Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

z operációs rendszer felállása után, nyugalmi állapotban a Cooler Master fogyasztott a legkevesebbet, 196 wattot

Sztem a táblázatban ott nem 144W akkar lenni a Yesico táp alatt....hanem inkább 204 ha jól sejtem

[Szerkesztve]

(#2) Panther válasza ftc (#1) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

A táblázat szerint a 144W a leadott teljesítménye... miért kéne hogy 204W legyen?

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#3) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a konnektorba dugott fogyasztásmérőnk adataival

na ilyet hol lehet szerezni?

extra

(#4) ftc válasza Panther (#2) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nah még 1x

Az operációs rendszer felállása után, nyugalmi állapotban a Cooler Master fogyasztott a legkevesebbet, 196 wattot, de a Yesico szorosan a nyomában volt. Erre van irva 144W

Akkor most melyik is fogyaszt kevesebbet?

[Szerkesztve]

(#5) viharhozo

viharhozo
(PH! addikt)

Akinek nincs szüksége a fogyasztásmérőre, annak az olcsóbb Chieftecet ajánljuk,

Gonosz kerdes, de kinek van ra szuksege? :)

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6) Panther válasza ftc (#4) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

A 144W a táp által leadott teljesítmény (lásd a táblázat fejlécében), a felvett az 200W. És mivel a többi tápon nincs külön kijelző, ami a leadott teljesítményt mutatja, ezért a felvett teljesítmény alapján van a (szöveges) összeshasonlítás.

[Szerkesztve]

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#7) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Gratula a Hipernek! :C
480 wattos táp, és 509 wattnál nem halt be! Ez a nem semmi. :D

(#8) ftc válasza Panther (#6) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor megvan mi kevert össze köszi :R :R
lehet kikéne aludni ár magam....

(#9) LukE válasza fLeSs (#7) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

508-at vett fol a halozatbol. Leadni viszont ugyan annyit adott le mint a tobbi. Ha a Yesico mero bigyojat kb pontosnak fogadnank el, akkor a leadott teljesitmeny lenne 400W korul.
Vagy ha 75-80%-os hatasfokkal szamolunk, akkor valahol 380-410W korul. Szoval nem is volt igazan leterhelve...

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#10) fLeSs válasza LukE (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

igazad van, ezt benéztem.
ettől függetlenül én a hiperből ezt nem néztem volna ki. :D

szerk: amúgy megnyugodtam, nemrég vettem egy 500-as chieftecet, amiben az a belső van, ami a cm550-esben, úgy látom nem volt rossz választás (főleg 6 év garival).

(#11) dark bit válasza LukE (#9) üzenetére

dark bit
(fanatikus tag)

Mi van ha feltesszük, hogy a mérőjük tényleg pontatlan, vagy direkt felfele csal? :)
Miért tennék? Miért ne, a tápjuk magasabb hatásfokot mutat és bizonyítást nyer nagyobb és nagyobb tápok vásárlásának létjogosultsága.

Igazából akkor lett volna valami kis plusz ebben a cikkben, hogyha lemérték volna a leadott teljesítményt is, hogy mennyire pontos a mutató... így csak találgatni lehet a hatásfokot.

d[-_-]b Cool Walley

(#12) stol válasza fLeSs (#7) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az meg a felvett :DDD
400W-ra volt kiterhelve, jóhogy nem csuklott meg :D

Már válaszoltak... :((

[Szerkesztve]

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#13) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egészen jó táp :R
Viszont aminek a legjobban tudnék örülni, ha az a fogyasztásmérő ki lenne vezetve mondjuk egy 3,5 colos előlapra :U Bár lehet, h csak nekem tetszene :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#14) HERR Z válasza KrenAtesz (#13) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az van a cm real powerekben és egy 480-as sirtecben
mármint terhelésjelző 3.5''-os cuccos

(#15) Krix válasza dark bit (#11) üzenetére

Krix
(senior tag)

Leadott teljesítményt azért nem olyan egyszerű mérni.

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#16) rudi válasza dark bit (#11) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Beszélni, a háttér ismerete nélkül eléggé egyszerű ;) Egy becsületes műterhelés ára is jó sok nullával végződik, ráadásul egy halomnyi ágon, halomnyi fesszel dolgozó rendszer pontos fogyasztásá mérni még nehezebb.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) rudi válasza fLeSs (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is azt vártam, hogy a Hipert a két 12-es ágával majd szépen lefogja a védelme, amikor a két VGA és a proci beindul, de nem :) Pedig a VGA-k 4-tűs periféricsatlakozókra voltak kötve, szóval elvileg ugyanazon a 12-es ágon volt a két, akár 100 wattnál is többet zabáló X1900 XT, ami ugye a 18 A-s 12 voltos ágnak is nagyon közel van a határához.

(#18) efi99

efi99
(fanatikus tag)

''10 százalékos szórással mér, vagyis az általa mutatott 400 watt akár 360-nál is kevesebb vagy 440-nél is több lehet''

Talán fordítva, vagyis 360-440 között (max. + --10% ugye)

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#19) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Mennyire tekinthetők valid adatoknak az ilyen konnektoros, vagy akár tápba integrált fogyasztómérők által szolgáltatott értékek?

Üresjáratban 200W-ot fogyasztana egy ilyen konfig? Nem tudom, ki hogy van vele, de én sokallom.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#20) Dassler

Dassler
(őstag)

Az a tápból alapból kilógó madzag ugyanolyan ventiszabályozó, mint a Chieftecnél?

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#21) Garibaldi06

Garibaldi06
(újonc)

Nekem ilyen Hyperem van, sohasem hallottam a hangját morgósnak, inkább semmit nem hallottam, hiszen a többi alkatrész hangja elnyomja, szóval ez nem nagy gond.A másik 2 tápról meg az a véleményem, hogy nagyon drága, szerintem az enyém mindenre elég, 1,5 éve jó és kb. 17 k körüli áron vettem, akkor meg minek 2* drágább?

(#22) demagóg válasza rudi (#16) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

A háttér ismeretében sem bonyolultabb ... :) Én is saját műterhelést használok. Egy halom nagyteljesítményű huzalellenállás, egy rakás izzó átkapcsolható formában az alapja. Bontóból fillérekért, boltban véve sem annyira drága. Ezzel tesztelem a tápokat. Így jónak minősített táp még nem hagyott cserben. Erre jöhet az a válasz (kaptam is PH szakitól), hogy dehát a műterheléses vizsgálat nem szimulálja a valós körülményeket. Erre meg csak egy áramszonda és/vagy szkóp kell. Nem olyan bonyi. Összerakni sem. Csodálom, hogy még nincs ilyen a PH-nak. A tápba beépített mérő is elég primitív lehet. Ettől még lehet akár pár százalék is a pontossága, ez csak a tervező/marketing akaratán múlik.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#23) VargaI

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

grat jó cikk :C
egy kérdés: az baj ha a fesz értékek alacsonyak?, pl 12 helyett 10.9V-ot mutat minden progi meg a BIOS is :F, de azt betonstabilan tartja, egyáltalán nem ingadozik, (majd szerválok DMM-et azt megmérem azzal is, hátha csak a lap nem méri jól), ami kicsit fúrcsa azt elnézve, hogy terhelés alatt épp felfelé mászik a fesz, mivel így próbálja kompenzálni azt hogy az áram kevésnek bizonyul, de kell a teljesítmény (a tesztben is látszik, hogy terhelés alatt kb +0.3-0.4V-al több a 12V)

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#24) rudi válasza demagóg (#22) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy ilyen szimulációs terhelsénél első dolog, hogy a PC fogyasztási viszonyait állapítsuk meg (melyik ágon mekkora és időben milyen terhelsé), ami azért nem olyan egyszerű. Ezek után (és alapján) érdemes műterhelést csinálni, mi is foglalkozunk ilyennel, de aztán még jönnek az elektromos hálózat esetleges trükkjei (pl. tüske), amit megintcsak jó lenne szimulálni, meg ugye azt sem lenne rossz megállapítani, hogy tényleg reális-e amit a cucc mér, mekkora a szórása.

(#25) rudi válasza VargaI (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Arra nem érdemes alapozni, amit ilyen szoftveres izé, vagy a BIOS kimutat. Mérd/méresd ki multiméterrel.

(#26) dark bit válasza rudi (#16) üzenetére

dark bit
(fanatikus tag)

Nem kell rögtön lekezelni, nem is ismersz...

Gondoltam felvetem. Képzeld tisztában vagyok ''a háttérrel'' de ennek ellenére fenntartom a véleményemet, kíváncsi lettem volna, hogy mit is mutat az ominózus fogyasztásmérő, és hogy a vizsgálat nélkül nem teljes a cikk. Kár hogy nem is gondoltatok a lemérésére.

Egyébként volt már PH laborban bevetve ilyen kütyü...
[link]
különös, egy szó se esik arról, hogy költségbe vertétek volna magatokat.

d[-_-]b Cool Walley

(#27) Veriakilis válasza dark bit (#26) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Üdv!

Rég jártál errefele.

Annó volt egy kérdésed itt: #328

''Vertikalis, már annyit írtál a hőcsőprojectről jobban szólva a debütálásáról, hogy szeritem már mindenki tűkön ül.
Kíváncsi vagyok mikor fogod leleplezni a dolgot.''

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=117710&start=300

És itt a válasz rá :D :

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=157408

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#28) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

'' a konnektorba dugott fogyasztásmérőnk adataival
na ilyet hol lehet szerezni?''

Ezt a kérdést én is feltenném...

Riszpekt

(#29) rudi válasza dark bit (#26) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Idézet a profi tápterhelővel kapcsolatban:

A Kelly-Tech jóvoltából jutottunk hozzá ehhez a készülékhez. Külön köszönet Magdó Csabának a szervezésért és Lukács Krisztiánnak gép megismeréséhez nyújtott készséges és kedves segítségéért. - ma már nincsenek ilyen lehetőségeink

Szerinted miért lehet az, hogy a nemzetközi oldalak közül is csak egynek (SPCR) van ilyen gépe?

(#30) rudi válasza Veriakilis (#27) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ilyenekre való a Privát üzenet ;)

(#31) LukE válasza GuMipOkE (#28) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

polo: [link] (lap alja)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#32) rudi válasza GuMipOkE (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]. Elvileg az elektromos művektől is lehet kérni kölcsön (ingyenesen), érdeklődj az ügyfélszolfálatukon.

(#33) jerry311 válasza dokar (#3) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

[link]
Pl itt :)

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#34) demagóg válasza rudi (#24) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

A tüskéket generálása, ''szimulálása'' sem egy nagy ügy, ha már így hírtelen ez is kellene. Egy tesztlaborban ami a PH-nak is van, nem lehet gond megcsinálni. A konyhaasztal szélén már igen.
Az áramszondás méréskor nem kell műterheléssel sem vacakolni, élő konfigon mérünk, mint már írtam is.
A műterheléses mérés az adattábla ellenőrzésére azért elég lehetne, egy tápon sem láttam még konfigot. Ezt csinálom, gyorstesztre megfelelő.

A kézrátétes, szemmel, füllel érzékelés és a több milliós mérőműszerek között azért igen széles a skála. Néhány kreatív szakközepes srác már egész jó segédeszközöket készíthetne. Ennek is van azonban hátulütője. Néhány szponzor nem örülne, ha a PH-n ennyire konkrét mérési eredmények jelennének meg.

(#35) jerry311 válasza rudi (#32) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

2 hete érdeklődtem náluk emailben, azóta sem jött válasz...

(#36) neduddki válasza jerry311 (#35) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

ha eredment akarsz es van ra kereted akkor jobabn jarsz ha meglatogatod a conrad-ot a terez koruton es valasthat ketto kozul az ocsobik es a toetudo, 7 es 10 rugo
[link]

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#37) jerry311 válasza neduddki (#36) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Igen. :)
Cak az a kulonseg a ketto kozt, hogy az elmu 7-10 rugoval olcsobban adja, igaz nem orokbe.

(#38) LukE válasza jerry311 (#37) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

telefon, vagy setalj el hozzajuk szvsz.

(#39) rudi válasza LukE (#38) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is éppen ezt akartam ajánlani. Ezek a nagy cégek még nem buzultak rá annyira a számítógépre mint egyesek ;) Egy telefonnal sokkal többre lehet jutni.

(#40) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

segítsetek!!!
...leírom....a házban a köv. kábelek vannak:
1.MIC VVC
2.MIC
3.GND
4.EAR L ez két ágú
5.EAR R ez is két ágú

És ez van az alaplapon:
1.MIC2_L
2.GND
3.MIC2_R
4.-ACZ_DET
5.LINE2_R
6.FSENSE1
7.FAUDIO_JD
8.no pin
9.LINE2_L
10.FSENSE2

MOst melyiket hová kell rádugni???

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#41) KrenAtesz válasza V.Stryker (#40) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Alig tévedtél el :)
Az ''Azonnali kérdések órája'' topicban kérdezd meg, esetleg gugli :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#42) dark bit válasza Veriakilis (#27) üzenetére

dark bit
(fanatikus tag)

Ezt nevezem memóriának!
Köszi!

d[-_-]b Cool Walley

(#43) jerry311 válasza rudi (#39) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Ja, ez lesz. Majd megnézem jól, hogy hova és mikor lehet elsétálni.
Tippelem az ügyfélszolgálat munkaideje egybeesik az enyémmel és így esélytelen a mérőprojectem ingyenessége. :)

(#44) Csaba_20_ válasza demagóg (#34) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Milyen tesztlaborja van a PH-nak?

(#45) Shadows

Shadows
(senior tag)

hogyé van ez a modulári tápolat??

(#46) LukE válasza Shadows (#45) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

olvasas:L0
''A hazai piacon még nem találkoztunk a Yesico moduláris tápjával, de a környező országokban 000 forintnak megfelelő áron kapható, ami nagyjából 000 forinttal magasabb a – fogyasztásmérőtől eltekintve – teljesen ugyanolyan Chieftec CFT-560-A12C vételáránál. ''
:P

(#47) demagóg válasza Csaba_20_ (#44) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Rudi írta #24-ben, hogy ők is foglalkoznak a műterhelés megvalósításával. Gondolom, hogy nem a konyhaasztalon. Hogy milyen tesztlaborjuk van, azt nem tudom. Eddig nem láttam, hogy bemutatták volna. De a teszteket valahol csak elkészítik, ha már le is írják? :U Néhány év alatt csak kialakult egy minimális, alapműveletekre alkalmas műszerpark? És itt nem többmilliós csodakütyükre gondolok. Elég nagy a PH olvasottsága, alkalmanként lehet segítséget kérni, vagy egy-egy tesztet ''kihelyezni''. Ezt is PH-s érdekeltségű labortesztnek tekinteném. Újság esetén sem ismeretlen ez a megoldás. Nem a CHIP magazinra gondolok, mert annak még tesztlabor vezetője is van. Úgyis szoros a PH kapcsolata velük. Akár náluk is lehet tesztelni, legfeljebb nem kell nagydobra verni. :B

(#48) neduddki válasza jerry311 (#37) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

En megerdeklodtem hogy hogy megy ez, asztan inkabb vettem egyet:- )))
amugy esmeros koreben is vhogy inkabb az enymebt szeretik elkerni, nem pedig burokracival foglalkzoni:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#49) Csaba_20_ válasza demagóg (#47) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Értem, tehát fogalmad sincs. Kíváncsi vagyok Rudi miképp nyilatkozik majd a PH tesztlaborjáról.

(#50) jerry311 válasza neduddki (#48) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Hajlok a vasarlas fele. Olvasgattam, meg nezegettem, meg megtanuitottak, merni vagy legalabbis ,eresbol atlagolni, hosszutavu alapokkal lehet csak. Szoval majd egy szombaton elmegyek a Conrad boltba mert persze az is ugy van nyitva, nehogy odaerhessek melo utan...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.