Épp tegnap volt szerencsém átköltöztetni egy kis szervert (ami amúgy mindig itt pöfög a hátam mögött) a régi kínai kacatból egy 830-ba. Eredetileg ST01-es ''régi'' stackert rendeltünk, de az már nem volt sajna.
Tapasztalatok:
- Biztos nem 19 kiló üresen. Most, hogy tele van, lehet valamivel 20 fölött. Rudi, kalibráld be a kezeid! 
- A felső csatlakozós modul nagyon praktikus, de az egész ház talán egyetlen gagyi része. Nem masszív, az USB csatik nyeklenek-mocorognak, a főkapcsoló bántóan kemény és kattogós. Az egész ház az utolsó milliméterig full alumínium, de pont ez a rész, ahol sokat taperolja az ember, festett műanyag.
- Az 5negyedes helyek rögzítőivel kapcsolatban a tesztelővel ellentétes álláspontra helyezkedek: szerintem a régi Stackeré sokkal jobb volt (azt is szereltem nemrég). Igaz, hogy ott a síneket külön föl kellett csavarozni az egységek oldalára, de utána az egész sokkal masszívabb lett. Ott valóban lehetett csavarmentesen használni, viszonylag stabilan bekattant, és a fölcsavarozott vaskos sín stabilan tartotta a cuccot. A 830-nak levehető rögzítői vannak, amiknek csupán oldalanként 2 darab pár centis, nagyon vékonyka műanyag része alkotja a ''sínt'', egyáltalán nem stabil. A ''rögzítést'' aprócska, lemezből hajlított picike pöckök végzik, amik a meghajtó csavarlyukaiba ugranak be, de zárás után is az egész meghajtó lötyög-mozog. Én kénytelen voltam becsavarozni mindent.
- Adnak a házhoz 2 db lemez szerelőkeretet kismeghajtókhoz. Ezek végképp nem használhatók a rögzítőrendszerrel, mivel a kereten csak az alsó sorban van menetes lyuk, a rögzítőn pedig csak a fölső sorban van csavarnak nyílás.
- Az tényleg jó lett, hogy elölről is szerelhető végre, ez főleg a HDD modul előrefelé kivehetősége miatt praktikus. Viszont nyuszika mégis föl lesz pofozva, ugyanis a ház egyértelműen nem lett ajtó nélküli használatra tervezve, az ajtót levéve a front szélein előbukkan a sok lemezszél, nyílás, rés és egyén olyan ''belsőség'' amit az ajtó hivatott ápolni s eltakarni.
- A táp még mindig a régi stackeres megoldással szerelendő: takarólemez lecsavaroz, táp üregbe betuszkol, kézzel ügyesen pozicionál, lemez visszatesz, lyukakat fedésbe hozandó ügyeskedik, csavaroz, csavaroz. A táp tartólemeze is sajnos alumínium lett, vagyis nagyon puha és hajlékony, ez nem jó.
- A rengeteg ventihely több mint túlzás. Összesen 9 (!) 12 centis venti rakható bele (elöl 3, oldalt 4, fölül 1 és hátul 1) Gyárilag hátul, és elöl a HDD modulban van venti, fölül üresen tátong, ott fog bemenni a rengeteg por. Az ajtóként kihajtható ventikeretet vissza sem raktam, fölösleges kacat (még szerencse hogy mindkét sarkán rugós retesszel oldható zsanérokon fordul... 
- Az oldallapokon nincs porszűrő semmi, van viszont valami műanyag szúnyoghálószerűség az előlapokon (régi stackerben vékony műanyagszivacs volt). Sok por nem fog fönnakadni rajta az biztos.
- Az alaplapi tálca végre valóban méltó a megnevezésre, nem csak pszeudo, mint a réginél. Semmi csavar, három retesszel nyitható és sínen kihúzható. A fogantyúja tömör alumínium.
- A HDD modulnál nem tudom mire gondolt a cikkíró amikor ''mágneses'' rögzítést vizionált
A dolog úgy szuperál, hogy a belső ''kockába'' csavarral megy bele a vinyó, aztán a kockán lévő fémtüskék egy-egy gumiperselybe illeszkednek, amik egy-egy oldalsó fémpajzsba vannak illesztve. Ezután a pajzs csavarozódik a házba (szegény Lőrincze Lajos...). Így a kocka és a ház között nincs fémes kapcsolat, a vinyók teljesen a lágy gumibetéteken állnak. Nekem bejött, az eddig elhallgattathatatlanul interferálva rezonáló Samsung vinyóim most kussolnak. A modul elejé gyárilag 12 centis átlátszó, kéken világító (
) venti van, meglehetősen gyengécske rögzítéssel (ez ugyanaz mint a régin, és a külön kapható HDD modulon is). A venti drótja nem épp bőkezűen mért, nekem át kellet helyeznem az egész modult, hogy a vége elérjen az alaplapi csatlakozóig.
- Az oldallap elég nehézkesen rakható föl-le. Elvileg egyetlen retesz és egy mozdulat, de mégsem: fölszereléskor elég sokat kell játszani vele míg helyére talál. Az ajtó kinyitáskor hozzádörgölődzik az oldallap első éléhez.
- Sajnos a sok reteszes, csavarmentes megoldás miatt a ház nem a masszivitás csúcsa. Így összerakva már eléggé egyben van, de az egyes részletmegoldásokra nem merném fölakasztani magam.
- A kidolgozás mindenhol elég illetve nagyon jó, pontos, szép (kivéve az usb-s kapcsolómodult), maguk a szerkezeti megoldások okozzák a ház gyengeségeit.
- Az ajtón nincs fogantyú. Föltett oldallappal alig lehet belekapaszkodni valahol, leginkább talán az aljánál, de akkor meg nyitáskor csavarodik az egész, mert a mágnesek kapaszkodnak rendesen.
- Az előlapi rács közepén a Cooler Master logó ferde 
[Szerkesztve]