Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) DJ Stevey

DJ Stevey
(újonc)

Szyasztok!

Nekem tetszik a motyó, de a szoftverkörítés nem hangzik valami jól!
Chris TV-vel működik vajon? Bár az sem egy csúcs, de talán egy fokkal jobban hangzana... Ettől függ, hogy szerzek-e ilyet, avagy nem.

Üdv:
Steve

Asus A8N SLI Premium | AMD Athlon64 3500+ Venice | 2*512MB Geil Ultra Platinum DDR500 | MSI 7800GT | Hiper Power 580W | Thermaltake Shark

(#2) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a képaránnyal gondjai vannak.. 5:4-es képarányt nem is enged beállítani? Kár, hogy ma ilyen arányú monitort adnak el legtöbbet (17/19 colos TFT) :U

(#3) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

vajon ez a powercinema együtműködik e a bt878 + lg tuner-es wdm alapú driveres tuneremmel?

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#4) rudi válasza DJ Stevey (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a Philips tunerchip a legelterjedtebbek közé való, szerintem a Chris TV-vel is megy.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#5) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Drágán sz.rt :D

Vegyen az ember inkább 1 sima analóg tunert, ami még csak analóg (?) adást tud fogadni. Ennyi pénzért vehet már HW-es-et is, és akkor az 1,5 GHz-s Tuacerkát terheli 40-50%-kal. Jobban jár.
Mire itthon is elterjednek ezek az újmódi műsorszóró rendszerek, a mostani tunerrel elmehet a búsba. :)

Ezt a fogyasztás dolgot meg mindig ellövitek. Szvsz nevetséges. :D Procinál, VGA-nál, tápnál (hatásfok) teljesen elfogadható... Na de itt? :) Még nem is a 12V-ot eszi.

Egyébként meg mennyi a PCI slot max. áramleadási képessége?

(#6) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom mit csináltok mindig a PowerCinemával, de nekem (egy ASUS MyCinema P7131-el) simén ment egy 850-es Celeronban... nem timeshiftelt folyton (csak valami Live módra kellett kapcsolni... ezt most sajna nem tudom már megnézni), ez is a 4-es verzió volt.
Viszont ahhoz meg olyan PowerCinemát adtak, aminél telepítéskor nem lehetett megadni mit rakjon fel, így mindenáron felrakta a PowerProducert meg a MakeDVD-t, meg kitudja még mit, amikre semmi szükségem... sőt még egy rakás távirányítós idióta játékot is felszórt, amit még uninstallnál se távolított el rendesen...

Azért nem akarom dícsérni a PowerCinemát, mert most pl egyszerűen nem megy fel a gépre.... feltelepítem, amikor indítanám lejátsza a kezdővideoját, és visszajön a windows asztala... semmi ibaüzenet, még az eseménynaplóba se ír semmit. (viszont a ChrisTV-vel meg működik szerencsére a tuner)

Szerk: DJ Stevey: Az ASUS-szal megy a ChrisTV, és az gyak. megegyezik ezzel... szóval menni fog.

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#7) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezen milyen tuner van? analóg, digitális, vagy szilícium? mondjuk ez utóbbiról még csak hallottam, de nem láttam.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#8) Balinov válasza ngabor2 (#7) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha jóltévede,és a jól értelmezem a képet [link] akkor utóbbi

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#9) Kriza válasza ngabor2 (#7) üzenetére

Kriza
(őstag)

Az analóg részt egy philips szilíciumtuner veszi. Az a kis philips chip, ami az egyik képen ki van nagyítva. Ilyen van az AverTV GO007 Plus FM-emben is :DDD
Nem nagy dolog, kb arra jó, hogy olcsóbban lehet előállítani a tuneráramköröket.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#10) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmmm... ti tényleg nem olvassátok a teszteket, csak fórumoztok?
Idézet a cikkből:

Az antennával befogott jeleket TDA8725 szilíciumtuner alakítja át. Ez az alkatrész kevesebbet fogyaszt és gazdaságosabban állítható elő, mint a korábbi analóg vagy digitális vevőegységek, ráadásul árnyékoló fémházat sem igényel. A digitális TV-jelek ezután a TDA10046 dekóderen keresztül, a hagyományos analóg jel és a rádió egyenesen jut a nagyon elterjedt Philips SAA7131E tunerchiphez. Ez a lapka van például az AVerMedia G0 007 FM Plus tuneren, de az Asus MyCinema is rá alapoz.

(#11) Kriza válasza rudi (#10) üzenetére

Kriza
(őstag)

Ja-ja-ja, ezt mondom és is :DDD
És ráadásul audio átkötés sem kell a hangkártya vonalbemenetéhez.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#12) zeg

zeg
(senior tag)

Már évekkel ezelőtt a terratec cinergy 400-as kártyám tudott olyat, hogy a progiban beállítottam a felvételhez használni kívánt kodeket(mely csak akkor jelent meg a választhatók listáján ha már telepítve volt), majd jobb egérgombbal a codec tulajdonságoknál lehetett finomhangolni. Ettől kezdve csak annyi volt a dolgom, hogy a rec gombot nyomogassam..tévézés közben akár a 7%-ot is döngethette a procihasználat ha interlacedre volt állítva(2500+barton), a többi 93% mehetett a digizésre. Sajnos ez a gigabyte az analóg részt tekintve sem képminőségileg sem szoftverileg nyomába sem ér a 3 éves terratecnek, melyet utoljára brutto 18k-ért láttam. Tisztára olyan érzésem van a progival kapcsolatban, mintha a voodoo 3500-as korszakban lennék :(

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#13) TudorVigyor válasza rudi (#10) üzenetére

TudorVigyor
(senior tag)

Szia!

Érdekelne, hogy a csatornaváltási lag mennyiben a driver és és mennyiben a kezelőszoftver bűne. Mert a Power Cinema-t én special nem használnám, tehát ha csak az lassú, az nem érdekes.

''de a Gigabyte kódolásból adódó kockásodó blokkjai'' - analóg szórásnál ilyen nincs (ráadásul azt írod, hogy bmp-ben mentetted le). Vagy?

(U.i. az SAA7131E besorolása érdekes, a 7131 nem tunerchip, de a dvb-t miatt a -E-t akkor hivhatjuk tunernek?)

[Szerkesztve]

(#14) FireShadow

FireShadow
(senior tag)

kellemes, de inkabb terratec cinergy :))

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#15) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Nekem a cikkben viszonyítási alapként alkalmazott Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert teszttárs van és egy 2500+ Barton -os 1Gb DDR 400, Biostar M7VIT Grand alaplapba.

Habár összességében elégedett vagyok a TV kártyám tudásával, és a kép minőség is jónak mondható, de az zavar egy kicsi, hogy a gyorsabb mozgásoknál amolyan szellemkép látható, tehát olyan mintha a másodpercenkénti 25 képkocka nyéhányán egyfajta utóexponálás történne.

Gyári szoftvereket használok, és így produkelálja ezt.

Mi lehet a gond?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#16) szasza_1 válasza TomiFiu (#15) üzenetére

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

Rosz deinterlacing módszert használ. Simán a két félképet egymásra teszi. Monitoron még türhető, de multor a F1-et visszanézve TV-n elég zavaró volt. A DScaler deinterlacingje sokkal jobb. Észreveszi, hogy filmre vették fel a dolgot, vagy videókamerával. Így vagy 25fps-es vagy 50fps-es képet mutat. És sokkal tisztább a képe.

http://creationart.hu/

(#17) rudi válasza FireShadow (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézz meg egy közepes Hauppauge cuccot és elfelejted a Terratecet :)

(#18) rudi válasza TudorVigyor (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínűleg a váltás a program specialitása, mert volt olyan külső szoftver, amivel gyorsan váltott, de többel is maradt a lassúság. Ez a ''fícsör'' általában a szilíciumtunerrel jön.

Egy dolog az analóg szórás, és egy másik, hogy a chip a leszedett abalóg jellel mit kezd. Azt ugye sejted, hogy nem éppen analóg formájában jut a monitorra, többit nem részletezem.

A ''tunerchipet'' értsd úgy, hogy TV-tnert vezérlő áramkör. Igazánól nem tudom, hogyan lehetne nevezni magyarul (videoprocesszor esetleg?).

(#19) fasyrt válasza rudi (#17) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Ha már így belejöttünk :)
Közepes Hauppauge cuccom van (WinTV-PVR-150), HW-esen tömörít (1,5-ös Tuacerka). A(z) (de)interlace problémát hogy tudom megszünetetni? Merthogy a monitoron vízszíntes csíkozódás van gyors mozgásnál, a TV-n DVD-re kiírva tökéletes.

Újra kéne tömöríteni, vagy hogy-hogyan?

Nem teljesen a topikhoz kapcsolódik, de... :B

(#20) zeg válasza rudi (#17) üzenetére

zeg
(senior tag)

Ezexerint két év óta sokat fejlődött a hauppauge.:)

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#21) FireShadow válasza zeg (#20) üzenetére

FireShadow
(senior tag)

lehet, ezt én se tudtam :))

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#22) Flashy

Flashy
(PH! kedvence)

tetszik ez a képminőségpróba, jó lenne ebből egy gyűjtemény a legtöbb kommersz tévétuner képével

http://flashy.blog.hu

(#23) szasza_1 válasza fasyrt (#19) üzenetére

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha MPEG-be vettél fel, és PowerDVD-vel játszod le (vagy valamilyen DVD lejátszó progival), akkor jónak kell lennie.

http://creationart.hu/

(#24) TudorVigyor válasza rudi (#18) üzenetére

TudorVigyor
(senior tag)

Kösz!

Büszkén mondom, hogy én tudom a ''második tunerchip'' nevét: video dekóder.

Analóg szórás vételénél blokkok nincsenek, mert a képjel videokártyára DMA-zása közben nincs MPEG/MJPEG tömörítés. A YUV subsampling, amit viszont tényleg használnak a PCI busz sávszéllimitje miatt, ún. macropixeleket használ, de azok meg nem elég nagyok, hogy észrevegyük őket, meghát nem is úgy néznek ki, mint az mpeg blokkok. Persze sokszor tényleg blokkos a vett kép, mivel mire a vevőnkre érkezik, egyszerkétszer már betömörítették mpeg-be. Szóval ezért gondoltam, hogy elnézted, de így átgondolva lehet hogy nem, csak nem számoltam a sasszemeffektussal.

Viszont ami számomra lényeges, ez a szilicíum-tuner lag (szép magyarosan). Gondolom inkább gyártó/modell, mint technológia függő a dolog. Ezt is lehetne a jövőben nézni, mert a két másodperces csatornaváltás komoly negatívum lehet sokak számára. Szóval talán érdemes lenne tesztelni a gyári szoft mellett gyári drivert használó 3rd party programmal (és esetleg a tunert közvetlenül programozó 3rd party programmal is, már csak azt kell kideríteni melyik milyen).

[Szerkesztve]

(#25) fasyrt válasza szasza_1 (#23) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Jaa... A BSPlayer + ffdshow nem volt jó. Eza neros cucc viszont lejátsza jól. :)

(#26) Rickenstein

Rickenstein
(senior tag)

Szasztok. Valami infót mondjatok már nekem ezekről a digitális adásokról, mert teljesen láma vagyok az ügyben. [kép]

Loading... [████████░░]77%

(#27) Kriza válasza Rickenstein (#26) üzenetére

Kriza
(őstag)

[link]

(#28) Rickenstein válasza Kriza (#27) üzenetére

Rickenstein
(senior tag)

A francba én meg szenvedek itt a beltéri analóg antennával. Holott csak elég lenne venni egy ilyen set-top-box-ot. Már csak azt kell kideríteni, hogy hol lehet venni és mennyibe kerül.

(#29) pentiumbt

pentiumbt
(lelkes újonc)

Nem tudom hoy hol lehet venni de biztos hogy 20000FT vagy drégébb!! :(

http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/2/pentiumbt.png

(#30) Kriza válasza Rickenstein (#28) üzenetére

Kriza
(őstag)

Azért annyira ne éld bele magad. Úgy tudom, hogy a digitális TVk előfizetése még igen borsos árú.

(#31) Rickenstein válasza Kriza (#30) üzenetére

Rickenstein
(senior tag)

Legutóbbi információim szerint indítottak kísérleti földi adást is. Az ingyé' van.

[Szerkesztve]

(#32) rudi válasza Rickenstein (#31) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaja! A földi szórású m1, m2 és dunaTV ingyé van, csak tudd befogni (nekem nem sikerült).

(#33) Rickenstein válasza rudi (#32) üzenetére

Rickenstein
(senior tag)

Hát elméletileg pont olyan kerületben vagyok, ahol a legerősebb a jel, de majd meglássuk. Egyébként a DigiTV-nek 2700Ft az alapcsomagja [link]

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.