Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) fishi válasza ponti_ak (#200) üzenetére

fishi
(tag)

Köszi, lehet, hogy az következik. :)
Elsősorban abban reménykedtem, hogy Renwick válaszol a legelső hozzászólásomra. :( A cikkben elejtett megjegyzése alapján viszonylag tisztában van a hdd-s piaccal, én meg - mint már említettem is - képtelen voltam megfelelő keresőszót kitalálni a megfelelő tájékozódáshoz. Szóval sokat volna, ha legalább néhány típusnevet beír, amikre rá tudnék keresni.

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#202) ponti_ak válasza fishi (#201) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Egy párat tudok mondani én is, csökkenő ajánlati sorrendben: Cowon/iAudio X5 (vagy M3, illetve M5, ha tudsz még szerezni.... mindegyik régi típus, de a legjobb a hangzásuk) esetleg az iRiver H-széria valamelyike (vatera: "iriver" keresőszó), vagy egy Microsoft Zune, esetleg valami iPod, vagy _talán_ valami Creative Zen xyz..

Miért fontos a HDD? A flash-memós DAP-ok tárhelye és az olvasás-írás sebessége kevés lenne?

(#203) fishi válasza ponti_ak (#202) üzenetére

fishi
(tag)

Nem fontos a hdd, csak szerettem volna nagy kapacitást. Temérdek zeném van, amit még egyszer nem hallgattam meg, és megtetszett a lehetőség, hogy ott lehetnek mindig nálam, hátha adódik valamikor alkalom a meghallgatásukra.
Köszi a tippeket, az X5 tetszene, csak egy csöppet pofátlan az ára egy 80-as iPodhoz képest... Tudtoddal lehet bele nagyobb hdd-t tenni?

[ Szerkesztve ]

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#204) ponti_ak válasza fishi (#203) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

HDD: tudtommal igen, lehet. 1,8"-os Toshiba megy bele, asszem'. Aha, itt is van az info, angolul kicsit bővebben...

Igen, sajnos nagyon drága, 2-3 éve tartja az árát...

Vaterán volt itt egy 30 gigás, garival ehhe.. elég régóta hirdette, lehet hogy pont most járt le..!? :F

Külföldről még lehet rendelni esetleg, a www.mp3player.de 199€ -ért adja a 20Gb-os normál verziót. (...a LongPlay változat kb kétszer annyit bír üzemidőben, cserébe majdnem 20 deka, és vastagabb is...)

(#205) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

[link]
Akkor Cebitre várható kb. :K :K

[ Szerkesztve ]

Iriver & Iaudio ------trancetream.fm----- /www.tiesto.hu/ ---www.ferrycorsten.com---

(#206) rumos14 válasza Sunyi Sanyi (#205) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de melyik évben? :)

(#207) Sunyi Sanyi válasza rumos14 (#206) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Há gondolom idén. :U :D
Majd megjássuk. Nincs már olyan messze. :)

Iriver & Iaudio ------trancetream.fm----- /www.tiesto.hu/ ---www.ferrycorsten.com---

(#208) matyiGo

matyiGo
(fanatikus tag)

juj he!

most lett egy ilyenem.
nagy zsír, nagyon elégedett vagyok, zsebből is tudom kezelni a programozható billentyűk miatt, ú jee!
és a hangja! na az istencsászár, elhajtja baromi jól a Sennheiser HD 555. végre egy készülék amin nem kamuból van a mW feltüntetve. zsííír!
viszont számváltás közben apró reccsenés (kukacoskodásnak jegyzem meg mert egyébként nagyon minimál és egyáltalán nem zavaró)

ami még nem tuti :) kinyomtam tv-re és a videót nagyon kockásan játszotta bár a felbontás hiányossága nem tűnt föl a 72"colos tévén. nadehát azért ez a készülék nem arra való.

kicsit nagynak találom de strapásnak strapás és nekem erre van szükségem. ilyen teljesítménnyel nem találtam kisebbet és olcsóbbat.

a rádióban nem lehet a magassal és a mélyek variálni amit nagyon sajnálok, igazán példát vehetnének a meizuról ilyen téren.

ennyi, lehet kérdezni ha valakinek van

ui.: nem tudom átállítani a hátteret sajátra... egyszerűen nem tudom hol lehet beállítani. szívás pedig nagyot dobna rajta.

(#209) ponti_ak válasza matyiGo (#208) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Háttér: beállítások közt lesz.

Olvass vissza kicsit a topikban, korábban írtam (100.hsz környékén) hogy rengeteg téma van már rá a küldföldi fórumokon (iaudiophile) is, sőt, akár Te magad is szerkeszthetsz hozzá sajátot. :)

Grat a vételhez! :)
Üdv: ponti

(#210) matyiGo válasza ponti_ak (#209) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

thx! merthogy sikerült témátváltani és nagyon megdobta.
...még mindíg meg vagyok vele elégedve :)

bár még mindíg kicsit nagynak tartom, dehát ha csak ez képes elhajtani rendesen a nagyfülest.

(#211) ponti_ak válasza matyiGo (#210) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Ennek örülök. Nagy? Háát, ez relatív. A régi walkman-emhez képest még így is aprócska. :) Persze a köröm-méretű pendrive-okhoz képest gigászi, de a képernyőnek is kell a hely, és az akksija is biztosan sokat foglal. Szerintem még pont elfogadható a mérete.

..remélem hamarosan nekem is megjön a HD595-ös fülesem, kiváncsi vagyok mit tud vele...:))

(#212) matyiGo válasza ponti_ak (#211) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

hű! :) istencsászár lesz. persze sosem fogja egy erősítő teljesítményét kivinni egy mp3 lejátszó, csodát nem kell várni. illetve egy csoda lesz de csak úgy a maga módján.
...gondolom nem utcára tervezed. :P

(#213) ponti_ak válasza matyiGo (#212) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Neem, dehogyis. Utcára van más. (mx, cx, px, pmx, pxc.. :P :)) )

(#214) wendy

wendy
(lelkes újonc)

sziasztok

vegigolvastam ezt a topicot, eleg jo dolgokat irtatok rola.
most vacilalok, hogy az iaudio 7-est vagy ezt vegyem meg. arban majdnem ugyanugy nez ki mindket tipusbol a 8gb-os.
ti melyiket ajanlanatok? biztos van itt olyan, aki hasznalta mar mindkettot:)

koszi elore is

(#215) ponti_ak válasza wendy (#214) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szia, biztos van itt olyan, aki hasznalta mar mindkettot
Erre nem vennék mérget.. :) De erre nincs is szükség. Mindekettő nagyon jó DAP, de alapvetően két eltérő célú eszközről van szó, a D2 mindenes, az i7 pedig inkább a "csak zene" típusú.

Ezen múlik minden, hogy mire, milyen helyzetekben szeretnéd használni a lejátszót

Ha fontos a bővíthetőség, és a jpg/video funkció, meg a számtalan extra, akkor D2. Ha (főleg) csak zenére lenne, akkor i7. Ha nem fontos a 8gb tárhely, és fontos a jó (jobb, rugalmasabb) kezelhetőség, akkor egy 4gb-os U3 is tökéletes választás, szerintem a közel 20 óra üzemidő is elég.

Ha még nem olvastad, nézz be az iAudio topikba is, keress rá a lejátszók neveire, és rengeteg infót, tapasztalatot találsz minden Cowon/iAudio lejtszóról.
üdv: ponti

(#216) wendy

wendy
(lelkes újonc)

koszi a gyors valaszt!!
igazabol nekem az i7 is megfelelne, de annyi szepet es jot irtatok errol a d2rol, hogy kicsit elbizonytalanodtam.
i7nel mindenki a swingtouchot kritizalta. a d2 meg igaz, hogy erintokepernyos, de megis az oldalan levo gombokkal eleg jol el lehet vezerelgetni.
i7 mellett szol az is, hogy az konnyebb es tovabb birja...

jaj de nehez a valasztas:)

[ Szerkesztve ]

(#217) ponti_ak válasza wendy (#216) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

jaj de nehez a valasztas

Nekem mondod? :) A G3 volt az első, 1,5 évig használtam minden nap, imádtam. Utána volt egy X5-ös pár hónapig, az is fantasztikus, hihetetlen hangja van (a HDD és akksi rizikós, az akkuja garis is lett, végül eladtam), azután jött a D2, és most az U3 a nagy szerelem.. :)) (Jelenleg is 3 van, ebből a G3 kölcsönbe', a másik kettőt meg felváltva használom... :) Neem, nem is vagyok Cowon-fanboy... ááá... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#218) wendy

wendy
(lelkes újonc)

:)))

vegul a i7 mellett dontottem. remelem nem banom meg. a telefonomon is tudok nezni avikat, meg van laptop is, tehat inkabb csak zenehallgatas volt a fo szempont. ez pedig konnyu es sokaig birja:)
a korner audioban most leertekeltek mindent, meg is vettem ott. eddig tetszik meg minden. jol szol rajta a radio (sajnos addig mast nem hallgathatok amig le nem meritettem)

az azert meg erdekelne, hogy hogy lehet hold allapotban kezelni mondjuk kabatzsebbol. olvastam a hozzaszolasokban, hogy lehetseges. igaz, csak gyorsan atfutottam a menut, de ilyet nem leltem.

koszonok mindent

(#219) ponti_ak válasza wendy (#218) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hű, ez gyors volt. Gratula, használd egészséggel. :C

A Hold-gomb funkció a Menu/Settings/General/User Defined Button menüpontban lesz (D2-nél ott van). Ha mégsem, akkor lehet hogy fw-frissítés kell hozzá. Az Infopatika oldalán az i7 letöltések pontjánál találsz hozzá információt, fw-t, útmutatót stb.

Jó zenélést. :))

(#220) wendy válasza ponti_ak (#219) üzenetére

wendy
(lelkes újonc)

na mar megoldottam a gondot:) koszi

nem igazan merem meg frissiteni, olvastam, hogy voltak problemai vele a tobbieknek. egyelore lemeriteni probalom, de nem igazan akar sikerulni :DDD

(#225) Dottore

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

ha valakit érdekel egy tökéletes állapotban lévő gyakorlatilag nem használt Cowon D2 4GB, bőrtokkal minden tartozékával egyetemben, és egy bónuszként hozzáadott Sony EX90LP fülhallgató, az priviben keressen meg, vagy ezen a számon érdeklődjön: 304228414

Minden anyag egy másik anyagban van és ott akar valamit.

(#226) Pxs válasza Dottore (#225) üzenetére

Pxs
(tag)

Egy ugyanilyenem nekem is lenne eladó...fehér színben :)

Az EX90LP-t külön nem adod el ? Elég régóta keresek olyat... (EX-85-öm van most).

Keep staying alive...or die trying. But don't you ever try to give up.

(#227) Dottore válasza Pxs (#226) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

az enyém fekete. :)

külön nem adom el. ha valaki megveszi a cowont, mellé adom ajándékba. különben semmi gondom vele, csak melóba járás közben jó lett volna hallgatni valamit így hát megvettem. négy napra rá úgy alakult, hogy kocsival tudok bemenni, azóta nem is használtam egyiket sem.

(#228) ponti_ak válasza Dottore (#227) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Az enyém is fekete, és szintén eladó. :))

(#229) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Pár napja kijött a 3.55-ös koreai fw. Állítólag egészen jó, szoftveresen 1-2 apróságot javítottak a 3.54-eshez képest, de ami számomra érdekesebb: újrahangolták a D2-t: egyesek szerint több mély, és magas, más hangzás jellemzi, mint a korábbi fw-verziókat. Flash témákat támogat, és 16gb-os SDHC-val is megy.

Szerintem feldobom, és összehasonlítom a mostani 2.54-gyel.

(#230) ponti_ak válasza ponti_ak (#229) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nos, némi próbálgatás után azt kell hogy mondjam, a hangzásbeli változás minimális. Volt aki az iaudiophile fórumon hatalmas változásokat írt pl. cx300-zal. Hát. Námileg javult a hangzása, de nem egetverő a különbség. * Egymás után próbálgattam őket mindig ugyanolyan beállításokkal eleinte Flat, azán Pop -->Classical EQ, BBE, MB 0->2->4 stb hangzásokat ki-be kapcsolgatva 2-3 Dire Straits, és Scorpions számmal, valamint klasszikus zenével és némi pop-zenével is.

Szerintem érdemes feltenni, mert nem rosszabb mint az eddigiek, és most már induláskor meg pl. SD-kártya behelyezéskor illetve törléskor is kiírja, hogy éppen mit csinál a gép (beolvasás / adatbázis létrehozása, stb..).
Azért meghagytam ezt a fw-t, és feltettem egy flash skin-t meg egy PowerDict-et is, amik mókásak, és tetszenek, de túl sok gyakorlati hasznuk számomra nincs.

* Teszt fülesek: Sennheiser cx300, pmx100 és HD595.

(#231) Dottore válasza ponti_ak (#229) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

hát nemtom. hangzást illetően én nem vettem észre semmit.

(#232) ponti_ak válasza Dottore (#231) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Igazad lehet. Jelenleg 2 db D2 van itthon, és cserélgettem őket... a 3.55-ösbe talán kicsit több basszus szorult (de simán lehet hogy csak bebeszéltem magamnak, mert tudtam hogy mire kellene figyelnem), és állítólag hangosabb is lett, de inkább ezt is cáfolom.

MOD: a jelenlegi kedvenc témáim, illetve flash skin-em itt találhatók. a 3.53b-s cuccok mennek a 3.55-ös fw-rel, tesztelve. :)

[ Szerkesztve ]

(#233) Dottore válasza ponti_ak (#232) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

hát én még régebben rajzoltam magamnak saját skint, mert a kényes izlésemnek semmi nem felel meg, de, hogy én az kezdhetem most előről az új firmware miatt az ki van zárva. :)

(#234) fercsi

fercsi
(újonc)

Frissítettem 2.50 -ről 2.54 -re. Eddig, hogy el ne kiabáljam, minden Ok. :) Azért nekem össze kellett szednem a bátorságom, a múltkori eset után, de ezúttal olvasgattam előtte az Iaudiophile fórumot, és csak utána vágtam bele. Még sok tapasztalat nincs, de most legalább semmilyen fatális hiba nem történt. :))

(#235) Eazy

Eazy
(újonc)

Helló mindenki!

Most tervezek venni esetlegesen egy ilyesmi PMP-t. Elsődlegesen ez a D2 áll a lelki szemeim előtt, ám megkérdezném, hogy mit gondoltok bizonyos más lejátszókról, mint például ezekről:

[link]

[link]

[link]

Ezeknek valamivel nagyobb a kijelzője, és én akarok a sok utazgatás miatt filmezni is rajta.
A D2-ből is nekem max a 2GB-os kellene, mert nem akarok 35-nél nagyon többet költeni, kérdés hogy az kezel-e nagyobb (akár 16GB-os) kártyát is? Vagy az csak fw függő?
Fontos kérdésem még pl az, hogy a filmekhez feliratot tud-e kezelni a gép, és ha igen, akkor mennyire olvashatóan? Van-e ezzel kapcsolatban tapasztalat? Angol filmekhez ugyanis nem jönne rosszul...

Köszi előre is a segítségeket.

EZ

(#236) rumos14 válasza Eazy (#235) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a három alternatíva kapcsán: nem, nem és nem. vagy ahogy a Különben Dühve Jövünk dokija mondaná NEIN! NEIN! NEIN! :DDD gagyit ne vegyél, akkor sem, ha olcsó. 16-os SDHC-t kezel, ahogy az majd ponti is meg fogja erősíteni. feliratot is tuds, 5 mp google lapján.

(#237) ponti_ak válasza rumos14 (#236) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Te rumy, a D2 mióta tud feliratot? :F Ez nekem most új, muti azt a google-s linket (nincs időm most keresni..) Szerintem rá kell "égetni" a filmre konvertáláskor... :U

(#238) rumos14 válasza ponti_ak (#237) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:B
én csak ezt néztem, felületesen [link]

(#239) ponti_ak válasza rumos14 (#238) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

No problem, köszi a linket!. :)
Az a konvertáló ténlyeg jó lehet (olvastam róla én is, de eddig még nem próbáltam. Nem nagyon videózgatok a D2-vel mostanában..)

(#240) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Huhh, mégiscsak kijön a D2-ből 16Gb-os verzió? :F

A koreai oldalon mondjuk még tényleg nincs kiírva, szóval egyelőre csak szóbeszéd, de lehet hogy igaz lesz.. :U

(#241) Eazy

Eazy
(újonc)

Akkor nem veszek gagyit, ha már ilyen nagy JetAudio júzer vagyok, legyen hát Cowon, megadom magam :D
Köszönöm a segítséget mindenkinek!

(#242) ponti_ak válasza Eazy (#241) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hehe, most olvasom ezt a post-odat, miután írtam p.ü-ben választ, amiben kb ugyanerre próbállak "terelgetni".. :D

(#243) vili13 válasza ponti_ak (#240) üzenetére

vili13
(őstag)

Valamivel izgalmasabb lenne, ha lassan inkább a 16GB-os D3-ról jönnének hírek... :U

(#244) ponti_ak válasza vili13 (#243) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

:K

(#245) Kenoby

Kenoby
(újonc)

Na meglett nekem is. Ha esetleg valaki jó áron akar venni akkor az ebay-en próbálkozzon én is onnan rendeltem egy 4 GB-osat 26.000 ft volt és négy nap alatt ideért USA-ból, természetesen zsir új.
Nagyon jó kis kütyü. Már kicsi volt az Iriver-em ami csak 256 MB-os volt, de kiszolgált az is 4-5 évet, ideje volt már váltani.

(#246) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Cowonglobal / anythingbutipod / DAPreview:
- a tengerentúlon már kapható a 16GB-os D2: 240$
- kijött a 2.57es firmware (1-2 apróságot javítottak, + file-limit emelés)

(#247) need

need
(őstag)

sziasztok..

Szeretném tudni ismeri-e valaki az iLove 3.5 progit..?

Szeretnék veleD2 alá konvertálni de sehogyan sem tudom alá olvasni a forrás filest..! :Y

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#248) need

need
(őstag)

sziasztok..

Nem igazán értem és tudok napirendre térni a D2 firmwareje ügyben..!

ahogy látom 2 féle is van kint a neten az egyik a 2.57 firmware a másik a 3.57 ez lenne a koreás változat ahogy nézem nem sok külömbség van a 2ő között melyiket érdemes felrani a 2 változatt közül..??

ill. ha felrakom pl. 3.57 akkor arra vissza tudom tenni a 2.57-st...??
gondolom ha a lejátszon 2.54 firmware van akkor nekem nem kell végig raknom a többit 2.55...2.56. elég az ucsó nem...???

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#249) ponti_ak válasza need (#248) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Írtam privát.
Üdv: ponti

(#250) need válasza ponti_ak (#249) üzenetére

need
(őstag)

olvastam köszönöm :K :R :R :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.