AlBundy

AlBundy
(fanatikus tag)

A WL 500G deluxe routerekben volt valami változtatás hardveresen, vagy a kezdetektől fogva ugyanaz a vas van benne, csak újabb szoftverekkel jött forgalomba?

Csak azért kérdem, mert egy WL500G Premium routerbe szeretnék majd beruházni, de nem tudom, hogy merjem-e megvenni az 1.kiadott szériából vagy várjak még vele.

Ma bejött egy kövér nő a boltba...

(#347) Ivanov

Ivanov
(lelkes újonc)

Vki tud vmit a WL-550gE típusról?
Ugyanaz a vas vagy van benne vmi plussz?
Nagyobb RAM, gyorsabb proci stb.?

(#348) Luise78

Luise78
(újonc)

sziasztok! olyan kérdésem merült fel, hogy ugyebár a WL-500g Deluxe készülék egyben AP is, és a wifi kliensem, amivel csatizni akarok rá kb 300méterre van tölem, hugom kéglijében. és az érdekelne, hogy külső tetőantennát tudok-e rá csatlakoztatni. a másik kliensem lanon menne, ez volna az én gépem. előre is köszi a válaszokat! :)

(#349) Spada

Spada
(kvázi-tag)

Sziasztok. A WL-500g-m úgy néz ki, nem bírja a kánikulát. Ahogy bejött ez a hőség, elkezdett ledobálni mind vezetékes, mind vezeték nélküli kapcsolaton. Újraindulgat kénye-kedve szerint.

Valakinek volt hasonló tapasztalata valamelyik modellel? Én minden esetre visszavittem gariban, majdcsak kezdenek vele valamit.

(#350) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Sziasztok!
Hol lehet a MAC cím klónozást beállítani wl520g-nél?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.