Ebben a melegeben biztos nem kapcsolnám be ... 
AMD Phenom II X2 560, 940 egy darabig ...

Ebben a melegeben biztos nem kapcsolnám be ... 
AMD Phenom II X2 560, 940 egy darabig ...
Gondolom nehéz lett volna még modulárisra is megcsinálni.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

A 300-asnál mindenképp jobb, de mivel szétégett a 300-asom csatija ezért tuti nem lesz ilyenem már.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
Mindent ne akarjál
Amugy akkor tuti olyan áron lett volna, hogy nem venné meg senki 
Aki a D7000 vázától szabadulni akar az keressen meg.

Hmmm... vajon ez az új elrendezésű belső csak ebben a modellben lesz, vagy lesznek később ugyanezzel a béllel aktív hűtésűek is?
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Nem tartom valószínűnek, hogy ezt felhasználnák máshol. Vagy ha igen, akkor rohadt drága lesz az a táp. Egyszerűbb ezt már nem foltozni, mivel gondolom a tervezés sem 2 perc volt.
nekem is ez volt az első gondolatom, aki zajtalan gépet épit, annak tutira kell 12db hdd csati 
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

Na igen... a 35ezerbe úgy látszik ez már nem fért bele 
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)

Nekem nagyon szimpatikus, ha lenne sok pénzem, vennék egy ilyet, procira egy Ninja rev b.-t, és várnám az 50 fokban, hogy sülnek meg az alkatrészeim a passzív gépben.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)
De mre jó? 
Van ''néma'' ventis megoldás, 19-20 db-t már nemigen hallani.
Még codegenbe is van, itt melóban az van mellettem, nincs hangja.
Mellesleg elvben kötelező a venti a tápban (állítólag atx előírás) mert sok gépnél ez az egyetlen venti ami mozgatja a levegőt a házon keresztül.
Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

Barton: Miért is? Ezt passzív üzemre tervezték. kistesó itt megy mellettem 7/24-ben, a ~30 fokos szobában, bármilyen légmozgás nélkül.
Oliverda & Arius: Más és más igények. Valamint így is hosszabb, mint az átlag, a moduláris panel még nyújtott volna rajta. És Arius: egy tápnál ne a modularitás legyen már a meghatározó, főleg egy passzív példánynál. 
SzlobiG: Ha jól tudom, igencsak egyedi eset a Tiéd. Akkor meg?
Kriza: Előfordúlhat, hogy felhasználják, hisz' a Green Powerek is Zenes beütésűek.
horvathkrisz: Jól megépített rendszernél nem sül meg semmi, még ilyen melegben sem.
lúzer: Néma ventis megoldás nincs! Sőt! Én még néma passzívról sem tudok, max. nagyon halról. Codegennel ne említsük ezt egy lapon, meg maradjunk annyiban, hogy Te nem hallod azt a Codegent. Ja és táppal házat szellőztetni amúgy sem ildomos.
Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

azt mondod, ha építenék egy olyan rendszert hogy:
C2D@ Ninja rev. b
FSP ZEN
Gigabyte Silent Pipe3-as 8800GTS
és mindezt plussz venti nélkül, akkor sem sülnének meg a cuccok?!
![;]](/dl/s/v1.gif)
bezárhatnám ezeket szerinted?
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)
(#13) (Kolombusz) válasza horvathkrisz (#12) üzenetére
Ő jól megépített rendszerről beszélt.
Ez passzív üzemre nem jól megépített.
[Szerkesztve]
Hello
Jó kis cucc, csak kicsit drága.
A floppy csatlakozók (főleg 2) szerintem felslege, és ha kiadnának egy moduláris változatot az csúcs lenne. 
"Csak úgy mondom"
(#15) horvathkrisz válasza (Kolombusz) (#13) üzenetére

szted akkor kell előre hátra 12-es venti ilyen esetben?
(#16) (Kolombusz) válasza horvathkrisz (#15) üzenetére
Kell.
Ha víz lenne mindenen, még akkor sem ártana egy a táp miatt, valaminek kell mozgatni a levegőt.

1 hónapja megy nálam 7/24-ben a 400-as Zen....Folyamatosan terhelve van a gép BOINC klienssel...
Gép: E6300 @ 3200 Mhz 1,4V
4 * 1 giga OCZ FlexXLC @ 900 Cl4 2,35 Volt!!!
AMD X1300
150-es raptor
Asus P5B Deluxe
Mindez full venti nélkül, zárt házban...A táp hővédelme egyszer sem oldott le...
Jah persze minden passzív vízzel hűtve...
[Szerkesztve]

Igen egyedi annyira, hogy én biztos nem próbálok be még egy passzív tápot.

Jah persze minden passzív vízzel hűtve...
most akkor a táp is? mert akkor a tápnak semmi érdeme nincs benne 
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

Bíztatóak a tesztben tapasztalt dolgok, bár nekem nem kellene ennyire néma táp, mostanit sem hallom.
Ha már mindenki modularizál, kíváncsi lettem volna az még mennyit dobna az áron... 
Soirée...

Ott a kis P2-es gepem, abban nincs venti megis elvan. Csak a winyo zakatol benne, de azt egyenlore nem naon lehet lecserelni ertelemes megoldasra.

Nem ezt mondom. Kiemelk egy lényeges momentumot a h.sz.-emből: Jól megépített rendszer
(Kolombusz): Ott a pont. 
SzlobiG: Szerintem kicsit érdekes amit írsz. Nem hiszem, hogy egy passzív táp esetében a csatlakozók lennének a kényes pontok. Sima kontakthibád lehetett, vagy valami mást álapított meg valaki hozzáértő?
Ribi: Az más téma.
A zsebszámológépemben seincs venti, mégis egy.
Bocsi, de itt kicsit más kategória van a színen.
[Szerkesztve]
Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!
kell azért az a floppy csati. számos kártyaolvasó, meg 5,25-be építhető cucc igényli
mod: meg pl az alaplapomon is van 2 db floppy csatli a VGA plusz táp miatt 
[Szerkesztve]
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Basszus, ha nem az eredeti 400-as Zenről írnék akkor szerinted ide írnám vagy a vízhűtés topikba?

Mint kiderült rossz a táp, hiába cserélték ki rajta a csatit szal nem csak a kontakt hibával kell jönnie mindenkinek ugyanis bebizonyosodott, hogy a táp volt a szar.

1 táp miatt írjuk le az egész sorozatot

Akkor most nálam csoda történt ? 
Mért kellene mozgatni a levegőt ha mindenen víz van? 40-50 watt hő nem távozik el természetes konvekció révén a házból ha kivágod a tetejét mondjuk szellőzőnyílással?
Pont te szoktad mondani, hogy a FET-ek miatt nem árt egy venti. Ok, nálad a vízhűtés már tényleg csoda szinten van, neked mindenre van blokkod. 

Javaslom a Fül-orr gégészetet a közeledben ha nem hallod egy forgó ventillátor hangát...
Szerinted ha olyan halk táp létezik mint ahogy Te írtad ,akkor mi a reteknek bajlódik az FSP nagy pénzeket belefektetve kifejleszti ezt a tápot ,mikor semmi értelme nincsenmert ugyan ezt egy ventis táp is tudja fele annyi pénzért...
Lassan értelmetlen lesz a topik annyi baromságot írnak le egyesek... De lehet én vagyok a hülye ,hogy nem hagyom rá mindenkire...

FET-ekre is van vízhűtő blokk...Sejtem aki ki tud adni 36K-t egy 400-as tápra annak lesz 10K-ja is FET blokkra...Mellesleg a FET-ek sosem voltak passzívra tervezve mert a CPU hűtő ventijének az áramlata mindig szükséges nekik....Főleg mert ''okosan'' össze van kötve azészaki és déli híd bordájával így azok jól aláfűtenek...
Ez egy prémium kategóriás ,speciális felhasználásra szánt termék... Aki ezt nem érti meg az inkább ne szóljon hozzá szerintem a topikhoz mert értelmetlen lesz... (ezt most nem rád értem Kolombusz, akinek nem inge...)
[Szerkesztve]

Miútán majdnem szétolvasztotta a lapom +12V-os ágát gondolhatod, hogy nem lopta magát a szívembe.
Én biztos nem fogok többet passzív tápot venni pláne nem ZEN-t.

Értem én, értem. De azért ha egyszer defektet kapsz, akkor ugye legközelebb is levegővel fújt gumikat használsz az autódon, nem pedig lánctalpat? És megkockáztatom, talán ha egy Michelin, Avon, Pirelli stb. gumi az, akkor nem biztos, hogy hagyod az egész márkát a csába...

Még Audi A8-ból is van hibás , minden termékből... Ha ezt nem tudod elfogadni akkor ne vegyél tápot...Megjegyezném ,hogy akármilyen másik tápot veszel még nagyobb esélyed van a hibára mert a Zen kategóriás tápokat sokkal nagyobb ellenőrzéseken mennek át...Ezért is részben a magasabb ár...

Tudom, hogy van még merciből is...ha annyira nagy ellenőrzésen mennek át, akkor a gyártó miért mondta azt, hogy jól működik a táp?? Állítom csak lecserélték rajta a csatit azt meg se nézték... Visszaküldték és egy gépet se indított el szal nagyon jól letesztelték nálam elásta magát az FSP az biztos akárki akármit mond, hogy milyen jó.
Azt hozzá teszem, hogy a 400-as verzió már lehet, hogy jobb mint a 300-as volt.

És ezt neked ki mondta ,hogy az FSP-nél járt a táp? A bolt ahol vetted? Te személyesen küldted be az FSP-hez a tápot???

Igen mivel égés vagy más fizikai behatás esetén a gyártónak küldik vissza nem cserélik. De mostmár muszály volt nekik cserélni másikra mert náluk se indított egy gépet se.

Hmm...Élek a gyanuval ,hogy el sem küldték sehova a boltból hanem ottani szervizesek szerelték meg... Na mind1...Lehet csak én vagyok gyanakvó (és reális
)...
Persze ha te teljesen bízol bennük vagy imsered őket akkor 

Az én agyamon is végig futott ez, de akkor nem lett volna az oldalán ráragasztva a szelvény amivel kiküldték, mert a futár nem ragasztott rá semmi ilyet, szal vhova biztos elküldték.
Amúgy az iponnal volt a dolog, de mostmár teljesen mind1 mert cserélték.
Ha ismernéd ezeket a nemtúlolcsó tápokat akkor tudnád, hogy nem egy táp volt bugos belöllük hanem jópár széria sött úgynézki az egész széria.
Javaslom a cikk első oldalának újfent elolvasását... az csak a jéghegy csúcsa.... pár napja döglött meg egy legújabb szériás zen egy ismerösöm gépében. (légkondis szobában)
Ja tényleg én saját tapasztalatok alapján írok, szlobig is a cikk se véletlen kezdődött úgy ahogy és megkérdezhetem te mi alapján érvelsz?
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Már Didyman-nel is vitáztatok már erről tudom ,asszem ő még jobban otthon van a témában mint Ti és Ő is megmondta ,hogy ez egy baromság ,hogy széria hiba lenne...
Volt eddig 6 darab Zen vagy arra épülő tuningolt táp a birtokomban és soha sem szívtam vele úgy ,hogy az bármiféle széria hibára utalt volna...Most egy 400-as működik a gépemben nem kis terhelésnek és magas házhőmérsékletnek kitéve mivel semmi légáramlás nincs a házban... Erre alapozok...
Amit írnak a cikk elejében az sok táppal megesik... Csak a Zen nagy figyelmet kapott mert mindenki orrba-szájba elkezdte vásárolni olyan gépekbe is amihez nem is való passzív táp...Ertsd ezt úgy ,hogy léghűtéses gépbe nem való... A rendeltetésszerű használat is soszor hiányzott a userek felől... A konfigok átalakulsáa (valami még használt erősen 5 voltos és 3,3 voltot míg más konfig már 12 volton szpta a tápot) sem éppen kedvezett az asszimetrikus terhelésnek eamitt is voltak a szopások... Azt hiszem a Zen 300-as az első használható passzív táp ''volt'' ami némi kompromisszumra kényszerítette a usereket bizonyos téren... Tökéletes termék meg nincsen, főleg nem olyan nevetséges áron amiért a 300-as Zen-t kapni...

igen a modullaritást én is hiányolom. 
mellesleg azt sem értem, hogy mi benne az új....
...silentmaxx név alatt legalább egy éve létezik ugyanilyen, és micsoda meglepetés:
FSP a belseje. 
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

'de mivel szétégett a 300-asom csatija ezért tuti nem lesz ilyenem már.'
Ez mit jelent pontosan?
Ott égett szét, ahol a kábelköteg elhagyja a táp házát,- ahol általában a legforróbb a táp?
Légyszíves írd le részletesen, hogy mi történt a 300-as ZEN-eddel!
Tanulságos lehet másoknak is! 
Veriakilis
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

'lúzer: Néma ventis megoldás nincs! Sőt! Én még néma passzívról sem tudok, max. nagyon halról. Codegennel ne említsük ezt egy lapon, meg maradjunk annyiban, hogy Te nem hallod azt a Codegent. Ja és táppal házat szellőztetni amúgy sem ildomos.
'
Ezzel tökéletesen egyetértek (a többivel is).
Annyiszor írják le itt a fórumon, hogy néma ventillátor (9, 13, c19-20 dBA-val), ami egyszerűen nem igaz.
Mármint nem igaz az, hogy nincs hangja, hogy néma.
Maximum akkor néma, a lehuzod a csatlakozóját, és nem kap áramot, de akkor csak dísznek van... 
Az olyan gépnek, amiben van mozgó alkatrész,- ventillátor - annak hangja is van.
Amelyik gépnek nincs mozgó alkatrésze, az esetleg lehet néma, ha olyan pl a ZEN (szerencsés esetben, mint az én ZEN-em is pl.), hogy nem ad ki elektronikus zajt.
Ebben az esetben a PH által tesztelt 4GB-s HDD helyettesítő PCI memóriamodul váltja le a zajos HDD-t.
Veriakilis
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
(#44) Veriakilis válasza (Kolombusz) (#16) üzenetére

Vagy esetleg házon kívülre csavarozod tartórudakkal, és akkor nem fűti a gépház belsejét,- nálam így működik mindenféle házszellőztető nélkül,- persze egyedi proc. hűtéssel.
Max, a bnagyker szervizében volt!
Gyártónak visszaküldeni és onnan visszakapni valamit, 5-6 hét és zicher, hogy működő példányt kapnál vissza. 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

'Ertsd ezt úgy ,hogy léghűtéses gépbe nem való... A rendeltetésszerű használat is soszor hiányzott a userek felől... '
Ez az állítás csak bizonyos esetekre, és bizonyos gépekre érvényes.
Nálam például a gépházon kívül van felcsavarozva a ZEZ (300W), és így nem hat a táp a gépház belsejére, és a gépház belseje sem hat a tápra.
Mondhatnám, hogy léghűtéses a gépem, de passzív, ami ez esetben ugye nehezítené a dolgot, mégis prímán megy ebben a melegben is.
De gondolom ezt arra az esetre értetted, ha valaki egy rosszul szelőző házba szereli, ahol szűk helyek vanak.

Azért a 300-assal igencsak meg lehetett szívni. Én is belefutottam abba, hogy de jó, passzív táp, ennyivel is csendesebb lesz a gép, erre úgy cincogott, hogy inkább lecseréltem egy 430-as Seasonic S12-re.
Furcsa ilyet leírni, de utóbbi táp olcsóbb, s halkabb(nak érzem) - nem bocsát ki olyan kellemetlen hangot, mint a 300-as Zen tette. Emellett a kábelezése is kulturáltabb: hosszabbak a vezetékek, s van rajta PCIe csatlakozó.
Aztán majd meglátjuk, a víz elkészülte után hogy állok a hangjához - ha lesz is Zen a gépben, az biztos, hogy nem a 300-as lesz. Olyat soha többet.
Veriakilis: A Zen topicból: [link]

Végre!!! Megnyugodtam ,hogy van ép fülekkel rendelkező ember is ezen a fórumon rajtam és OC-n kívűl...

A 300-ast ha a Stacker aljába tetted akor nem nagyon hallatszott a zaja, legalábbis nálam nem...Azért ebben a melegben az aktív tápok böszme hangosak...
A kábelek hossza valóban kellemetlen és a cincogás is....De egyébként az aktív tápnál azért nem hallod a cincogást mert a venti elnyomja és számodra az a zaj ''kellemesebb''...A cincogás idegesítő ,de nem elég nagy a zaj ahhoz ,hogy megfájduljon tőle afejed, míg egy venti zaja már bőségesen elég hozzá...
didymannek azóta sajátos és nemtúl potitív tapasztalatai vannak Zenröl ezek felöl is érdeklődhetsz...
''Volt eddig 6 darab Zen vagy arra épülő tuningolt táp a birtokomban''
tuningolt táp? ííí
'' mert mindenki orrba-szájba elkezdte vásárolni olyan gépekbe is amihez nem is való passzív táp...Ertsd ezt úgy ,hogy léghűtéses gépbe nem való...''

Hszed, ezen részét nem kommentárolom, úgyérzem ordít belőle vmi...
''Azt hiszem a Zen 300-as az első használható passzív táp...''
itt döntöttem el nem olvasom tovább a hszed
#42 Cerklis: Nemkell sokat kutakodni cikkek, forumban azért, hogy az ember belefusson hasonló. szétégett a zenem gyönyörüségekbe. szerk: lehet azért égett szét nekik mert a zen ''léghűtéses gépbe nem való'' 
[Szerkesztve]
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu