Jó kis teszt lett! 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Szabesz
(őstag)
Jó cikk, gratula
ájjemdé még néha azért odaver 
Jó teszt,de azért ez az egész elgondolkodtató.
Megnéztem a Asus GeForce 7950GX2 árát.158e forint
.És ha jól tudom ez még nem támogatja a DX10-et,ami az elkövetkező évek játékainak alapja lesz.
Tehát ez a kártya jövőre a szokásosnál is elavultabb lesz.
Hiába mégis csak elgondolkodtató a PS3
(mivel az egész gép nem kerül ennyibe)
'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

citkar
(senior tag)
örültem a cikknek,hasonlóak jöhetnek többször is,akár kisebb vga-nál is
bár ott valszeg a procik telejsítménye közti küönbség ami kihasználja azt a kártyát árban olyan kis különbséget hozna ki h nem lenne rá olyan érdeklődés
csoki ramm csoki rammm

DNS_65
(fanatikus tag)
Nem hitttem volna, hogy ennyire nem számít milyen platform van a VGA alatt 
Pl 1280x1024-ben (TFT natívban) ugyanazok az eredmények a 7900 GT-nél.
Jó kis X2-est még korai temetni, nem? 
Tetszett a teszt, grat

Beigazolódott amit eddig is gondolni lehetett, hogy inkább a vga-ba kell ölni a pízt a proc helyett ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

citkar
(senior tag)
én sosem gondolkdonék el magamnak konzolon,nem kell mindig a legújabb vga h mindennel játszhass(PC-n sokkal olcsóbb gépen si eljátszhatsz ha nem kell csúcsgrafika, én meg lesz@rom, van egy igényem,de a hangulat, játékmenet mindenekfelett szerintem)
csoki ramm csoki rammm

Remington
(őstag)
jó cikk lett, köszi
Azért nem olyan rossz az az X2

paleinho
(fanatikus tag)
Tetszett!
core2duo hype-ot kicsit helyreteszi szerintem ez a teszt.
inkább vga-ra költeni azt a pénzt, amit procin+lapon megspórolunk 
[Szerkesztve]

Integra
(Jómunkásember)
jó kis teszt, gratula
ennek tekintetében az átlag júzernek továbbra is érdemes a64-nél maradni, sokkal olcsóbban megkapja ugyanazt, amit az intel jó vaskos pénzért nyújt.

Pietrosz
(őstag)
Jó kis teszt, mondjuk sejtettem az eredményt 
Mivel főleg játszom, kibírom még egy darabig, hogy a filmkódolás fél órával tovább tart egy X2-vel 

ballington
(őstag)
na nem is nagyon olvastam tovább, amikor megmutatták a résztvevőket.
hmmm....hányan vesznek 90-130 ezer forintos csúcskártyákat?
lehet vannak, de a túlnyomó többség még mindig a középkategóriában jár.
azokkal mi a helyzet?
azoknak jó egy sima 3200+ vagy egy 3GHz P4?
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
nagyon jó kis teszt köszönjük 
itt az igazság 
''Az Intel új processzorai olyannyira jól sikerültek, hogy sok esetben még azok a felhasználók is Core 2-re szeretnének költeni, akiknek amúgy szükségük sem lenne rá.''
True Success is Blonde

Pietrosz
(őstag)
''azoknak jó egy sima 3200+ vagy egy 3GHz P4?''
Igen
Persze tuningolni nem árt.
De attól is függ, hogy mennyire számít pl a többi program sebessége. X2-vel, C2D-val sokkal gyorsabb a tömörítés, video/hang kódolás, renderelés....

CriticalHit
(őstag)
Hasznos teszt de megnéztem volna, hogy szerepel a 3700+ os San Diego is, mint az egymagosak képviselője.
[Szerkesztve]
''open mind for a different view and nothing else matters''

Pietrosz
(őstag)
Kb ugyanúgy, mint a 2,7GHz-es X2... A nagy átlagnak 2,8-at megy a SD. az a 100Mhz nem jelent semmit. A tesztelt játékok nagy része még nem használja ki a dc procikat.

razsa
(fanatikus tag)
Én sem értem,h miért ezekkel a csúcsdarabokkal teszteltek, amikkel az átlag user úgysem találkozik...Jobban örültem volna, 6600/7600/X1600/X800 sorozat tagjainak.De ettől független jó a cikk.
My konfig: AMDAthlonXP 2600+ ,2X1GB Kingston RAM, Gigabyte GA-7N400 Pro2 alaplap, Seagate 80GB, Samsung SyncMaster 913V 19'' TFT

joshua7
(PH! kedvence)
Még néhányszor át kell olvasni a cikket, h teljesen megértsem, de már most mondhatom, h jó lett. Ez a GX2 nagyon brutál kari. Csakhát dx10 előbb-utóbb itt lesz.
razsa: marha egyszerű: az általad említett karikkal és a tesztben szereplő beállításokkal mindenhol vga-limit lett volna
Semper Fi
Mit nem ertetek rajta? Ha mar egy GF7900GT-vel is VGA limites volt a jatekok zome akkor egy alacsonyabb kategoriaju kartyaval milyen lenne a vegeredmeny? Ugyanolyan mint most, csak a szamok meg annal is alacsonyabbak lennenek mint amiket a cikkben lattok.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

ballington
(őstag)
ezek szerint egy 3200+ 2500 MHz-en (ilyen van nekem) egy 7600gt-vel karöltve már egy egész jó párosítás.
legalábbis ahogy az első részt olvastam.
más: különben is, ha már valaki 100-140 ezret kidob egy kártyáért, az nem fog habozni egy drágább procinál sem. így ez a teszt az ilyen kategóriában sztem értelmét veszti.
[Szerkesztve]

ballington
(őstag)
ilyen felbontás? miért hányan játszanak 1600x1200-as felbontásban 4xAA/16xAF mellett?
mod: azt is megkockáztatom, h a legtöbben 1024-ben játszanak. vagy 1280-ban, de élsimítások nélkül.
[Szerkesztve]
Vannak itt jónéhányan akik 1600-ban tolják. Deicide is kapásból köztük van 
Az 1280 azért szvsz már túlnyomó többségben van a Tft-k miatt. Élsimítás pedig játék és vga függő. Ahol belefér, ott biztosan van 
True Success is Blonde

Retekegér
(PH! addikt)
Hát úgy néz ki nemigen fogok egyhamar pénzt fektetni 2 magos CPU-s rendszerekbe. 7900GT vásárlástól még igen messze állok...
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>
Cikket olvastad? Minden jatek tesztelve volt 1280-as felbontas mellett is. En pedig a 9800Pro korszakom ota nem jatszok elsimitas nelkul es gondolom mas se aki egyszer raszokott. Egybkent a kisebb kartyakhoz es kisebb felbontasokhoz ott az elozo cikk: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Örülök hogy nem kell procit cserélnem, mert felesleges.
gyúrunk vazze
én ahol tok 1280ba tolom élsimítással hdr-el pl hl2 episode1
tuningolt 6800GSel és tuningolt 3500+-al 30 fps megvolt 1280 max minden
amúgy meg conroe gyakorlatban
s939es x2 még mindig odab@sz 90nm-en
[Szerkesztve]

ballington
(őstag)
azt olvastam, thx. azt én használhatóbbnak tekintem. bár lehet a jövőben másoknak ez is jó lesz.
Ste: és hány embernek van olyan gépe mint neki?

duong
(kvázi-tag)
Milyen monitorral lehet 1600x1200 elérni?
Egyébként én egyideig NBA06-ot 800x600-asban nyomtam 

ballington
(őstag)
hát nemtom, én inkább visszaveszem a grafikát, minthogy akadozzon a game.
duong: egy jobb 17-essel is lehet, de arra már a 20-22'' ajánlatos.
[Szerkesztve]
szerintem a 30 fps az nem akadozik 
de az a 30 az végig stabil volt
Grat a cikkhez!
Csak néztem, hogy conroe-nél semmi előny X2-vel szemben! Másik cikkben meg előnye volt!!
Akkor hogy is van ez??
Marad a jó kis ájemdém!
Dual VGA-t nem hajtotta ki egyik procc sem! VÁÁÁ LOLL!!!! 
Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

harry
(PH! kedvence)
Jó lett a teszt, gratula. Lenne is egy kérdése:
Most a64 3200+ procim és 7800gt karim van. Ha jól értem ehhez fölösleges X2re váltani, de ha vennék még egy vga-t, akkor az SLI kihasználná pl az X2 3800+ot?
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

duong
(kvázi-tag)
Jó teszt lett.
És tényleg nem kell temetni az x2-őt.
[Szerkesztve]

SLYM
(PH! kedvence)
''Természesen megvan az órajel szerinti átjárhatóság a különböző típusú processzorok között, tehát a 2 GHz-es Athlon 64 megegyező teljesítményt nyújt a leglassabb Core 2 Duóval (E6300), a 2,6 GHz-es Athlon 64 pedig egyenértékűnek tekinthető a Core 2 Duo E6400, illetve E6600-zal, legalábbis VGA- vagy vegyeslimitált játékok szempontjából.''
de ez csak az egymagot használó játékoknál igaz nem? az oblivion alatt azér ez másképp festene 

bLL^
(senior tag)
Jó látni h 7900GT alá nem kell core2 h maxon hasítson, ha jól látom egy a64 3500+/d805húzva/d820 már elég. Az egymag vs duálproc meg egyértelmű nálam konfig csere előtt, időtállóság szempontjából. ![;]](/dl/s/v1.gif)
1337

ballington
(őstag)
hát igen.

flimo
(őstag)
Több magra nem optimalizált játékok alatt durva közelítéssel 3200+ = X2 3800+.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

radírfej
(senior tag)
a cikk bevezetője, eleje nagyjából erről szól, hogy hogyis van ez.
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

radírfej
(senior tag)
athlon64 x2 ről van szó természetesen a core2 vs Athlon64 teljesítmény/ órajel összehasonlításnál.
szóval az arány az oblivion alatt is minden bizonnyal fennálna.

mAtech
(fanatikus tag)
Hát de kérem... nagyon Büfé a teszt. GRAT hozzá. Legalább oszlik a köd egyes felhasználók agyában

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog miránk...

Tényleg????
Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
fain olvasom is 
Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

radírfej
(senior tag)
hát persze! 
A cikkben szerepel a teszt első részének linkje, többször is!
Abban vannak a lassabb procik meg VGA-k!

ballington
(őstag)
ebbe a hsz-ben írtam is, h olvastam az első részt. 
szóval az én részemről a végszó: hiába ha vga limit-be ütközünk, van aki azért mást is csinál a gépével, pölö videotömörítés, ebben az esetben azért mégis megéri a beruházás egy nagyobb prociba.
[Szerkesztve]

SLYM
(PH! kedvence)
(#34) egy vagy kétmagos proccokról beszélteket itt?
tökmind1.

SLYM
(PH! kedvence)
amúgy szerintem aki vesz egy 7900GT-t semmi képp se vegyen D805-öt mellé. gondolj bele. sokat fogyaszt és még meleg is amellett, hogy ha majd a vidkarit le akarod cserélni egy DX10-es vidkarira ottmár kevés lesz a D805. ott már kell az Allendale. ugye egyszerűbb vidkarit cserélni mint vidkarit+lapot+procit. 

t97eat
(lelkes újonc)
Azért nyugodtan jöhet az a Core2Duo, mert nemcsak játék létezik, hanem 3Dsmax is, meg egy rakás grafikai program, ahol a proci is nyúzva van
486DX33 @ P4 5.0GHz ....:-)

t97eat
(lelkes újonc)
Lassan már PCI-Es videokártyát sem lesz érdemes venni, csak akinek nagyon alap videokártyája van,mert tuti, hogy változtatnak valamit nemsokára a foglalaton... Igy érdemes várni
Most a DX10-es kártyákra gondolok
[Szerkesztve]
486DX33 @ P4 5.0GHz ....:-)