Samba módban primary domain controllerként is működik? Jól értem, hogy lan-NAS (USB) módban sem tudott 1Mb/sec-et?
[Szerkesztve]
''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''

Samba módban primary domain controllerként is működik? Jól értem, hogy lan-NAS (USB) módban sem tudott 1Mb/sec-et?
[Szerkesztve]
''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''
Nem próbáltam a samba módot (csak FTP-t), szóval azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, és a jkúzerz manuál sem valami beszédes: ''It supports SAMBA protocol in File Server so you can share files via My Network Places. It also supports FTP Server for FTP clients to upload/download files from the storage.''
Ami a sebességet illeti, sajnos LAN-NAS módban is 1 MB/s alatt maradt.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

1mb/s-el mi értelme NAS-t üzemeltetni? 
Komolyan mondom, ha csinálnak valamit, miért nem fejlesztik legalább addig, míg működőképes nem lesz? 
Én sem értem miért volt ez a lassúság, de a konkuerns termékek is meg szoktak állni 3 MB/s környékén.

Ha egyszer ott van rajta az usb vinyó csatlakozási lehetőség és úgyis folyton a neten van a cucc, akkor simán lehetne web servernek használni a kütyüt, ebben van ilyen funkció? Ha nincs tud valaki mondani olyat amiben van?
Gyűlölöm a HDD-ket
A NAS rövidítés ezúttal Network Attached Storaget (és nem Servert) jelent, így csak hálózati tárként használható.

NAS=Network Attached Storage (de a lényegen ez nem változtat
)
Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag
Jogos, átírom 
Engem az USB-s kütyü érdekelne: milyen chipset van benne? Mekkora az adóteljesítménye? Van egy olyan érzésem, hogy ez is csak 32mw-os (végül is mobil eszközökhöz elég).
Amúgy nagyon jó, hogy végre megjelentek a hazai piacon is ezek a külső antennát is fogadni képes USBs karik.
Dchard
Most nyitottam szét. Belül Ralink RT2571WF és RT2528L chip van. Az Edimax weboldala szerint 16 dBm a tipikus sugárzási teljesítmény.

Sziasztok!
Nem tudtok valami olyan routert,ami ugyanígy kezel usb-ket, viszont nem wifis? A wifire nincs szükségem, csak le lenne tiltva, viszont a nyomtatószerver, és a hálózati tároló funkció jól jönne.
Mekkora sebességgel lehet az usb-racket elérni, mert a fenti eszmefuttatást nem tudom értelmezni, valószínűleg mert nem vagyok valami friss már!
... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...

Lynksysnek, SMC-nek is van, de lényegében minden nagyobb gyártó kínálatában találasz ilyet. 
Köszön az infót, az 32mw-nak felel meg. A chipsetről megpróbálom kideríteni, hogy létezik-e hozzá linux driver.
Dchard

Nagyon tetszik az 6215SRg, de a NAS sebessége eléggé lelombozott. Ezért keresgetek, de nem találok más NAS eszközt hasonló árban. Én vagyok ennyire béna? Az említett 3MB/s is tökéletes lenne az 1MB/s helyett....
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''