Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mind a 256 MB DDR2 memória a GPU felőli oldalra került, ez már teljesen megszokott a mai videokártyákon

így legalább kapnak szelet a hűtőtől, (ha marad rajta venti :) )

1 vagy 2 db 7300GT-re lehet, h én is befizetek :D

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2) #gab_ válasza shteer (#1) üzenetére

#gab_
(őstag)

grat a cikkhez
nagyon jok ezek a Galaxy cuccok :R

(#3) Overlocker válasza shteer (#1) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony 2db árban és teljesítményben is felveszi a versenyt a 7900GT-vel..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#4) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A legkisebb kartyan talalt ''beazonositatlan'' memoria 2.5ns GDDR2.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#5) Gorneck23 válasza #gab_ (#2) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jók bezony...:)

(#6) - iSO -

- iSO -
(tag)

Gratulálok a cikkhez. Örülök, hogy végre valaki összefoglalta :)

Én is Galaxy 7300 GT 128 MB DDR3 -at akarok venni.
6600 GT 128 MB DDR3-ról váltanék.
Nagyon sokat olvastam utána. Nagyon sok helyről kellett beszereznem az infot.
Tényleg jó, hogy végre cikk lett belőle!

Hajrá Galaxy
és mégegyszer köszi a cikket:

:R

http://www.kameramiskolc.hu

(#7) g4dg3t

g4dg3t
(senior tag)

Kicsit csodalkozom a GDDR3-as 7300GT-ken. A samsung chip-es kartyak memoi altalaban boven 800MHz felett mennek...eloszor vissza is lapoztam hatha ezeken infineon chip volt, de nem...szinten 1.2/1.4nanos Samu :F
Persze a tuning mindig lutri, csak a sok user beszamoloja (meg a sajat tapasztalat) alapjan tobbet vartam.

Egyebkent jo lett a teszt, kellett mar nagyon...talan ezentul kevesebben teszik fel a kerdest h melyik is legyen :)

Bite my shiny metal ass!

(#8) DeadMeat

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C Gratula a cikkhez
Bar halkan megjegyeznem,h kivancsi volnek h a 128mb-os gs (ddr3 rammal) hogyan viszonyul a 256mb-os tesojahoz.Bar ha a 7300gt-kbol indulok ki akkor nemnagyon veheti zokon a 128mb memo hianyat.. :)

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most tolta ki a Galaxy a Zalman hűtős, 1,2 ns-os DDR3-as 7900 GS-t 55 000 forint környékén, az is egy baromi jó cucc lehet :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

TÖKÉLETES!!! :Y :C :C

Már csak egy dolog hiányzott:

40000FT-ért mi a jobb választás?
Két 7300GT 128MB GDDR3 SLi-be vagy egy 7600GS-DDR3 / 7600GT?

Ez itt a nagy kérdés :C :Y (Én tudom a választ)

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#11) Overlocker válasza - iSO - (#6) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratulálok a cikkhez. Örülök, hogy végre valaki összefoglalta

Mivel a ph-n nem lehet minden márkának külön topicot nyitni, így a 7300GT topicba minden elvész..szval nem csoda..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#12) #gab_ válasza rudi (#9) üzenetére

#gab_
(őstag)

:Y

(#13) Overlocker válasza Reac^ (#10) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2db 7300GT ;)

(#14) rudi válasza Raymond (#4) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínű, hogy az - a legtöbb DDR2-es 7300-7600-on 2,5 ns-os szokott lenni - de nem volt a chipeken rajta az utolsó pár szám, és Galaxynál nem lehet tudni. Most éppen áll az Expert webstore-je, de nekem ott rémlik gyorsabb DDR2-es Galaxy is.

(#15) Reac^ válasza Overlocker (#13) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi kétség :C

Lassan küldheted az SLi hidat, mert meglesz a második 128mb-os GT :Y

Ja és a tuningolhatóságról csak annyit, hogy amit a tesztben elértek az semmi :B

GALAXY 7300GT GDDR3 128MB 1,4ns 500/1400 vgpu: 1,23v vmem: 1,86v

610/1900 alapfeszen! :C :Y :R :W

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#16) rudi válasza Reac^ (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor is, ha valakinek történetesen nem SLI-s alaplapja van vagy éppen olyan gamet tolna, amiben nem él az SLI? Szerintem ár/értékben a korábban felemlegetett 7900 GS lehet most érdekes, persze, az már nem 40.000-es kategória.

(#17) Reac^ válasza rudi (#16) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vegyen SLi-s lapot... ez nem kérdés. :B
Bár Intel (Core2) oldalon elég furcsán müködik az SLi.

Az meg szívás ha 1 game nem támogatja az SLi-t, sajnos ez a helyzet. :O
(Bár a támogatottság egyre nagyobb) :R

[Szerkesztve]

(#18) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Ez a Galaxy rendesen beterítette ezt a szegmenst. Nem semmi, laza kis karik. :D
Grat a cikkhez :R
Mod: az a jumper a DDR3-as 7600GS-en és 7600GT-n nem semmi :Y

[Szerkesztve]

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#19) Overlocker válasza Reac^ (#17) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Core2nél is működik az sli, 975-be..

Amelyik game nem támogatja rendesen az sli-t, az így járt, 1 kártyával is jól megy,de sztem érezni..

(#20) Raymond válasza rudi (#14) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tuning eredmeny alapjan gyakorlatilag 100% a 2.5ns, ugyanis a 2.8-as nem menne ennyit, a 2.2-es pedig tobbet menne. Lehet meg overvolt-olt 2.8-asrol szo de valoszinutlen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

ez a Galaxyí cég nagyon jól csinálja le a kalappal előttük, a teszt a szokás, magas, PH szinvonalat hozza

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#22) Reac^ válasza Overlocker (#19) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Haggyál már 975-el, nincs nekem 100ezrem alaplapra :D :DDD

Aszonták az okosok a Core topikban hogy 965ben is müxik, de csak 4x módban? :F :U

Mind1, 1 havernak kiajánlottam 1 gépet, valszeg jövöhéten rakom ösze.

Asus P5NSLi - Nforce 570 SLi Intel Edition. Vélemény?

[Szerkesztve]

(#23) horny

horny
(senior tag)

Tetszik ez a Dual Bios. Nem is értem, hogy a többi gyártónak eddig, hogyan nem jutott az eszébe.

Az élet olyan, mint az ásás. Mindig van 1-2 gyökér, hogy hátráltasson.

(#24) Overlocker válasza Reac^ (#22) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a fele :)
Igen, 4x-ben megy ami semmit se ér szinte...szval felejtős..

Jó az a lap, főleg hogy sli-s és két 7300GT esetén nagyon jó megoldás, de asszem 250FSB körül tud csak..

(#25) L3zl13 válasza horny (#23) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Talán azért, mert míg az alaplapi BIOS frissítás támogatott dolog, addig a VGA-kban nem.

Aki hülye, haljon meg!

(#26) horny válasza L3zl13 (#25) üzenetére

horny
(senior tag)

A Galaxy már támogatja ;)

Az élet olyan, mint az ásás. Mindig van 1-2 gyökér, hogy hátráltasson.

(#27) fLeSs válasza Overlocker (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

''Core2nél is működik az sli, 975-be..''

hogy? aktuális driverekkel is?

(#28) mizol

mizol
(tag)

Én arra lennék kiváncsi, hogy a tesztben a max. órajeleket hogyan határoztátok meg.
Volt vmi objektív támpont?

''Csak a változás állandó.'' /Arthur Schopenhauer/

(#29) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól értelmezem, akkor a 7600GS és a 7600GT ugyanaz a GPU, csak más órajeleken. Ez alapján az itt bemutatott 500/700-on járó Galaxy 7600GS teljesítményét hozza az Inno 7600GST is, ami ugyanezeken az órajeleken fut (itt egy teszt róla: [link]). A kérdésem csak annyi, hogy mennyivel lehet gyorsabb egy 7600GST 256MB RAM-al, mint 128MB-al (1280x1024-es felbontásnál, lehetőség szerint FSAA-val vagy HDR-el)? Árban előbbi ca. 32e, utóbbi 28e (itt: [link]).

Nem lehet, hogy a Zalman-os Galaxy memóriája azért húzható rosszabbul, mert nincs rajta borda? Vagy valami elkerülte a figyelmemet?

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#30) ZakRob válasza horny (#23) üzenetére

ZakRob
(senior tag)

Eszükbe jutott, az Abit 9550XTurbo-mon is két bios volt. ;)

-==Trance forever==-

(#31) Retekegér válasza rudi (#9) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

:Y
Lehet megvan a következő karim? :DDD

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#32) rudi válasza mizol (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Először a driverrel kerestem meg az általa ajánlott biztonsági maximumot, aztán kicsit még lépkedtem fölfelé, amíg képhibák vagy fagyás nem jött össze. A rendszer, szokás szerint, asztalon volt, de extra ventit nem pakoltam köré. Tapasztalataim szerint, ilyen környezet jól szellőző házban is lazán összehozható.

(#33) rudi válasza cousin333 (#29) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GPU-k tényleg ugyanazok, de lehet, hogy válogatás megy a gyártósor végén és a gyengébb chipekből lesz GS. Az Inno speciel GST-nek hívja ezt a magasabb órajelű 7600 GS-t DDR3 memóriával. A sebességviszony 128 MB és 256 MB kb olyan lehe mint a 7300 GT-knél. A Zalmanos memóriája szerintem azért volt kevésbé húzható mert a tuning példányfüggő. Talán ez egyik modul nem bírta a tuningot.

(#34) Paqito

Paqito
(senior tag)

Gratulálok, ismét nagyon jót írtatok, és sikerült a konklúziónál a lényeget összefoglalni az útkereső proletároknak :C :R

''melyekről internetszerte egyre több elismeréssel szólnak.''

Ezt a kifejezést még nem hallottam, de jól hangzik :))

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#35) cousin333 válasza cousin333 (#29) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosabban olvasva a cikket: ''Mai tesztünk talán legérdekesebb kártyája a GDDR3 memóriával szerelt GeForce 7600 GS lehet, melyet egyes gyártók a 7600 GST névvel illetnek.''. Tehát igazam volt :).

mod: #33-ban Rudi-nak köszönöm az újabb megerősítést...
Tudom, hogy a tuning lutri, de a Galaxy-t itt 630-ig tudtátok húzni, az általam linkelt Inno teszt főszereplője csak 570-ig jutott. Vajon ez a jellemző, vagy csak így jött ki?

''A G73-as grafikus mag kódja G72-N-A2-re rövidült, ez jelzi, hogy teljes, egy tucat számoló dolgozik benne.''. Nehezen kivehető, de szerintem G73-N-A2 szerepel rajta :U.

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#36) kovy79 válasza rudi (#9) üzenetére

kovy79
(őstag)

Bravó a teszthez, jól sikerült. :C

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#37) robekri válasza Reac^ (#15) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat barátom!! :C
SLIben egy 05' 06' eredményt írjál PLS!

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#38) Sir McMonk

Sir McMonk
(fanatikus tag)

Galaxy Rulez!

:C :DD :C :DD :C :DD :C

|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!

(#39) rudi válasza cousin333 (#35) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sorry, elírtam, temészetesen G73-ról van szó.

(#40) C@rbon

C@rbon
(senior tag)

Mennyi teljesitménybeli különbség van a DDR3-as Inno és Galaxy 7600GS között (256Mb)?

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#41) Mr. Tuty

Mr. Tuty
(lelkes újonc)

Helló!

Egy kis segítség, nem inkább útbaigazítás kéne. Idáig bárhol kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy a Galaxy 7600GS-ek 500/1400 Mhz-en járnak. Ezzel szemben a teszt szerint - nem emlékszem pontosan- de talán 500/400 és 500/700-at írnak. Akkor most kinek van igaza? :F Vagy van két verzió?

Választ köszi! :R

U.i.: :C :C Gratula a teszthez! :C :C

(#42) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Én is gratulálok a cikkírónak, és a Galaxynak is ezekhez a jó kis karikhoz. Ezekután aki ATIt vesz, az magára vessen!
Én a magam részéről úgy érzem, hogy jól döntöttem, hogy Galaxy 7300GT 128MB GDDR3-as karit vettem, nekem megérte várni, amíg összejött rá a lóvé!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#43) C@rbon

C@rbon
(senior tag)

Szal 20k-ért 1 ilyen kari :R :R :R :R :R
A GST h huzhato?
Galaxy 7300GT 128MB DDR3 Zalman vs Inno 7600GST 128Mb?

Mi a különbség a következő 7300GT-k között?
[link]
[link]
[link]

Kösz a választ!

[Szerkesztve]

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#44) #gab_ válasza C@rbon (#43) üzenetére

#gab_
(őstag)

ez nem is kérdés..
Galaxy 7300GT 128MB DDR3 Zalman :R

(#45) C@rbon válasza #gab_ (#44) üzenetére

C@rbon
(senior tag)

Kösz a választ!
Szted mi a különbség azok között amiket linkeltem?
És még ez is itt van a többi között:[link]

[Szerkesztve]

(#46) Mr. Tuty válasza C@rbon (#43) üzenetére

Mr. Tuty
(lelkes újonc)

Ha jól látom a két iPON-os között csak a Zalman hűtés!

(#47) C@rbon válasza Mr. Tuty (#46) üzenetére

C@rbon
(senior tag)

És akkor miben más az ami a tesztben volt?

(#48) rudi válasza Mr. Tuty (#41) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek az 1400 MHz-s számok effektív órajeleket jelentenek. A gyártók azért szeretik inkább azt kiirogatni, mert nagyobb számmal nagyobbat lehet vekítani. Az egyes jóemberek meg azért, mert tudatlanok. A 400/400 (effektíve 800) MHz az alap, DDR2 memóriás 7600 GS órajele. A Galaxy a saját 7600 GS-ein 500 MHz-n hajtja a GPU-t. A GDDR3 memóriás 7600 GS-eken meg általában 700 (effektíve 1400) MHz-n megy a RAM.

(#49) Mr. Tuty válasza rudi (#48) üzenetére

Mr. Tuty
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ, most is okosodtam! :R

C@rbon: Nem akarok hülyeséget mondani, de az ott szereplő adatok alapján tök egyformák a Zalman hűtésesnél a hűtés kivételével. Nem biztos!!!

[Szerkesztve]

(#50) rudi válasza C@rbon (#43) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínűleg kavarás van abban a webboltban. Gondolom, leszedték a Galaxy oldaláról a képet, ami alá az van írva, hogy a fotó illusztrációs kellegű, szóval a Zalman cooler nem olyan biztos, hogy rajta is van, tehát utána kell járni. Közben a Galaxy átszervezte a weboldalát [link] (szerintem jó ronda lett a régihez képest), és már egyáltalán nem találom a Zalmanos 7300 GT.t

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.