Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Face8814

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Visszafogott designe, de egy ötletes fejreállítás! :DDD
Ez a két dolog fog eszembe jutni erről a házról!
Mindenesetre ez az új elrendezés elgondolkodtató.....! :U

[Szerkesztve]

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#2) OC

OC
(őstag)

Az árukhoz képest nagyon tetszetős házak. A midiben jó, hogy 5 darab 5,25''-os rekesz van, meg a max. 120-as hátsó ventihely is.

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#3) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

nekem bejönnek :C a fejreállitos megoldás ötletes és mégsem rossz! :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#4) Csokis

Csokis
(fanatikus tag)

Ez az ''elrendezés'' BTX design! :D Szvsz ideje lenne így tervezni az ATX házakat. :U

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#5) faster

faster
(PH! nagyúr)

Nagyon szimpatikus a mini ház, főleg a könnyű szerelhetőség miatt. Nekem ASUS TM-250-es házam van, aminek az előnye, hogy 350W-os táppal árulják, és eléggé masszív, de bent szűkös a hely.

(#6) Torry válasza Face8814 (#1) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Én meg azt vettem észre, hogy a vinyókat nem tudod sehogyan sem hűteni a kisebbik házban. Vagy rosszul látom? Max szívatni a levegőt.

(#7) atuci válasza Torry (#6) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

egen, sajna az első venti a vinyótartó keret felett van, nem előtte.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#8) atuci válasza faster (#5) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Nem túl hangos az asus tápja? Anyósomnak is ilyet vettem, de nyáron iszonyatosan felhangosodott benne a venti.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#9) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem értem, mi a francért nem képesek végre egyszerűen kivágni a ventik helyét a rácslyuggatás helyett :U Imho még akkor is jobb lenne úgy, ha nem adnának hozzá külön rácsot...

[Szerkesztve]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#10) TheVeryGuest

TheVeryGuest
(senior tag)

Engem a HP/Compaq gyári házakra emlékeztetnek.

“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry

(#11) atuci válasza Akheron (#9) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Mert akkor miből élnének meg a modderek :DDD ?

Szvsz balesetveszély miatt ill nem szeretnének pereskedni senkivel

(#12) faster válasza atuci (#8) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Nem, normális hangerejű, persze semmi extra, nem extrém halk.

(#13) Szipi válasza OC (#2) üzenetére

Szipi
(fanatikus tag)

Én a midiben csak 4db 5,25-ös helyet láttam a képen(szemből) de lehet hogy csak én nem tudok számolni. :DDD

Lehet hogy elírták. :U

''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

(#14) rudi válasza Torry (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezekben a kis házakban egy 8-as első és egy 8-as hátsó venti is akkora huzatot tud csinálni, hogy a winyók környékére fölösleges bármit is rakni. Szerintem ez a min DTK ház éppen abban jó, hogy ha extra igényeid vannak HDD-ügyben, akkor kiveszed a kettes keretet és a helyére beépíthetsz valami jó kis homemade gumis/ventis egységet. Ha meg lusta vagy, akkor jöhet egy vékony szivacs, egy kis szigszalag és elektronikával fölfelé odaragaszthatod a HDD-t a az alsó állványra és már készen is vagy a halk és rezgésmentes hűtéssel.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#15) rudi válasza Szipi (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A válasz igen is meg nem is. Elöl tényleg csak négy 5''25-ös hely van, de a ház belseje 5-öt elbír. A legalsót az előlap kialakítása miatt nem lehet betenni. Én a belsőket számoltam :B

(#16) Szipi válasza rudi (#15) üzenetére

Szipi
(fanatikus tag)

Gondoltam hogy vmi hasolnó dolog lehet mert amikor oldalról néztem a házat ott több rögzítőfurat is volt mint ami 4 meghajtóhoz kell.

''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

(#17) atuci válasza rudi (#14) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, de mibe került volna, ha gyárilag a tartókeret elé szerelik a ventit?

(#18) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hú,a mini házikó de tetszik,eltudnék képzelni egy ilyet otthonra az 5 éves acorp kulipintyó helyére,igaz táp nélkül.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#19) Piti1

Piti1
(kvázi-tag)

Hali!
Az a ferrit-gyűrű milyen célt szolgál?

(#20) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

nem szeretem ha az elülső kimenetek, usb stb alul vannak, mert hajolgatni kell :DDD
de ettől eltekintve nincs különösebb gond vele, sőt....

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#21) rudi válasza Piti1 (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az előlapi reset és bekapcsoló vezetékét érdemes áttekerni rajta. Előfordulhat, hogy valamilyen rádióhullám ezeken a dórokon véletlenszerűen jelet produkál és akkor vagy lekapcsolhat vagy resetelhet a gép. Ez tudtommal főként a hosszabb vezetékes házakat veszélyezteti.

(#22) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

szerintem a méretéhez képest drágák, de a célnak megfelelőek. célközönség biztos lesz

(#23) OC válasza Szipi (#13) üzenetére

OC
(őstag)

Na meglett a válasz. :D

Csokis:Szerintem meg az ATX házak ne legyenek BTX-ek! :DDD Miért baj, ha minkét szabvány szerinte gyártanak házakat? :F

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#24) Csokis válasza OC (#23) üzenetére

Csokis
(fanatikus tag)

Nagyon egyszerű a válasz! A hűtés szempontjából sokkal jobb ez a BTX fajta elrendezés! ;)

(#25) rudi válasza lorcsi (#22) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megmondod, hogy szerinted melyikek azok, amik a méretükhöz képest olcsóbbak ezeknél a DTK cuccoknál és nagyjából ilyen jók? Ez különösen a minitoronnyal kapcsolatban érdekelne.

(#26) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Én kb. 2 hónapja vettem egy fekvő DTK házat, ilyet:
DTK CAS-SA01BU2FD3B
[kép]

Ebbe is ezt a PTP-3007P típusú tápegységet szerelték, amit cserélni szerettem volna. Amikor beletettem az új tápot, kiderült, hogy ez a táp nem szabvány méretű! A tápok mélysége persze bizonyos határok között mozoghat, de ez a táp a hátsó oldalán (ahol felfekszik a ház hátuljára) is kisebb, és a csavarhelyek sem oda esnek, ahova illene nekik. Hab a tortán, hogy a belé szerelt 8 centis venti a belső oldalán van, és a ventirács az a tipikus fele lemez fele lyuk kialakítás.

A ház meg úgy eléggé határon mozog, 1 bővítőhelyet nem lehet használni, mert annyira elesik a rögzítőcsavar a PCI kártya végétől, a házhoz adott csavarok nem voltak jók... :U A 3.5''-ös keretet meg eléggé erőteljesen kell bepasszintani a helyére. Hátulra 2 darab 6 centis venti fér (nem mellékelik), előre is emlékeim szerint akkora, de ott már több a lemez, mint a rés. :( A ház tetejére (ami egy álló háznak az oldala ugye) egy 92-es ventit barkácsoltam be, azon az áron, hogy max 1 normál magas PCI kártyám lehet benne.

(#27) OC válasza Csokis (#24) üzenetére

OC
(őstag)

Okés. Ha így látod, akkor vegyél BTX házat, de attól még had gyártsanak már ATX szabványút is, mert nekem pölö vízhűtésnél nincs sok értelme a BTX-nek.

(#28) Yaye válasza fasyrt (#26) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Dehogyis. Szabvány méretű az, csak épp az ilyen pici fekvő házakba ''miniATX'' tápot szoknak rakni, eseteben valószínűleg SFX szabványút :) Azt is lehet cserélni, csak kevés helyen kapni, kevés fajtát. Az azért furcsa hogy ugyanazon a néven fut mint egy másik, sima ATX típus :F

(#29) asysoft

asysoft
(fanatikus tag)

Nagyon tetszenek ezek a házak, mostmár bánom, hogy megvettem a HP házat. Az biztos, hogy többször nem fogok jó előre vásárolni:))

(#30) Csokis válasza OC (#27) üzenetére

Csokis
(fanatikus tag)

Ajjjaj, abszolút nem érted. :U Sebaj, hagyjuk. :D

(#31) OC válasza Csokis (#30) üzenetére

OC
(őstag)

Hát valóban nem értem. Pontosabban ezt nem értem: Ez az ''elrendezés'' BTX design! Szvsz ideje lenne így tervezni az ATX házakat

Vannak ATX szabványnak megfelelően készített házak, meg vannak BTX szabványnak megfelelően készített házak. Egy ATX-es házat nem lehet ilyenre tervezni, mert az már nem ATX szabvány szerinti, hanem BTX szabvány szerinti. Szóval valóban nem értem mit is szeretnél a házgyártóktól. :U

[Szerkesztve]

(#32) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Én viszont nagyon elégedett vagyok az általam 8000 Huf-ért vásárólt házammal!
És nem azért mert kis igényű lennék.
Bár az igaz, hogy én tök fekete házat akartam és amit vettem annak az előlapját leszámítva a tető és a két oldalsó lapok a klasszikus homokszínűek voltak mig le nem fújtam azokat is feketére

A bemutatott, házak önmagukben tetszenek, de ha most egy ilyet kapnék akkor azért elég érdeksen néznének ki a fehér DVD íróim és mobil-rack -em!
Ezért vettem én is ajtos házat!

Persze az én házamba táp nem volt, azt még előtte szereztem be egy 4000Huf-os Mercury 400W-os kipurcanása után. :((
Gondoltam elég volt a táppal való kisérletezgetésből ennyi, így aztán vettem egy Enermax 365W-ost laza 19000 nemtudomhányszáz forintért!
Na ez már tényleg jó! :) :D :R :)) :C :DD ;)

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#33) faster válasza OC (#31) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Azt akarja, hogy fordítsák fejjel lefele az ATX lapok helyét a házakban, úgy mint a BTX-ben. Ha megnézed a tesztben a mini házat, pont ezt csinálták a microATX lappal.

(#34) OC válasza faster (#33) üzenetére

OC
(őstag)

Ahhhh.megértettem. Köszönöm. De ezt miért nem tudta így leírni, mint Te? :F Mind1, felhomályosultam. :C

(#35) rudi válasza TomiFiu (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én meg a csokifagyit szeretem, de nem írom ide, mert offnak minősül, és vagyok olyan rendes, hogy még beszürkítve sem rakom ide, hogy ne zavarja a többi fórumozót, akik a DTK házaival kapcsolatban szeretnének eszmét cserélni és hidegen hagyja őket, hogy nekem mi a kedven fagyim, vagy hogy Neked miléyen házad lett milyen egyebekkel. Erre is van egy külön topi, légy szíves, inkább oda írj.

(#36) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem ezek a házak elég rondák, de ez ízlés dolga. :)

Ami viszont tapasztalat és kikívánkozik, az az, hogy a DTK tápok ugyan jobbak, mint a Vargáné és Tsa-kategória, de még így is fospumpa. :DDD Legalábbis a régi fajta, fehér házaikban baromi rossz tápok voltak. Néhány évvel ezelőtt ment le ez a dizájnváltás erre a fekete-szürkére (mellesleg mintha a Foxconnak lennének ilyen házai, de ez mellékes), nem tudom, hogy a tápokat más gyártja-e ezekbe.

Szóval DTK-val óvatosan, mert tápgondok lehetnek! :( Saját tapasztalat is a munkahelyemen (kb. 100 gép van a kezem alatt, ennek egy jó része DTK házban), illetve kollégáké is, több száz munkaállomásból álló gépparkkal.

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#37) rudi válasza Adi (#36) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A kondikészlet közepes, ez tény, úgy, ahogyan az is, hogy idővel kiszáradnak. Ha egy ilyen árkategóriás táp kibír 3-4 évet, szerintem az már jó. Itt [link] a #1306-ban van pár kép a két tápról, és kicsit később olvasható a mesterurak véleménye is róla.

(#38) Csokis válasza OC (#34) üzenetére

Csokis
(fanatikus tag)

Mert szeretek rébuszokba beszélni! :D Köszönöm faster! :R

(#39) fasyrt válasza Yaye (#28) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Jólvan, értem én ezt... De akkor is jó lenne pár szót ejteni arról, hogy az egyszerű halandó ne ATX tápot vegyen, hanem ilyet. :U

(#40) TomiFiu válasza rudi (#35) üzenetére

TomiFiu
(tag)

Ok, Ok!
Láthatod, hogy
1. a témához azért köze van annak amit írtam és nem a csokifagyiról regéltem
2. ennek ellenére én is értéreztem, hogy olyan szorosan nam tartozik a témához és ezért off-nak jelenítettem meg!
ui. ill. megj.: Az ilyen körmondatos leteremtő litánia helyett bőven elég lett volna ha két-három szóval közlöd, de hát te vagy itt a fönök, aki bármit megtehet!?

[Szerkesztve]

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#41) genomatrix

genomatrix
(újonc)

valaki adjon egy linket :R

a világ végét sokan nem várják.Szerintem van benne jó is: leesnek az árak

(#42) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Tipikusnak nevezhető DTK házak DTK minőségben és áron. Jellemzően mindíg közepes. A házak egész jók a szellőzésre is figyeltek most még a rezgéscsillapítást kéne fejleszteni és teljesen jók lennének. A tápok viszont kissé alulméretezettnek tűnnek (legalábbis a 400-as) igaz pár évet valószínüleg kihúznak de a színek keverését nem értem. :F

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#43) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Ezek a házak kalap szarok.
TÖBBET IS VETTEM BELÖLÜK, MAJD MINDEGYIK TÁPCSERÉS LETT.
szerelhetősége erősen közepes, minőségük is elég gyatra.
Arról nem is beszélve miért DTK háznak hívják őket, amikor nem is a DTK ami mint cég kb 10 éve zárta be a kapuit.
Azóta a magyar importör hozz be mindent, aminek smemi köze a DTK hoz...

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#44) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A DTK CAS-VE02B házikó eszméletlen durva, kis ötlet, és mégis mekkora. Nekem nagyon bejön :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#45) zz7

zz7
(újonc)

Én most vettem és szereltem egy CAS-VE02B házat.
Egy Asrock ALiveNF4G-DVI alaplapot raktam bele.
A wincsitartó miatt a harmadik és negyedik slotba már nemigen lehet RAM-ot tenni.
Vagy legalábbis nem akármilyen magasságú RAM-ot.
Problémás, hogy az alaplap tápkábelét a gyári AMD hűtő mellett az alaplap szintjén nem lehet elvezetni, mert nem elég hosszú. A házban fenn a táp, az alaplapon teljesen alul a csatlakozója. Ez így a legnagyobb baromság. Vagy ha BTX akkor legyen teljesen BTX, vagy a tápot alulra kellett volna tenni a házban.
Szerintem ez a legnagyobb tervezési bukfenc benne.
Lehetne csöndesebb az egész egy AMD gyári hűtővel és a hátul vele adott 8cm-essel.
Különben jó szerelni, mikrohoz képest van benne hely.
Tényleg jó a hűtése.
Habár a wincsit lehetne jobban is hűteni.

(#46) BlacKSouL

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondoltam bekukkantok már én is a BS4PS házammal.
A DTK-n fanyalgóknak annyit tudnék mondani, hogy márpedig ár/érték arányban igen jók, és akik nem akarnak 30-40ezret költeni házra, +20-30ezret tápra, mert nem csúcskategóriás gépet fog belepakolni, annak tökéletes választás lehet. Legfeljebb a tápot idővel lecseréli megelőzendő az esetleges kifáradást. De pl az én házam is full csavar nélkül szerelhető kívül-belül, a hdd-keret 90fokkal el van fordítva, a vinyók, az optikai meghajtók is csavarmentesek, ráadásul elöl-hátul 120mm-es ventihely van, és bár a két mellékelt 120-as venti nem a csúcsot képviseli, azért lelassítva csendesen is kellemes huzatot csinálnak. Ráadásul érezhetően masszívra építették, nem spóroltak az anyaggal, 11,5kg üresen is. Az oldallap rácsos a procinál is, a vga-nál is, a bővítőkártyák szintén csavarmentesen rögzíthetők és mégis stabilak. Rettenetesen tágasnak nem mondanám, de el lehet férni benne kényelmesen, és a sok szerelés során egyszer sem találkoztam éles ponttal. Nekem bőven megért anno 20k-t, és azóta sem bántam meg, nem cserélnék ha lenne pénzem sem.
Egyetlen kellemetlenségem akadt, mikor a tápventit cseréltem, akkor a tápot sajnos nem tudtam kiszedni a helyéről a vízszintes merevítő, a tető, és az Igloo 5700-as között, emiatt ki kellett szedni az alaplapot is.
Ja, a fanductot nem is említettem, akinek alaplap felé fújó hűtője van, annak jól jöhet.

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.