nagyon jó teszt, grat

hát.. van külmb. a GTX és GTS között 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
#gab_
(őstag)

xuldar
(őstag)
Egész jó, de rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy az R600 milyen teljesítményt hoz. Kár, hogy rendes tuningeredményeket nem lehet még készíteni. Mikor jön az új Forceware?
Azért érdekes lenne, ha nem lenne különbség. 25%-kal kevesebb feldolgozóegység, alacsonyabb sebességen. Ezért is vagyok kíváncsi az új Forceware-re, ha a Streamprocesszorok gyorsítása mennyit nyoma latba?
[Szerkesztve]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
(#3) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)
Tényleg

És a konklúzió is megér egy pirospontot! Laikus nyelvre lefordítva. 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

SzlobiG
(PH! félisten)
Na ezt a tesztet vártam és meg is erősítette véleményemet, hogy a GTS-t nem éri meg megvenni igaz a GTX-se annyiért.
[Szerkesztve]
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

horvathkrisz
(PH! addikt)
X1960XTX? 
[link]
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

SzlobiG
(PH! félisten)
Elírták.

Fiery
(VIP)
... a GPU és a RAM esetében is nagyjából 100 MHz-et tudtunk emelni az órajelen, de a stream processzorok üteme egyelőre nem gyorsítható. Az NVIDIA ígérte, hogy a későbbiekben erre is módot adó szoftverekkel rukkolnak elő.
A stream processzorok automatikusan overclockolodnak a GPU-val egyutt, meghozza ugy, hogy mindig megmarad a ketto kozotti kb. 2.3 : 1 orajelbeli arany (lasd: GTX = 576/1350 MHz, GTS = 513/1188 MHz).
AIDA64.com
biztos vagy benne? hol van erről hivatalos infó?

Fiery
(VIP)
Sehol, EVEREST legujabb verzioja megmutatja. Nekem is a cikk foszereploje van itthon, le is teszteltem 
AIDA64.com
az everest ki tudja olvasni külön a streamprocik órajelét a kártyából vagy ezt a dolgot csak úgy kitalálta a program írója és az aránynak megfelelően szorzódik fel a gpu órajele? 

Fiery
(VIP)
Kulon van regiszter a GPU, a stream processzorok es a memoria orajelenek a G80-ban. Ezt olvassa ki az EVEREST
Ha gondolod, keszitek screen shot-ot Neked 3 fele orajelen 
Megjegyzem, valoszinuleg ha majd a Rivatuner es hasonszoru tuning progik is kezelni fogjak a G80-at, akkor szinte biztos, hogy kulon is lesz lehetoseg a GPU es a stream processzorok orajelenek beallitasara, tehat nem lesz kotelezo ragaszkodni a 2.3 : 1 aranyhoz.
AIDA64.com
OK! jó tudni, akkor ismét okosabbak lettünk ennyivel. 

Petya25
(őstag)
Fogadjunk, hogy Ati kártyád van! Jééé tényleg. 
Majd lesz olcsóbb is az NV, ha Ati kihozza az új sorozatot.
Kár hogy ennyire lemaradt, mindig lépéshátrányban van. 
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

SzlobiG
(PH! félisten)
Mi más.
Én csak azt látom, hogy amennyivel olcsóbb a GTS- annál jóval gyengébb is.
Szal a GTX-el szemben nem éri meg az árát. Atiéknak több idő, kell de mindég jobb is szokott lenni.

Versus
(senior tag)
Legalább tudom hogy hová került a másik ! 
Premium Vintage

Spirit
(őstag)
Mivel egyértelmű,hogy a GTS-ben is 128 stream proci van, csak letiltottak, az lesz a szép, ha jön az új rivatuner, és bekapcsolható lesz a maradék 32 is...Már adom is fel a hirdetést: ''Keresek moddolható 8800GTS-t''.
Tulajdonképpen akkor a tuninggal együtt csak a 128mb memóriáról, és kevéske mem-sávszélességről kell lemondanunk(a tuning miatt még ez se biztos). Az meg nem hiszem,hogy számít, hogy 768mb vs. 640mb ram van-e rajta. 
Akkor lesz csak igazi best buy.

arpi6k
(PH! addikt)
Kicsit bilibe lóg a kezed.
Intel & ATI

#gab_
(őstag)
szvsz tuti nem lehet ''bekapcsolni'' a maradék 32-t

Spirit
(őstag)
Én azért bízom benne, mert valamire váltanom kellene lassan. 7600gst-m van 256-osban, és annyira sikerült meghúznom vmoddal, hogy nem tudok mire váltani. 33k-ért vettem, és 700/1680-on rohangál, nagyjából a 7800gt/gtx sebessége között vagyok így. Akármire akarnék cserélni, ami minőségi javulást hozna, túl sokat kellene ráfizetni.Ez az utolsó esélyem.
Már azon gondolkodtam,hogy veszek még egy 7600gst-t sli-ben, azt is vmoddolom, akkor nagyjából 3dmark06-ban olyan 6500-7000 pontom lenne, és csak 30k-ba kerülne....de ugye itt a dx10.Most mit csináljak?Ez a 8800-as széria teljesen összezavart. Bocsi, ez már nagyon OFF
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

SzlobiG
(PH! félisten)
Szerintem várdmeg a közép kategóriát.

horvathkrisz
(PH! addikt)
Már ki is javították, ez gyors volt... 
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

Spirit
(őstag)
Igazából a 8800gts sem nyűgözött le teljesítményével (az árához képest főleg), szóval a középkategória szóba se jöhet.

SzlobiG
(PH! félisten)
Hát akkor GTX-et kell venni.
En meg ugy latom, hogy stream processzorok a mem orajel 1.5 szeresen mennek 900x1.5=1350, 800x1.5=1200.

horvathkrisz
(PH! addikt)
Meg kell várni, míg áttérnek 80nanóra, olcsóbb előállítási költség+nagyobb MHz-ek, majd ha fél év mulva lehet venni kb.100K-ért 80nm-es 8800GTX-et, na abba kell majd beruházni.

Zoli329
(PH! addikt)
Jó a teszt úgyis hiányzott a GTS teljesítménye. Igazából nem éri meg megvenni most. Olyan max 100ért megvennék többen is szerintem de ennyiért nem olyan nagy ász. Viszont kisebb és kevesebbet eszik
Meg kell várni az új Ati kártyát mindenképp (vagy venni a gtx-et és nincs min elmélkedni).
Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

#gab_
(őstag)
jaja
pl nálam 1000mhz ramnál 1512mhz a stream
[link]

Retekegér
(PH! addikt)
Nézd, a 8800GTS-t kb. olyan teljesítményre hangolták, amilyenre kellett. Kb. egy árban van az X1950XTX-el, és aki ilyen szinten gondolkodik, annak szvsz megéri a 8800GTS-t választani a többletteljesítmény, illetve DX10 támogatás miatt (aminek az előnyeit persze csak a közeljövőben fogod érezni igazán).
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

Retekegér
(PH! addikt)
Én megvárnám az alacsobyabb csíkszélességen gyártott 8600 szériát 

horvathkrisz
(PH! addikt)
LOL
Mennyire igazad van! 
Erre még nem is gondoltam... 

Spirit
(őstag)
Ha muszáj választani,hogy 1950xtx vagy 8800gts, akkor ez asszem nem kérdés..az már inkább,hogy egyiket sem éri meg megvenni. Meg kell várni az R600-at, és megnézni melyik a jobb, addig gyűjteni, és megvenni a gtx-et, vagy az új atit. 

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Kicsit fussátok át a cikket:
''Asus GeForce 8800 GTX (575/1350/900 MHz) / Forceware 96.97''
Ez gondolom gts akart lenni.
''a kétchipes GeForce 7950 GTX''
Itt csak egy t-el van több, meg egy kettesel kevesebb.
''hozta a GTS szintjét, amely 48%-kal maradt el a GTS mögött.''
A második GTX lesz.
''A „next gen” kapcsolót bebillentve'' Kicsit furán hangzik kikapcsolt értéknél 
''kisebbig''
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!
Amugy nekem g80 quadrom van, de ezt nem ismeri fel az everest 3.50 ultimate, van ujabb? Hol lehet letolteni?

horvathkrisz
(PH! addikt)
Lesz 8600-as széria?

Ez lesz a neve a középkategóriának?

DNS_65
(fanatikus tag)
Vagy venni mégegy Gst-t 30k-ért ![;]](/dl/s/v1.gif)
De tényleg nem éri meg most 100k-ért venni egy ilyen kaliberű kareszt szvsz.
Annyit beszéltek róla, mikor lesz már végre R600? 
Amd behuzta a féket vagy mivan náluk? 

horvathkrisz
(PH! addikt)
Persze, már a konkurencia miatt is, talán lejebb tolja az árakat.
Igen, ez nem ismeri...

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Egy egyszerű nincs is elég lett volna 
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

#gab_
(őstag)
[link]
#104 hsz
[Szerkesztve]

Zoli329
(PH! addikt)
Biztos lesz valami nem túl erős de dx10-es kari de csak jövőre...
Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

Retekegér
(PH! addikt)
Nos, az nVidia eddigi gyakorlata alapján valószínűsíthető. Általában a felsőkat debütál, azután jön a középkat különböző megoldásokkal...
Koszi, ez volt a masik amit probaltam... Szal akkor nem ismeri. Mondjuk ez amugy is cseles kartya, GPU 500 MHz, mem 700 MHz, es 384 bit, de csak 96 stream proc, es quadro...

janee_
(fanatikus tag)
hmm egész jó, nagyon vadas, következöleg ilyet veszek ....
''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
thx, javítva.

Szlovi
(senior tag)
Szép teszt,már nagyon vártam.Azért a 8800GTS-t 130K alatt is meg lehet kapni - bár többnyire nem a PH! nagyker partnereinél...Sztem egyértelmű a dolog:GTS a jobb bolt
!
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Mi köszönjük a tesztet 
Én is éppen most tudtam meg
Akkor az 1 GHz-es G80 rekord annyit jelent, hogy a stream procik 2,3 GHz környékére másztak fel - besz@rás 
Persze felmerül egy kérdés. Ha a vasat általában 15-20%-kal húztuk meg, akkor miért csak ennyit gyorsult.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

rocket
(PH! kedvence)
Jo lett a teszt, jo kartya a 8800gts aki eddig x1950xtx-en torte a fejet az mondjon le rola, viszont elozo generacios highend kartyakrol nem erdemes valtani ra.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."