Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) czappa

czappa
(fanatikus tag)

Hát igen, kiváncsi leszek, hogy szerepelnek az AMD középkategóriás kártyái.

(#2) strike-force

strike-force
(őstag)

jó teszt, bár én azt hittem,hogy x1950pro és 8600gt között sorosabb lesz a verseny. én is kivárnék a vásárlással, ha most kellene döntenem és addig máshova ''fektetném'' be a pénzemet, nem upgrade-re. :)

Just realize it!

(#3) Ádyka

Ádyka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó lenne tudni az INNO 8600 GT a maga jelenlegi bruttó 28800 Ft-os árával milyen tuningra képes :F

(4db) VARTA POWER 2700 mAh AA 2700 Ft!(4db) VARTA READY 2 USE 2100 mAh AA 2300 Ft!(4db) DURACELL 2650 mAh AA 2500 Ft!(4db) Varta Ready 2 use 800 mAh AAA 2200 Ft!(4db) Varta POWER 1000 mAh AAA 2200 Ft!

(#4) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rossz ez a 8600GT, de asszem inkabb x1650xt vagy x1950pro, egyik olcsobb (s csak kicsit gyengebb), masik meg gyorsabb (s csak kicsit dragabb). Azert azt elvartam volna, h megalazza az x1650xt-t, de annyira nem tette, nem megy az nV-nek konkurencia nelkul ;]
Meg 2-3 hetet varok aztan hajra, uj vga lesz :C Szoval csak tessek versengeni a kegyeimert :DDD

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#5) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem olvastam végig még a cikket (bár egy hónapja tudom mi a végeredmény;]), mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy ugyanaz a rendszer többet fogyaszt egy X1650XT-vel, mint egy X1950Pro-val, amikor utóbbi komplexebb és mindkettő 80 nm-es gyártástechnológiával készül?:F

(#6) Hebry

Hebry
(senior tag)

Valahogy már akkor lehetett tudni, hogy nem lesznek, hogy is fogalmazzak , nagyon dúrva kártyák, amikor kiderült, hogy csak 128 bites a memóriavezérlőjük.
Mondjuk az ATI-t, elnézést AMD-t látva, az ellenfélnek se jósolok túl sok jót. Az is csak 128-bit.
Szerintem az egyik legjobb vétel még mindíg az X1950pro.
Annak ellenére, hogy szerintem most nem érdemes vga-t venni.

[Szerkesztve]

(#7) Brae válasza venember83 (#4) üzenetére

Brae
(őstag)

Én meg lehet, hogy visszavásárolnám tőled a Radeon 9500-amat :DDD

Ezek a kártyák nagyon gyöngék, a 8500-at elverné a 620/1230-on járatott 6600gt-m, pedig elég régi konstrukció....

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#8) DeadMeat

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GYorsan atfutottam az eredmenyeket,kesobbatolvasom rendesen.Kozepkategoria... elsimitok nelkul jol megy,szepen,de 1 kozepkategorias kartyatol ne varjuk mar el,h birja normalisan az elsimitokat is es a magas felbontast is..
Lehet,h a hiba bennem van,de en 1024*768 fole felbontasban soha nem megyek,sot ha tudom inkabb 800*600 :D.Eslimitokat meg soha nem hasznalaok,sot egyaltalan idegesit,ha valmi csillog,villog.Lehet,h a 4 ev 1.6-ozas ramtette a pecsetjet? :DDD

Amiert en gts-t rendeltem:kevesebbet fogyaszt,mint az araban egyezo radeonok,es az elozo szeria gforce-ok,es dx10 komp.Bar ketlem,h a kozeljovoben lesz olyan dx10-es jatek ami a kiprobalasanal tovabb lekot,de azert csak kiprobalom oket dx10-ben.Erre nekem boven eleg lesz.
Amugy jo teszt gratulalok!

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9) zed1983

zed1983
(őstag)

Gratula jó kis teszt, de egy kicsit többet vártam a 8600GT-től még szerencse hogy veri az x1650xt-t

Valami dx 10-es demóval le lehetne tesztelni már ezeket az ''új'' vga-kat

[Szerkesztve]

(#10) venember83 válasza Brae (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oke, csak meglepodnel nem picit, mivel csak 2dben hajlando menni 200/200-on, szoval :O
Ezert is kell uj kari, elegem van a 2d-bol, bar most allamvizsgairashoz jo, sot, tokeletes, mivel max word megy. De ha akarod visszavasarolhatod :DD Ajandekba kapnad a VGA Silencert s a rez RAM-bordakat amik rajta vannak.

8500GT hulyeseg, inkabb szenne huzott 7300GT ddr3-al, az legalabb tuningos.

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Company Of Heroes-ban már működik az AA az X1950-ekkel? Mert nekünk a hétvégén nem sikerült működésre bírni:(

[Szerkesztve]

(#12) Hack3er

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

De jó erre a tesztre vártam :C
Neki állok elolvasni.

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#13) shteer válasza Hack3er (#12) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én is. egyre biztosabb a 8800-asom :(

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#14) Brae válasza venember83 (#10) üzenetére

Brae
(őstag)

Nemáá, télleg megdöglött?? :( :O

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#15) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon gáz lett a 8500GT DDR2, még tuningolva is gyorsabb lenne a vmodos 7300GT-m nála ;] Csak akkor lehet életképes, ha kijönnek GDDR3-as memóriával, és olyan 20k körül lenne.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#16) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Csak az a probléma a teszttel, hogy:

-nincs DX10 teszt, ami ugye köztudott, hogy nem(annyira) a plussz effektekről, hanem inkább a teljesítménynövekedésről, teljesítményoptimalizációról szól.

-haverom szerint(neki van egy 8600GTS) a tesztben használt drivernél van újabb, amivel gyorsabb a kártya!

-harmadszor pedig iszonyat tuningpotenciál van neki az EVGA 8600GTS-ében, márcsak az 1ns-os Samsung ramok miatt is, az AMD kártyáival ellentétben.AMD-ék ugyanis titokzatos módon a GPU-ikból soxor kihozzák a maxot és tuningpotenciál nélkül kidobják piacra...

[Szerkesztve]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#17) Charpy válasza Ádyka (#3) üzenetére

Charpy
(újonc)

Az Inno 8600GT valószínüleg nem bírja a tuningot, mert nagyon gyér hűtést kapott! Egy nyári melegben nem lepődnék meg rajta, ha húzatlanul túlmelegedne...

(#18) elfelejtette válasza venember83 (#10) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Én ezek alapján nemigen cserélném el a 7300GT-m egy 8500GT-re, még talán a GDDR3-as verzióra sem, mivel azzal sem lenne nagy a különbség. Hát igen, a 16 Unified Shader nagyon kevés.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#19) radírfej válasza horvathkrisz (#16) üzenetére

radírfej
(senior tag)

szerintem mielött ''probléma a teszttel'' rovatban indulsz, szedd össze a konkrétumokat.

1. melyik driver az újabb, megnevezhetnéd, mert pl nekem meg van egy olyan haverom aki szerint nincs újabb...

2. dx10 teszt nincs, mivel nincs valós alkalmazás (leszámítva 2 demót).

3. a tuning jó dolog. de mintha itt arról is lett volna szó... nem tudom, csak nekem úgy rémlik, mintha a tesztben szereplő kártyák tuningpotenciáljáról is szó esett volna...de lehet hogy csak vizionáltam.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#20) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre adnak galaxyhoz matricát. Egyedül ez hiányzott a DDR3-as 7300GT sorozatból :Y :C :R

Megyek visza olvasni...

mod: Végre belekerült a tesztbe a DDR3-as 7300gt :Y

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#21) Aggregátor válasza Reac^ (#20) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd meg, a végén ott van, hogy a 256-os 73GT GDDR3 500/500-on megy.
Kérdezném a tesztelőket, hogy mindkét oldalán van ram a kártyán?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#22) djtoomi

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na én itt kiakadtam.Eksüzszöm most senki nem tudja már miről beszél.VAN DX10-es GAME!!!!A neve:Microsoft Flight Simulator X!!!!A Microsoft a DX10-et ezzel a gammával reklámozza!Multkor az volt a gond hogy azér tnem volt letesztelve mert még nincs normális driver vista alá.Akkor mi a csöcsöméárt tesztelgetitek a demokat vista alatt ha nincs driver?Eksüszöm ha legközelebbi DX10-es tesztben sem lessz Microsoft Flight Simulator X akkor többet PH! tesztet nem olvasok :(( .Nekem mióta meg van a gépemen a MFS X és a 7300GT GDDR3 128MB karimmal meg egy giga rammal elérem vele a 20-22 fps-t szénné huzva,egy 8600GT DX10-es modban sztem 40-50 fps-t is elérhetne.MÉRT NEM TESZTELITEK VELE?

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#23) djtoomi válasza Reac^ (#20) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a Galaxy 7300GT GDDR3 128MB Zalman kairmhoz ami PCI-E-s kaptam matricát,ez az egyetlen Galaxy cuccom a matrica itt van a házon. :)

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#24) Johnny Cage válasza Aggregátor (#21) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Ez tűnt fel nekem is. Akkor ezek szerint a Galaxy 7300GT-k mostantól 500/500-as órajelen mennek? (A régi 500/700 helyett...)

[Szerkesztve]

(#25) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Valahogy az nv nem remekel szerintem a G80-as kistesókkal. Ha az AMD-ATI okosan játszana simán a közép és alsókategória királya lehetne (ahogy a HD2900XT már egész jó is középre) Sajna az alsó kategóriás radeonok technikai paraméterei nem ez mutatják.

[Szerkesztve]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#26) tuctuc

tuctuc
(fanatikus tag)

Csak nekem hiányzik a tesztből egy 7900gs?

Ha valamit olcsón árulok, annak nem az az oka, hogy valami baja van, hanem az, hogy eladni akarom, nem hirdetni.

(#27) djtoomi válasza tuctuc (#26) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem.Nekem is hiányzik. :)

(#28) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

NVIDIA GeForce 8600: Full H.264 Decode Acceleration: [link]
Impozáns.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#29) Reac^ válasza Aggregátor (#21) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 500/650-et láttam :B

mod 7900gs nekem is hiányzik. Pl galaxy féle 600/1600os :Y

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#30) shteer válasza Charpy (#17) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szvsz pedig elég jók az inno alaphűtői is a 8-as szérián... de a hűtés cserélhető könnedén, a tuningpotenciál pedig nagyban függ a gpunak és a ramnak adott feszektől

a 7-es szériáját tuninglehetőség terén nagyon elkapta az inno, a 8-ason pedig még jobb hűtők vannak

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#31) Zájec válasza tuctuc (#26) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

nemcsak neked, nekem is.. kár hogy nem dobták be.. :U

(#32) Aggregátor válasza Johnny Cage (#24) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de csak a 256 MB-os kártyák. Azért kiváncsi lennék, miért jó ez a Galaxynak, hogy egy kb. 6600GT szintű 7300GT GDDR3-at gyárt?

(#29) Reac^ : Nézd meg a teszt végét, ahol a képek és adatok vannak.
Viszont ha azon is csak 2ns-os ramok vannak (mint a 73GT fórumban előforduló kártyán), akkor hogyan tudták 650-re felhúzni?

(#33) Johnny Cage : A grafikonokon 500/650 van, gondolom annyin tesztelték.

[Szerkesztve]

(#33) Johnny Cage válasza Reac^ (#29) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

''Én 500/650-et láttam''

Azt hol láttad?

''A doboz tartalma

* Galaxy GeForce 7300 GT DDR3 256 MB
* gyári órajelek: 500/500 MHz''

(#34) Borosz

Borosz
(őstag)

Az Nvidia még csak most jár itt? :F
Az ATI már régen megcsinálta a 8500-ös szériát. ATI Radeon R8500.
:DDD

Paticard-www.paticard.hu; AquaSoft-www.aquasoft.hu; Mpark-www.mpark.hu

(#35) Johnny Cage válasza Aggregátor (#32) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Meg az, hogy miért kezdett el kisebb órajelü kártyákat gyártani mindenféle figyelmeztetés vagy jelzés nélkül? Ez minimum gerinctelen dolog egy gyártótól. 256 megás 7600GS esetében is fennálhat ez a veszély?

(#36) Johnny Cage válasza Aggregátor (#32) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

''hogyan tudták 650-re felhúzni''

Simán, annyira én is felhúztam az enyémet.

[Szerkesztve]

(#37) Reac^ válasza Johnny Cage (#33) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tesztkonfiguráció és fogyasztás című táblázatban ez áll:

''Galaxy GeForce 7300 GT DDR3 256 MB (@500/650 MHz) / Forceware 93.71''

Érdekes mostanában 66gt szintű 73gt ket csinál a galaxy? Jó lenne ha ezt nagyon gyorsan elfelejtené, ha garanciából ilyet mernek viszahozni picsánrúgom őket, és szénné moddolom a kártyát megin. :W :DD :DDD

mod: Innó és Palit 8600GT tuningolhatósága, és vmodja a vrzone-on: [link] :C

Remélem a 128as ddr3 nincs viszaórajelezve :U

[Szerkesztve]

(#38) Aggregátor válasza Johnny Cage (#35) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemtudom, szvsz így jobban megéri nekik, mint gyorsabb memóriát rárakni. Ha megnézed a képen a dobozt, látszik, hogy csak annyi van rajta, hogy Premium. Nincs rajta olyan hogy Overclocked Core/Memory. MOD: rajta van, meg az hogy 256MB 128 bit.
Nincs rajta mennyin mennek. Tehát ha ilyen dobozt látsz, vagy cserében kapod, még kibontás előtt cseréltesd ki :D
Sztem előfordulhat ilyen lassabb memóriás kártya 7600GS GDDR3-nál is, bár ilyenről nem tudok.

A ram tuning meg azért fura, mert a 2ns-os ramok elméleti maximuma 500 mhz. Lehet hogy kicsit magasabb feszen megy.

[Szerkesztve]

(#39) rocket válasza djtoomi (#22) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem jott ki meg a dx10 patch a flight simulator X-hez.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#40) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

AMD mikorra tervezi a ''középkategóriát''? Már én is szeretnék upgrade-elni, csak biztosnak kéne lenni 79xx/X19xx valamelyikében...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#41) Aggregátor válasza Retekegér (#40) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én úgy tudom júniusban jönnek. Bár szvsz nem lesz sokkal jobb a 8600GT-knél, mert akkor már nem férne be a középkategóriába (meg nem akar saját magának konkurenciát).

(#42) rocket válasza Retekegér (#40) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Junius vege.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#43) Johnny Cage válasza Aggregátor (#38) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Én még nem találkoztam olyan Premiumos 7300GT-vel, amire konkrét órajelek lettek volna irva. (Itt van mellettem két doboz, az egyik Zalmanos 256Mb a másik gyári hűtős, szintén 256Mb - és csak Overclocked Core / Memory felirat szerepel rajtuk.)

MOD: Jó, akkor aki Galaxy kártyát vásárol, tudatositsa magában, hogy zsákbamacskát vesz - vagy ilyen vagy olyan.

[Szerkesztve]

(#44) zed1983

zed1983
(őstag)

Azért azzal a két demóval is tesztelhetnének!

Lost planet, CoJ :D

[Szerkesztve]

Én nagyon kiváncsi lennék már azokra a dx10 tesztekre!

[Szerkesztve]

(#45) Aggregátor válasza Johnny Cage (#43) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tényleg nincs rajta, de itt egy 256-os 1.2ns-es doboza: [link]

Míg a lassabb változaton csak annyi van, hogy GDDR3: [link]

(#46) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó kis teszt, de tuti, h nem cserélem a 73gt-m 8500ra :U

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#47) ész ventura válasza Brae (#7) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Jó teszt lett, gratulálok a szerzőknek.
Tetszik, hogy a ''régi'' középkategóriások (7600 Gt, 1650XT) mindkét tesztben szerepelnek, így megvan az átmenet a két kategória között.
Szerintem is a 8500 GT-t egy jól tuningolható 6600Gt lenyomná. Ez a kártya 13000-nél nem ér többet. (nekem)

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#48) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

Ó igen, még a Radeon 9500-asomnak is nagyobb a sávszéle, mint ennek a 8500-asnak :DDD
Nemhiába 1000-el nagyobb a számozása :DDD :C

[Szerkesztve]

(#49) Charpy válasza shteer (#30) üzenetére

Charpy
(újonc)

Ezt nevezed te hűtőnek???
[kép]

Hát elárulom neked, hogy ez a hűtés nulla! A memóriákat le se fedi!

(#50) djtoomi válasza rocket (#39) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor XP-re mért nem engedi feltenni csak Vistara?Meg irja a végén a readmeben hogy DX10 game... :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.