3-4k egy switch vagy egy hub, amit utána tudsz kötni.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
atus
(őstag)
Vagy az lesz, vagy az egyik gép kap egy PCIos WLAN kártyát, az úgyis csak a netből kap, a megosztásokból nem. Akkor meg már elég a 4 LAN. PCI-os kártyából mindegy milyet? Egy ASUS WL-138G pl jó lehet? Esetleg valami bestbuy ajánlat? 
Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

engusz
(PH! nagyúr)
Ha ihun szükséges lenne valamilyen PCI-os WLAN kártyára, akkor Asus-t vennék. De jól teljesít a D-Link Air cuccosa is.

sbazsi
(PH! kedvence)
wl 500 gd -nél, ha nem megy a webcamerám, milyen eséllyel lehet életre kelteni? 
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

engusz
(PH! nagyúr)
Előfordulhat, hogy egyáltalán nem támogatja. Ilyenkor nem tudsz mit tenni, nem fog menni. Én pont így jártam.

sbazsi
(PH! kedvence)
ha rádugom, és egyik üzemmódban sem megy, akkor buktam?
erre nincs soft-modosítás?
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

kiskekes
(újonc)
Esetleg egy USB-s TV-kártyát rákötve a routerre lehet vele ''műsort szórni''?

balco
(fanatikus tag)
Deluxe-ot. Hol vetted?
Engusz: kösz! Jól sejtettem...

Bekeny003
(tag)
WL-530g-vel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
ADSL-t, meg kábelnet osztanék még két helyen két gép között. Az egyik állandó szereplő egy notebook lenne...
Megfelel ehhez?
''The DJ took pills to stay awake for seven days...''

sbazsi
(PH! kedvence)
depo.hu a legolcsóbb helyen.
szondi street.

sbazsi
(PH! kedvence)
Tegnap szórakozgattam vele egy kicsit,
A nyomtatási rész az nem tudom miért de az egyik gépről ment, a másikról nem.
Pedig ugyanúgy állítottam be mindkét gépen.
ha nem állítottam be, hogy ne legyen kétirányú nyomtatóvezérlés, akkor egyiken sem ment.
Vagy az egyik gépen valami elkerülte a figyelmemet? Mire kell figyelni?
Asus wl-500 gd
konica minolta 1300 w.

balco
(fanatikus tag)
Kösz! Olyan régen vettem már cuccot, hogy a depo eszembe sem jut, csak a google!

Bekeny003
(tag)
Senki?

atus
(őstag)
Olvastam más topikban, hogy pár embernek bizonyos időközönként újraindul a router, és olyankor kis ideig nincs net. Ez típus vagy egyedi hiba? Tapasztalt ilyet más is? Elég rosszul hangzik. :|

engusz
(PH! nagyúr)
Nem találkoztam ilyen hibával.

Bekeny003
(tag)
Kell tudni vmilyen különleges dolgot ennek a routernek a bekonfigolásával kapcsolatban? Mert szeretném már megrendelni, csak nem szeretnék szívni vele...

engusz
(PH! nagyúr)
Semmi extra. De töltsd le a kézikönyvét, abban részletesen le van írva minden!

sbazsi
(PH! kedvence)
nálam valamiért chelloval nem akar menni.
biztos én vok béna.
mac addrest megadtam, és hogy cable .
mi maradt le?

Blackmate
(senior tag)
Eleinte nekem is kicsit babrás volt belőni. Milyen modemed van?
Én a régi terayon-nal kínlódtam egy kicsit, de a webstarral olyan simán ment, mint az álom.
Add meg szépen annak a gépnek a MAC címét, amivel a router előtt ment a chello. Aztán regisztráld újra a modemet, és tényleg várd meg a fél percet, ahogy az le van írva. Ja, és arra vigyázz, hogy csalóka lehet a netböngésző (prov.chello.hu-nál.) Ugyanis az IE ha nincs internet kapcsolat, akkor cache-ből berakja neked a legutolsó online állapotot. Így történt anno, hogy hiába reggeltem újra és újra a modemet csak 403 Forbidden-t kaptam az oldalakra. Firefox nem szarozott, behozta az oldalt. Szóval modem reg után érdemes mindig pingelgetni. Ha az megy, akkor tuti mennie kell a netnek.

sbazsi
(PH! kedvence)
egyelőre tárgytalan, mert máshova került a router. csak ki akartam próbálni. ellenben konica minolta 1300w nyomtató működött rajta. 

_Snoopy_
(lelkes újonc)
Halihalo!
Egy gyors kérdés,én egyáltalán nem értek a routerekhez....
Tervezem vezetéknélküli router vásárlását. Nekem legfőképp játékra kellene,és hallottam olyat h ezek nem a legjobbak játékra,vagyis hogy nem nagyon lehet velük játszni.... Szeretném megkérdezni h tényleg így van e,mert akkor vezetékeset veszek inkább. Köszike előre is!

sbazsi
(PH! kedvence)
pontosítsd, hogy mit értesz az alatt, hogy játékra?
otthon, interneten keresztül játszanál?
vagy átjönnek a haverok, és mindenki wifi-n nyomná
vagy hogy?
az sem mindegy, hogy milyen géped van. Notebook/asztali.
mert ha asztali, akkor tulképp mindegy, ha notebook, akkor nem rossz a wifi, nem vagy kábelhez kötve.
és a wifit lehet vezetékkel is használni.

_Snoopy_
(lelkes újonc)
Interneten játszanánk én,és öcsém.Két gép-en,akár egyszerre is. Egyik azt asztali, a másik Notebook. Igazából azért kéne mert egy új lakásban lesz,és nem akarok vezetékeket.... De ha nem tudok rajt normálisan játszani (neten) akkor valahogy meg kell oldanom a vezeték problémát. Tényleg ha már megemlitetted mi lenne ha átjönnének a haverok és mondjuk 4-en nyomnánk a game-et helyi hálón?
[Szerkesztve]

sbazsi
(PH! kedvence)
sztm akkor ne gondolkodj sokat.
egy wifi routeren max nem haszánlod a wifi részt, csak néha.
de ha kellene wifi, és nincs, az szívás lenne.
mekkora a távolság a két lakás között? falak? mert ha nagy, és sok fal van, akkro valszeg nem fog átmenni.

_Snoopy_
(lelkes újonc)
Azért gond a dolog mert itthon van már egy router-em D-link de ez vezetékes.
Az új lakásba meg nem nagyon akarok vezetékeket(persze a játékért cserébe kompromisszumokat kötök.. 
) Amúgy a távolság az kb 4-5m és 1 válaszfal van,mivel router középen lenne....
[Szerkesztve]

sbazsi
(PH! kedvence)
hát, akkor nem biztos hogy van értelme.
ha már most is adott egy router, és a csere nincs tervbe véve.
csak azért, hogy kipróbáld, hogy megy-e annak nem sok értelme van.
mert mi van, ha nem megy?
próbálj kölcsönözni egyet, és ha meg, akkor fontold meg.
az interneten történő játéknál nem látom akadályát a wifi-nek, ha jó a jel.
net ma 1-3 Mb / sec, a wifi meg 11 elméleti, de ha most veszel, gondolom 54Mb/sec, sztm azzal nem lesz gond. bár játszani nem játszok.

_Snoopy_
(lelkes újonc)
Pont ezért gondoltam h megkérdezem,mert ha jó tutira akkor befizetek egyre,he nem akkor meg elviszem ezt ami van.... Az a baj h sztem nem tudok kölcsön kérni :S Nah azért köszönöm a segítséget!

sbazsi
(PH! kedvence)
és akkor ott mos tnem lesz, vagy hogy van ez?
ha mindenképp veszel, akkor én wifi-t vennék, mert legrosszabb esetben kikapcsolod a wifi-t ha pedig működik, akkor külön jó.

balco
(fanatikus tag)
Semmi különös nem lesz, egy kicsit magasabb pinged lesz (1-2). Néha játszok én is.
Egy minimális késleltetése minden routernek van, szerintem egy minimálissal
több wifin.
De erre a kérdésre van jobb topik is...

atus
(őstag)
Most érkezett meg a delukszom. Ismerkedünk, nagyon tetszik. Öröm végre olyan cuccal dolgozni, ami kicsomagolás után egyből megy. 
Na majd oleg firmwarejével kicsit felzaklatom a drágát. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Bekeny003
(tag)
Most hoztam el a 530g-t. Hát, sejtettem, h kicsi lesz, na de ennyire?
Ez aztán tényleg pocket router a javából. Nagyon jól bizonyítja, h milyen kicsi, h amikor beledugogattam a kábeleket, azok fentartották a levegőben a routert... 

Versus82
(fanatikus tag)
vettem egy 520g csodát, persze hogy nem tudom összehozni
help plz
utilt felrakom, nyomom resetet, piros gombot amíg a pwr led el kezd villogni. ez setup wizard, ez setup gombocska, kiválasztom a wireless karit, feljön 3 képecske egymás mellett, az első aktív, azon futkos a nagyító, de innen tovább nem megy merthogy nem látja a routert. kábellel kötöm össze akkor sincs semmi. 192.168.0.1 -el sem tudok belépni, halott minden. valaki?
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....

Versus82
(fanatikus tag)
már a hálózati cím lekérdezése nem jön össze..
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....

Versus82
(fanatikus tag)
nah haladok....
az első hiba hogy ügyebár 192.168.1.1....
így be tudtam lépni, be tudtam állítani a jelszót/felh. nevet, titkosítást beállítottam. így simán tudtam csatlakozni az inteles wireless driverrel. de ez a EZsetup wizard még mindig nem lát semmit...
Nekem már néhány hónapja van egy ilyen 500g-m, nagyon faszányos meg minden, de azért az SMC-nek jobb a menüje. Az Asusban halálra idegesít, hogy minden apply után újraindul az egész hóbelevanc, és bontja a netet.
No Gods or Kings. Only Men.

engusz
(PH! nagyúr)
Ízlések és pofonok. De az Asus menüje nem egy leányálom. Nekem eddig a Linksys-é és a D-Link-é tetszett a legjobban. Utóbbival személyes tapasztalat is van.

CsSanzi
(újonc)
Lenne egy megoldandó problémám. WL500g Deluxe-ra rákötök egy USB-s vinyót, ezt szépen meg is találja, belső hálón lévő gépekről tökéletesen elérem, de kívülről nem lehet sehogy elérni
. Mitől lehet ez? A Firmware az Oleg féle: 1.9.2.7-6b , de a gyári 1.9.5.0-val is uez volt a bajom. Valakinek valami ötlet?
Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

Bekeny003
(tag)
A tűzfal beállításait nézted, illetve próbáltad úgy, h ki van kapcsolva a tűzfal?

CsSanzi
(újonc)
Ja próbáltam kikapcsolt tűzfallal, nem segített
. Más ötlet esetleg?
Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

Opii
(újonc)
Sziasztok
Vettem egy asus 520g router-t, kábelesen megy rendesen viszont a wifi -s rész (asus 160g adapterrel) nem kap ip-t, halót látja, a router beállításnál bevan állítva, hogy mac cimhez milyen ip-t rendeljen, de nem megy így sem. Ha kézzel adom meg az ip cimet, átjáró cimét, stb... akkor ugyan azt írja a win, hogy van háló de semmilyen oldalt nem nyit meg. Gondolom a dhpc -vel van valami zűr. Ha van valakinek valami ötlete, hogy mit kéne beállítanom azt nagyon megköszöném.

zsommi
(senior tag)
hello!
bocs hogy csak igy belevágom a témába, lehet hogty kidumáltátok már, nem tom...
egy kis help kéne ASUS WL-530G pocket routerhez...
az lenne a meló, hogy chellos netet kéne megosztani rajta, ugy, hogy kábellel kapjon netet egy gép, és Wlan-nal egy laptop...
de sokszori próbálkozás ellenére sem megy..
Szal help pls!
WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

zsommi
(senior tag)
UP!
WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

Blackmate
(senior tag)
Milyen modem? Motorola, Terayon, vagy Webstar? A Terayon kicsit tud szívózni. Ha a Wizzard-ot végigcsinálod benne, és a modemet kikapcsolod fél percre, akkor mennie kell.

CsSanzi
(újonc)
Webstarnál is kell az újraindítás, nálam csak az segített. Illetve ne felejtsd el az eddig használt hálózati adapter MAC címét bemásolni a Router-re, mert MAC alapján szűrnek ugye a Chellos srácok.

zsommi
(senior tag)
Nem vágom hogy érted hogy milyen modem...
sima mezei ASUS....
azon belül tok egy tipust amit az elöbb irtam...
hol tom megnézni?

zsommi
(senior tag)
A ''Chellos srácok'' nem szurnak ki velem, mert a MAC-et bemásoltam a routerba..
csak azt nem tom hogy a gépen hogy irjam át...
mert gondolom nem tul szerencsés, ha egy routerra csatlakozik egy ugyanolyan fizikai című gép..

CsSanzi
(újonc)
Itt becsúszott egy kis logikai hiba, mert vagy fixen rendelsz MAC címekhez IP-t, vagy DHCP-vel. Szerintem az lesz a legegyszerűbb, ha DHCP-t alaklmazol. Végig mész a quick setupon. Majd a gépen is újrakonfigurálod-e szerint a kapcsolatot, vagy egyszerűen csak annyit csinálsz, hogy rákresel az elérhető hálózatokra, majd nyomsz egy kapcsolódást. Ami probléma lehet, esetleg, hogy adtál meg titkosítást, míg mikor csatlakozni akarsz azt titkosítás figyelembevétele nélkül teszed.

CsSanzi
(újonc)
A modemet úgy érti, hogy van az a fekete doboz, amit a Chellosak leraktak nálad, na az egy kábelmodem
.
Gondolom előzőleg egy sima 10/100as utp-vel csatlakoztál, amit már nem is hiszem, hogy használsz
, egyzserűen letiltod, de nekem nem okozott problémát, bár azóta azt a hálókarit már ki is szedtem gépből.

zsommi
(senior tag)
?
ezt nem vágom hogy mit tiltsak le...
az utp-t?
hogy tiltsam le a kábelt?
vágjam ketté?
nos...akkor vázolom a helyzetet megin...
van egy chellos net...
lett véve egy, az alább emlitett tipusu router, amire összesen 2 gép csatlakozna...
a router wan részébe van dugva a chello netkábele, ami kijön a modemböl...
egyik lan-ba van a gép...
wan be van lőve dhcp-re, és át van állitva a mac....
a gépen be van állitva 192.168.1.2 ip, és 192.168.1.1 átjáró
csak épp az a baj, hogy nem megy a net...
a laptopról nem is beszélve, mondjuk azt is felismeri, de azon sem jo semmi...
szal mit tegyek?
a modemröl nem tok nyilatkozni, mert ez a dolog nem nálam van, csak irányitom a telepitést..

Blackmate
(senior tag)
Na, akkor részletesen:
1. Router nélkül legyen egy gép, amin (LAN-on) megy a chello.
2. Eztán mindent kapcsolja ki.
3. Rakd össze a cumót a router közbeiktatásával.
4. explorer-be: my.router, baloldalt a 2. menüpont: Quick Setup
a. Select Time Zone -> GMT+01:00 Germany
b. Select Internet Connection Type -> Cable Modem or other connection type that gets IP automatically.
c. Fill Information Required by ISP. Itt mindent hayj üresen, kivéve a MAC Address mezőt, ahova írd be az 1.-es pontban bekonfigolt gép MAC címét
d. WAN IP Setting -> Get IP automatically? Yes (Ha DHCP-t akarsz)
e. Configure Wireless Interface -> Itt athatod meg a WLAN beállításait, a lényeg, hogy vmi nevet (SSID-t) adj meg, és kezdetnek Low(None) Security Level-t.
Majd ennek végén Finish.
Na mármost a MAC address-t így tudod lekérdezni DOS parancssorban: ipconfig /all
Ezt nem értem:
''wan be van lőve dhcp-re, és át van állitva a mac....
a gépen be van állitva 192.168.1.2 ip, és 192.168.1.1 átjáró''
Ha DHCP van, akkor átjárót sem kell beállítani. Csak akkor kell, ha fix IP-vel nyomulsz.
Ha vmi nem tiszta nyugodtan kérdezz még.
MOD: ja igen annyi, hogy Finish után minden restart, és elvileg mennie kell. Ha mégsem meg lehet próbálni egy modem regisztrációt:
prov.chello.hu
címen.
[Szerkesztve]