Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Biztos kemény dió, de csak idő kérdése hogy megszülessen az ellenszer...

Riszpekt

(#2) LordX válasza GuMipOkE (#1) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem olyan, mint a CSS, hogy bonyolítsuk minnél jobban, hogy jól összezavarjuk aki fel akarja törni, hanem olyan mint az AES, ami bizonyítottan nem törhető. Nem lesz ellenszer - olyanra kell másolni, ami nem végez ilyen ellenőrzést.

(#3) virkir

virkir
(PH! addikt)

A digitális vízjel – hasonlóan az MP3-tömörítéshez – az emberi észlelés korlátait használja ki :C
Megnézném ki az aki nem hallja az MP3 és az eredeti CD között a külömbséget.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#4) jerry311 válasza virkir (#3) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Vannak ilyen egyének, na nekik készülnek az mp3 lejátsazók. :DDD

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#5) jamez

jamez
(fanatikus tag)

A legelső HD-DVD kínai lejátszókban majd egy billentyűkombival lehet kikapcsolni ezt az érzékelőt. ;]

http://minihelik.blogspot.com/

(#6) nap

nap
(őstag)

''megvéd azoktól a lemezektől is, amelyeket otthon, kézi kamerával készítettek, miközben a legálisan vásárolt lemezt nézték.''
Ezen jót röhögtem. Ki az az elmeháborodott, aki nekiáll otthon lekamerázni a tv-t?

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#7) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na én itt paráztam be az új lejátszókkal szemben. Félek, olyan érzékenyek lesznek egyes gyártók termékei, hogy még az igazit, vagy a nem másoltat is véletlen illegális copy-nak foglyák venni. pf. Remélem nem lesz igazam.

(#8) ebx válasza virkir (#3) üzenetére

ebx
(fanatikus tag)

flém on

én meg azk kérdem, hogy ki az, aki hallja a különbséget ? (persze ugyanolyan hifin keresztül stb.)

flém off

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

(#9) GuMipOkE válasza ebx (#8) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

én hallom. Pedig a hifim nem egy audiofil minőség. Még igényem is lenne rá, csak della nincs. :)
Ha lenne zsém, biztos lecserélném vmi high-end cuccra.

De épp nincs sok 100e Ft-om ilyesmire.

Riszpekt

(#10) turbana

turbana
(újonc)

Ha ez az audiovízjel olyan tuti, kiváncsi vagyok ,hogy az én otthoni kamerámmal készített felvételekre hogyan fog felkerülni ez a jel. Abban biztos vagyok, hogy a saját kamerám nem tudja majd, ''másolni'', rögzíteni a vízjelet! És azt senki sem szeretné ,hogy a saját homevideóimra azt irja ki a lejátszó ,hogy nem eredeti, és jelentkezzem a BSA-nál mert HD DVD-t irtam! De én nem hiszem, hogy ilyen pancser megoldást találtak volna ki, és a kevés tényeken alapuló cikkett az írója egy kicsit felturbózta néhány hihetetlen ötlettel!

(#11) GuMipOkE válasza turbana (#10) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

''Ha ez az audiovízjel olyan tuti, kiváncsi vagyok ,hogy az én otthoni kamerámmal készített felvételekre hogyan fog felkerülni ez a jel.''

Úgy, hogy nem néma filmet veszel fel hanem a hangot is. Ha nem tévedek...

Bár ha eléggé pocsék a hangminősége a felvételnek, akkor lehet hogy nem tudja azonosítani a lejátszó a jogvédett mivoltját a lemeznek. (így jó magyarosan... :DDD)

Riszpekt

(#12) STibi_

STibi_
(újonc)

Érdekes az elv, de ha pl. kamerával veszek fel egy ilyen vízjeles filmet, akkor ott ugye a vászon/TV és a kamera/számítógép között egy gyér digitál-->analóg-->dgitál átalakítás is lesz, ahol azért meglehetősen sok audio és vizuális információ is el fog veszni az átalakítás miatt, plussz a jel is torzul(kép élessége, világosság, hang sávszélessége, interferenciák stb). Szal az átvett anyagon a digitális vízjel közel sem lesz hasonló az eredetihez. Ha meg valami olyan lesz, mint a TV-s káromkodásokat kisípoló 1kHz-es megoldás, akkor azt bazi egyszerű kiszűrni, ha nem is hallható tartományban van. De szerintem valami okos ember tud majd írni olyan progit ami - ha magát a konkrét vízjelet nem is ismeri - valahogy belerondít az audio részbe úgy, hogy az szintén nem lesz kihallható. Így a vízjel szintén keményen torzul és a lejátszó nem fogja kidobni. De ez csak az én okoskodásom, biztosan nem ilyen egyszerű, ha ennyit gondolkozdak rajta, ill. ezekre ők is gondoltak.

[Szerkesztve]

Jó humorérzéke annak van, aki röhög az én szövegemen.

(#13) LordX válasza virkir (#3) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megnézem azt, aki hallja a 256+ kbps-es MP3 és a CD különbségét.

(#14) LordX válasza turbana (#10) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Francot nem veszi fel. Ott van a képben, csak nem látod/hallod. Akkor nem kerül rá, ha nem veszed fel a képet/hangot.

(#15) LordX válasza STibi_ (#12) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A vízjeleket szinte teljesen elmossák a (tér)frekvencia-tartományban, semmilyen sávszűrővel ki nem szeded. Audiónál úgyszint.

Az, hogy keményen torzul a vízjel, az nem jelent semmit. Olyan durva torzítások után is megtalálható a vízjel, hogy közben magát a képet már fel sem ismered.

(#16) bullseye válasza turbana (#10) üzenetére

bullseye
(őstag)

ha gondolod, küldjél a témáról próbacikket, ha ennyivel jobban értesz a témához, jó kis Pro/Kontra lesz belőle.

(#17) jamez válasza turbana (#10) üzenetére

jamez
(fanatikus tag)

Szóval ha a HD-s kamerával készítek majd a HD-DVD-re mpeg videot akkor nem tudom majd lejátszani? :F

(#18) LordX válasza jamez (#17) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dehogy. Ha nincs bent vízjel -> nem jogvédett anyag -> lejátszható írott lemezről is módon fog gondolkozni a lejátszó.

(#19) turbana válasza LordX (#15) üzenetére

turbana
(újonc)

Szerintem a szerzőjogi aktivistáknak lenne néhány hozzászólása, hogy a kiadó miként is változtatja meg a hanganyagot!

És mégis milyen alátámasztható infód van arra vonatkozóan, hogy egy digital->analóg->digital átalakításkor létrehozott információ tömegben, legyen ez egy videófájl hanggal, a vízjel ujra ''látható'' lesz?

Bocsi a cikk írójának, illetve a moderátornak a rosszul fogalmazott kritikámért, de a cikkben
említett párizsi DVD fórum elégtelen forrás számomra!

(#20) LordX válasza turbana (#19) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem azért, de nem egy szerzőt láttam, aki vízjelet rakott a művébe saját maga.

Az anyag teljes frekvencia-tartományát használják a jobb vízjelek (legyen az kép vagy hang), egy D/A - A/D átalakítás után egy relatíve gyenge erősségű vízjel is 100%-os pontossággal visszaállítható.

Alátámasztható információ? Ismerem jópár működési algoritmusát. Ha megbocsájtasz, nem mondok most el egyet se, a Google sokmindent megmutat.

(#21) jamez

jamez
(fanatikus tag)

Nekem errol meg a VHS vedelem jutott eszembe, ami annak idejen rendesen galyra vagta a musoros kazik minoseget. :(

(#22) bullseye válasza turbana (#19) üzenetére

bullseye
(őstag)

a szerzőjogi aktivisták a kiadóknak dolgoznak. ahogy a szerzők is...

(#23) Zolaash válasza jamez (#21) üzenetére

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

VHS védelem, jah... A Conrad csomagküldő szolgálattól lehetett rendelni anno a Videoboy nevű cuccot, amivel minden gond nélkül tudtam biztonsági másolatot készíteni a műsoros, jogvédett gyári kazettáimról. ;] ;] ;] Még megvan. Hihi. :DDD

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.