Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) daa-raa válasza LALA_kiraly (#248) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És a vganfo-n minden kártya csak egy alkalmazással lett tesztelve? Nem. Tehát rossz a hivatkozásod.

Si vis pacem, para bellum.

(#252) Exakt

Exakt
(fanatikus tag)

Elég gyorsan meg is erkezett...
[link]

[Szerkesztve]

(#254) neooen

neooen
(fanatikus tag)

Nem értek a fizikához, de emiatt a mondat miatt nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg:

''Ki kell emelni, hogy a grafikonokról leolvasható eredmények a teljes rendszer felvett teljesítményét mutatják. Ebben már benne van a processzor, merevlemez és egyéb alkatrészek igénye is.'' Ami ugye legrosszabb esetben 280W volt! Miért kell akkor 550W-os táp?! Előre is köszönöm a türelmes választ :R !

(#256) rudi válasza neooen (#254) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a teszttápunk, ezt adta a partner, ezért 550-es. Fogyasztással kapcsolatban: [link]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#257) rudi válasza daa-raa (#251) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A vganfo csak egy nyavalyás kis hobbioldal. Azért kerültek rá a márkok, mert a készítőnek jobb ötlete nem volt.

(#258) daa-raa válasza rudi (#257) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezzel tisztában vagyok. Viszont ott sem csak egy szám van a teljesítmény jellemzésére, hanem többnyire három. Azzal van nekem problémám, hogy egyesek egy mindenek feletti számmal akarják jellemezni a VGA-k teljesítményét, ez pedig egyszerűen lehetetlen.

(#259) simonzé válasza daa-raa (#258) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Teljesen igazad van.

Én mégis egyetlen számmal jellemezném ezeket a kártyákat: kb 170'000 Ft... Ennyiért sokan autót vesznek. :U
Ja, SLI-ben 340'000 Ft. :DD

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#260) LALA_kiraly válasza daa-raa (#258) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Nem számokkal akarom jellemezni a kártyákat! Figy minden teszben van egy győztes, és egy vesztes. Azt mindenki tudja, hogy XY videókártya jobb, mint ZX. Csak azt szeretném, hogy vki ezt sorrendbe rakja ezt egy honlapon, vagy akár itt. Szerintem ez nem bónyolult.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#261) daa-raa válasza LALA_kiraly (#260) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nincsen egyik tesztnek sem vesztese, legfeljebb egyes kártyák kevésbé jól teljesítenek.

Azt pedig nem lehet kijelenteni kategórián belül, hogy az egyik kártya jobb, mint a másik. Nézd meg a teszteket, sehol sincs olyan, hogy azonos kategóriában egy kártya az első helyek mindegyikét megszerezze. Tehát nem lehet egyértelmű sorrendet felállítani. Főleg, hogy nem mindenkinek ugyan azok a szempontok.

Egyébként ha neked ennyire fontos, akkor miért nem rakod sorba Te magad? :F Főleg, hogy szerinted nem is bonyolult...

[Szerkesztve]

(#262) LALA_kiraly válasza daa-raa (#261) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Már csinálunk egy honlapot, ahol megpróbáljuk renbe szedni. :DDD
A ph tesztekbe van egy csomó teszt. Az eredményeket beszoroznák egy pontszámmal, és kijönne egy végösszeg. Nem akarok egy karit vesztesnek mondani, de ha pl 10ből 6szor kikap, a másik a nyertes.
Miért zavar annyira, hogy sorrendet akarok állítani?

[Szerkesztve]

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#263) daa-raa válasza LALA_kiraly (#262) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem zavar. Viszont egyértelmű sorrendet nem fogsz tudni felállítani. Kinek mire kell a kártya, annak megfelelően választ (legalábbis ha van egy kis esze). Van aki máshogy súlyozza a különféle eredményeket mint Te. Őt a Te sorrended meg fogja téveszteni. Jobb ha ott van az összes teszt eredménye (ahogy a PH! tesztekben), akkor mindenki elemezheti a helyzetet a saját szemszögéből.

Másrészt hogyan fogod megoldani az eredmények összevethetőségét? Ahhoz mindig ugyan azzal a HW és SW környezettel (beleértve a driver verzióját is) kell a méréseket elvégezni. Ráadásul kellőképpen erősnek kell lennie a HW-nek, hogy ne fuss bele soha CPU limitbe. Fogod tudni ezt biztosítani hosszú időn keresztül? :F

(#264) LALA_kiraly válasza daa-raa (#263) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Szerintem, ha a haveri kör összedob egy pár tesztet, nem fölsőkategóriás gépek lesznek. Azt a pár tesztet föltoljuk a netre, és lehet szemezgetni. Nem világrendítő erdmények lesznek, de legalább lesz vmi. Én pl nem tom eldönteni, hogy ha vki 50k-t szán kártyára, neki a mostani középkategóriát(pl7600GT) vagy az előző csúcsot ajánljam(850 v gto...) Szerintem ha mind összedobjuk érdekes lesz együtt látni.

(#265) AusWolf válasza simonzé (#259) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

És ez csak a videokártya, ehhez jön a proci 200.000-ért, az alaplap 60.000-ért, a RAM 50.000-ért, vinyó 40.000-ért, hár 20.000-ért, táp 20.000-ért, DVD-RAM DL Lightscribe <azt nem tom, mennyi>...

Tehát sok ez. Hány autót olyan veszel ezért? :U

Assimilate this! --- http://www.infowars.com/ --- http://prisonplanet.tv/

(#266) nn687

nn687
(tag)

Én csak azt nem értem minek a két nyák? Nem sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb akkor már a gigabyte, asus féle egy lapon a két gpu megoldás? Szóval ez sztem visszalépés legalábbis ilyen tervezési szinten, mondjuk így biztos jobban néz ki:) de nekem nem tetszik eza szörny:D

XXI. századi mese:...egyszer volt, hol nem volt, még az operációs rendszeren is túl...

(#267) AusWolf válasza nn687 (#266) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Abból a szempontból nem jobb, hogy ha egy nyákon van, akkor hosszú. De így meg gagyi a hűtés. És mellesleg nekem se tetszik.

(#268) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

hi srácok egy láma kérdés, ez a vga csak sli-os alaplapban adja le 2 vga teljesítményét?

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#269) Lord Zero válasza Boyfish (#268) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

pont ez a lényege, h nem - egykártyás rendszer

szerk. Valójában a GX2-nek illene működnie bármilyen alaplapban, melynek PCI Express x16 csatlakozója van

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#270) Boyfish válasza Lord Zero (#269) üzenetére

Boyfish
(senior tag)

és akkor Sli alaplapban megy 2*2 vga?

(#271) Lord Zero válasza Boyfish (#270) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

igen, tulképp quad-sli
ez az, ami a négyslotos alaplapok gyártóinak nem okozott orgasztikus örömöt

nem, mindegy

(#272) Ribi válasza Lord Zero (#271) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Viszony ahogy lattam 1 tesztet quad sli-rol hat a kep nagyon durvans zet volt esve, es szelemkepes volt. Szal erre a konfigra meg nem irtak tul jo drivert.

[Szerkesztve]

(#273) Lord Zero válasza Ribi (#272) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

ja, ezért is nem veszek most
:DDD

nem, mindegy

(#274) dilipok válasza Lord Zero (#273) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

jaja, engem is ez tart csak vissza. Elhatároztam hogy addig már nem is veszek gépet amíg az összes bővítőfoglalatba csak vga karit lehet kizárólag rakni :DD :DD

Tudok fogalmazni...

[Szerkesztve]

PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#275) AusWolf válasza dilipok (#274) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Én addig nem veszek semmilyen hardvert, amíg nem szaggatnak a játékok 800x600-ban. Legfeljebb egy PCI-os fizikai gyorsítót, ha lemegy az ára 30-40k köré.

(#276) gerus1981

gerus1981
(lelkes újonc)

Nagyker árlsitából számolt kisker bruttó árak:

VGA MSI NX7900GT-T2D256E, 7900GT,256MB GDDR3,2xDVI 78 930 Ft
VGA MSI NX7900GTX-T2D512E,7900GTX,512MB DDR3,2xDVI 130 185 Ft
VGA MSI NX7950GX2-T2D1GE,7950GX2,1GB DDR3/512,HDCP 148 968 Ft

VGA MSI RX1900XT-VT2D512E,X1900XT,512MB DDR3,2xDVI 114 087 Ft
VGA MSI RX1900XTX-VT2D512E,X1900XTX,512 DDR3,2xDVI 127 502 Ft
VGA MSI RX1900 CrossFire,X1900XT,512MB DD3,DVI+DMS 127 502 Ft
VGA HIS Excalibur X1900XT IceQ3,512MB DDR3, DL-DVI 117 317 Ft
VGA HIS Excalibur X1900XTX,512MB GDDR3,DL-DVI,VIVO 131 270 Ft
VGA HIS Excalibur X1900XTX IceQ3,512MB DDR3,DL-DVI 136 904 Ft
VGA HIS Excalibur X1900 CrossFire Edition,512MB,DL 129 391 Ft

(#277) dilipok válasza gerus1981 (#276) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

igen, sajnos ezek az árak, és sajnos ezek a legtöbb embernek elérhetetlenek is maradnak :(

(#278) AusWolf válasza gerus1981 (#276) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Nem akarok telhetetlennek tűnni, de HIS X1900GT IceQ3-ról nincs infód? :U

Szerk.: Egész jó ára van annak a 7900GT-nek.

[Szerkesztve]

(#279) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

ezek után ki fog venni 7900gtx-et, ekkora összegnél 15-20k úgysem számít?

(#280) dilipok válasza Boyfish (#279) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

hát azért én megnézem hogy 130k vagy 150k. nemtom te hogy vagy vele :D

(#281) neooen válasza rudi (#256) üzenetére

neooen
(fanatikus tag)

Csak kíváncsiságból, mi a minimum táp ami egy ilyen rendszerhez kell?

(#282) Boyfish válasza dilipok (#280) üzenetére

Boyfish
(senior tag)

dehát ha valaki vga-ra költ 130k-t, akkor van ott 150k-is, különben meg vesz egy 7900gt-t 80k-ért?

(#283) Exakt válasza Boyfish (#282) üzenetére

Exakt
(fanatikus tag)

szerintem az valamilyen szinten hulyeseg hogy aki ennyit kiad egy HW-ra az mind millás vagy apuci megveszi, szvsz nem kis részuk gyujtogetö eletmodot el, es ez ugyanugy vonatkozik nyugatra mint balkanra, es ezt nyugodtan mondhatom szemelyes tapasztalatnak amit ugy kell erteni hogy nem magambol indulok ki mert en elvbol nem adnek ki ennyit de mivel kulfoldon elek ezert nyugodtan mondhatom hogy itt se mindig ugy megy hogy bemegy valaki es leperkálja, itt is van 0% -os hitel, es nagyon sokan hasznaljak is...+ egyebb lehetosegek

(#284) Boyfish válasza Exakt (#283) üzenetére

Boyfish
(senior tag)

nem azt mondtam, hogy mind millás, hanem azt, hogy aki 130k-at ad érte, annak a legjobb kell, ás akkor már kiad érte 150-et is, szerintem...

(#285) rolko válasza Boyfish (#284) üzenetére

rolko
(őstag)

ja, legfeljebbb megveszi egy kicsit később mer még gyűjt hozzá! vagy rögtön kicsenget azt a 20-ast még, az már semmi

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

(#286) faster válasza gerus1981 (#276) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Nem értem, miért nincs X1900... 256MB memóval emberibb áron, csak ezek a csúcskategóriás drágaszágok. Ellentétben a 7900GT-vel.

[Szerkesztve]

(#287) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arra ott az x1900gt, nem? vagy az is 512-es???

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#288) D.Orion válasza FireKeeper (#287) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Az X1900GT az 256MB-os

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#289) Lord Zero

Lord Zero
(PH! addikt)

ha már volt pc-konzol flame a dx10es topikban, álljon itt is egy:
nem tudom felvetődött-e már, de azért az olyan jó kis remekbeszabott érzés, h az utóbbi vga-tesztek zöme (ha nem az összes) amd zümmögéssel van átitatva

:DDD

nem, mindegy

(#290) dilipok válasza Exakt (#283) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

nagy része valszeg így van, de azért ne felejtkezzünk el azokról sem akik megdolgoznak érte mert más nem tudja megvenni nekik és akkor a nehezen megkeresett pénzért tényleg a maxot akarják kapni. Én Mo-n élek és tom h nem olcsóbb mint külföldön, (csak fizetések másak) mert éltem ott is 1 ideig, de ha már bemegyek a boltba azért megnézem az árakat és ha úgy alakul inkább megveszem 130k ért az olcsóbb de ktghatékonyabb megoldást mint feleslegesen kiadok még +20k-t.

[Szerkesztve]

(#291) Exakt válasza Boyfish (#284) üzenetére

Exakt
(fanatikus tag)

nme tom, gondolkodtam ezen a dolgon, de szerintem meg mindig tobben vannak azok akik vagynak ilyen karira de nem engedhetik meg maguknak mint akik megengedhetik es meg is veszik, es ha az elso variaciot veszem alapul akkor ott sporolas es talan szimpatia vagy esetleg jobb ár árték arany jobban dominál..
az akinek nem szamit a penz annal jobbat el tudom kepzelni hogy csakis a legjobbat akkarom.... es akkor kijon egy olyan egyszeru keplet hogy nem számit a penz a legjobbat akkarom <----> osszeszedem a penzt (idovel/valahogy) es lehetoseg szerint veszek egy nagyon jot

(#292) rudi válasza Lord Zero (#289) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi bajod van?! Kötekedni akarsz, vagy van valami kérdésed? ;)

(#293) Lord Zero válasza rudi (#292) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

nincs kérdésem, mert van válasz
:)

nem, mindegy

(#294) Touareg

Touareg
(kvázi-tag)

Megéri a 7950 , v. inkább egy 7900 GTX??? :F

(#295) Dotn válasza Loretto (#29) üzenetére

Dotn
(fanatikus tag)

Sajnos nem eleg az 1 giga. Igazad van a Fear is tobbet kajol. A mostani jatekoknak
alltalban tobb kell mint 1 giga. Ezt en is tapasztaltam.
Viszont erdekelne ha valakinek volt szerencseje kiprobalni 4 gigat egy gepben,hogy
az milyen szinten terheli a rendszert.
Egyaltalan erdemes 2 giganal tobbet beleraknui egy gepbe?
Kesobb valoszinu igen.

Dotn

(#296) Dotn válasza Touareg (#294) üzenetére

Dotn
(fanatikus tag)

Ha hosszu idore akarsz berendezkedni,akkor igen. nagyon brutal a kari.

(#297) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

grat cikkhez! gx2-tol az ember tobbet varna, 2gpu, 2*256bit membusz, szoval inkabb ertekelem a xtx-et, mert ugy ahogy tartotta az nVidida udvoskejevel a lepest!
U.I. Nem vagyok se nVidia-s, se ATi-s, csak 1 mezei juzer :DDD

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#298) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hosszu ido??? Vista, dx10... Mit jelent nalad a hosszu ido? :F

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#299) Touareg válasza gerus1981 (#276) üzenetére

Touareg
(kvázi-tag)

Honnan számítottad ezeket az árakat?

(#300) AusWolf válasza venember83 (#297) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Én sem foglalok állást egyik mellett sem, de ha 7900GTX vs X1900XTX közül kéne választani, akkor a válaszom: HIS X1900XTX IceQ3. :D De a 7950GX2 és a 7950GT2 megfontolandó ebben a kategóriában. Csak egy a gond. Nemigen vesznek az emberek VGA-t ebben a kategóriában. Így az nVidia megint elmondhatja, hogy ő a leggyorsabb, de mi haszna van belőle... :U Szerintem semmi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.