Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) CsSanzi válasza zsommi (#149) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

OKSA én voltam a csökkentett képességű :)) . Szóval , ha jól értelmezem, akkor a routerhez sikerült csatlakozni, de mégsincs net. Azzal kezdje szerintem, hogy nézze meg a Status and log fül alatt a wan interface állapotát (vagy valami hasonlót, mert pontosan nem ismerem ezt a routert), hogy az csatlakozva van-e, ha nincs akkor modem restart ajánlott.
Az azonos MAC nem okozhat gondot, mert konfigurálni én is utp kábelen konfigoltam induláskor a routert(mint mindenki más), és én is uazt a MAC-et adtam meg neki, mint a hálókártyáé volt.

[Szerkesztve]

Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

(#152) zsommi válasza Blackmate (#150) üzenetére

zsommi
(senior tag)

''Ezt nem értem:
''wan be van lőve dhcp-re, és át van állitva a mac....
a gépen be van állitva 192.168.1.2 ip, és 192.168.1.1 átjáró''
Ha DHCP van, akkor átjárót sem kell beállítani. Csak akkor kell, ha fix IP-vel nyomulsz.''

Fix ip-vel nyomulok, különben nem irnám hogy ip-nek mit adtam meg...ugy meg nm árt egy átjáró sem..:)

Köszönöm a segitséget...
Sajna most nem tom kiprobálni, de ha proba van és jo, akkor majd szolok, hogy jo-e..

Kössz a segitséget mégegyszer....

WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

(#153) zsommi válasza CsSanzi (#151) üzenetére

zsommi
(senior tag)

Ok...köszönöm a help-et...
a Mac címeset főleg, mert azzal nem voltam tisztában, hogy lehet egy hálón két egyforma külön gépröl, igy lehet netet lopni gyengébb hálózatoknál..:)
Kiprobálom a Te variációdat is..:)
A 2-ből biztos lesz vmi..

WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

(#154) h482871 válasza graffin (#26) üzenetére

h482871
(újonc)

Sziasztok!!! Most regeltem szal üdvözlök mindenkit!
Graffin olvastam hogy van egy asus wl500-as családból származó routered, és csináltál belőle szervert. Én is épp most tervezem egy asus wl500g router megvételét.
Nekem a következő kérdést problémát kéne megoldanom:
Azt szeretném elérni, hogy akárhonnan menedzselhessem a gépeimet. Tehát be ki tudjam kapcsolni őket a világhálórol, le tudjak szedni róluk cuccokat stb. A konfig kb így néz ki: Wl 500g routerre kapcsolodni fog utp-n két gép wlanon egy. Gondolom a routernek lessz egy fix ip címe a net felé és ezen keresztűl lényegében egy belső hálózatot akarok elérni. Találtam is egy jó progit amivel a belső hálón már tudok ''garázdálkodni'', de a netről elég necces router ill. fix ip nélkül elérni őket. Ez a program a netsupport manager. Elvileg tud olyat, hogyha egy statikus ip-vel rendelkező netszerverre fölkarom a progit akkor onnan letölt egy activex vezérlőt és bárhonnan akármilyen böngészővel el tudom érni a gépeket, be ki tudom kapcsolni őket stb. Ehhez kellene nekem segítség, ötlet stb. milyen firmwaret-rakjak a routerre, egyéb problémák..
Mindenkinek az ötletét szivesen veszem és előre is köszönöm!!!

(#155) CsSanzi válasza h482871 (#154) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

Hi, ajánlom fw-nek az itt található legújabbat: http://wl500g.dyndns.org/ . Én is ezt használom, nekem bejött, ráadásul sokkal többet is tud így a router, mint a gyáriakkal.
Másik, ha jól értelmezem a problémádat, akkor ugye te sem kapsz fix IP-t, de mindig szeretnéd elérni a routert és a helyihálót kívülről is. Az előzőleg linkelt fw az támogatja a dyndns-t, tehát egy változó IP-t a segítségével el tudsz érni egy általad választott címen. Én is így oldottam meg, hogy az aktuális IP-m ismerete nélkül bármikor el lehessen érni a routeren futó FTP-met, ami most már hála megy remekül :R .
Egyébként szerintem érdemes elgondolkozni azon, hogyha már vesz az ember egy ilyen komolyabb router-t, hogy 2-3 ezerrel többért egy Deluxeot vesz belőle. Azért az USB 2.0 , dupla annyi RAM stb megíri a többletet főleg, ha komplexebb feladatokat is bízol rá nem csak szimplán net osztást.

Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

(#156) h482871 válasza CsSanzi (#155) üzenetére

h482871
(újonc)

Köszi a választ majd körül nézek az oldalon....
Hát nem tudom megfontolandó a deluxe változat, csak aza gond, hogy van pesten egy üzlet ahol bruttó 19ért mekapom a símát, a deluxot meg nem nagyon láttam még sehol az árlistában, de ha tudtok jó helyet leírhatnátok....
Egyébként szerinted a problámám megoldható eggyátalán, mert így elsőre kicsit bonyolúlt nekem, van elképzelésem de annyira nem vagyok otthon a linuxok hálózattelepítésben....egyébként jó viszonyba állok a ....pingvinnel de hálózatokkal linux alatt nem nagyon foglalkoztam még.......
Jah meg azért lenne jó a sima mert azon van párhuzamos nyomtatóport és én az ki akarom használni a belső hálón.

[Szerkesztve]

(#157) CsSanzi válasza h482871 (#156) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

Én anno a Mekka-ban vettem, de most már több helyen is kapható. Ajánlom figyelmedbe a www.depo.hu és a www.kiskerarak.hu oldalakat. Párhuzamos port sajnos tényleg nincs a routeren, de lehet előbb cseréled le a nyomtatód, mint ezt a routert :)) .
A progit ugyan nem ismerem, de port forward segítségével elég sok mindent megoldhatsz. Megadsz egy bizonyos port-ot, amivel ha kapcsolódsz a routerhez, a kérést az általad korábban kijelölt a routerbe bekonfigolt gép felé továbbítja, így elméletileg megoldható lehet a problémád, de a progit magát nem ismerem, így többet nem nagyon tudok segíteni.

Egyben viszont biztos vagyok, hogy bekapcsolni gépet nem fogsz tudni, ha WLAN-on van. Legalábbis én még nem láttam olyan hálózati adapter, amivel ez megoldható lenne.

(#158) h482871 válasza CsSanzi (#157) üzenetére

h482871
(újonc)

Köszi az ötletet, hogy nézzem meg a depo.hu-n B' 23e-ért van, aza 3 rugó tényleg megéri az usb 2.0-t. Olyan kérdésem lenne még hogy szted egy usb-soros port átalakítóval szted fölismeri a nyomtatót?

(#159) Opii válasza CsSanzi (#147) üzenetére

Opii
(újonc)

Sajnos igy se megy, ezt probáltam.Igy kezdtem, hogy az alap beállításokkal, se mac szürés, se ip, se wep semmi nem volt beállítva, de ip -t ugyan ugy nem kap a wifi -s gép. :F

(#160) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Olvastátok a tesztet a chip magazinban?
Ha jól rémlik igencsak lehúzták az asus routert a teljesítménye miatt.
Ezt mennyire vegyem komolyan?

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#161) zsommi válasza sbazsi (#160) üzenetére

zsommi
(senior tag)

Szerintem nem kell komolyan venni, az Asus az igen is jó..
Legalább is én megvagyok elégedve vele...

(#162) Opii válasza sbazsi (#160) üzenetére

Opii
(újonc)

Nekem 2 ből 2 volt rossz, harmadszor nem probálkoztam csere linksys -re, 1000- Ft-vel volt drágább de megy rendesen! :R

(#163) Blackmate válasza Opii (#162) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Minden sorozatgyártású terméknél adóthat rossz áru. Akár több is, egymás után.

(#164) zsommi válasza Opii (#162) üzenetére

zsommi
(senior tag)

Az, hogy Te épp olyat fogtál ki ami selejtes, attól az Asus-ok még jók...
Történhetett volna ez a Linksys-sel is, biztos abban is van olyan, hogy egymás utána 2 sz@r..:)
Neked épp nem volt szerencséd. :P

(#165) Ba.G

Ba.G
(tag)

Ilyet próbált valaki a WL-500b-vel?: [link]
(Lehet-e a wifit felbuherálni 54 Mb/s-sre a minipci kártya cseréjével?)

Köszi!

(#166) Ba.G válasza Ba.G (#165) üzenetére

Ba.G
(tag)

Ahogy nézem, Dell és Intel kártyákat pl. már sikerrel próbáltak ezekbe az 500-as routerekbe, legalábbis a WL-500G-be: [link]

(#167) BiriBum

BiriBum
(senior tag)

WL-520G van valakinek? Milyen ez a szerkezet?

(#168) zsommi válasza BiriBum (#167) üzenetére

zsommi
(senior tag)

Van egy Asus WL-520g help topic, szal biztos akadnak vele bajok..:)
Multkor volt dolgom egy ilyennel, én meg voltam elégedve vele, egész jo kis cucc...
Rakok mellé egy pontot...;)

(#169) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

wl500g deluxe
hol kell beállítani, hogy távolról is hozzá tudjak férni az admin felülethez?
(beírom az ip-t kéri a jelszót, és beenged. meg kellene adni egy ipcímet, amiről engedi.)
:F

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#170) sbazsi válasza sbazsi (#169) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

up :F

(#171) szatilla

szatilla
(újonc)

Egy WL-530G-vel kellene netet osztanom, és szükséges a MAC Adress címet klónoznom hozzá. Ezt nem láttam a tesztben. Tudja a router? csinált már ilyet valaki? :F

(#172) sbazsi válasza szatilla (#171) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

szinte biztos hogy tudja.

(#173) sbazsi válasza sbazsi (#169) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

senki?
d-link routernél tudom hogy van ilyen. beírok egy ipcímet, amiről azt akarom, hogy el tudjam érni az admin felületet, és akkor nem csak a LAN területről érem el, hanem a WAN-ről is, de csak 1 IP címről

(#174) quino

quino
(kvázi-tag)

Beírom ide is, hátha ezt többen nézik:

Tudnátok abban segíteni, h ha csináltam egy usb-s vinyoval egy FTPt rá, akkor azt hogyan tudom használni? Super userként beenged, de csak olvasni tudom amit előtte másoltam rá sima USBn a gépről, írni/törölni nem enged. Csináltam private usert, azt be sem engedi, mert azt irja nincs meg a home-ja.

köszi

(#175) CsSanzi válasza quino (#174) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

Gondolom NTFS partíció van az USB-s vinyón, tudtommal írni csak FAT-os partícióra tud.

(#176) quino válasza CsSanzi (#175) üzenetére

quino
(kvázi-tag)

Igen, kozben vegigbongeszve a manualt en is rajottem, de koszi ;)
Viszont nektek is kb 300-350k korul megy a le/feltoltes az usbs vinyorol? Az usb2-nek kene ennel tobbet is tudnia, nem? Konkretan egy fileservernek akarom hasznalni, h barmelyik itthoni geprol elerhessem a zeneimet/filmjeimet.

köszi

(#177) CsSanzi válasza quino (#176) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

A 300-350k az igen halovány valójában olyan 4szeresét tudja ennek a sebességnek. Annál többet azonban még nekem sem sikerült kisajtolnom belőle. Az azonban lehet, hogy én az Oleg féle moddolt fw-t használom, te pedig a gyárit, és ez okoz sebesség különbséget.

(#178) Wl500gdeluxe

Wl500gdeluxe
(újonc)

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy használja e valaki a WL500g deluxe változatán az USB-s webkamerát security módban? Mert nekem ha van mozgás, ha nincs állandóan jelez. Van erre megoldás?

(#179) kissb3

kissb3
(újonc)

Van egy ilyen Routerem, DE NINCS HOZZÁ TÁPOM! Valaki legyen már olyan kedves és nézze meg, hogy a gyárilag hozzáadott tápon mi a polaritás (nem szeretnék kísérletezni vele...)! KÖSZI!

(#180) Dalee

Dalee
(lelkes újonc)

WL500G Deluxe mekkora HDD-t tud kezelni FAT32-ben?

[Szerkesztve]

(#181) Fanyuvo

Fanyuvo
(tag)

Van egy kis gondunk ezzel a router-el. A delux-al is es a simaval is.
Most azt muveli, hogy nem enged feltolteni. Ez eloszor a haveromnal jelentkezett (neki sima van) nehany het elteltevel meg nalam (delux). Minden mas megy (web, email kuldes/fogadas ...) csak az ftp-re valo feltoltes nem. Nem tortent semmifele beallitas, este ment reggel mar nem. Router nelkul tokeltesen megy. Esetleg talalkozott mar valaki ezzel a problemaval?

(#182) Fanyuvo

Fanyuvo
(tag)

Nah jo ez azert vicces. FTP kliens fut, file-t megprobalom feltolteni nem megy, megprobalom masik kliensbe, ugyancsak nem megy. Prohardver forum elozo post megir. Post elkuld, ftp ujra probal, Ftp feltoltes tokeletesen megy. NEM ERTEM!!! Biztos a prohardver szelleme volt az.

(#183) Fanyuvo válasza kissb3 (#179) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

Ha megmondod mit fenykepezzek le, akkor elkuldom a kepet.

Jah es megint szarakodik ez a kurv@ router. Menet kozben halt le megint az ftp.

[Szerkesztve]

(#184) piskota43122 válasza Fanyuvo (#182) üzenetére

piskota43122
(újonc)

Ez az ASUS nálam is ezt csinálja ftp nem megy ill. összekonektál az ftp serverrel azt a letöltés elkezdése után megáll.Probáltam már 2 wl-500gd-vel, bios cserével, windows újra telepítéssel, 2 gépen, 2 adsl jelszóval / Dráva ill.Axelero /.
Van azért olyan ftp ami viszont mindig megy / adatpark /, de többnyire nem .
Valaki tud megoldást 5-letet kérem irjon .
Köszike

(#185) Fanyuvo válasza piskota43122 (#184) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

Bocs, de jo tudni, hogy nem vagyok egyedul. Akkor ezexerint nem a szolgaltato szarakodik?

Nalad letoltesnel is csinalja? Mert nalam csak a feltoltessel van a gond.

[Szerkesztve]

(#186) piskota43122 válasza Fanyuvo (#185) üzenetére

piskota43122
(újonc)

Akkor lettem volna boldog ha ez a router müködne rendesen , és nem okozna gondot sem neked sem nekem. Nálam mind a 2 irányba csinálja a mutatványait. Szolgáltató bíztos nem a híba forrása.Valami ftp protokol problémája van ,de hogy mi rá a gyógyir .......

(#187) piskota43122 válasza piskota43122 (#186) üzenetére

piskota43122
(újonc)

Azért az is érdekes , hogy mindenki az egekbe dicséri ,de 1 1xü dolgot mint az ftp nem müködik .

(#188) Fanyuvo válasza piskota43122 (#187) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

Nalam eleg furan jelentkzett ez a dolog. Menet kozben ment el, aztan menet kozben javult meg. En is probaltam visszarakni a regi firmware-t, de attol meg teljesen lehalt. Tanacstalan vagyok es a neten erre a router-re nem talaltam ilyen jellegu panaszt. Akinel jelentkezett ez a tunet annak Linksys-e vagy Belkinje volt. Az a baj, hogy az ASUS-nak irtam mar mas termekukkel kapcsolatban es szartak ra, ugyhogy most meg se probalom, mert felesleges.

(#189) Fanyuvo

Fanyuvo
(tag)

Nah talaltam egy Oleg nevu sracot aki az ASUS-hoz csinal firmware modositasokat. Es harman vagy negyen ugyan ezzel a problemaval fordultak hozza. Az Intel nevu srac be is ollozott neki egy hibalistat, amire azt irta az Oleg, hogy valami blockolja a gepen az MTU akarmit:

[link]

Lehet ezzel kene valamit kezdeni. Ha hazaertem korulnezek.
Mondjuk en probaltam a windowsos tuzfal kikapcsolasat, de nem segitett. Es mas tuzfal pedig nem fut nalam.

(#190) Fanyuvo

Fanyuvo
(tag)

Nah az a nagy budos helyzet, hogy megoldottam, hogy tudjak feltolteni a routeren keresztul is. Kikapcsoltam a routerben a tuzfalat. De ez engem nem igazan vigasztal. Feltoltom amit akartam aztan visszakapcsolom es megirom arra az orosz forumra, hogy mi a helyzet. Hatha talalnak ra megoldast. Amugy nekem amikor feltolteni akartam nem irt ki semmit a log-ba.
Igy nem is tudom mi miatt akad el. Nalad ir valamit?

(#191) piskota43122 válasza Fanyuvo (#190) üzenetére

piskota43122
(újonc)

valami elérésed pl skype? piskota43122248 on vagyok

(#192) piskota43122 válasza Fanyuvo (#190) üzenetére

piskota43122
(újonc)

A forgalmazot Alphasonic -ot hivtam, érdekes már tudtak a híbáról közölték hogy a 1950 firmware csinálja tegyem fel a 1940 , ja mellékesen olyan nincs.

(#193) piskota43122 válasza Fanyuvo (#190) üzenetére

piskota43122
(újonc)

http://files.wl500g.info/asus/wl500g%20deluxe/firmware/WL500gx_1.9.4.0_EN.rar

Na ezzel megy légyszi probáld ki és ird meg a váleményedet.

(#194) Fanyuvo válasza piskota43122 (#193) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

Mar keso van, ezert nem akarok radcsorogni. Kiprobaltam es van egy kis gond. Szarik ra. Azaz ugyan az az 1.9.5.0-as firmware marad. Igy a problema sem oldodik meg. Nem tudom mit csinaljak.

(#195) piskota43122 válasza Fanyuvo (#194) üzenetére

piskota43122
(újonc)

http://www.alphasonic.hu/tudastar.php?pageID=3&ID=3&PHPSESSID=9ed5acc70f2bfca7422235ecbea56c8c

(#196) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Jól látok:
az asus wl500g nem komunikál centrinó chipsetes laptoppal illetve wireless hálókártyával
:F :F :Y :Y
vagy ez csak wds módban?
nekem a wl500gdeluxe megy az acer notimmal.
[link]

(#197) Fanyuvo válasza piskota43122 (#195) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

sbazsi: tesomnak 1.6-os dell centrinos laptopja van es rendesen mukodik a routeremmel.

Akkor megprobalok egy full resetet nyomni neki. Remelem az a firmware-t is resetelni fogja. Amugy nagyon korrekt a webcamera tamogatottsaga a routernek, az ASUS webcamerat ugyanis nem tamogatja :C

[Szerkesztve]

(#198) sbazsi válasza Fanyuvo (#197) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

chipset alapján támogat. az én geniusomat sem szereti.

(#199) Fanyuvo válasza piskota43122 (#195) üzenetére

Fanyuvo
(tag)

Nah 3.-ra sikerult visszatoltenem a 4-es firm-ot. De eleg erdekes fogadta, olyan volt a my.router weboldal mintha modemmel neteznek. Baromi lassu volt. De mostmar minden OK. Koszi az infot.

(#200) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

el lehet cseszni a routert firmware frissítés közben?
mi van, ha vmi nem jól sikerül, akkor hogy tudom visszatenni az eredeti firmware-t?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.