Kösz!
Büszkén mondom, hogy én tudom a ''második tunerchip'' nevét: video dekóder.
Analóg szórás vételénél blokkok nincsenek, mert a képjel videokártyára DMA-zása közben nincs MPEG/MJPEG tömörítés. A YUV subsampling, amit viszont tényleg használnak a PCI busz sávszéllimitje miatt, ún. macropixeleket használ, de azok meg nem elég nagyok, hogy észrevegyük őket, meghát nem is úgy néznek ki, mint az mpeg blokkok. Persze sokszor tényleg blokkos a vett kép, mivel mire a vevőnkre érkezik, egyszerkétszer már betömörítették mpeg-be. Szóval ezért gondoltam, hogy elnézted, de így átgondolva lehet hogy nem, csak nem számoltam a sasszemeffektussal.
Viszont ami számomra lényeges, ez a szilicíum-tuner lag (szép magyarosan). Gondolom inkább gyártó/modell, mint technológia függő a dolog. Ezt is lehetne a jövőben nézni, mert a két másodperces csatornaváltás komoly negatívum lehet sokak számára. Szóval talán érdemes lenne tesztelni a gyári szoft mellett gyári drivert használó 3rd party programmal (és esetleg a tunert közvetlenül programozó 3rd party programmal is, már csak azt kell kideríteni melyik milyen).
[Szerkesztve]