Biztos kemény dió, de csak idő kérdése hogy megszülessen az ellenszer...
Riszpekt

Biztos kemény dió, de csak idő kérdése hogy megszülessen az ellenszer...
Riszpekt
Ez nem olyan, mint a CSS, hogy bonyolítsuk minnél jobban, hogy jól összezavarjuk aki fel akarja törni, hanem olyan mint az AES, ami bizonyítottan nem törhető. Nem lesz ellenszer - olyanra kell másolni, ami nem végez ilyen ellenőrzést.

A digitális vízjel – hasonlóan az MP3-tömörítéshez – az emberi észlelés korlátait használja ki 
Megnézném ki az aki nem hallja az MP3 és az eredeti CD között a külömbséget.
A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

Vannak ilyen egyének, na nekik készülnek az mp3 lejátsazók. 
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

A legelső HD-DVD kínai lejátszókban majd egy billentyűkombival lehet kikapcsolni ezt az érzékelőt. ![;]](/dl/s/v1.gif)
http://minihelik.blogspot.com/

''megvéd azoktól a lemezektől is, amelyeket otthon, kézi kamerával készítettek, miközben a legálisan vásárolt lemezt nézték.''
Ezen jót röhögtem. Ki az az elmeháborodott, aki nekiáll otthon lekamerázni a tv-t?
http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag
Na én itt paráztam be az új lejátszókkal szemben. Félek, olyan érzékenyek lesznek egyes gyártók termékei, hogy még az igazit, vagy a nem másoltat is véletlen illegális copy-nak foglyák venni. pf. Remélem nem lesz igazam.

flém on
én meg azk kérdem, hogy ki az, aki hallja a különbséget ? (persze ugyanolyan hifin keresztül stb.)
flém off
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

én hallom. Pedig a hifim nem egy audiofil minőség. Még igényem is lenne rá, csak della nincs. 
Ha lenne zsém, biztos lecserélném vmi high-end cuccra.
De épp nincs sok 100e Ft-om ilyesmire.
Riszpekt

Ha ez az audiovízjel olyan tuti, kiváncsi vagyok ,hogy az én otthoni kamerámmal készített felvételekre hogyan fog felkerülni ez a jel. Abban biztos vagyok, hogy a saját kamerám nem tudja majd, ''másolni'', rögzíteni a vízjelet! És azt senki sem szeretné ,hogy a saját homevideóimra azt irja ki a lejátszó ,hogy nem eredeti, és jelentkezzem a BSA-nál mert HD DVD-t irtam! De én nem hiszem, hogy ilyen pancser megoldást találtak volna ki, és a kevés tényeken alapuló cikkett az írója egy kicsit felturbózta néhány hihetetlen ötlettel!

''Ha ez az audiovízjel olyan tuti, kiváncsi vagyok ,hogy az én otthoni kamerámmal készített felvételekre hogyan fog felkerülni ez a jel.''
Úgy, hogy nem néma filmet veszel fel hanem a hangot is. Ha nem tévedek...
Bár ha eléggé pocsék a hangminősége a felvételnek, akkor lehet hogy nem tudja azonosítani a lejátszó a jogvédett mivoltját a lemeznek. (így jó magyarosan...
)
Riszpekt

Érdekes az elv, de ha pl. kamerával veszek fel egy ilyen vízjeles filmet, akkor ott ugye a vászon/TV és a kamera/számítógép között egy gyér digitál-->analóg-->dgitál átalakítás is lesz, ahol azért meglehetősen sok audio és vizuális információ is el fog veszni az átalakítás miatt, plussz a jel is torzul(kép élessége, világosság, hang sávszélessége, interferenciák stb). Szal az átvett anyagon a digitális vízjel közel sem lesz hasonló az eredetihez. Ha meg valami olyan lesz, mint a TV-s káromkodásokat kisípoló 1kHz-es megoldás, akkor azt bazi egyszerű kiszűrni, ha nem is hallható tartományban van. De szerintem valami okos ember tud majd írni olyan progit ami - ha magát a konkrét vízjelet nem is ismeri - valahogy belerondít az audio részbe úgy, hogy az szintén nem lesz kihallható. Így a vízjel szintén keményen torzul és a lejátszó nem fogja kidobni. De ez csak az én okoskodásom, biztosan nem ilyen egyszerű, ha ennyit gondolkozdak rajta, ill. ezekre ők is gondoltak.
[Szerkesztve]
Jó humorérzéke annak van, aki röhög az én szövegemen.
Megnézem azt, aki hallja a 256+ kbps-es MP3 és a CD különbségét.
Francot nem veszi fel. Ott van a képben, csak nem látod/hallod. Akkor nem kerül rá, ha nem veszed fel a képet/hangot.
A vízjeleket szinte teljesen elmossák a (tér)frekvencia-tartományban, semmilyen sávszűrővel ki nem szeded. Audiónál úgyszint.
Az, hogy keményen torzul a vízjel, az nem jelent semmit. Olyan durva torzítások után is megtalálható a vízjel, hogy közben magát a képet már fel sem ismered.

ha gondolod, küldjél a témáról próbacikket, ha ennyivel jobban értesz a témához, jó kis Pro/Kontra lesz belőle.

Szóval ha a HD-s kamerával készítek majd a HD-DVD-re mpeg videot akkor nem tudom majd lejátszani? 
Dehogy. Ha nincs bent vízjel -> nem jogvédett anyag -> lejátszható írott lemezről is módon fog gondolkozni a lejátszó.

Szerintem a szerzőjogi aktivistáknak lenne néhány hozzászólása, hogy a kiadó miként is változtatja meg a hanganyagot!
És mégis milyen alátámasztható infód van arra vonatkozóan, hogy egy digital->analóg->digital átalakításkor létrehozott információ tömegben, legyen ez egy videófájl hanggal, a vízjel ujra ''látható'' lesz?
Bocsi a cikk írójának, illetve a moderátornak a rosszul fogalmazott kritikámért, de a cikkben
említett párizsi DVD fórum elégtelen forrás számomra!
Nem azért, de nem egy szerzőt láttam, aki vízjelet rakott a művébe saját maga.
Az anyag teljes frekvencia-tartományát használják a jobb vízjelek (legyen az kép vagy hang), egy D/A - A/D átalakítás után egy relatíve gyenge erősségű vízjel is 100%-os pontossággal visszaállítható.
Alátámasztható információ? Ismerem jópár működési algoritmusát. Ha megbocsájtasz, nem mondok most el egyet se, a Google sokmindent megmutat.

Nekem errol meg a VHS vedelem jutott eszembe, ami annak idejen rendesen galyra vagta a musoros kazik minoseget. 

a szerzőjogi aktivisták a kiadóknak dolgoznak. ahogy a szerzők is...
VHS védelem, jah... A Conrad csomagküldő szolgálattól lehetett rendelni anno a Videoboy nevű cuccot, amivel minden gond nélkül tudtam biztonsági másolatot készíteni a műsoros, jogvédett gyári kazettáimról.
Még megvan. Hihi. 
Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"